Madárpók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cuchulainn
Valószínûleg vedleni fog a kicsike. 😊
Attól nem kell félned, hogy éhen hal, a pókok elég soká elvannak kaja nélkül. Majd eszik ha éhes lesz. Ha nem akarja megenni amit kapott, inkább vedd ki a reménybeli zsákmányállatot és tedd vissza 2-3 nap múlva. Ha akkor sem kell neki, akkor vedd ki újra és várd meg míg levedlik. Vedlés közben jobb ha minnél kevesebb zavaró hatás éri a pókot, utána pedig különösen sérülékeny.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

BaliBoy
Régebben én is szerettem volna egy madárpókot. Nekem ez a fajta tetszett. Csak a családom nem nagyon repdesett az 5letemtõl. 😊
Én egyébként úgy vagyok vele, hogy az ember attól fél leginkább amit nem ismer. Ha jól tudom szoktak anachrophobiásokat pókokkal kezelni, mint egy sokk terápia. Azt nem tudom mennyire hatékony. 😄

És, hogy egy picit még bele szóljak a veszélyes/undorító/jajj mi lesz ha kimászik eszme futtatáshoz (bár annyira azért nem tartozik hozzá). Szóval a múltkor buszozás közben (1-es széken ültem) arra lettem figyelmes, hogy egy hatalmas (nem tudom pontosan a típusát meghatározni) lódarázs repked mellettem. Szegény az ablakon keresztül szeretett volna kirepülni. Az a jó szõrös fekete-sötét sárga színû fajta volt, kb. 2-2,5-3 cm lehetett. Szóval úgy voltam vele, hogy én nem fogok beszarni tõle, csak azért sem ûlök el. Aztán 1xcsak nem láttam merre jár (azért figyeltem merre van 😄D) és azon kaptam, hogy a hüvelyk ujjamon mászkál. Hát mit mondjak, annyira nem örültem neki, de még mindíg úgyvoltam vele, hogy nem ijedek meg, úgyhogy fogtam és egy erõss fújással lefújtam az ujjamról. Egy kis idõ múltán megintcsak eltünt a látókörömbõl, ezt követõen a vállamon tatlálkoztam össze vele. Hát onnan már nem tudtam lefújni. 😄 Úgyhogy óvatosan levettem a pulcsit, majd beletekertem. Szóval szerencsésnek érezheti magát (meg én is 😛) mert miután leszálltam a buszról szabadon engedtem (bár kellett neki egy kis segítség mert a pulcsim annyira megtettszett neki, hogy nem akart róla leszállni, úgyhogy egy botocska segítségével letessékeltem róla.

Huhh, ez egy picit hosszúra sikeredett, sry érte. Tulajdonképpen csak azt akartam szemléltetni ezzel, hogy ha nem piszkálunk valamit, nem lépünk fel támadólag, még a veszélyesnek vélt rovarok/pókok sem lépnek fel támadólag.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

_Atti_
ezt birom magamba hogy arachnofóbiás vagyok mint állat a lenti két képtõl még most is viszketek de azért bejövök és végigolvasom végignézegetem...😄
kiskoromban pedig dobáltam legyeket a keresztespókok hálójukba mindig..most meg elég ha rágondoldolok vagy kimondják és teljesen hiperérzékeny leszek minden pókgyanus rezdülésre..

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

TrIp
az baj ha nem nagyon kajázik mostanában?? 2 napja benn rohangál egy hangya amit adtam neki és nem nagyon érdekli a pókocskát... 😊

Rash87
Szép,én bírom a pókokat,de azért nem tartanék :]
Lehet már volt róla szó,de ilyen késõn nincs kedvem végigolvasni,csak kiváncsi vagyok,h mennyiért vetted?

Glory, Glory Man. United!

éjjel leszívja az arcod vigyázz 😮

Szeressük a zacskós tejet

sõt még az is lehet, hogy tegnap pont kiszökött neki a dög és mindjárt becsenget hogy nézzetek már körül, mert felétek mutatnak a nyomok 😄DD
Evolutionary psychology

Nem bizonyított (és nyilvánvaló okokból lehet hogy soha nem is lesz az) szal mindenki azt hisz amit akar mindenesetre tény hogy az arachnofóbia az egyik legkönyebben kialakuló és legelterjedtebb fóbia és ez sokak (többek között az én számomra is) elfogadhatóvá teszi az elméletet.

Az eszkimós példára nem tudok linket adni mert azt a tévében láttam még régebben (nem a Fókuszban 😄)

😄
Borgi
nem azér mondom, de aki föltöltötte a videót az magyar... lehet hogy a szomszédom, és ott vannak a dögei <#csodalk><#csodalk><#csodalk><#csodalk><#csodalk><#csodalk>

porki fagyok fállalon

Cuchulainn
Kiszökésrõl: Megkeresed, elkapod, visszateszed kész.
Probléma a kis pókoknál van, mert azok frankón be tudnak bújni minden kis szar repedésbe. Egy nagy madárpókot, hacsak nem egy esõerdõben laksz nem annyira nehéz megtalálni.
Mellesleg ha minimálisan odafigyelsz a pókra(=becsukod a terrárium ajtaját) akkor nem fog kiszökni.

Cuchulainn
Mutatnál erre vonatkozóan valami hiteles tanulmányt vagy valamit? (Nem gúnyból mondom, tényleg érdekel)
Én például soha nem iszonyodtam egyetlen ízeltlábútól vagy hüllõtõl sem. Az egyetlen állat amire azt mondhatnám hogy féltem tõle az a pióca volt, de azt is kinõttem 😊

King of Roads
bázz <#csodalk><#wilting><#bdead>

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

Én elmentem volna otthonról.
Kamehame
én el nem aludtam volna!!!!

Sok confighúszár ide írja a configját/ ,,I,, (-\'-) ,,I,,\\ (Pedig mindenki leszarja...) \\ (O_o) / -This is SPARTAAAA!!! / ,,I,, (-,-) ,,I,,\\

Haveromnak egyszer egy ilyen elszabadult. Két nap után találta meg az ágy alatt.
Tényleg?

Akkor az eszkimók pl miért iszonyodnak alapból a pókoktól és a kígyóktól? <#hehe>

(a pókiszony ösztönös ÉS normális emberi magatartás, egy aranyos hagyaték még a régi korokból)

A pók nem háziállat mivel szelidíthetetlen, legfeljebb díszállat mindenesetre én nem vágyom semmi olyan állat társaságára ami miatt éjszaka tízpercenként fel kell kelnem hogy megnézzem hogy a teráriumában van-e még mert a gondolat nem hagy aludni hogy esetleg kilóg és megtámad! <#csodalk><#csodalk><#csodalk>

Felfogni sem tudom mi vonzót láthatnak a póktartók ezekben az állatokban, nekem az elsõ gondolatom a lángszóró valahányszor meglátok egyet! <#hehe><#violent>

Borgi
szerintem ez egy kis Alien.

porki fagyok fállalon

King of Roads
engem is kiráz a szõr az ilyenektõl..

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

Ha egy haziallat csak kirakatba kell mi ertelme van? :S
Nekem macsek van es el sem birnek kepzelni mas allatot.. Poktol meg a hideg is kiraz. brrrr 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Tinman
Fúúúúúj ez de undorító!!! A hátamon feláll a szõr... van aki ilyet tart??? Bexarás! <#wow1>

Madárpók az más kérdés, jóval szolidabb állatka, mint ez az undormány monszta. Nekem is volt pókom (farkaspók), de kinõttem belõle... de amíg megvolt tartalmas szórakozást nyújtott, ha egy másik pókot tettem be neki azt is 1 perc alatt elintézte :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

King of Roads
idiot <#nyes>

[Walaki]D`Lair
Azt kifelejtettem, hogy csak a házban, máshol nem bántom õket...najó tegnap a metrón ingerelt egy kis fekete genyó, hogy eltiporjam, de aztán inkább megkíméltem és röhögtem, hogy felmászott egy faszi lábára 😄😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

King of Roads
XDDDD akkor aztán tényleg aranyos tud lenni

Cuchulainn
Amúgy jó a százlábú is, mert a szkolopendrák a százlábúak közé tartoznak 😉

(Kis keverés van mert a magyar nevezéktanban a Chilopoda osztályt -ahová a százlábúak a szkolopendrák a rinyák és a pókszázlábúak is beletartoznak- és annak alosztályát a Litobiomorphát -ahová az igazi százlábúak tartoznak csak- egyaránt százlábúnak mondják)

PrasCo
(Ja...? Most nézem a videót, hiszen oda is van írva, hogy szkolopendra... elnézést. :\ )
Cuchulainn
Nincs olyan, hogy "ösztönös" félelem a pókoktól. Az arachnofóbia pedig betegség.

PrasCo
Ez inkább egy szkolopendra, nem?
Magyarországon is él egy fajtája, azt hiszem, a Vértesben talán. Persze nem ekkora... 😊

Amúgy én teljesen tolerálom azokat, akik ilyent tartanak (barátom egyszer azt mondta erre: "Van, akinek a foci; van, akinek a gruppenszex; van, akinek ez."
Így is lehet szeretni a természetet.
Én azért maradnék szánalmas kis aranyhalamnál...
Cuchulainn
Mondjuk leírnád, hogy miért gondolod ezt így?
Nem látom be mi gond lenne annak a fejével aki pókot tart akárhány évesen. Különleges, érdekes viselkedésû és ha tetszik ha nem igenis szép állatok. Sokuk lenyûgözõ színekben pompázik, másoknak a mozgásuk, megjelenésük lenyûgözõ. Megfigyelni ahogy vadásznak, építkeznek vagy akár csak mászkálnak nagyon érdekes.
Tény, hogy nem lehet õket gyömöszkölni, nem hozzák vissza az eldobott labdát, és nem dörgölõznek hozzád kedvesen mikor hazajössz, de nem is ezért tartjuk õket. Az akvárium is rengeteg örömet szerez sok embernek, pedig az még annyira sem "interaktív" mint egy pók.

Nem nevelés hanem ösztön <#nezze>

mindenkinek megvan a véleménye😊
szerintem ez meg az általános félelem ami a pókokat övezi ez a nem normális és szinte minden emberben benne van.
nem tehetünk róla így kapjuk a nevelést, fujj pók fujj kígyó
Lehet hogy a tengerimalac ronda viszont legalább "normális" hobbi-állatka, aki 30 felett pókot tart annak szvsz valami gond van a fejével...

Ha meg fiatal akkor majd csak kinövi (remélhetõleg)

phalanx
"tényleg sokkal jobb pókot tartani, mint bármiféle más "házikedvencet","

én azért maradok a macskánál

#29<#eljen>
tényleg sokkal jobb pókot tartani, mint bármiféle más "házikedvencet", mert a pók inkább szolgál díszként mint foglalkozást igénylõ háziállatként.
Ha adsz neki elég kaját és néha azt mondod neki hogy szia kicsim akkor vígan elvan. Különbenis. A tengerimalac ronda😊
elnézést
Cuchulainn
Én szívesen tartanék, csak nehéz õket beszerezni. 😊
Meg böszme erõs a mérgük, és ráadásul elég agresszívek állítólag. De itt magyarországon is vannak akik tartanak.

Cuchulainn
Nem muszáj õket fogdosni...ha csak nézegetni akarod attl még tartsál nyugodtan. A pók biztos nem lesz depressziós miatta 😊
Takarítani amúgy sem sûrûn kell, egyéb mûveletekhez meg van csaipesz...
Amikor meg a talajt kicseréled vagy átköltözteted akkor egyszerûen ráborítasz egy dobozt.

óriás százlábú
Ilyet ki merne tartani/ megfogni?:S

Szeressük a zacskós tejet

NEOreg3
szvsz én nem vennék oylan állatot, ami megenné a már meglévõ cicámat:C

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Laox
Nagyon köszi, sokat segítettél!

http://www.bulihely.com

Kmarha
a tengerimalacot nem lehet fegyverként használni! 😛

De viccet félretéve, volt barátnõm tartott két kisebb ilyen szörös izét. Azok akárhogy nyujtogathatták az elülsõ lábaikat, nyugodtan megmarkolat és kézbe vette õket.

Ha viszont egy galamb leszállt elé, õ sikitva rohant fel a legközelebbi fára. Érdekes az ember 😊

A magam részérõl maradok a kígyóknál 😊

Mennyit eszik egy ilyen pók?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

hogy nekem mekkora vágyam kb 12-13 éves koromtól egy madárpók terráriumban, van egy csomó pókos könyvem is 😊

de egyszerûen nem tudtam még rávenni magam hogy beszerezzek egyet, elõször szülõk fogtak vissza, mostanában meg a barátnõ...
ráadásul megfogni sem merném, már a keresztespókoktól is frászt kapok.

viszont nézegetni, nevelgetni viszont nagyon állat lehet 😊
Cuchulainn
Nekem van 6 madárpókom 😊

Nemek megállapítása:
1.: Ivarérett példányoknál: A hím egyedek a padipalpusukon (A méregkarmok mellett elhelyezkedõ kis tapogatólábukon) apró bulbusnak nevezett spermatárolásra módosult cuccot viselnek, valamint a legtöbb fajnál egy apró sarkantyúszerû képletet az elsõ lábukon amivel a nõstény csáprágóit párzáskor kiakasztják.
2.:Ha levedlik a pókod akkor a levetett utótestbõr belsõ részén a nõstény állatoknál spermatartó található. Ez már kis pókok esetén és jó módszer fõleg nagyítóval/mikroszkóppal.
3.:A két nemnél a hasoldal némiképp eltérõen néz ki. Sajnos ez kevésbé biztos módszer, és kell hozzá némi gyakorlat. Nagy pókoknál eredményes lehet.
4.:Gyakorlottak adult/subadult pókról ránézésre is megmondják. A hím általában karcsúbb és lábai hosszabbak. Néha a két nem színben is eltér.

A fentiek képekkel illusztrálva itt.

Laox
Sokkal robosztusabb, szebb, mint egy tengerimalac. Ragadozó, gyors, figyelemreméltó. Nekem sokkal jobban tetszik. Látványosabb. Az meg a másik, hogy nem büdös, mint a tengerimalac, sokkal kevesebbet kell gondozni, stb, szóval nem csak szebb, hanem kényelmesebb is tartani.

Dragooon
szép nagy állat, csak kár, hogy én már az egy centis rokonától is elájulok (enyhe arachnofóbia rulez) 😊
ha kéritek az alcímben. a madárpók mét jobb egy tengerimalacnál? 😄 (komolya a kérdés)

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

vegicsek
Ne menjünk át állatvédõ topicba

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Kép róla?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

TrIp
jó topik 😄
nekem is van egy pókom egy albopilosum.. 1 vedléses mindössze de növekszik 😊 már talán 1,5 centi is van az átmérõje xDD

Laox
Ezen logika szerint, akkor ha majd látlak Walaki az utcán és nem tetszel, lelõhetlek?

A nagy fehér cápa is védett, de az nem azt jelenti, hogy szívesen úsznék vele egy kádban 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?