47
  • Kiru
    Nekem még meg is van :)) (Egy Comodor 64-el együtt)
  • Anubys
    Aaaaaaaaaaah Spectrum POWA!!!!
    Nem gondoltam volna, hogy egy Speccy-s cikket találok ma a főoldalon, inádom azt a gépet! Az első gépem volt! :)
  • NEXUS6
    Ez csak egyet bizonyít, hogy milyen öregek vagyunk.;)))
    Legalább is én.

Mert, hogy ugye ez nekünk még közelmúlt, és tudjuk, átéltük, hogy mi volt, a cikk írójának, viszont még tankönyvből sem tanították.
  • dez
    Mondjuk szerintem a C64 volt a piacvezető, legalábbis jópár évig, máig az a rekorder eladott darabszámban.
  • dez
    Érdekes, ez is ott van a cikkben: "Épp 25 éve, 1982 áprilisában jelent meg a ZX Spectrum, amelyet az otthoni és oktatási alkalmazások széles skálájával láttak el. Ez a gép megdöntött minden addigi értékesítési rekordot, és piacvezető maradt a következő tíz évben."

Vajon ezeket a cikkeket bekezdésenként más ember írja, el sem olvasva a többit?
  • grayback
    Nekem egy ZX 81-em van...még mindig megvan
  • NEXUS6
    "Bár még ma is gyártanak a világban Spectrum- klónokat, az IBM PC-k simán legyűrték a leginkább játék céljából készített számítógépeket, és a nyolcbites készülékek kövületekké váltak."

Naaa, azért 1-2 lépcsőfok simán kimaradt!!!
    Ez a "legyűrés" kb 10 év múlva következett be, amikor a főleg válalati kötnyezetben használt PC-k szinte 100%-ban otthon is átvették az uralmat, addigra meg hol volt már a Spectrum? De addig volt C64, Enterprise, Amiga, Atari, Macintosh stb. és csak utána jött a PC-s korszak.