Szupergyors négymagos a Intel-től
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Cell SPE-i (v. SPU-i, ha nem vesszük bele a kiegészítõ cuccokat) utasítás ISA szempontjából teljes értékû PowerPC procimagok (csak nincs bennük pl. utasítás-becslés, viszont van helyette hozzá nagyon gyors embedded ram), azaz sima általános, skalár kódot is tudnak futtatni (int és fp).
A másik kettõt nem is nagyon akarja senki másra használni. Épp elég, ha 3D grafikára és sokféle számításra nagyon gyors... Lehetetlent ne kívánjunk tõle. :) Mint ahogy a CPU-tól sem lehet várni, hogy táltosodjon meg, 100x-os sebességre. (Csak ha majd mellé lesz integrálva egy GPU-féleség is, mint pl. Fusion.)
A G80-ban, és a hozzá kötõdõ CUDA-ban újdonság, hogy nem vektor-számításokra épül, hanem sok+nagyongyors skalár számításra, ami közelebb áll az általánosabb CPU-s számításokhoz (nem SIMD).
A Cell-lel (pontosabban annak SPE-ivel), az Aegia PPU-val és a GPGPU/CUDA-val is az a probléma, hogy mocsok nehezen programozható általános feladatokra. Mindet csak arra könnyû, amire kitalálták. Egy CPU-t meg egy dologra sem nehezebb, mint a másikra.
1. X360-on és PS3-on is megvan, szoftveres megvalósításban (a két konzol procikja sokkal jobb floating-pointban, mint akár ez a négymagos Intel proci...), jópár majdani játék használja/használni fogja.
2. A kiterjedt fizikai szimuláció nem értelmetlen dolog.
3. Nem ugyanazokkal a beállításokkal lassulnak (már ha tényleg lassulnak egy megfelelõ konfigon), hanem magasabb beállítással, (több) fizikával, mert azért a procinak is van vele dolga.
4. Hát, egy kicsit azért messze van az 1250 dollártól...
5. Az x86 CPU-kban, a mai formájukban legalábbis, nincs túl sok FLOPS, pedig egy igazán jó fizikához, vagy megvalósítástól függõen AI-hoz igencsak elkél. Mint ahogy 3D-grafikához is GPU-kat használunk, amikhez képest ez a 4-magos is elbújhat.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
nekem is van: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=161755
szoval ha jol nezem, ez a qx6800 csak gyrosabb mint az eredeti qx6700.....
"...mely lényegében a világ elsõ asztali gépekbe szánt négymagos processzora."
pffff hirhajhasz
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
ebredjetek mar fel... a marketingesek szethulyitik az almuvelt agyatok
Vagyis a procik fejlõdésével tudnak(tudunk?) minél komplexebb progikat írni.
Bár nem tudom, hogy pontosan mi is a vita tárgya.. Én csak azon horkantam fel, ahogy vki írta lejjebb, h a procinak semmi köze az ellenfelek gondolkodásához. Hát azért egy pici talán mégis van:)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Blackmail the Universe
Így szól a közlemény: "This increased performance can help deliver smoother gameplay, more realistic game effects and more lifelike artificial intelligence." - Tehát ez lehetõvé teszi a dolgot, ha a programozók is úgy akarják. És majd akkor akarják úgy, ha a piac nagy része quad-core-os procikkal lesz beborítva. :D A maradék meg dual-core.
És persze az elõd is ez.
Miért is? Kenstfiel alapú procit nemhivatalosan 2006 április/májustól, hivatalosan õsztõl lehetett kapni, és mivel ez extreme verzió, még drágább is azoknál. Akkor mitõl elsõ?
A rendszer az Intel 975X Express Chipset-el mûködik együtt.
Szerintem meg bármilyen alaplappal megy ami tud 1066-os FSB-t, meg VRM11 vagy 11.1 szabványú fesz.átalakítója van. Ez lehet egy tizenpárezer forintos viás deszka, vagy egy jól felszerelt I965-ös lap.
Egyébként minden attól függ, hogy mire van optimalizálva:)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
Már amugy is volt 4 magos proci a !quadcore! szal nem vágom én se miért ijen nagy hir ez.
Nem szokásom idézni, de a procinak semmi köze nincs ehez.
Hiába, a tanult ember is mondhat badarságokat <#nemtudom>#nemtudom>
/*WTF?!*/
cell-powa'-rulez-4ever!!!
<#wink>#wink>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs