418
Igazság vagy teória? Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel
-
patiang #258 Inkább úgy mondanám, hogy biztos. -
patiang #257 Erre mondják, ha nem lenne Mikike, ki kellene találni.
Igenis ő egy színfolt, és lehet, hogy nem az egyetlen aki úgy gondolkozik mint ő. -
#256 Nem mondod, hogy mikike itt az egyetlen, aki beszélget Istennel? -
patiang #255 Én ezt nem mondanám, mert mindannyian egyformán bégetnénk, be lehetne csukni a topic-ot. -
#254 hm
érdekes ezt tőled olvasni -
#253 igen, rád felesleges időt pazarolni, mert visszaélsz vele. -
#252 milyen más kárán? tudsz valami példát mondani?
vagy csak megint valami ellenállhatatlan vágyat éreztél, hogy írj valami ostobaságot? -
#251 mikike nem boldog. mikike más kárán boldogítja magát. -
AranyKéz #250 Ja, csak rád kell nézni milyen vígan elvagy a fórumon.
-
#249 de "boldogok a lelki szegények"... -
#248 Inkább nem köszi:) Sosem voltam oda a fanatikus vallásosokért. -
#247 Nem. A katolikusok mind az Ó mind az Új szövetséget egyaránt elfogadják. A zsidók azok akik csak Az Ó szövetséget. Ők jézust mint rabbit elismerik (hasonlóan a muzulmánokhoz) de számukra semmi több. -
#246 tudnék neked olyan szövegeket ídézni hívőktől, hogy berosálsz:
emlékszem is egyre:
"vándorló: Én nem halok meg."
ugye nem kell kommentár? :)) -
#245 a mai keresztény/keresztyén vallás az újszövetségre támaszkodik, nem? -
#244 Ez az implementáció már rossz. És aki csak felületesen ismeri a bibliát az mond ilyet ( nem rád értettem mielött erre gondolsz). Mint tudjuk a Biblia 2 részből áll Új és Ó szövetség. Én már azon is vitatkoznék, hogy az Ó szövetségben leírtak mind isten szavai lennének. Az új szövetség viszont meg egyáltalában nem 100%-an isten szava. Az evangéliumok eleve a tanítványok leíratai. Ezenkívűl még rengeteg más is található benne. Példáúl (és ez nem új hanem ó szövetségi) versek. Szerelmes versek. -
#243 A halál hamis? Na az érdekes lenne. Annál valószínűbb dolgot eléggé nehezen tudok elképzelni. Vagy hogy esetleg arra gondolsz hogy, van élet a halál után? Ez már más kérdés. -
xerdi #242 Na nem mintha elfogadnám, hogy Istennek és Isten létének bármi köze volna a Bibliához. -
xerdi #241 Onnan veszem én, mert ha elfogadjuk, hogy mégse kell agyonkövezni azt aki szombaton szánt/fingik/kezet mos/felébred, akkor a Tórát már el is vethetjük, a Tóra a Biblia része... Kell folytatnom? -
#240 "ha a biblia nem igaz, akkor isten sem létezik"
így talán még korrektebb, de az sem bizonyítaná Isten nemlétét. -
#239 de szerintem ez hibás cáfolat. :)
Honnan veszed, hogy a Biblia nem igaz? -
AranyKéz #238 Picit pontosabban leírva hogy "Ha isten létezik, a biblia igaz, de mivel a biblia nem igaz, ezért isten nem létezik".
Kicsit megártott már az egyetem :)
-
#237 sajna ezt nem értem :( -
AranyKéz #236 premisszák:
ha isten létezik, a bibla igaz, mert az az ő szava: I -> B = I implikálja B-t = nem I vagy B
a biblia nem igaz, tele van hibával: nem B
klózok:
(nem B, nem I vagy B)
rezolúció:
(nem B) és (nem I vagy B) = nem I
konklúzió:
isten nem létezik
-
Locutos #235 Én is a Tiédet/tiéteket a szomszédban ... :) -
#234 A Te válaszodat a szomszéd topicban várom. :) -
Locutos #233 Ráhibáztál Szabolcs ... :D -
#232 Ilyet ne mondj, mert mindjárt jönnek, akik azt állítják, hogy naná, hogy nem biztos, sőt, hamis. xD -
#231 Na igen. Tudod erre mondják, hogy semmi sem biztos. Még a halál sem:) -
#230 Tisztában vagyok vele, hogy önigazolás, dehát. :))
Ezt a logikát komolyan gondolják a hívők... -
#229 Na ok de akkor meg lehetne kérdezni, hogy te meg honnan tudod, hogy nem isten sugallta mondjuk mózesnek a 10 parancsolatot? Te sem tudod bebizonyítani e logika alapján hogy nem így volt. Vagy esetleg felfedezted az időutazás titkát?:) -
#228 Hol van itt Albertus? -
#227 miért is tudós maga, teri néni?
-hátt'' mert hiszek Istenben.
nagyon komoly.. xDDD -
#226 teri néni az új tudós. -
#225 "a legtöbb tudós hisz Istenben, ezért is tudós"
egyértelmű...
Komoly fogalmi zavaraid vannak, ha a hitet és a tudást szinonímaként használod. -
AranyKéz #224 "a legtöbb tudós hisz Istenben, ezért is tudós
ott ugyanis (néha) van olyan elvárás, hogy észrevegyék az összefüggéseket a dolgok között"
júj
-
#223 valóban ennek a sok marhaságnak másik topik kéne
ez a KÖNYVről szól
a legtöbb tudós hisz Istenben, ezért is tudós
ott ugyanis (néha) van olyan elvárás, hogy észrevegyék az összefüggéseket a dolgok között
-
Locutos #222 Es Albertus te hogy allsz a teremtessel????
Honnan van az univerzum?
:) -
AranyKéz #221 Ez az hogy nem látják be hogy ez nem bizonyító erejű, mégis evvel magyarázkodnak ha megkérdőjelezem isten létét vagy a biblia igazságát. Épp ezért egymás után kell feltenni mind a két kérdést és akkor talán feltűnik nekik hogy valami nincs rendben a bizonyítékukkal :)
De ha hozzávesszük hogy a biblia tele van hibákkal, ellentmondásokkal és egyértelmű idiótaságokkal akkor már el is van döntve a kérdés isten létezéséről :)
-
Locutos #220 Emberek az nem magyarazat ami onmagat veszi alapul.
Azert van Isten mert a Biblia ugy mondja...azert van Biblia mert Isten altal lett megir(at)va.
De erdetileg a kerdesem Meskhenet-nek szolt, mindig meglepodok mikor egy jo fizikus hisz Istenbe...
Ilyenkor nekem mindig azt mondom magamba "Hat igen ez is egy jo fizikus, de nem tudja mi is a vilag(univerzum), nemtudja mi is a fizika"
Igen, tudom hogy nagyot beszelek, nyitok topikot... -
#219 Miért, ez nem lehet lehetséges logikailag?