The Saboteur
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
te most komolyan két gigacég versengésére alapozva ítélsz meg embereket?
a TWIMTBP nem azt jelenti elsõsorban hogy csak ezen a kártyán király a játék...az is benne van, de a közös fejlesztésrõl szól a program elsõsorban...mert nekik ugye nem derogál leülni játékfejlesztõkkel...most meg már hiába kapálózika hasonló programmal az ellenfél, ezt az ötletet már ellõtték, így kevesebb közös fejlesztés kerüla gamerek elé...nem azt mondom hogy ez nem sajnálatos, de kapitalizmus van ugyebár 😄
különben meg hidd el hogy ha az ATInak lett volna lehetõsége hogy itt-ott betartson a nagy ellenfelének, ugyanúgy meglépték volna...
a játékfejlesztõk (még ha nem is pacsiznak le egyikükkel sem) meg azokat a jól bevált elemeket válogatják be, ami nekik tetszik, amivel dolgozni akarnak, és olyan eszközökre is fejlesztenek...tehát az iylen physixes döntések terén legalább annyira ludasak õk is mint a csúnya elnyomó cég 😄
ha Batmanban nem tudott AA-t kapcsolni az ati tulaj ezért az egy játékért ugyanúgy nem dobta ki a kártyáját...minthogy ugyanúgy nem biztos az sem hogy a csúnya gonosz nvidia tiltatta le...simán lehet hanyagság/trógerség/hiba...ha kijön hozzá fix, akkor az utóbbi volt...ha nem, akkor meg az elõbbi, láttunk már iylet az üzleti életben 😄
Shift: patch jött ki? jött. megy atin is normálisan? megy. szerinted hányan váltottak nvidiára azok közül akik atisok voltak, azért hogy elõbb tudjanak shifttel játszani? szerintem kevesen...max akinek annyi felesleges pénze volt 😄 és ez sem bizonyítottan a másik cég gonoszdi húzása 😉
Dirt2: megy, nem is azt mondtam...arról beszélek hogy jelenleg ez is olyan exkluzivitás amit az ati vitt...és mennyivel extrább a játék így? ahogy te is írtad: egy marék gyönggyel több...tehát anyni mint a physix gyakorlati haszna 😄 nem fogok azonnal dx11es kártyára váltani én sem merthogy azon vannak most fûûû de durva effekthegyek...😄DD
a szemfelnyitás meg a birkázás véleményem szerint kettõ 😄DD különben meg elárulom: tök felesleges 😄 mindenki azt vesz amit akar, mindig is így volt, és így is lesz 😄 majd veszek magamnak amit a fejlesztés idõpontjában úgy látom hogy jobban megéri 😄
---
Turok ment csakis 3DFX kártyával....TR is, a különbség annyi, hogy a TR ment anélkül is 😄DD
Racism is a weapon of mass destruction!
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Az utóbbi évek legdúrvább vga fejlesztése az nvidia fermi.
Mellesleg a hibák 99%-a ati driver hiba. Nem véletlenek a hotfixek...
fotográfik kolomp edisön :D
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Rosszul fogalmaztam, nyilván azt kell venni ami jobban megéri az adott pillanatban.
Forza.
TWIMTBP egy nagy bullshit, a logo a sok birkának van, hogy azt higyje nvidián király a játék - benchmarkokban ettõl még simán lehet nv bukta, nincs igazi jelentõsége. Nem ezzel lenne gond, h vesznek egy logot (reklámot) a játékok elejére...
Hiába unod, nem igazán látod/érted/akarod látni mi is megy itt valójában 😊
Nézd pl a batmant játékot: ATI kártyán nem tudsz AA-t kapcsolni. Ha átirod a vendor id-t nvidiásra, ATIn is lesz AA - ergo LETILTATTAK funkciot a versenytárs hardverén, minden ok nélkül. Fizix most csak egy dolog, nyilván anélkül nem lehetett volna füst ... hagyjuk.
Shift: ATI hw esetén indokolatlanul lassu a játék. Amint beteszel a gépbe egy nv kártyát, raksz rá drivert a játék rendesen megy az ATI-n is. Hoppácska 😊 Most jött ki patch by EA, megy rendesen ATI-n is... de a hypenak már vége ugye.
Dirt2: a DX9 változat tökéletesen megy nvidián is, a DX11 változat tökéletesen fog menni nvidián is - ha lesz olyan kártyájuk alá. Mit is sajátított itt ki az ATI, mi nem megy itt nvidián? (arról nem is beszélek, mekkora egy nagy SEMMI az a pár extra dx11es effekt)
Látod már a különbséget a két hozzáállás közt?
És hogy miért van ez? NV a gef8/gtx2xx kártyákkal nem éppen a megfelelõ utat választotta és most sz*pnak az ujratervezéssel/fejlesztésekkel - helyette ugyan azokat a hardvereket nevezgetik át ujra és ujra. Tolják a fizixet, ellehetetlenitik a játékot a versenytárs kártyáján, h a birka kártyavásárló arra a következtetésre jusson: az ATI szar. És mûködik a dolog 😞 Nem savazás, ha megpróbálom felnyitni az emberek szemét - szerintem. Rád/rájuk fér.
---
Turok megjelenésekor milyen konkurrens API-ra lehetett még megirni a 3dfx-es gliden kivül?
Forza.
Talaltam ezt a neten, lehet, hogy erdemes lenne kiprobalni?
"working perfectly on HD4850, XP SP3 and Dirt2 hotfix drivers"
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
tudom hogy megjelent itthon, és most jelentkezzen az aki meg is vette...én majd januárban, a decemberi keretbe már nem fér bele 😄DD
TWIMTBP nem azért van ám hogy az ATI tulajok ne tudjanak játszani a játékukkal, mint ahogy az ATI hasonló programja sem azért mûködik hogy összezúzza az nvidiát 😄DD ja hogy az nvidiának ez elõbb jutott eszébe, és így több kiadót/fejlesztõt tudott megnyerni akikkel együtt dolgozva, közösen próbálják a piacon jelen levõ hardvereikkel ellátott gépekre kihozni a max játékélményt? ez jogos...viszont a fejlesztõk/forgalmazók sem idióták,hiszen a másik cég hardvereivel ellátott gépeken is menie kell a játékuknak...max lesz pár elérhetetlen funkció...ez van...itt a dirt2, van benne dx11, amit jelenleg csak ATI tulajok élvezhetnek, mégsem kezdem el szidni az ATit hogy elnyomjáka piacot meg mindenki hülye aki ATIt vesz...
érdekes, miért nem kurvaanyázott senki amikor betoppant a 3DFX az elsõ társkártyájukkal, és kinyomták az elsõ Turok-ot ami csak azzal indult el? csak most ez a divat, hogy elvakultan ragaszkodom a kedvenc gyártómhoz, aki meg nem iylet vesz, az egy idióta,stbstbstb...
csak én unom már ezt kurvára? Bocs de nem tudom szó nélkül tûrni hogy valaki azért nézzen le és savazzon embereket mert más vidkarit vesznek mint õ...
mindkét gyártó bukott már nem keveset, de mindegyik újra bebizonyította hogy van heyle a piacon, és minõségi eszközöket gyártanak...az hogy spec. neked nem jön be az nvidia nem jelenti azt hogy én birka lennék mert nvidiát vettem..akkor éppen ez volt a jobb..aztán ha az ATI lesz a jobb akkor is amikor megint fejleszteni akarok, majd veszek ATIt..ennyi...
az a helyzet hogy ki kéne nõni már ezt a hozzáállást 😄DD
(Bocs a késõ reagálásért)
Nem vagyok dühös, csak együttérzek azokkal, akiknek nem megy. Ha észrevetted volna, XP-m van még mindig és ATI-m, és szuperul megy a játék. Nem vagyok oda egyik gyártóért sem, elõzõ kártyám egy Galaxy 7600GS DDR3 volt és kurvára meg voltam vele elégedve! Anno ezt ajánlották. Driver gond soha nem volt a 1,5 év alatt, míg az ATI-val az elmúlt 1 évben párszor volt. Viszont mindenki ATI-t ajánlott tavaly, így az lett véve. De amúgy komolyabb baj ezzel sem volt.
Itt az a probléma hogy el sem indul, tehát ki sem próbálták Win7 alatt, akkor minek írják a dobozra/readmebe, hogy támogatott? Tesztereket minek foglalkoztatnak?. Látszik hogy sok munkát öltek a játékba, mert nagyon hangulatos lett épp ezért nem értem, minek követtek el ekkora szarvashibát.
az EA a shift esetén egértelmûen lefeküdt az nvidiának, hiszen ott az uj nfs patch megoldotta a hibákat (ill. ha betettél az ATI kártya mellé a gépbe egy nvidiát, drivert raktál rá, akkor is jol ment a játék - ATI-n!)
itt ugy néz ki, a driver a hibás, hiszen win7 alatt vannak gondok ATI-n csak, XP alatt - ahol a driver más - megy a játék
viszont aki az nvidiás huzások ellenére nvidiát vesz, holott az ATI olcsobb is és jobb/fejlettebb is, az birka. és tulképpen a gamerek az ilyenek miatt szivnak, hiszen az ilyen féreg modszereket használo cégeknek ki kellene halni elég gyors ütemben ... a pénztárcáddal "szavazol", 1 bukta generácio után az nv tuti elátná, h itt bizony átnevezgetésekkel nem élnek meg
de még1x: ez a játék még nem jelent meg (hivatalosan), ha holnapra sincs semmi javitás, akkor lehet idegeskedni 😊
Forza.
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
A vidikarival volt egy kis gondom még amikor megkaptam, mert folyamatosan felpörgött indításkor a ventillátor és nem volt kép csak ha újraindítottam. Akkor frissítettem BIOS-t és úgy néz ki most rendesen mûködik minden. Semmivel nem volt probléma mindent tökéletesen futtat. Újatani max akkor fogok, ha nagyon divatba jön a DX 11, akkor esetleg egy új videókártyát, és talán egy X-fire-re képes alaplapot... De az még messze van, véleményem szerint 2 éven belül nem nagyon fogok újítgatni 😊
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
a játék fut szépen, normális sebességgel és faszán néz ki, ennél több nekem nem kell 😄DD
nekem még mindig nehezemre esik elhinni, hogy ezt a játékot ilyen hibával adták ki... valami gond a crackkel is van. értem én, hogy az ea lefekszik az nvidianak, és gyakran elõfordul, hogy a játékaik nvidian jobban mennek, de hogy úgy megy goldra egy játék, hogy atin ki sem próbálták, az nem tûnik túl hihetõnek.
az oprendszert meg mindenki eldönti magának, szidták a vistát is, nekem semmi bajom nem volt vele, most win7 van, és ezzel sincs gondom...
egy játék alapján nem érdemes ítélkezni 😄
Két tanulságot mindenképpen levonhatunk ebbõl a gamebõl:
1. Ha kártyát veszel legközelebb ne vegyél ATI-t csak Nvidia-t ha szeretnél nyugodt életet.
2. Lassan 2010 van, de mivel a többség 2001-es oprendszert használ és nem is nagyon szándékoznak megválni tõle, neked is azt kell használni (én ezt eléggé sajnálom, de sajna emberek többsége leragadt és ezért a készítõk is mindent XP-re tesztelnek a többi már mellékes)!!!
Na én tanultam ezekbõl és mivel itt a karácsony jövõ héten veszek új kártyát ami midnenképpen Nvidia lesz, és a Windows XP-t is fönn hagyom a gépem még sokáig amíg végre megjön az emberek esze és elkezdik használni a win7-et.
Mellesleg az affinitásállítás is van akinek mûködött, volt akinek meg szart sem ért, ugyanúgy nem univerzális megoldás mint a catalystban turkálás...
csak amíg pl. a mirror's edge-nél az nvidiásoknak kellett várniuk egy új driverre nem átkozódtak folyamatosan (vagy legalább a topik nem volt tele vele) 😄 ezért is lenne jó ha itt sem ez menne oldalakon keresztül, hogy 'ennek/annak a prostituált édesanyját!' 😄DDDD
(mondjuk az új nvidia driver elég gyorsan elkészült megjelenés után, olyan sokat nem kellett várni)
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Itt is, mint GTA-ban valami ikonok jelzik a térképen?
Egyértelmûen a játék készítõje és a kiadója akar benyalni egyes hw gyártóknak hogy mások cuccain xarul megy vagy el sem indul.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
@kirol: nagyjából robbantgatni fogsz, lopkodni meg kijelölt célpontokat likvidálni, embereket kiszabadítani, ilyenek...mindenesetre én még nem untam rá, és a sztorival alig haladtam...gyûjtögetek, robbantgatok, tiszteket, páncélos osztagokat és üzemanyagtelepeket írtok ki 😄DD
jó ez a cucc, ha csak fél órád van játszani, akkor szaladgálsz egy kicsit és szivatod a németeket, ha meg több idõd van, nyomod a küldiket..elleszek vele még jópár napig 😄
Változatos legalább? Vagy csak mindig fel kell robbantani valamit?
A legnagyobb poén viszont az, hogy én pont a hétvégén akartam feltenni a Win7 64bitet, de aztán nem volt kedvem. Most látom hogy jól döntöttem (biztos megérzés volt). <#crazya>#crazya>
Elindítom a játékot és eljutok addig, hogy egy csúszkán be kell állítanom a fényerõt, aztán beadja a töltõképernyõt, megy a szirénázás, esik az esõ meg lõnek, a kép átmegy töksötétbe, és nem történik semmi.
Xp Service Pack 3, Geforce 8600GT legújabb driver, többször újrainstalláltam, és többször crackeltem, (az egész crack mappa tartalmát másoltam), de hiába.
Segítsetek srácok!
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.