418
Igazság vagy teória? Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel
  • mikike
    ...viszont semmi kedvem vitatkozni senkivel, már rég rájöttem, hogy gyökerekkel nem érdemes.
    Azoknak föld alatt van a helyük, a fény még ártalmas is nekik, nemhogy még meg is értenék. Tegyék csak a dolgukat, éljenek a felszín alatt és táplálják a törzset.
    Engem nem zavar, ha valaki nmhisz Istenben, mert nem látja. Tőlem még a levegő vagy az atomok létezését is tagadhatja, mivel azokat sem érzékeli. És én egyiket sem tudom neki bebizonyítani, hogy létezik.
    Olyanok véleménye érdekelne, akik olvasták a könyvet. Már az is egyfajta szellemi fejlettségre utal, hogy a közelükbe került.
  • mikike
    Írok a topikba, mert ez most a kedvenc könyvem.
    Afelől viszont kétségeim vannak, hogy a többi beíró akár csak a borítóját is látta a műnek.
    Aki esetleg olvasta:
    miféle ellentmondást találtál benne, mert én nem találtam olyat?
    Egyébként a summázásod nem pontos. Nem azt írja, hogy a világ, amiben élünk, illuzió, hanem, hogy a mi teremtményünk.

• Goth
    ezt 55 perc alatt alkottad? :0
  • patiang
    felőlem
  • patiang
    Szomorú, hogy ilyen "alapvetően rendesen lekorlátozott készségekkel" rendelkezve reagálsz.:(((((
    De felőlelem end!

• patiang

• _Vegeta_
    A tizparancsolat enyhen alapmuveltseg (mar a biblia is az) aki ezt sem tudja az megnezheti magat. :)

#167: A tizparancsolat nem torvenykonyv, minden birodalomnak megvoltak annakidejen a torvenyei. A tizparancsolat es maga a biblia+keresztenyseg elterjesztese csak valaszlepes volt a romai birodalom terjeszkedesenek elfolytasara meg a birodalom meghoditasara. Ami sikerult is ugyebar. ;)
  • sz4bolcs
    A bűntetőjogi törvények sem korlátoznak semmiben, akkor ölsz, amikor akarsz.
    Ki mondta?: "Nincs felelősség, csak következmények vannak."
  • Goth
    alapvetően rendesen lekorlátozott mondatértelmezési készségekkel rendelkezel.
  • patiang
    Pl az "faszság", ha tiszteled szüleidet.....?
  • patiang
    Ennek csak a neve az ami, de lehetne ezerparancsolat is.
    Mit gondolsz a BTK mi????
    Vagy Te az életedben nem vagy kénytelen betartani bizonyos emberi normákat?
    Mert ugye, ha szegényebb vagyok lophatok, ha valakit netán gyűlölök, azt megölhetem???
    Stb..............stb!!
  • AranyKéz
    "Én nem azt mondom, hogy ez jó, de abban az időben is kellett egy törvénykönyv, melyet többé-KEVÉSBÉ betartottak. Tízparancsolat!"

Van már törvénykönyvünk, nem tudom miért kellene 2000 éves morálok szerint élnünk.
  • Goth
    az, hogy lekorlátozza azt az alapvető emberi jogomat, hogy fasz legyek. Ami márpedig a világ változatosságának a része.
  • patiang
    És "ilyen", ugyanilyen törvényeket illő betartani az ateistáknak is.
  • patiang
    De mondd csak, ismered egyáltalán a Tízparancsolatot?

Mi benne a hülyeség??
  • patiang
    Ha úgy értelmeznéd amiket pötyögök, ahogy jó lenne, akkor rájöhettél volna már, hogy minden vallást a helyén kezelek.:))
  • patiang
    Ki részéről?
  • AranyKéz
    "Olvassátok el a Bibliát, és vegyétek ki belőle az "emberfeletti" dolgokat, és magatok is rájöttök, hogy mi is volt a Könyv íróinak a célja."

Uhhh... Agymosás?
  • patiang
    A keleti vallás sem biztos, hogy a teljes válasz mindenre.
  • patiang
    Sajnos van rá példa: németek nagy része 1938-1945.:((
  • patiang
    Én nem azt mondom, hogy ez jó, de abban az időben is kellett egy törvénykönyv, melyet többé-KEVÉSBÉ betartottak. Tízparancsolat!
  • patiang
    Nem értelek benneteket!
    Olvassátok el a Bibliát, és vegyétek ki belőle az "emberfeletti" dolgokat, és magatok is rájöttök, hogy mi is volt a Könyv íróinak a célja.

Az összes un. szentkönyv ezen az alapon íródott.
  • _Vegeta_
    Van. :)
  • AranyKéz
    Hát akkor minden 40-edik másodpercben új adagot kapnak. Így már mindörökké boldogok lesznek.

Tehát, patiang logikája szerint ez JÓ.
  • sz4bolcs
    van, aki hazugságtól lesz boldog?
  • Goth
    de, 40 másodpercre. Egyébkéntmeg nem
  • AranyKéz
    Akkor már miért nem inkább heroint nyomatunk nekik? Nem lennének boldogok?
  • _Vegeta_
    Igazsagot? Nemmondanam.
    Sok jo dolgot tartalmaz ezt alairom, hiszen epp ez a lenyege az egesznek csak a baj vele hogy "elavult" 2000evvel ezelotti embereknek irodott akik még olvasni sem tudtak, csak hallgattak az iget. :)
  • patiang
    Bár azt a szót, hogy "butaság" azért törölném, hiszen a Biblia sok igazságot tartalmaz, csak tudni kell a sorok közt olvasni.
  • patiang
    "Nem veletlen az utalas a keresztenyeknel a "nyáj" kifejezes meg "pásztor" kifejezes. :) A nyaj aki vakon elhiszi a butasagot es igy boldogan el, a pasztor pedig aki a butasaggal tomi a nyaj fejet es igy vezeti oket."

DE boldogok ! És ezt nem szabad elvenni!
  • _Vegeta_
    "pontosan egy szinten vagy azokkal akik tapasztalat s bizonyság nélkül elhisznek dolgokat,s vak bigottá válnak ezáltal, mert te tapaszatlat és bizonyság nélkül tagadod meg azokat.
    Ez kb olyan dolog, hogy hiaba beszelek en birkakkal nem fogjak megerteni mit mondok.
    Amugy nemertem most ezt a megjegyzest ram érted? Mert ha igen, akkor te vagy nagyon vak, hisz en pontosan a magyarazatokat keresem pontosan en vagyok az, aki nem hisz el vakon minden butasagot, hanem a meglevo ismereteket hasznositva a logikus osszefuggeseket keresi.
    Gyors pelda: Meghalsz pukk vege megszunsz letezni. Mibol kovetkeztetem ezt, hat en meg nem beszeltem olyannak aki visszajott volna. :)

Nem veletlen az utalas a keresztenyeknel a "nyáj" kifejezes meg "pásztor" kifejezes. :) A nyaj aki vakon elhiszi a butasagot es igy boldogan el, a pasztor pedig aki a butasaggal tomi a nyaj fejet es igy vezeti oket.
  • Fehér Puma
    ezzel én is így vagyok. és mindig is így voltam, de ha az ember többre vágyik annál mint ,hogy csak arról tudjon amit képes megtapasztalni az adott körülmények között , akkor a, kitalál magának egy valóságot b, a mások által kitalált valóságokban hisz c, a mások által kitalált valóságokban keresi önmagát, s közben feltéve azok igaz mivoltát , kutatja ,hogy melyik teória lehet közelebb a valósághoz, ha egyáltalán van ilyen.

"Legalabb annyira hiheto ez mint a lentebb emlitett butasagok."- pontosan egy szinten vagy azokkal akik tapasztalat s bizonyság nélkül elhisznek dolgokat,s vak bigottá válnak ezáltal, mert te tapaszatlat és bizonyság nélkül tagadod meg azokat.
  • _Vegeta_
    Bemagyarazas az megy latom.. ha aztmondom az oskorban jott egy baromi nagy repulo tehen aki kieresztette magabol az emberek embrioit es igy jott letre az emberiseg elhiszitek? Legalabb annyira hiheto ez mint a lentebb emlitett butasagok.
    Hawking Prof is mondta.. ha sikerul egyesiteni a nagy elmeleteket még isten gondolatait is kiszamolhatjuk.
    Szamomra sokkal ertelmesebb a merheto, tapasztalhato dolgokkal foglalkozni.
  • Fehér Puma
    jah azt hittem ez a 139re ment. oké
  • Fehér Puma
    bocs ezt nem értem. teljes mondattal
  • AranyKéz
    Miért, hol nem lehet ?
  • Fehér Puma
    érdekes ,hogy egy full másról szóló topcban és képesek vagyunk bibliai ellentmondésokba ütközni.
  • patiang
    És akkor hol a végtelen Isteni szeretet, megbocsátás??
    Kérdeztem: ...miért kellett Gomorra-ban a csecsemőknek is elpusztulniuk, vagy akkár a özönvíznél.
    A válasz: az Isten szabad akaratot adott az embernek.
    De hogy várja egy végtelen idők óta létező "VALAKI", hogy akit Ő teremtett azonnal Vele hasonlatos??
  • patiang
    Úgy vélem Te félreértelmezed, amit mondani akarok.
  • Fehér Puma
    ezt a paradoxont egy olyan embernek kéne feltenni akinek a világnézetét megszeretnéd kérdőjelezni ezzel az ellentmondással melyet szted nézete tartalmaz. nem?