81
  • Zolorado
    #81
    "még a mi életünk során felrobbanhat, akár néhány éven belül is, ami rendkívül látványosnak ígérkezik, az utóbbi 400 év legfényesebb szupernóváját produkálva."

    Már alig várom
  • Toughtful
    #80
    Nem feltétlenül jó ötlet győzködni a tömeget az igazadról, mert megmagyarázhatatlan jelenségek nincsenek - magyarázat híján - "csakazértse". Kis 22-es csapdája, de ez van...
  • Grifidos
    #79
    Aztán jön a félkarú, fél lábú, félszemű,töksüket ember és tökéletes tesztet produkál..."Mert Ez műanyag"
  • AranyKéz
    #78
    Ummm... Túl sok LSD ?
  • roliika
    #77
    Ez a leírás érdekes...lehet, hogy Egely sem érti, hogy mitől is forog...de azt mi a bánattal magyarázod, hogy 4 m-ről is meg tudom forgatni 20-26 ford/perccel a saját kütyüm, ráadásul a forgás irányát meg tudom változtatni! Bármikor bárhol tudom rekonstruálni!

    4m-ről értelemszerűen nincs ott a tenyerem.
  • AranyKéz
    #76
    "8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek."

    "9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző (élettelen!!!) tárgyakkal is(két vasaló) az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja."

    "12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak."

    "13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján."

    "15. [...] Továbbá ha a kézre és a müszerre együtt egy zacskót huzunk akkor a zacskó akadályozza a levegő áramlását, de a bio/élet energiáét nem lenne szabad hiszen a kéz és a kerék között nincs semmi."



    ---

    Asszem ez a link a műkezes kísérlethez de már nem emléxem rá, elég rég olvastam már: http://www.zotyo.hu/para/vassy/kerek.htm

    Keresgélésem közben meg sikerült egy kurva nagy idiótát találnom, idézem:

    "Szerinte a ketyere nem vitalitást mér,hanem az agy működési intenzitását.Meg lehetett méretni kinek,kinek milyen intenzitással működik a két agyféltekélye. A mérési összeállítás:számítógép,nyomtató,2db vitalitásmérő és mindez összemadzagolva.Balkézzel forgatott tárcsa mérte a jobb agyféltekét,jobbal pedig a balt ,mindezt 20 percen keresztül.Végén grafikon formájában kinyomtatták és kiértékelték."

    http://forum2.terminal.hu/viewtopic.php?p=519948#519948
  • Dj Faustus #75
    Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről?
  • roliika
    #74
    Te is próbáld ki.
    Bent vagy a szobában akkor forog. Kimész becsukod az ajtót akkor nem. Valóban nem hatol át szilárd tárgyakon.

    Mondtam már, hogy a kesztyűs kísérlet fals, mert a kísérletet végző személy egy helységben volt a kütyüvel.

    Papírlapos dolog még nem volt kipróbálva, de ki fogom.

    Zacskó szilárd tárgy...a füst...ez az energia nem csak a testre hat közvetlenül, hanem a körülötte lévő térre is forgatónyomatékot fejt ki ezért kavarog a füst.

    Elég sok országban kapott arany és ezüsz érmeket a szerkentyű, szerinted ott mindenki hülye volt, és azért adták neki, mert nem volt más akinek adják?
  • Zsoldos
    #73
    Ha nem a legmozgas hajtja:

    Es miert van, hogy a letakart kerek nem forog? Egely azt a kovetkeztetest vonta le ebbol, hogy szilard targyakon nem hatol at az energia.. ( :) ) - persze ennek ellenere kesztyun keresztul mukodik, ami mellesleg szepen atveszi a tenyerunk homersekletet es annak differenciait.

    Miert lassitja a mozgast, ha egy papirlapot teszel a kezed fole? Miert van az, hogyha a kez es a kerek egy zacskoban van, nem forog? Miert van az, ha melleteszel egy fustolot, a kerek minden esetben arra mozog, amerre a fust?

    Inkabb a jedikben hinnel, az legalabb van a mozikban..
  • kutyak
    #72
    Ilyen állapotban nem kellene vezetni...
  • roliika
    #71
    B+ ott van az a qwa videó.
    Csináld meg az alapján a forgókát, 10 perc.
    Pörgetsd meg közelről, aztán menj távolabb.

    Ha ballra akarod forgatni arra forog, ha jobbra akkor arra.

    Vagy a szoba egyik sarka hiretelen lehül csak úgy, másik meg felmelegszik? Tessék kipróbálni ne csak dumálni!
  • Zsoldos
    #70
    :)
  • roliika
    #69
    Sorry de a kézzel egy térben voltak a porbaalázó bénák is.
  • googlekereso
    #68
    egyébként honnan találtad kil hogy zseni vagyok immovable ? :D:D:D:D:D:D
  • googlekereso
    #67
    Jóvan na! Bevallom tévedtem. Mostanában eléggé szórakozott vagyok és csak azután jöttem rá,hogy mit írtam amikor már késő volt. Ennek ellenére nem tartom magam "Neked se osztott a jóisten túl sok észt csak éppen annyit hogy vegetálni tudjál a rövid kis életed alatt!" típusú embernek, meg hát kíváncsi voltam írnak-e nekem is ilyen : Válasz (név) vacakot mert eddig még nem.
  • AranyKéz
    #66
    Sorry roliika, egy hőkibocsátó műkéz segítségével már porbaalázták azt a szart.
  • roliika
    #65
    De igen. Teljesen.
  • romanovo
    #64
    Ugye ezt a telekinézis dolgot nem gondoltad komolyan? -.-
  • szivar
    #63
    Nos a #37 mintha ellenében állna logikailag ezen hozzászólásod tartalmának :). Amúgy valóban nem te nevezted el...
  • assdf
    #62
    Te amúgy elolvastad a belinkelt cikket? Mert épp azt irja hogy a bibi ott van hogy nem homogén hőállapotú testel kell megnézned ezt, lévén hogy a kezed sem fix 35 fokos mindenhol. Tegyél mellé egy forró vasalót, meg egy hideget..
  • roliika
    #61
    Bár ez nem ide a fórumra tartozik, de rájöttem, hogy ez nem csak forgató mozgásban nyilvánulhat meg. Az Egely kerék egy mágneses lebegtetésű fordulatszámmérős alumínium kerék.

    Azt vettem észre, hogy ez a hatás, vagyis a nevezzük telekinézisnek, előidézésére mindenki képes több méterről is, csak az a lényeg, hogy az anyag 1g alatti tömegű legyen és legalább 100 négyzetcenti legyen a felülete! Gyakorlatilag bármilyen anyagból készülhet, és bármilyen mozgásra lehet késztetni!

    Még annyi arról hogy hő forgatja...bekapcsoltam a vasalót. Mellé tettem ezt az alu forgót, kimentem becsuktam az ajtót, és üvegen át figyeltem. Meg se moccant.

    Az hogy valójában mi forgatja nem szeretnék róla semmit sem mondani egyenlőre a műszeres mérésekig. :)

    UI.: akinek van infrakamerája vagy aurakamerája megdobhatna vele! :)
  • roliika
    #60
    Én meg kipróbáltam. 4m-ről is működik, úgy hogy nincs ott semmilyen hőforrás.
    A forgás iránya változik, ha meg akarod változtatni, ez a videón is láttszik...minél közelebb vagy hozzá annál könnyebb forgatni, csak azért tettem oda a kezem, de kéz nélkül is működik a dolog, próbáld ki..10 perc az egész cucc összedobása.

    Az oldalon említett kísérlet fals. Persze, hogy forog a kerék, mert nem volt elkülönítve a kerék a kísérletet végző alanyoktól. Fél centi vastag üvegen már nem hatol át ez a "mozagató sugárzás", elég sokat kísérletezgettem vele.
  • mogyi925
    #59
    Ne fáradj, Google barátom mindent elmondott, amit tudni akartam róla.
  • roliika
    #58
    Igazából a plazmagömb és a gömbvillám is elég érdekes egy jelenség /azért elég nevetséges, hogy még ezeknek a létezését ma is sokan cáfolják/, mert mi látja el őket energiával?

    Nikola Tesla képes volt szintén hasonló jelenségeket lértehozni,, de azok nem mozogtak, és jelentős mennyigégű energiára volt szükség az előállításukhoz.
  • A1274815
    #57
    Pazmagömb: hasonló a gömbvillámhoz, ám még annál is ritkább légköri jelenség, keletkezéséhez nem szükséges villámlás, általában törés vonalak felett szokták megfigyelni. Még ritkább jelenség a plazmaörvény. A gömbvillám, a plazmagömb és a plazma örvény anyagát mind több ezerfokos plazma halmazállapotú anyagok alkotják.

    "Réz tartalmú ok, de miért világított nappali fényességel becsapódás után cirka 1mp-en át?"

    Talán a létrehozott tűzgömb még egy darabig világított.

    Amerikában volt egy eset egy kisváros környékén a lakók egyszer csak az éjszaka közepén arra lettek figyelmesek, hogy egy vakító fehér villanást látnak, majd eztkövetően a kisvároskában betört majdnem az összes ablak üveg, a környéken pedig egy gomab felhő szerűség lebegett. A város lakói megvoltak gyöződve arról, hogy atomtámadás áldozatai lettek, ám másnap a hatóságok semmilyen sugárzásnak nem találták nyomát. A robbanás ereje kb. 1kt volt, amelyett egy metetorit becsapódása okozott.
  • roliika
    #56
    De. :) Tervben is van, csak pár "szakértővel" beszélni kell hogy milyen tartományban érdemes keresgélni. Nem volt rá idő de most lesz...eddig egy kis helyi informatikai cégnek írkáltam ezt-azt...aprópénzért és megúntam.

    Mutatok valamit...gondolom ismered az "Egely kereket" . Csináltam egy saját lecsupaszított kis verziót és azzal szórakoztam...rájöttem hogy nem a levegő meg a hő forgatja, már csak egy műszeres mérés van hátra...van elképzelésem mitől forog, ki kéne kísérletezni egy olyan változatot ami gépre köthető és nincs mozgó alkatrésze...Videóm
  • mogyi925
    #55
    Nem te akartál szellemhang-detektort írni a prog.hu-n? OMG
  • Rinc3
    #54
    A Jupiter és a Szaturnusz állt össze akkor fél éven belül már 3-adszor. De üstökösről is lehet néhol olvasni. Meg nagyon fényes akkor világító csillagról. Kíváncsi vagyok egy mezei pap, ebből a 3 lehetséges bibliai tényből, melyikben hisz.
  • Rinc3
    #53
    Vértudományosnak nem is én neveztem, hanem a "mindent tudó srác". Jó lenne kicsivel több okosság, kicsivel kevesebb oktondiság. Bár ha már többen is a hülyeséget védik itt, akkor lehet én vagyok rossz helyen.
  • roliika
    #52
    Na ez már job verzió. De milyen plazmagömb? Én egy fajta plazmagömböt ismerek, az hmm...hogy is mondjam...nem élő entitástól származik /nem mondom hogy szellem mert hülye szó/, de szabad szemmel nem nagyon láthatók.

    Réz tartalmú ok, de miért világított nappali fényességel becsapódás után cirka 1mp-en át?
  • roliika
    #51
    Nem tudom mennyire eredetik...de a 240-ből ami van, talán ezek a legjobbak amiből látni is lehet valamit...van még 3...közöttül a Roswell-i boncolás, de azokat inkább nem teszem fel...bár lehet, 18-as karikával fel lehetne tenni.

  • Cefet
    #50
  • AranyKéz
    #49
    A helikopter körül repkedő ufót egy sci-fi csatorna találta ki hogy a nézegettségét feldobja, sejtem hogy a többi is milyen eredeti lehet.
  • fade2black
    #48
    hszemben igazábol azt akartam kihansulyozni, hogy ami megöl az a legtöbb esetben nem fénysebességel halad.

    azaz látod a villanást aztán xre "elfuj a szél"....
  • A1274815
    #47
    Érdemes megnézni, hogy a villanáshoz képest mikor kezdenek füstölni a pálmafák
  • A1274815
    #46
    "pl atombomba.
    ledobják oriási villanás aztán rá egy percre végez csak veled a lökéshullám."

    Atombomba/hidrogén bomba robbanás: az első néhány micrsosec teljesen sötét, illetve az ember számára nem látható sugarak távoznak csak, főleg gamma és röntgen, majd ahogy elkezd komolyabban lehülni a tűzgömb, jön a nagy mennyíségű UV, a fény(ez a villanás), majd megjelenik a borzasztó hőkisugárzása is, (egy Hidrogén bombánál akár 2 sec-es felfutási idelye is lehet a hőkisugárzásnak). A lökéshullám a tűzgömböt a hang sebesség kb. 3x-sával hadja el, majd fokozatosan lejebb lassúl. Általában nincs egy perced a villanástól számítva, vagy néhány másodpercenbelül megsűlsz a hőkisugárzástól, vagy néhány másodpercen belül elkap a lökéshullám.
  • haxoror
    #45
    "ha egy robbanas fenysebesseggel terjed? Akkor igazabol nem is latjuk a kozelgo veszt, csak egy feketeseget az egen"

    A "csak egy feketeseget az egen" részt nem egészen értem, ha fénysebességgel jön akkor nem "látnánk" semmi különöset szal nem lenne előzmény hanem hirtelen a nyakunkon van és tavasz :)
  • A1274815
    #44
    1, Zöld villanások, talán valamilyen réz tartalmú metewtoritok.
    2, Sárga világító csendes gömbök: gömbvillámok vagy plazma gömbök is lehettek.
  • roliika
    #43
    Csak nektek csak ma...saját válogatás a legjobbakból. :)
  • harvy101
    #42
    én nemhiszek semmibe csak a penzbe :D
    de nem ugy volt aza betlehemi cucc ohgy a jupiter a mittom mi megmég egy 3. állt ossze? Azér az csaknincs olyan messze :)