Madárpók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ramox
Enyémre is váalszolnál légyszi? 😊 Ha ráérsz 😄

BaliBoy
Miket tud meg az ember. 😊

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Cuchulainn
Ja és még Ausztrália is óvilág 😊

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Cuchulainn
Afrika+Ázsia
az Újvilági meg Amerika

BaliBoy
Az mit jelent, hogy óvilági? 😊

King of Roads
OFF
én is szolnoki vagyok 😊
ON

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

Ramox
Ha jól olvastam egyszerû csaláncsípés vagy miylen hatása van...

És pl. én szolnoki vagyok, hogy szállíthatok haza egy iylen madárpókot és hány vedléseset érdemes venni?

Cuchulainn
Irritáló hatású szõrzet. A bõröd viszketni kezd tõle és kipirosodik, ha le is tüdõzöd akkor folyni kezd az orrod , tüsszögsz, égetõ érzést kelt a nyálkahártyán és hasonlók. Allergia szerû tüneteket okoz, de elég hamar elmúlik.
Én be még nem lélegeztem, de a bõrömre már került. Nem egy kellemes érzés, de semmi extrém. Persze ez is emberfüggõ, vannak akik érzékenyebbek a dologra, vannak akik kevésbé. A különbözõ madárpókok szõrei eltérõ mértékben irritálóak, és az óvilági madárpókok nem rendelkeznek ilyen szõrökkel. (Mondjuk cserébe viszont általában erõsebb a mérgük)

BaliBoy
És ez a szõrzet milyen veszélyeket rejt? Csak simán mintha kaktusz tüskék lennének bele állnak a bõrbe, vagy valami mérget is tartalmaznak?

Cuchulainn
Sry a floodolásért, csak ez még lemaradt:

A CITES II. faj azt jelenti, hogy az eredeti élõhelyérõl nem lehet gyûjteni. A fogságban született egyedek szabadon megvásárolhatók és tarthatók. Elvileg kellene hozzá egy tanusítvány, ami bizonyítja, hogy az egyed fogságban született, gyakorlatilag azonban ezzel a Brachypelma fajok esetén nem törõdnek (mindegyikük CITES II-es) mivel olyan jól szaporodnak fogságban, hogy egyszerûen nem éri meg vadon befogott példányokkal kereskedni, így azok nincsenek is a piacon.

Cuchulainn
Magyarországon a veszélyesnek minõsített állatok listáján a madárpókok egyetlen faja sem szerepel. Vagyis semmiféle engedély nem kell hozzá.

Cuchulainn
Az ára nem magas, a leírás elég régi 😉

Cuchulainn
Nagy termetû nyugodt madárpóknak tudom ajánlani a Grammostola pulchra illetve a Grammostola actaeon fajokat. Mindkettõ békés természetû, gyenge mérgû és emellett nagyra is nõ. A hátrányuk, hogy némileg drágábbak mint pl. egy Brachypelma smithi.
Általában véve békések a Brachypelma fajok is, bár õk sokszor erõszeretettel bombázzák az utótestük szõreit, ami amellett, hogy kellemtlen a célpontnak a pók attraktivitását is erõsen rontja (lesz egy csupsz folt a valagán) Ja és õk nem nõnek olyan nagyra sem, inkább közepes termetûnek mondhatók (15-20 cm adult lábfesztávolság)

BaliBoy
A tartásához nem kell valamilyen engedély? Mert amit lentebb Laox adott róla linket ott azt írják, hogy engedély kell a tartásához.

Ramox
Ööö. Ez nem tetszik 😊 Védett faj! Tartásához C.I.T.E.S. engedély szükséges (CITES II. listás faj). Eredeti élõhelyérõl gyûjteni tilos. Manapság könnyen hozzáférhetõ, mert sokan tenyésztik. Ára aránylag magas.

TrIp
jah és keresek 3-4 cm-es pókocskát, mindenképpen a talajlakó fajtákból 😊
pm me!

TrIp
szerintem neked egy brachypelma smithi tökéletes lesz elsõre. és a pókoknak viváriumot szokás venni, abból elég egy viszonylag kicsi is elsõre, amiket 1500 ft körül árulnak. kajálni kisebb tücsköt, lisztkukacot, esetleg hangyát.. aljzatnak meg 7-8cm virágföld vs. tõzeg, egy kis reszelt fakéreggel 😊
remélem segítettem 😄

Ramox
Sziasztok!

Nagyon érdekelnek ezek a gyönyörû teremtmények, és eléggé felkeltették a kíváncsiságomat. Így én is gondolkodok egyen 😊 Ezzel kapcsolatosan lenne 1-2 kérdésem. Elsõzöris milyet vegyek? Nyugis típusút szeretnék, de azért szeretném h nagy legyen 😊 Mekkora terráriumot igényelnek, mit esznek, mi kell a terráriumba stb.

Köszi

King of Roads
XD

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

Laox
Blondit keresek, Baranya- Tolna-megye, vagy a környéken, tud valaki segíteni?

http://www.bulihely.com

😄
Laox
Idegbeteg a pókom, ma szedtem neki fatörzsdarabokat, rakom be a terráriumba erre fordulatból nekem akart jönni :-) Bevillant a beszarásjelzõ 😊

Laox
Emberre nem veszélyes. Nem életveszélyes. Fáj ha harap, fáj a mérge is, hányinger, rosszullét, stb. Minden fajtának különbözõ erõsségû a mérge. Azért ha megmar és méreg is jut beléd, mindenképpen érdemes ellátogatni egy dokihoz, nehogy véletlenül allergiás légy a méregre, vagy vérmérgezést kapj.

Amúgy nem sok az esélye, hogy megmarnak. Vannak agresszívebb fajták, amikkel vigyázni kell, ami annyit jelent hogy ne kézzel nyúlkálj a terráriumba, hanem más eszközökkel. Van jónéhány "barátságos" fajta, amiket simán kézbe is lehet venni. Megfelelõt kell választani.

BaliBoy
Be kell nyugtatózni. <#idiota>

Egyébként ezeknek a madárpókoknak, amiket meg lehet venni kereskedésben, mennyire erõs mérgük van?

Laox
Sajnos Pest elég messze van Pécstõl. IC-vel még talán nem, de autóval elég gáz oda eljutni, fõleg, hogy Pesten belül biztosan eltévednék, nem ismerem. Az, hogy felmenjek IC-vel Pestre, ott egy boltba, majd visszabuszozni a vonatállomásra és ismét IC-vel vissza, szerintem nem esne jól egy kispóknak.

Cuchulainn
Én 7500 Ftért vettem az enyémet így két vedlésesen, szóval tényleg nem olcsó. A blondi az valamivel kevesebbe kerül, de persze az ár nagyban függ attól, hogy hol veszed. (Boltokban általában drágább, tenyésztõnél olcsóbb és általában Budapesten vannak a legjobb árak.)

Laox
Úgy tudom, hogy ezek a pókok drágák, Ti mennyiért adjátok?

Cuchulainn
Nincs itt a fényképezõm 😞

King of Roads
képet! <#nyes>

Cuchulainn
Hehh, pont ma le is vedlett a kis drága 😄
Most már kb. kétszer ekkora.

Cuchulainn
Nem 😊
Különbözõ fajokba, sõt néha különbözõ nemekbe tartozó madárpókok bizonyítottan képesek utódokat létrehozni (Sajnos sokszor az ilyen hibrideket utána fajtiszta pókként árulják) de a madárpókok és a keresztespókok nagyon távoli rokonok ehhez.
A madárpókok a Mygalomorphae infraordoba tartoznak, míg a keresztespókok a fõpókok Araneomorphae infraordoba. Összehasonlításképp ez kb. olyan, mintha egy ember meg egy pávián akarna közös gyereket...

gondolom a topik látogatói látták már mind az arachnophobia c. filmet.
bár nagy mese, mégis nagy kedvencem, volt benne egy érdekes dolog, amit nem tudok hogy mennyi a valóságtartalma:

egy madárpók párosodott benne vmilyen közönséges pókkal... lehetséges lenne ez az életben? pl. egy keresztespók - vmilyen madárpókfaj hibrid?
aranyos😊
Cuchulainn
Magyarul asszem Mexikói vöröstérdû(vagy narancstérdû?) madárpók.
Egyébként a te pókodat ránézésre én is hímnek mondanám, de sajnos annyira én sem vagyok profi a ránézéses nemhatározásban, kérd ki inkább valaki profi segítségét!

Cuchulainn
A góliát madárpókok tényleg a föld legnagyobb pókjai, több fajuk is van
Theraphosa blondi és Theraphosa apophysis nálunk is kapható.

Nekem egy kis apophysisem van:

Így persze még nem annyira meggyõzõ, de ha figyelembe veszi az ember, hogy õ még csak 2 vedléses kisbaba, akkor már impresszívebb. 30 cm feletti lábfesztávot is elérhetnek.

Cuchulainn
Ráadásul bedobták a nyomorult százlábút víz alá...

nem csak a méreg a lényeg hanem maga a méret is
az óriás változat kétszer akkora mint az a rák és méreg nélkül is lerágja a lábait sztem^^
BaliBoy
opssz. Tényleg. De sztem nem okozna neki gondot az óriás változat sem, mivel a páncéljába nem tudja belefecskendezni a paralizáló mérget. Na meg utánna kibontani sem lenne könnyû. :

csak az sima százlábú nem pedig a giant centipede
BaliBoy
Van azért olyan ellenfele ami elbánik vele, de fogalmam sincs, hogy mi az ott a videón. Valami homár vagy ilyesmi.

<#wow3>
Egyik ismerõsöm azt mondta, hogy sajnálná a cipõjét amivel eltaposná <#nyes>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sir Quno Jedi
Az a baj, hogy ez nagyon kemény ellenfél és ha ilyenekkel teli terráriumból kéne csirkelábakat szájjal kiszedniük a versenyzõknek, akkor nem sok maradna a cuki kis pofikájukból...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Ja, ezekrõl azt írják, hogy Vietnámban kisütik és fokhagymával eszik, vagy alkoholba rakják és leisszák róla. Állítólag nagyon finom csemege. (tudod ki enné meg)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Matthewpamer
pfúúúúúúúúúúúúúúj

ilyen kéne a rettegés fokába
az ilyen százlábút elkéne égetni akkor megnézném élõbe 😄

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Laox
Bajnok, nézd meg EZT a videót. Egy ilyen százlábú ellen nincs esélye egy madárpóknak. És nem, ez nem az a pók 😊

Matthewpamer
egy ilyen 100 lábút összekéne ereszteni ezzel a madárpókkal 😄

egyébként ez góliát madárpók? a magyar neve? azt hallottam azaz olvastam a világ legnagyobb pókja

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Laox
Nem, az tényleg a smithi, pl a James Bond filmekben is ez a pók látható, mert látványos. Nekem azért nem tetszik, mert pici, kb 15 centi körül van a lábterpesztése.

Leírás róla

Bár, mive a Brachypelma Smithi ugyebár a latin, hivatalos neve, lehet, hogy az Arabella a becenevek sorába tartozik.

BaliBoy
Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni de nem ennek az a magyar neve, hogy Arabella?

Laox
Ez a pók 12.000 forint volt.

Visszatérve a topicnyitó kérdésemre, sikerült alulról lekapni a szépséget, a megadott oldal alapján úgy látom, hogy hím lehet, szerintetek?

Kép a hasáról

Cuchulainn
Brachypelma smithi nagyon zsép pók, nem véletlenül egyike a legismertebbeknek 😊
A darazsas esethez pedig gratula, sajnos kevés ember van aki így gondolkozik!
Sokan meg vannak gyõzõdve róla, hogy azért mert egy állat csípni vagy marni tud akkor már az életcélja, hogy minden embert lemészároljon aki csak a közelébe kerül, és a legjobb védekezés a támadás alapon mindent ami nekik nem tetszik széttaposnak, agyonvernek...