81
  • szivar
    Én úgy sejtem, ha egy vértudományos (lsd.: semmi közérthető) oldal lenne, akkor a látogatottsága úgy megcsappanna hogy a béka seggét fel kellene polcolni hogy aláférjen a látogatottsági statisztika, mi meg egy kukkot sem értenénk a cikkekből. Ha vki a fene nagy bölcsességre vágyik, menjen a megfelelő oldalakra és ott kritizálja a cikkeket. Jaaa, ott nincs hozzá fórum? Ez van, ezt kellene megszokni.

Apropó, azért nem tudod, mert az oktatás színvonala és az akciós nethozzáféréseknek köszönhető funkcionális analfabéta tömegnek (egy vagyok közülük) lövése nincs a témáról. De hogy jobban elszomorodj: azt hiszik hogy van.
  • Sanyix
    Pár fényév az 50 fényévnél közelebbet jelent :) szal mégcsak nem is a szomszédba kell felrobbanni egy szupernóvának hogy a körvonalaink a földbe égjenek :D
  • roliika
    Készen vagy mint a zacskósleves ecsém.
  • csorfab
    "SG.hu - Informatikai és Tudományos Hírmagazin"

?
  • Rinc3
    "Gondolkodjál még, és legközelebb akkor írj." igen mester. Cserébe te is tedd meg ugyanezt.
    "És az SG.hu nem épp az a vértudományos valami:)" - pedig én barom így gondoltam, te hogy gondolod?
  • NEXUS6
    Annyira azért nem közel. Pár fényév távolságban felrobbanó szupernova simán kicsinálná a földi életet, csak a gammasugárzással.
  • Su0my
    "Én meg azon gondolkodtam, hogy egy tudományos fórumon miért tudom mostanában 1 kezemen megszámolni az értelmes hozzászólásokat."

Gondolkodjál még, és legközelebb akkor írj.

És az SG.hu nem épp az a vértudományos valami:)
  • Su0my
  • Su0my
    Fű. Jaj boccs, nem akartalak megsérteni, 10000000 százalék, hogy ufó, mert nincs rá bizonyíték, hogy nem az volt. Ebből következik, hogy az volt. Akinek nem elélg a bizonyítás, az meg egy földhözragadt fatuskó.
  • Rinc3
    Én meg azon gondolkodtam, hogy egy tudományos fórumon miért tudom mostanában 1 kezemen megszámolni az értelmes hozzászólásokat.
    Más :
    Nem értem hogy a keresztények, akik a manapság kicsit kezdenek elhajlani a tudományok felé, nem veszik észre a kacifántokat a saját vallásukban. Ott van ez a betlehemi csillag is, ami bizonyítéka volt a messiás születésének, ami pont akkor ragyogott fel, amikor kellett...Pontosabban sok sok évvel azelőtt robbant fel, csak akkor ért ide a fénye. Én ezt egyszerű véletlennek tartom.

A vallás egyébként jó dolog. Erkölcsöt közvetít a tudatlan embereknek. De azért ne feledjük, hogy borzalmas népírtásokat vittek véghez a nevében. És visznek ma is.
    A logika azt diktálja, ha csak 1 ellenpéldát találsz egy tételre, onnantól bukott a mutatvány. A megrögzött hívő emberek meg simán szemet húnynak ezek felett.
    Elnézést az érintettektől, egyébként én is meg vagyok keresztelkedve, de nem vagyok hívő. Tisztelem és becsülöm azokat akik igen. Csak nem értem őket.
  • fade2black
    hát nem.

pl atombomba.
    ledobják oriási villanás aztán rá egy percre végez csak veled a lökéshullám.

persze lehet akkora már a fény is, hogy az egész föd porrá ég de annak a szupernovának nagyonnagyon a közelbe kéne pukkannia.
  • csiríz
    Még jó, hogy a robbanáskor az anyagi részecskék nem gyorsulhatnak fénysebességre látod. Elég nekünk a sugárzás is.
  • abelr
    zűrzavar
  • 505thZajcev[PT]
    En azon gondolkodtam, hogy mi van ha egy robbanas fenysebesseggel terjed? Akkor igazabol nem is latjuk a kozelgo veszt, csak egy feketeseget az egen, aztan par ns -os flash, majd megint sotetseg, de immar nelkulunk.... nah ez az ami igazan para!
  • Indestructible
    bár ha mögöttetek lobog a két bogár... lehet nem tenyérrel kéne törölgetni a szélvédőt? Betépve!?
  • Indestructible
    biztos került egy kis guano a szélvédőre, amit az ablaktörlő szépen elkent, antennára meg pókhálóstul felragadt két SzentJános bogár, ti meg be voltatok tépve? egyébként nem tudom elképzelni, ha kívülről jön a fény, miért csillog belülről a szélvédő.
  • greg971
    akkor én most gyúrok ...

• Grifidos
    Off

"Az uralkodó elégedetlen a munkával..."

Deathstar test mode off...

On
  • roliika
    Elég hülyén néztünk amikor láttuk...mert ugye amikor megy az ember autóval, nem az az első benyomása hogy jönnek az ufók...mérges volt a tesóm mert alig látta a csillogó szélvédő miatt az utat. :D Na meg mi a fenéért követte az autót?
  • nearo
    Jó, de most ért ide a fénye, tehát a többi dolog, ami akkor szabadult fel, az majd csak ezután fog megérkezni. Bár nem valószínűsítem, hogy bármilyen hatást is gyakarolna ránk, annyira kis mennyiségű lesz ami ideér. És az amúgy se ma lesz.
  • Landren
    itt találsz több cikket, ha érdekel:

KOZMOSZ topik
  • NEXUS6
    Amcsi atomeghajtású kémrepülőgép, most ment haza Irakból.
  • roliika
    Van valami távcsöved is? Esetleg nem Szombathely környékén laksz?

Vsak azért kérdezem mert arrafelé lakik egy emberke akinek van valami komolyabb távcsöve..nameg múltkor Vép környékén jártunk../estefelé/5-en és egyszercsak egy zöld csíkot láttunk, utána meg egy qwa erős zöld villanást...olyan erős fény volt mintha villámlott volna, de sokkal tovább tartott...aztán utána 1-2 perc múlva újra egy ilyet. Mind az 5en láttuk...mi a fene lehetett ez szerinted?

Nagyon éles zöld fény, nappali világosság kb 1 mp-en át. Kétszer.

Tesóm sokat autózik mert futár, és vele mentünk Keszthelyre... nem volt semmi utcafény meg semmi, és tesóm azt mondja, marhára zavarja az a rohadt fény ami a tető felől tükröződik...2 ilyen sárga fény volt, azt hittük talán valami lámpa. Megálltunk az autóval mert lehúztuk az ablakot és láttszott hogy az nem tükröződő fény. Kiszálltunk, és két fénygömb húzott el az autó fölött olyan 100m-es távolságban, olyan mint egy repcsi alsó jelzőfényei, csak erősebb. Semmi hangja nem volt...10-20km-át szinte követte az autót, mert már azért álltunk meg hogy megnézzük honnét a fenéből jön ez a zavaró fény....ez mi lehetett?
  • bandypappa
    Amugy a csillagászat és az űrkutatás nagyon érdekes téma számomra, több ilyen cikk is lehetne az sg-n.
  • bandypappa
    ujfent tartom állitásom az epikus csattanóról.
  • Csaba42
    De ez minket nem érint, mivel 77 millió éve még ember sem létezett a Földön. Amúgy igazat adok abban, hogy nem tudhatjuk, elméleteink helyesek-e a világűrben. Igaz, hogy jártunk már kint, de csak a Földhöz viszonyított peremterületén, s talán messzebb-messzebb van valamilyen anyag, ami még meglepetéseket okozhat.
  • Tyberius
    bandypappa: ha hallgattál volna bölcs maradtál volna. Először senki nem téged ugatott le, de most már úgy látszik, te is megérdemled :)

Egyébként szerintem ez megint Q valamelyik hülye tréfája. Pl. elhitette egy civilizációval, hogy a napjuk felrobban, azok beparáztak, aztán örültek hogy mégsem, erre két év, és bumm! mégis felrobbantak :)
  • NEXUS6
    Én 2 dolgot tudok elképzelni, vagy a McGyver volt, vagy Brúsz Willisz;)))

(Vagy az Alkaloida, a terroristák szoktak ilyet csinálni, először robbantanak egy kissebbet, és amikor a népek oda mennek segíteni, meg kíváncsiskodni, akkor felrobbantanak mindenkit.)
  • AranyKéz
    Akkor elsőre felrobbant volna.
  • bandypappa
    Bocs hogy nem mindenki értette meg az epikus csattanót, és máskor kifinomultabb humort alkalmazok.
  • bandypappa
    köszönöm épp az egyetemröl irok.
  • mikloss
    LoL?! Neked se osztott a jóisten túl sok észt csak éppen annyit hogy vegetálni tudjál a rövid kis életed alatt!
  • immovable
    De én is mert írni sem tudok!
  • immovable
    Te egy igazi zseni!!
    Öcsém!!!!

Sztem jobb ha
  • bandypappa
    Szerintem meg az orbitron és a megaharcos csatározik ottan.

Amugy elég különös és ritka esemény, és ez mutassa hogy van még mit felfedezni a világegyetemben.
  • roliika
    Nagyszerű. De gondolj bele. Ha 77 millió fényévre van, vagyis ha felrobbanik, 77 millió év múlva látjuk csak, vagyis 77 millió éve történt...nem?

Persze nem értek 1-et baromira azzal, hogy meg tudják mondani a távolságot...mert ismerve, hogy az univerzum erőinek, és képének...közegének 10%-át vagyunk csak képesek felfogni /a többi egy fekete anyagnak nevezett valami, ami csak azért lett kitalálva, mert nem tudjuk mi a maradék 90%...meg fekete vagy sötét energia/, honnét tudjuk, hogy valóban valós képet látunk, nem torzult el, vagy létezett-e valaha is.
  • googlekereso
    Bakker eléggé félreolvstátok! 77 millió fényév az nem az időre vonatkozik hanem a távolságra ( tudjátok a fény egy év alatt megtett útja ). :D
  • rolika
    amikor ez felrobbant, még javában dinoszauruszok behemótkodtak a földön...
    elég durva belegondolni, mekkora is lehet a világegyetem :)
  • roliika
    Hm...végülis 77 millió éve robbant fel...de izgi.

Szerintem innét származunk, és mikor felrobbant az egyik, az Asgardok megvédték a másikat egy pajzzsal, aztán mindenki meglógott onnnét és hagyták felrobbanni miután kimerült a "Zedpéem".
  • menpe
    off:

Szerintem meg Chuck Norris volt....

on: