54
-
BReal #54 Remélem egyébként a HD filmeket tároló lemezek és az azokat olvasó egységek (legyen az HD DVD vagy Blu-Ray) hasonló áron fognak csökkeni, mint ahogy a DVD lejátszók és filmek csökkentek/csökkennek. Ma egy új film kevesebb, mint fele annyiba kerül, mint a DVD megjelenése idején. -
BReal #53 Dez, nem 3 layeres HD DVDről beszélek, hanem 2 oldalas, 2 rétegűről. Hozzátenném még, hogy a SONY az LCD TV-k területén is, igen fejlett technológiát használ. A mostani EISA LCD TV díjat is ők nyerték. Egyébként azt nem értem, hogy a PS3 miért szerepel gyengén a várthoz képest. Képes BR lemezeket olvasni, ezért persze drágább az XBOX360-nál. Viszont ha azt megnézzük, hogy mindössze egy Samsung BD olvasót lehet PS3 körüli áron kapni (Panasonic BD lejátszó nagyjából 100000-tal több jelenleg, mint egy PS3), így a PS3 már nem is olyan drága. -
#52 Na és akkor most egy kis friss statisztika, BD vs. HD-DVD lemezeladások: 9-1.
Mert biztos nem számít a PS3.;) -
dez #51 azon=azok -
dez #50 Sokmindent elsőként fejlesztettek ki, ez talán csak nem baj. Jó cuccok lettek volna azon, inkább az a baj, hogy túl drágán adják. (Kicsit az Apple-re hasonlítanak.)
Ne csak azt soroljuk, ami nem terjedt el, hanem azt is, ami igen: Walkman, Trinitron CRT, Betacam (professional video, minden komolyabb video- és tévéstúdió ezzel van tele), SPDIF, "1-bites" D/A-k (ma delta-sigmának hívják [megvannak a korlátai, de sokkal jobb, mint az olcsóbb más rendszerű D/A-k]), stb.
A Sony már jópár éve alkalmazza a Blu-ray technológiát a profi videós termékvonalában, most már le akarta hozni a kommersz vonalra is.
Évekig próbáltak egyezkedni, nem sikerült... :( -
#49 Én azt próbáltam leírni, hogy a sony mindenben egyeduralkodó szeretne lenni.
De ha észre is veszi magát, hogy a terméke nem nyerő, akkor is azt próbálja az emberre erőltetni.
Nemhogy összefogna a két rivális és egybe ölnék bele idejüket és pénzüket (blu ray vs hddvd) -
dez #48 1. A PS2, mint első DVD-s, filmezésre is alkalmas konzol, nagy szerepet játszott annak idején a DVD elterjesztésében.
2. A Blu-rayt enyhén szólva nem csak a Sony támogatja, hanem multik tömege + a filmkiadók nagy része...
3. Nézd csak meg a HDDVD vs. Blu-ray eladási statisztikákat... -
#47 elírásokért (gépelési hiba) sry. :) -
#46 Jelen pillanatban is döntő szerepet játszik! (A cikkiró meg kicsit le van maradva.) Most pl. emiatt átvette az eladási vezető helyet a Blu-ray, valamivel kevesebb eladásból 2x annyiba ment át, és ez csak növekszik.
Nem gondolod hogy a nagy sonni a nem a saját papírlemezét szeretné odatolni a tömeg elé, nem a elég pées3 még bluréjt is erősítsd.
Sony mindig így csinál, egy volt az mp3/atrac3 plusos empéháromlejátszókkal is.
Meg az asztali Audio,SACD lejátszókkal. Ha megnézed csak a sony támogatja magát.
Hány mp3 lejátszóban láttál atrac3 plus támogatást, vagy asztali SACD támogatást? Mind2 a sony találmánya. elterjedt?...
Miért tennének kivételt apléhszésönnel? -
#45 De torrenten nem ilyenek a sebességek. Hiszen az emberek nagyrésze aki feltölt, asszimetrikus ADSL-t vagy valami hasonlót használ, ergo, hiába van 8Mbits-s neted, nem tudod kihasználni, mert nincs akkora feltöltés, max a negyede kb.
Publikos oldalakon ez van. Mert a ott nem számít az arány így bekorlátozzák nagyon alacsonyra a feltöltést, persze nem számolva azzal, hogy a letöltés is belassul irreális csökkentésnél.
Privát oldalakon a legtöbb nagy sebességgel rendelkező feltöltő ha úgy látja, hogy nélküle is megy már, akkor kb. 8-10 seeder mellett kilép a bolyból, és teszi fel a következőt. -
dez #44 No no, a 3 layeres HDDVD csak kísérleti dolog. Ilyen alapon a Bly-rayen 200GB is tárolható, mert ilyen is létezik. -
BReal #43 Szeretem a Sony-t, kedvenc márkám, de itt hogy valaki írja egyértelműen Blu-ray, és ennyit ír hozzá arra no comment...
Egyébként a "Bár a Blu-Ray tárkapacitása valamivel nagyobb" részre a cikkből csak annyit reagálnék (emellett FERIBOY-nak is üzenem :) ),hogy ez egy óriási tévedés, ugyanis a HD-DVD-k kapacitása a nagyobb, mert míg azok maximálisan 60 GB adatot képesek tárolni, a Blu-raynél ez "csak" 50 GB. -
dez #42 (Bár nem csak egyszerűsített, mert a magok, ill. a PPE 2-szálas SMT-s.) -
dez #41 Hmm, biztos vagy benne, hogy minden Bravia tévében van egy Cell? Minek? Mit csinál ott? De egyébként nem is hiszem.
Mi az a Linux box? Egy Linux futtatására alkalmas hw (számítógép-féleség), amin egy Linux fut. Akkor a ps2, xbox, x360 is lehet Linux box. De mégis mind más, és a PS3 is egyedi, per pillanat.
Nem tudom, milyen titkosítódobozról van szó, mindenesetre a Xenon egy 3-magos, egyszerűsített PPC G5 alapú proci. Mellesleg nem sokban különbözik egy-egy magja a Cellben lévő PPE-től.
A konzolt nem a szuperspéci hw teszi azzá (sok évvel ezelőtt igen, de ma már az szükségtelen), hanem az, hogy annak építették (abból, amiből éppen építették), és hogy úgy is marad, tehát hogy nem változik alapvető felépítésében, funkcióiban. Azaz egy stabil platform, amire kiszámíthatóan lehet fejleszteni, illetve a vevő tudhatja, hogy a bolti játékok mindegyiken egyformán fognak futni. -
kvp #40 Mivel ugyanazokat a processzorokat es operndszert (sony linux) rakja a sony a bravia tv-kbe is, ezert nem meglepo, hogy a ps3 inkabb egy asztali blue-ray lejatszoval kombinalt linux box, mint jatekkonzol. Az xbox360 pedig egy eredetileg ibm-es titkositodobozhoz hasznalt processzorbol atalakitott, modositott winodws 2000-et futtato dx10-el felszerelt jatekgep. A wii pedig a regi g4-es mac mini-k hardveret kapta, csak a gamecube videochip-jevel. De azert mindharom konzol, csak mas mas celfeladattal. (persze ennyi erovel konzolnak szamit egy tobb evtizedes, m88k-s prociju ncr x terminal is amin meg bsd unix ment) -
dez #39 Lehet, hogy ez a Sony titkos stratégiája... -
cateran #38 Kénytelenek,mert játékra per pillanat nem nagyon lehet használni a híres neves PS3 (játék)konzolt....... -
BiroAndras #37 "Mondjatok mar nekem egy torrent oldalt ahonnan lejon 4 giga ket ora alatt:O!"
Pl. BitGate. Embertelen mennyiségű sorozat van fent, nagyrészt szinkronosan. És az 5mbit-es sávszélemet csutkán kihasználja.
A trükk az, hogy az ember motiválva van a seed-elésre, és van fent pár arc durva sávszélekkel. -
dez #36 Jelen pillanatban is döntő szerepet játszik! (A cikkiró meg kicsit le van maradva.) Most pl. emiatt átvette az eladási vezető helyet a Blu-ray, valamivel kevesebb eladásból 2x annyiba ment át, és ez csak növekszik. Gondolj bele! Néhány 10ezer HD-s lejátszó van kint, erre most több, mint 1 millió PS3 került az emberek kezébe, és a jelenlegi néhány játék mellett egyéb hasznát is akarják látni... -
#35 Van az aszfaltozós, az a leggyorsabb, meg a kacsás se lassú :)
Amúgy nem kéne a normális nevüket ide beírogatni, maradjanak csak az állnevek. -
#34 Olvasd el figyelmesen a cikket "tehát a PS3 és az Xbox 360 ebben a vonatkozásban nem játszanak döntő szerepet."
Attól még hogy a Sony PS3-ban Blu-ray lejátszó van beépítve, nem játszik döntő szerepet a formátum háborúban. Arról nem is beszélve, hogy szegény gép bukdácsol össze-vissza USA-ban.
-
MrTressy #33 tvrip pl, 100mbites serverseeddel 4 mbyte/sec felett lehetett tölteni :D -
HNR #32 Mondok torrentoldalt: Endless
...de csak azért ez az egy, mert egy lusta **** vagyok és más helyre még fel sem regisztráltam...
Való igaz, néha, kb. minden 50. cucc lassan jön le, a többi viszont...
Megjegyzem a kedvencem a mai napig a BOEING által készített Fighter Pilot - Operation RedFlag 1440*1080 felbontásban (48 perc, 3.4 GB). Elképesztő. Akit érdekelnek a repülők, nézze meg mindenképpen. Akit nem, annak is érdemes :) -
vax #31 Az lesz a jó ha fej-fej mellett haladnak.
-
Zealot #30 (nem kell ahhoz 2 óra, fél bőven elég, ha megvan a 100 Mbited :P) -
Scamp #29 Torrent az mint tudjuk attól függ h hányan töltenek fel és manapság elég sokan használnak seed servert ami igen csak megdobja a sebességet.Egyébként egy 9 perces HD film 895MB,ha jól számolom akkor ebben az esetben egy 1órás film különböző tényezőktől függően KB 5 és 6,5 GB körül mozog,mivel a mozi filmek 1,5 - 2,5órásak (nem vasszük figyelembe a LoTR-t) akkor nagyjából egy teljes film 7,5 és 19,5GB kell h legyen,de mint mondtam ez sok mindentől fögghet.Ezeket a filmeket már tényleg csak seed serverről érdemes feltölteni ami azt jelenti h leglasabb esetben is 100Mbit/s a feltöltés ingadozás nélkül.Ehhez, ha nagyon jó szándékú feltöltőről beszélünk és nem száll ki a seed-ből, akkor még hozzájönek azok akik letöltötték és így el lehet érni több száz megás letöltést is ls akkor ez még a lasabbik seed server. -
Devvo #28 Mondjatok mar nekem egy torrent oldalt ahonnan lejon 4 giga ket ora alatt:O!
Nekem van 4 mbit netem a 8 helyett:D(Trékom, josz te meg az en utcamba:P) el nem tom kepzelni. -
#27 Amúgy mikor 1mbites netem volt akkor pár óraig tartott, mindíg maxon jött. 4mbitnél meg mégjobban, bár most 1,5 hónappal a sávszélemelés már 1 mbitem is alig van, mert a trékom elkúrta, nem kicsit, nagyon, de sebaj folyamatosan baszogatom őket amíg nem csinálnak valamit, hogy örüljenek :) -
dez #26 Nem hinni kell, hanem szétnézni. :) Már évek óta töltik "az emberek" a HD-s filmeket. -
#25 De pedig torrenten olyanok a sebességek hogy jó :), ugyanis a bizonyos oldalakon nem is tölthet fel torrentet otthoni hagyományos netes emberke, minimum 50 mbit/sec feltöltés szükséges, de sokan 100 megával, vagy gigabittel töltenek fel, és erre adódnak még rá az otthoni netek kis feltöltései. -
dez #24 Na jó, a HD-s csatornákon adott filmek meglennének, de nem véletlenül cuppantak rá az emberek a HDDVD/Blu-ray ripekre, sőt az eredetit is sokan töltik. -
#23 Ha jó kis torrentoldalról szeded, 2 giga 1 óra alatt lent van. -
Devvo #22 Hát amikor mi toltottunk le dragon ball 2 gigat akkor baszottul nem jott le egy ejszaka alatt.
Amugy teljesen szubjektiv mer a kerdes csak az hogy mennyien toltik eppen fel. -
#21 igen, optimális esetben, egy FTP-ről vagy szerverről. De torrenten nem ilyenek a sebességek. Hiszen az emberek nagyrésze aki feltölt, asszimetrikus ADSL-t vagy valami hasonlót használ, ergo, hiába van 8Mbits-s neted, nem tudod kihasználni, mert nincs akkora feltöltés, max a negyede kb. És így már eléggé megurgik a letöltési idő, akár 3-4 napra is, és ez még optimális eset, ha viszonylag új és népszerü a film. Régebbi, kevés seedernél megtalálható filmeket, meg még lassabban lehet leszedni. -
Troppauer #20 "PlayStation 3, ami a 400 dolláros árkategóriában van, de a játékkonzolok, tehát a PS3 és az Xbox 360 ebben a vonatkozásban nem játszanak döntő szerepet."
Az Xbox 360 nem is, mert sima DVD van benne.
De azert ne felejtsuk az a tenyt el, hogy a PS3 miatt Amerikaban mar tobb BlueRay film fogy mint HDDVD. Tovabba, hogy a PS2 "erdeme", hogy a DVD gyorsabban terjedt el. A PS3 "erdeme" meg a BlueRay lesz.
-
HNR #19 Szerintem gyorsan lejön egy HD-s film...
1-1,5 MB/s ... kb. 3-5GB/h szóval nem kell sokat várni
nem tudom, miért kellene hetek v. hónapokat várni...
ha egyelőre irreálisan nagynak számító 50 gigával is számolok,
akkor kb. egy éjszaka alatt lejön -
Devvo #18 El tudom kepzelni meddig tarthat annak a letoltese.
Mivelhogy en torrentet hasznalok animek miatt, nem hinnem hogy hd filmeket kezdenenek el toltogetni az emberek a netrol.Hetekig honapokig is eltarthatnak az olyan filmek letotlese, es a legjobb hogy meg a netet is lelassitana a torrent. -
Imi1 #17 A PC-s BlueRay író fog nyerni. Minek már célhardver egy PC mindent megcsinál. HDMI kimeneten semmi minőségromlás nincs és ugye az = DVI + SPDIF. Hatalmas bukta lesz ez a gyártóknak. Adattárolásra viszont nagyon kiváló termékek lehetnek. Utálom a HD filmeket DL lemezekre kiírni. :D -
#16 Méne lenne mit tölteni? A korai hd filmek nem blurayről meg hddvd-ről származnak, mégis full hd-k. -
dez #15 A preferál szó már akkor létezett itthon, amikor a marketing szó még a világon sem volt.