25 éves a Sinclair ZX Spectrum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nézzétek meg nem rossz😄
Nem váltottam még telefont, de amint lehet kipróbálom amiket ajánlottál. Egy kis "LodeRunner" jól esne néha...<#vigyor2>#vigyor2>
In Lak\'ech Ala K\'in
Ha esetleg symbianos Nokiád lett azóta, akkor itt találsz jó emulátorokat. Én a Spectrian-t próbáltam anno és nagyon jól mûködött. Sajna fizetõs (15 Eur).
Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit
Azt nem tudom, hogyan lehetne track-re alakítani (lejátszani nem lehet mert nem audió file), de ha nem föltétlen ragaszkodsz ahoz, hogy Spectrummal játsz velük, "feldobok" neked egy emulátort (telepíteni sem kell) amivel PC-n futtathatók ezek a játékok.
Ez a megoldás mégiscsak kézenfekvõbb, nem igaz?! <#vigyor4>#vigyor4>
In Lak\'ech Ala K\'in
Sziasztok!
Leszedtem pár spectrum-játékot amiknek a kiterjesztése
.tzx.Egy kollégámnak van zx spectrum gépe.Arra gondolt, hogy lejátsza
ezt a file-t a cd-lejátszón és felveszi a hangot.De se a dvd-lejátszó,
sem a cd-lejátszó nem játsza le ezt a filetípust.Át kell konvertálni
trackbe?Magyarán hogyan lehetne megoldani, hogy a pc-men lévõ .tzx
file átkerüljön egy kazettára.Arra is gondoltunk, hogy hátha van egy
program ami lejátsza ezt a filetípust és a magnót meg rákötnénk a pc-m
hangkimenetére.Meg tudná írni valaki, hogyan kell ezt csinálni?
2. ActiveSync-et telepíteni kell a gépre
3. Szinkronizálni kell a telefont a géppel
4. A linkemrõl letöltött EXE-t futtatni kell. Ez az ActiveSync-ken keresztül telepíti az emulátort a telefonra
5. ActiveSync használatával felrakni a kedvenc játékaidat az emulátor telepítési mappájába a telefonon (Program files/PocketClive)
6. Játszani 😊
Elmondanád honnan lehet szert tenni ilyen emulátorra és hogyan kell telepíteni telefonra? <#help>#help>
In Lak\'ech Ala K\'in
Én mostanában a WC-n állandóan Manic Minerezem, de az egyik monstre videokonferencia alatt (elfordítottam a kamerát a többiekre) végigtoltam telefonon a Highway Encountert is amulátoron.
Aki esetleg WinMo alapú telefont használ, nagy hasznát veheti a PocketClive-nak, amivel tökéletesen lehet snapshotokat futtatni. Mostanában ezen játszom és nagyon szuperül megy rajta minden. A leggyengébb Omap procis gépeket is zökkenõmentesen fut.
Egészségedre! <#wave>#wave>
In Lak\'ech Ala K\'in
Holnap majd szolgáltatom az oldalt.
In Lak\'ech Ala K\'in
nem tudsz véletlen mondani nekem oylan linket amin esetleg találok sinclair játék listát?
Nekem megvan (az elsõ és 24. kivételével) még a Spectrum Világ sorozat valahol. Valóban szép idõk voltak azok. Hébe-hóba még most is nyomok egy Chuckie Egg-et, LodeRunner-t, Jet Set Willy-t vagy Penetratort ha úgy van kedvem. <#vigyor2>#vigyor2>
In Lak\'ech Ala K\'in
Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3
Az elsõ gép, amit nyomkodhattam egy ZX81 volt (a nagybátyám vette, az összeszerelõs "kit" változat volt) és utána nem sokkal az egyik ismerõs révén kipróbálhattam a Speccy-t. Szerelem elsõ látásra és életem legszebb karácsonyi ajándéka (két évvel késõbb). Máig megvan, tökéletesen mûködik, az összes kazettámat féltve õrzöm hozzá. Meg persze emulátor 6000+ játékkal <#kacsint>#kacsint> Életem egyik legszebb idõszaka volt, amikor spectrumozhattam (és minden hónapban vártam a Spectrum Világ újabb számát). Hetekig tartó Vulcan-játszmák a haverommal, meg persze Laser Squad ezerrel és a többi szuper játék: Gunfright, Chaos, Elite, Academy, Mad Mix 2, Midnight Resistance, Cyclone, Saboteur és még sorolhatnám.
Andrew
Mindent a Győzelemért! Mindent!... és még annál is többet...
Mindent a Győzelemért! Mindent!... és még annál is többet...
Talizman, Traz, A day in the life... wow regen volt...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Aztán C64, magnóval, majd lemezzel. Bár a régi jó fejállítgatás néha hiányzik.<#papakacsint>#papakacsint> Jók voltak a másolóbulik is.<#pias>#pias>
Már ha egyre gondoltunk:
http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Microdrive
Inkább korán kezdtem. A mai fiatalok mondjuk még korábban kezdik, de valahogy mintha mégsem tudnának annyit.
😊
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
csokonai mûvház klub szombat foreva, magnóval másoltuk a jugoszláv kópiákat, renegade... 😊 erõsítõs jack ajzat, ha valamelyik fax lenyomta a magnóját, mindenkinek elszállt. hehe
majd multiface128-at forrasztgattunk, hosszabb hátlapi csati miatt a specci 128-ason akadt 3 rugónyi szervizmeló, de a cucc ment..
szuper idõk voltak, zx specci, klubb, sör, csocsó.
mi maradt mára? pfff.
Nem gondoltam volna, hogy egy Speccy-s cikket találok ma a fõoldalon, inádom azt a gépet! Az elsõ gépem volt! 😊
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Legalább is én.
Mert, hogy ugye ez nekünk még közelmúlt, és tudjuk, átéltük, hogy mi volt, a cikk írójának, viszont még tankönyvbõl sem tanították.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Vajon ezeket a cikkeket bekezdésenként más ember írja, el sem olvasva a többit?<#csodalk>#csodalk>
Naaa, azért 1-2 lépcsõfok simán kimaradt!!!
Ez a "legyûrés" kb 10 év múlva következett be, amikor a fõleg válalati kötnyezetben használt PC-k szinte 100%-ban otthon is átvették az uralmat, addigra meg hol volt már a Spectrum? De addig volt C64, Enterprise, Amiga, Atari, Macintosh stb. és csak utána jött a PC-s korszak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs