Madárpók

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Van egy fél év körüli Brachypelma smithi-m... most egy hete beásta magát a kókuszdiójába, és a lukat is teljesen eltorlaszolta. Azóta nem hallok felõle semmit. Meddig lesz bent? valami baja van? Vagy vedleni készül? Nem kell, h aggódjak miatta? Meddig bírja kaja nélkül? A másik problémám, h egy csótány beásta magát a földjébe, de úgy, h nem tudom kiszedni, mert mindig elbújik. Õ megenni nem fogja, mert nem szereti a csótányt kosztot, csak a tücsköt szereti. Még egy kérdésem lenne... mennyire agresszív pók az enyém? mert én azért félek tõle. Milyen gyakran takarítsam a helyét? a kis föld molyoktól nem lesz baja? és hogy szedjem ki a viváriumból, ha takarítani szeretném? lehet sokat kérdeztem, de kezdõ vagyok, és szeretném, ha minden megfelelne ennek a gyönyörû állatnak.!
Köszönöm a választ!

Üdv: Edó
Psalmopoeus cambridgei 1 vedléses
madárpókok eladók!
600 ft/ db áron, nagy tételben akár 70% kedvezménnyel!!!

Esetleg csere is lehetséges.

Döw
[email protected]
ya akkor okés 😊 csak furáltam mer ezelõtt sose csinálta még, ez most az új hobbija XD köszi!

teljesen normális dolog, pakolás közben néha beledobja az itatoba a tõzeget meg hasonlokat, azt tudod tenni hogy az itató körüli tõzeget elkotrod, mint egy középkori vár körüli töltést...
Miért pakolja tele talajjal az itatóját a pókom!? Hiába takarítom ki, pár nap múlva megint megvan pakolva.. mi lehet a gondja? túl sok a pára? pedig igyexem 65-70% körül tatrani.. 1 éves smithirõl van szó

Akit érdekel 1 Geni hím adult 20cm párzásra 3000ért elvihetõ!
Nógrád megyében Szirák ill. Aszódon átvehetõ!
Érd: email/msn: [email protected]
tel:06-70-579-80-16
Pistike 007
Köszi szépen!

5-6 vedléses alboról lehet szó
Pistike 007
Üdv!
Egy kérdésem lenne.
Kb. hány vedléses ( vagy mennyi idõs) lehet egy 6-7 centis lábfeszû B. Albopilosum?
Köszi!

jóltudod a két név alatti faj megegyezik: leírás
Sziasztok! tudnátok valami fajleírást írni a Grammostola Argentinensisrõl (ha egyáltalán létezik ilyen nevû faj)? Vlalahol azt olvastam hogy ez a faj ugyanaz mint a Grammostola Rosea...
a válaszotokat elõre is köszi...
Eladó 9 pók viváriummal együtt!
Hármassával el lehet õket elvinni, mert a vivárum úgy van megépítve.
A 9 összesen: 45e
3-assával: 15e
A pókok megtekinthetõk itt:
http://www.gportal.hu/tarantula
Ha érdkel írjatok a vendégkönyvbe!
Üdv: Angi
killecske
Hy

Eladó:Brachipelma Albopilosum, Brachipelma Vagans
Érd😛M

Synchronous
A mûanyagdoboz is jó ötlet, de azt inkább talajlakók esetén tanácsos a tartásra használni.
Amint lehet, át kell tenni, mert a fán lakók a magas terráriumban érzik jól magukat, ahol kérges faágak vannak.
Ha átkerül, célszerû búvóhelyet is biztosítani neki. Ha kialakítasz neki egy kis odút, akkor azt szépen felfejleszti majd, a környezetében található tõzegdarabkákkal és a saját hálójával.
A mûanyagdobozba elég 1-2 centinyi nedves tõzeget tenni, majd erre teríts finoman egyszerû virágöldet.
A növényeket akkor telepítsd, ha átrakod a pókot.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Köszi a választ.
A 2 vedléses pókot még nemhiszem hogy átrakom terráriumba.
A 6 centis müanyagdozba is rakjak növényt?

Synchronous
Igen, el fog sötétülni. Egyes fajoknál nemcsak a potroha, hanem az egész pók befeketedik.
Elõnyös lehet és ajánlom is a növénytelepítést, gyompálma, moha és Philodendron fajokkal. A növények javítják a terrárium páratartalmát. A növénytelepítés a világítás miatt is kell. Megfelelõ a 12 voltos halogén lámpa, amely a fény mellett hõ leadással is jár, így melegítve a környezetét.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Sziasztok.
A minap vettem egy Poecilotheria Fasciata-t.
Ez az elsõ fánlakó pókom, ezekhez egyáltalán nem értek.
Az lenne a kérdésem, hogy a vedlés elött a potrohán lévõ világosabb szín elsötétûl?Csak 2 vedléses (kb: 2,5Cm).
A válaszokat elõre is köszi

TrIp
adjatok ilyen kis halkockát a póknak!! simán betúrja, meg akármilyen húst megeszik... elfogyott a tücsök és bepróbáltam és simán elfogadja.

Ha még kicsi a pók, vársz kb 3napot és már mehet neki a kaja. De ahogy egyre nagyobbodik tovább tart neki a regenálódás. Nekem a subadult, adult pókoknál akár 2hetet is kell várni.

TrIp
kössz fiúk, amúgy 4. vagy 5. vedlése volt ez... parayhabana, egyre vadabbul néz ki 😄

Laox
Az a legbiztosabb, ha vársz egy hetet és utána is csak egy lárvát adsz neki. Azután már mehet a rendes kaja.

http://www.bulihely.com

Cuchulainn
Méretfüggõ...de 2-3 napot szvsz mindenképp várj vele. Valószínûleg õ sem fog rárohanni semmire egy darabig. Ha látod a méregkarmát, és már fekete akkor elvileg mehet a kaja. Ha halovány színû, fehéres, vörös foltos akkor még nem keményedett meg. Ilyenkor kimondottan rossz ötlet kaját adni, mert ha a pók odamar neki (akár védekezésbõl is) akkor letörhet a csáprágója. Ami ugye nem jó.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

TrIp
vedlés után hány napig ne adják kaját a dögnek!? 😄

Cuchulainn
Az enyém most 1.5 cm szal...😄
Egy vedlésesen kaptam ajándékként a pulchra mellé a tenyésztõtõl 😊

TrIp
nekem is van egy parahyabana.. igaz még kis csira, 4-5 centis kábé 😊 nem túl agresszív viszont furcsa egy kicsit hogy egy darab pókhálót nem szõtt még

Cuchulainn
Nekem csak 7:
B. auratum
G. aureostriata
G. actaeon
G. pulchra
L. parahyabana
T. apophysis
S. philippinus

+ Heterometrus scaber (skorpió)

nekem most 9 pókom van: pallidum, cristata, emilia, smithi, vulpinus, ruhnaui, cyaneopubescens, versicolor, albovagans

Cuchulainn
Állítólag kisebb a tápértéke mint a tücsöké, meg állandóan beássák magukat a talajba. Én azoknak a kispókoknak szoktam adni, akik félnek a tücsöktõl, nekik is kettévágva.

TrIp
jah tudsz venni tücsköt..
amúgy, ti szoktatok lisztkukacot adni a póknak ebédre? mert nekem volt itthon egy kis dobozban, és valami lett velük... ilyen fekete bogarak lettek a kukacokbol xDD de mondjuk nem lényeges, úgyis pókszar lesz belõlük is <#nyes>

Laox
Oké, de honnan szerzek én rovart? :-) Azt is árulnak a kereskedésben?

Cuchulainn
Lehet, hogy arra kezdi a készülõdést. Egy ekkora pók vedlés elõtt általában hetekig nem eszik, szóval lehet hogy még odébb van 😊
Etetésrõl: az egér és általában a gerincesek nehezebben emészthetõk a pók számára. Emiatt tanácsos inkább ízeltlábúakkal etetni és csak néha egérrel. Jobban illik a "tartalmuk" a pókod szükségleteihez. Én nem kötöm idõhöz az etetéseket. A rovarok azért is jók, mert majdnem az egészet megeszi a pókod(ráadásul viszonylag gyorsan) és a maradék sem büdösödik be olyan gyorsan (persze azért napokig bennhagyni azt sem tanácsos)

Laox
Most reggel a szemem elõtt szõtte be az oduja nagy bejáratát, a picit pedig beásta... Vedleni fog?

Laox
Amúgy ti mikor szoktátok etetni a pókot? Mert az enyém az egeret sokáig eszi, múltkor 10:30kor adtam neki oda, és 1:30kor végzett éjjel, addig vártam, hogy ki tudjam szedni a maradványt. De a pók az ugye éjszaka aktív... szóval ha késõ délután adnám neki, akkor este nyugodtabban enné, nem? A maradványt meg amikor felkelek, ki tudnám szedni.

BaliBoy
Én sem komolyan gondoltam. Ezért tettem a smiley-t a végére.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

ez mitõl bizonyíték?
a genikulám 40x20-as terráriumban van. nem nagy számára ez a terület, mivel még elég kicsi
köszi a választ
King of Roads

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

King of Roads
holy God! még jó, h az vagyok :o<#csodalk>

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

BaliBoy
Erõsebb idegzetûeknek: A bizonyíték 😊

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

King of Roads
én bottal se..pedig tök arik, jófejeknek tûnnek de írtózom tõlük..legalábbis az ilyen szõrös izéktõl... <#csodalk>

Cuchulainn
Mégcsak nem is pók 😛
Ez egy rovarpók (Solifugae), a pókok rokona (kb. annyira mint a skorpiók-külön alosztályba sorolják õket). Jópofa kis jószágok, bár mérgük nincs elég agresszív hírben álnak. A láblerágás meg a 40 km/h persze kamu.
Rossz hírüket fõleg annak köszönhetik, hogy nagyon rühellnek napon lenni, ezért ha valaki megzavarja õket a rejtekhelyükön (pl felfordítja a sziklát ami alatt vannak) akkor megpróbálnak rögtön elrejtõzni a legközelebbi árnyékban, ami ha peches az illetõ akkor az övé lesz. Ilyen módon olyan mintha egyenesen az emberre támadna, pedig csak el akar bújni a szerencsétlen.
(Erre utal a latin nevük is, Solifugae - "nap elöl futó")

Cuchulainn
Ez tényleg egy geniculata, szép példány. Az agresszivitás relatív dolog, példányonként is változhat, de mindenesetre én nem nyúlnék hozzá kézzel gyakran...

Ramox
vhol olvastam h azt terjesztették h 40km/h órás sebesség meg métereseket ugrik 😄 érzéstelenítõ mérge van és megse érzed h kirág belõeld egy darabot és hasonló hülyeségek 😄

Mien hülyeség?
csao mindenki. tegnap elõtt vettem egy pókot, csak az a baj, h elfelejtettem megkérdezni milyen fajta. namost tettem fel 2 képet róla, és azt mondták egy másik fórumon, h ez egy Acanthoscurria geniculata. namost ebbõl az adódik, h ez egy agresszív faj és erõs a mérge. de én nemrég "játszottam" vele és semmi agresszivitást nem mutatott, sõt, még félt is.
ez az a két kép:
http://media.proxnet.hu/upload/20070418/21012086921.jpeg
http://media.proxnet.hu/upload/20070418/21012565686.jpeg
kissé szarul sikerültek, de remélem kivehetõ
King of Roads
lol! elõzõ hsz hatására megnéztem a tevepókot képen..a hideg kirázott a látványtól <#csodalk>

Ramox
Ez a teve vagy miylen pók. Tényleg nem egy szépsé,g de elég sok hülyeség terjeng róla ahogy hallottam 😄

Én ennél csúnyább pókot még nem láttam.
oneal1
lángszóró yeezzzz<#hehe>

!Forza Ferrari!

Cuchulainn
Hány vedléses--->Több vedléses drágább, kevesebb vedléses nem annyira látványos és etetni is nehezebb.(Persze ez is fajfüggõ) Viszont megvan az az élmény, hogy egy kis minipókból nevelsz egy nagydarab dögöt. 😊
Hacsak nemvalami nagyon kényes fajt veszel, akkor vonaton vagy kocsival simán elszállíthatod Pestrõl akárhová. Tedd a pókodat egy kis dobozba (pl filmesdoboz egy néhány vedlélses póknál) aztán azt tedd valahova olyan helyre, hogy lehetõleg ne rázkódjon túlzottan.(Pl. egy másik nagyobb mûanyag dobozba amit vattával kibélelsz) Tehetsz mellé egy kis nedves tõzeget vagy virágföldet is, de ne annyit, hogy ráboruljon. Ha vonaton vagy autón utazol (legalábbis így tavasszal), akkor a hõmérséklettel sem lesz gond, 20 fok alá ne nagyon menjen. Én így szállítottam már többször pókot 200 km távon vonattal és semmi baja nem lett.
Szvsz a legfontosabb az az, hogy ne egy bazi nagy dobozba tegyél egy kis pókot, mert az össze-vissza csapódva megsérülhet.

Oldal 1 / 4Következő →