418
Igazság vagy teória? Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel
-
AranyKéz #138 Jó, elég hülye egy paradoxon merthogy bármit bele lehet magyarázni isten vagy a pokol definíciójába, de akkor is röhejes -
Fehér Puma #137 ezt a paradoxont fellehet oldani akár azzal a nézettel is amiről a topic szól. Miszerint a pokol az istentől való eltávolodás, ami semmi képp nem az idő végezetéig tart, de ez nem azt jelenti ,hogy nincs ott isten. Csak annyit jelent ,hogy nem tudsz arról ,hogy isten ott van.
De erre elég sok féle képpen lehet válaszolni. Attól függ kinek mit jelent a pokol kinek mit jelent isten, és kinek jelent ellentmondást ez. -
AranyKéz #136 De ha felügyeli akkor csak ott van! :) -
HUmanEmber41st #135 A pokol igazából a földi lét, ahol minden születik, majd megsemmisül.
Isten ennek a folyamatnak elindítója, felügyelője, és a folyamat végén a megsemmisítője. -
Mirk #134 Vagy nincs pokol, vagy Isten nincs mindenhol ott:) -
AranyKéz #133 Találtam egy paradoxont, megköszönném ha valaki megoldaná :)
- isten mindenhol ott van
- a pokol az istentől való elzártságot jelenti az idő végezetéig
-
Fehér Puma #132 akár... -
#131 New Age és a hippi mozgalom környéként lett lejárt lemez ez az "Én vagyok Isten", "bennem van Isten", "Isten része vagyok, mint csepp a tengerben", "Isten a világ", ami szerintem szándékos félremagyarázása azok részéről, akik nem mernek szembesülni saját hagyatékukkal, esetleg cukormázas és gyermeteg fantáziálás egy szebb világról. -
Fehér Puma #130 (javítás : "ez a topic" helyett "ezt a topicot" -
Fehér Puma #129 De ez nem a biblia értelmezése :) a bibláról sikerült pár év alatt alkotnom véleményt amit sokakkal megosztottam és sokakat meghallgattam vele kapcsolatba, míg a mai álláspontomhoz elérkeztem. Ez a topic egy másféle istenhit elemzésének céljából nyitottam. És még ha te nem is olvastad úgy látszik mégis ezzel értessz egyet, ugyanis minden egyes mondatod szerepel a könyvbe:) érdemes lenne elolvasnod. Én is sok gondolatomat leltem benne fel. -
patiang #128 Az Isten nem személy, hanem Erő. Akár azt is lehetne mondani, hogy az Univerzum maga.
Jézus pedig, hogy hippi lenne? Hol találsz a Bibliában egy szót is mely az Ő fizikai kinézetére vonatkozna. Még azt is tudod, hogy mikor vett levegőt, de hogy szakállas vagy sem stb.....SEMMI!
Vagy nézd meg a kommersz angyal képeket. Miért kell nekik láb meg .......?
Hiszen minden egyes szervünk funkcionális.:)) -
patiang #127 "Igenis van Isten!"
De Ő mindenkiben más-más módon létezik. Hogy minek nevezzük, az teljesen másodlagos.
Mint ahogy egy hittudós merészelte mondani: Ő a jó és a gonosz egyszemélyben. A Biblia szerint az Isten a maga képére teremtette az embert. Ezt most hogy értsük? Fizikailag, mert ennen tök semmi értelme. Neki nincs szüksége lábra, szájra, gyomorra stb-stb. Ez tehát marhaság. Akkor tehát mentálisan. Akkor viszont Ő egyben végtelenül jó, és végtelenül gonosz is.
Tehát az Isten mi vagyunk, és ahogy cselekszünk úgy kerekedik felül vagy az Isten, vagy a sátán.
De, ha létezne is Isten mint mindenek felett álló, akkor Neki ki a kedves. Aki térdig koptatja a lábát a templomban, és az éhségtől felpuffadt hassal pusztul el? Vagy az aki ezekkel ellentétes.
Neki tökre mindegy.
Teszem azt kinevezem a Földet Istennek. Hiszen Ő "tette" számunkra lehetővé, hogy a földgolyó kiemelt egyedévé váljunk. Csak ott a bibi, hogy Neki édes mindegy, hogy rajta pálmaligetek, avagy vulkánok tobzódnak.
Az a baj az emberiségben, hogy nem azért cselekszik jót, mert azzal másnak használ, hanem, mert az Istennek tetsző cselekedet. SZÉGYEN!
És ezért pusztul ki az a faj, mely úgy hiszi, hogy az Isten teremtménye.
Egybként ilyen topic már van: "A biblia értelmezése" -
moralosan #126 Épp ezaz, az emberek nem tudnak elvonatkoztatni, sokkal könnyebb egy természetfeletti lényben hinni, és ráhagyni azt, hogy ez által a lény által keletkezett minden.
Abszolút tiszteletben tartom mindenki hozzáállását a dolgokhoz, de én nem hiszek "az" Istenben. -
#125 A véleményemet a hasonló ideákról, elképzelésekről, művekről talán ez a pár idézet fejezi ki legjobban:
"Jelek után kutatsz,
Keresed a kulcsot,
A rejtély nyitját.
Csirkék beleibe bámulsz,
Térképezed a csillagok mozgását,
Számolod a lélegzeted,
Istent becenevén kántálod,
Kártyát vetsz,
Összeadsz számokat,
Vég nélkül szeretkezel,
Böjtölsz,
Drogokat szedsz,
Tanulmányozod a szentiratokat,
Tealevelekből olvasol,
Szellemekkel beszélgetsz,
Tested elbűvölő pózokba csavarod,
Egyik gurultól a másikig szaladsz,
Szemináriumokra és elvonulásokra jársz,
Gyakorolsz,
Könyveket vásárolsz,
Kazettákat hallgatsz,
Tiszta szívből imádkozol.
Ram Tzu tudja:
Amikor mindezzel végeztél,
Ott találod önmagad."
"Ram Tzu tudja:
Bedőlsz a hízelgésnek.
Imádod azt hallani,
Hogy te nem vagy más, mint:
Tiszta szeretet
Végső Jóság
Tökéletesség
Isten
Minden, mi Csodálatos és Értékes
Olyan mesterekhez rohansz,
Akik biztosítanak afelől,
Hogy nem az a közösnéges
Kis seggfej vagy,
Akinek titokban tartod magad.
De tudod mit?
Az a Te, amiről ők beszélnek,
Nem te vagy."
"Ram Tzu azt hallja egyfolytában:
Egy mély, kinyilatkoztató, megindító
Spirituális élményben volt részed.
Horogra akadtál.
Többet akarsz.
Kereső lettél.
Nincs narkós,
Ki nálad jobban rákapott,
Ki nálad kiábrándultabb,
Ki nálad nyomorultabb.
Valaha talán
Megelégedtél volna
Egy új autóval
Vagy egy szerető társsal.
Most már nem éred be
Kevesebbel
Az Istennel való egyesülésnél.
Ram Tzu tudja:
Rábasztál." -
#124 a keresztények maguk vallják, hogy Isten egy külön entitás. -
#123 Alapból kár ezen vitázni ezen a egészen. Ez egy olyan dolog, amit nem kell bizonyítani, mert aki hisz benne, az úgyis fog, aki nem hisz benne, valószinű nem is fog. -
#122 emberek által kitalált személy, aki hatalmas varázserővel rendelkezik és a fia egy hippi -
Goth #121 majd kinősz belőle xD -
#120 én hivő vagyok járok is templomba..
de ez a topik........ -
#119 istenem miért fizetek a kurva adsl-ért havi 9ekot ha mindig szakad??
:O -
BIZ0906 #118 isten? az mi? -
#117 ahh, ne is! :) beköplek Csurkának:D -
#116 en meg sem merek mar szolalni -
ricsimaster #115 Na mindent tagadok Senki nem beszélt velem -
#114 apa mikor viszel el a vidámparkba? -
#113 ha a nap megszünik akkor vége a világnak? LOL.
-
#112 a Biblia szakrális könyv, nem természettudományos. a természettudományokat imádóknak nem fog megfelelő válaszokat adni. a vaj és a joghurt is tejtermék, de ha te joghurtot szeretnél, akkor nem a vajat kell szidni, amiért az vaj, hanem fel kell ismerni, hogy rossz helyen keresgetsz.
mellesleg körülbelül 80 hozzászólással ezelőtt linkeltem az ilyen vitáknak megfelelő topikot, amelynek 2500 hozzászólását elolvasva legalább leszűrhetnéd, hogy mi az, amiről lehet érdemben vitázni. tippként megjegyzem, hogy ezek a témák nem az Ádámnak hány fia volt és Noé bárkájában hogyan vitte el az összes bacilust vonulaton találhatóak. -
#111 Hopp egy hasonszőrű ember.
Pont így gondolkodom... :-) -
Goth #110 sry, de erre megint egy párhuzamot kell hoznom xD
A Jedi lovagok a Star Wars által egy bizonyos fokú ismeretséget adtak önmagukról, de majd akkor látjuk meg valójában ha majd ott leszünk velük.
Még mindig nem érzed, hogy ez csak találgatás és a biblia sajátmagát bizonytja, ez olyan, mintha én a mágia létezését a Harry Potterrel bizonyítanám. A különbség csak az, hogy a bibilát 2 évezreddel hamarabb írták, amikor az egyszerű parasztember még sokmindent elhitt, mert keveset tudott a világról, és ennek köszönhetően 2 évezred alatt kultusza alakult ki, ami mindjárt nagymértékben növeli a hihetőségét. -
_Vegeta_ #109 http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1175789409&no=106 -
Newfronter #108 De az ismeret is bozonyos fokú, úgymond %-ban határozható meg, ugyanis az emberek is téves következtetést vonnak le egymásról sokszor. Rámondják a másikra hogy ismerik és lehet hogy csak 2x találkozott vele az utcán. 100%-ig ismerni teljesen mást jelent, mint részben. A legjobb barátodat ismered, mert biztos vannak olyan dolgai amit nem mond el.
Isten a Biblia által egy bizonyos fokú ismeretséget adott önmagáról, de majd akkor látjuk meg valójában ha már ott leszünk nála. -
Goth #107 előbb írtad, hogy nem ismerheted istent, mert még nem találkoztál vele, mint ahogy senki más sem. akkor hogyan tudsz olyan következtetéseket levonni, hogy nem isten szent lelke dolgozik benne, amikor azt sem tudhatod, milyen az isten szent lelke. -
_Vegeta_ #106 Egy teny letezeik amit nem vehetsz semmibe.
Ahogy haladt elore a tudomany a tortenelemben ugy doltek meg a vallas "tenyei". Illetve a allandoan igazitjak az epp aktualis felfedezesekhez. Aki ezt nem veszi eszre arra mast nem is tudok mondani mithogy "boldogok a lelki szegenyek". :)
#75: A biblia egy aranyos tortenet, semmi tobb. Emberek irtak az akkori emberisegnek.
#93: Ha vitazni akarsz rola mindenkepp el kell olvasnod. A papoknak is csak sokadszori olvasasra esik le hogy ez mind hazugsag, fantazmagoria, kitalacio.
(Meg mielott valaki beszolna, papoktol is hallottam.)
#94: Romai katolikus vagyok, vallasosan nevelkedtem, apam papnak keszult. Ezt csak azert mondom tudd nem olyasvalakivel beszelsz, akinek gőze sincs a temahoz. Nagybattyam is olyan vakon hisz ebben a mendemondaban, mint te de csaladi beszelgetesek soran mindig feljon az egyhaz, vallas, stb.. meg o is csak kezdi atgondolni a dolgokat pedig legalabb 5eve mutatjunk mondjuk neki a bizonyitekokat.
Ezt csak azert mondtam el hogy nem "megteriteni" akarok en itt senki, hiszen forumon ez egy ev100ad alatt se menne. (vak hit :)) Csupan szeretem a nezeteimet kozolni es ha vki esetleg tanul belole az csak jo. :)
#95: Szerintem erdekesebb magarol a temarol beszelni mintsem a konyvrol. :)
#100: Szoval a konyvrol ami elmeletileg az istenedrol szol kiderul hogy hazugsag, akkor az neked nem eleg bizonyitek?
#104: Azert ennel sokkal nagyobb tavlatokban kell gondolkodni egy gondolkodo embernek (ha valoban letezne egy isten tuti hogy nem azt akarna, hogy teremtmenyei ot imadjak meg hajbokoljanak neki, hanem hogy fejlodjenek) a napunk lehet hogy kialszik majd 5mrd ev mulva, de még milliard csillag es galaxis van ahol ugyanugy lehet elet. Akkor most mi is a vilagvege? Egyszer minden embernek eljon a vilagvege. :) -
Goth #105 ha megakarsz tudni többet a tündékről és a hobbitokról, olvasd a gyűrűk urát. Tehát a gyűrűk ura egy önéletrajz valójában tündékről és hobbitokról.
Érzed a párhuzamot? ^^ -
#104 Miért egyszer úgy is lesz világvége nem? A nap egyszer megszűnik létezni és akkor ennek a világnak vége. Ergo akkor nem mond valótlant a biblia.... -
#103 világvége? akkor mégiscsak hívő vagy?:) hehe, mert a világvége a Biblia szerint következik be -
#102 *tudtoddal -
#101 tudoddal?:) ugy beszélsz mintha már egyszer kinyitottad volna, pedig nyilvánvaló hogy nem. -
#100 mondjál már legalább 1 ellentmondást légyszives ha már ennyiszer elöhoztad.
a Bibla ellentmondásaival csak a a Biblia hitelességét lehet megkérdőjelezni, azzal még nem bizonyitod Isten létezésének ellentétét. -
Fehér Puma #99 igen. egyébként az író (vagy isten?) többször is idéz régebben élt mesterektől. Állítása szerint a földön sok mester élt és él ma is aki "képben van" :)