418
Igazság vagy teória? Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel
-
patiang #378 Akkor Te miben, vagy kiben hiszel? Ne általánosságokat mondj.
Azért, mert a Biblia...................stb
És honnan tudod, hogy a mi Istenünk az igazi?
A keleti vallás / nem ismerem oly nagyon / istenei nem éppoly "életre valóak"? -
#377 Miért, mondta valaki, hogy nekem kéne meghatároznom Istent? -
patiang #376 Ez benne a frankó, mert olyan ruhát húzok rá, amilyet akarok.
Hogy az őseink megtették, csak egy dolog -
patiang #375 Mesterien passzoltad el a lasztit
Magyarul NEM mondtál semmit -
#374 Minek ezt megfogalmazni? Már rég megtették az elődeink. Kérdés, melyik megfogalmazást akarod hallani? A teistát, a panteistát, ateistát, deistát, animistát, avagy a modernebb New Age-félét? (Most ennyi jutott eszembe így hirtelenül.) -
#373 A Biblia írja ezt.Ha hiszed, ha nem, ez van.
Az, hogy én mit hiszek, mit nem, itt nm játszik. -
#372 a katolikus mindent csinál :D -
#371 azt kene mar megfogalmazni h mi is az az isten..?
amit varunk tole..vilagkormanyzo?teremto?iranyitja a dolgokat?vagy csak teremtette?stb..
vagy mi??? -
#370 teljesen igazad van!!!mint ahogyan az altalunk gyakorolt vallasok tobbsegenek nincs koze istenhez..jezushoz plane....oncelu onmentegetesse valt,szinte csak hazugsagokkal....:-( -
#369 Jaj neeeee. Úgy csináltok mintha a keresztény vallás lenne az egyetlen aminek a nevében más embert megöltek volna. Fel kéne már fogni, hogy az ember az ember marad és sosem lesz Jézus. Unalmas már ez a középkorban a vallás nevében embereket öltek dolog. A keresztes hadjáratnak semmi köze nem volt istenhez. Tiszta politika volt amihez nagyhatalmú emberek felhasználták a vallást. Csak a hülye nem látja ezt. -
#368 ott a pont ott a pont, én sem értem hogy lehet, hogy szinte minden parancsot megszegtek és mégis elhitték hogy ez jó :D -
kocsisgabor9999 #367 hát igen... a tíz parancsolatról... keresztes hadjárat... sok emberi élet odavész... ez eléggé megcáfolta a Ne ölj parancsolatot -
patiang #366 Amúgy nem az ókorban jött létre, hanem minden valamilyen közösségi formában létező emberi közösségeknél. Természetesen az ősembernek elég volt kisebb "hatalmú" isten is /istenek/. Mindenezen isteni félelmeken alapuló társadalmaknál a hit az emberi erkölcsök, normák létrehozása, fenntartása volt a cél.
Ősember: ne menj ki este, mert az erdő szelleme- ne lopj a másik barlangból
Mai keresztény ember: tízparancsolat- mindezenek, csak fejlettebb formában
Leegyszerűsítve! -
patiang #365 S mindezeket honnan tudod ily bizonyosággal? A Bibliából?
Hát erre kértem én bizonyosságot. Az, hogy Te hiszel valamiben, az még nem a "szentírás". -
patiang #364 Leegyszerűsíted a dolgot. Megszemélyesíted.. Vagyis így "könnyebben érthető", hiszen Ő is csak egy "mi közülünk". Természetesen olyan hatalommal, melyet emberi ész soha fel nem foghat. Az persze, hogy az Ő kedvéért teszel jót / végitélet /, s minden gonoszságot a sátánra tolsz, s nem tenmagad cselekszed, csak "természetes".(?)
Persze /sajnos/ némely embernek kell valami megfoghatalan félelemérzet, avagy jóság, úgy téve mintha nem mi lennénk azok létrehozói. S ez így volt, s lesz, csak más-más formában, mert az ember ilyen. Jönnek majd újabb vallások, s úgy fognak a mostaniakra tekinteni, mint mi azokra, amik elmúltak, vagy nem világhiedelmek. -
#363 Sokan úgy képzelik el Isteni mint egy szakállas idős bácsi aki ül fent a felhők felett... Ezek az emberek szerintem nem értették meg a bibliát, és annak mélyebb értelmét(ha egyáltalán olvasták!). És valamien szinten igaza van kocsisgabor9999 nek, a megmagyarázhatatlan, paranormális tevékenységek Istennel valő összefüggésbe hozásával. -
kocsisgabor9999 #362 Ilyet még életemben nem hallottam... én abban hiszek hogy van egy hatalmas végtelen amit emberi agy nem tud felfogni de akkor sem fogom azt vallani hogy Isten teremtette mert ez a magyarázat az ókorban jött létre... minden megmagyarázhatatlan dolgot istennel hozták összefüggésbe... és egyre több mindent magyaráz a fizika... nekem ez a véleményem... -
#361 Az lehet, hogy sokan ezt nevezik Istennek, de az energia személytelen, Isten pedig személy. Max. azt mondhatjuk, hogy az energia Istentől származik. Isten ugyanis nem része ennek a rendszernek, hanem a létrehozója, és mint ilyen, szükségszerűen a rendszeren kívül van. Ráadásul Isten nem anyagi valóság, vagyis nem figyelhető meg, és nem írható le semmiféle anyagi módon. -
patiang #360 Gratula!
Frankón összefoglaltad! -
#359 Az anyagot le lehet bontani! A legvégső anyag egy energia, amit egyetemes energia mezőnek neveznek. Ettől tovább nem lehet bontani. Sokan ezt nevezik Istennek, mert mindennek ez az alapja, és Isten is ot van mindenhol. -
#358 hord össze a hülyeséget, hordjad csak :/
"A kromoszómákban levő DNS hossza is változó: élesztőgomba 12mm, erre vonatkoztatott hossz házityúkban 65 cm, ember 2m."
Az anyagot nem tudod ugy lebontani, hogy ne maradjon semmi, mindig marad valami… - már hogyne tudnám felfogni, nem volt fizika-kémia órád?
stb....
-
#357 Hát akkor semmi gond. -
#356 A topicgazda már egy éve nem járt erre. -
#355 Egyébként ez is inkább a Biblia topikba való téma. Csak megjegyzem. MOndjuk engem nem zavar, ha itt beszélünk ilyen témákról, de nem tudom, a topikgazda mit szólna hozzá. -
#354 Mire nem az? Mivel nem tudományos mű, ezért ne is várjunk tőle tudományt! Nem történelemkönyv, tehát ne várjuk tőle, hogy az legyen. Amire készült, arra pontosan megfelel, és nincs nála mértékadóbb. Más kérdés, elfogadjuk-e mértéknek arra, amiről szól? Vagyis Istenről szóló kijelentéseknek, és Jézust mint Messiást bemutató könyvnek? -
#353 Ezek inkább az Evolúció topikba való témák. -
imuthesz #352 a biblia nem mertekado forras.... -
imuthesz #351 A tenger part mellett egy kis kutban a szuletesestol foga lakik egy kis bekuci.
Egy napon arra megy egy masik beka, es eszre veszi s lekialt neki a kutba es elkezdenek beszelgetni:
Es megkerdi a kutban elo beka a tarsatol, hogy mekkora az o kint vilaga amelyben el.
Kerdi: 1,5x szer akkora mint az en kutam?
- Nem!
Hat 2szer?
- Nem!
Hat tan 3 szor akkora?
- Nem!
Nem, sokkalta de sokkalta nagyobb!
- Az nem lehet, ez lehetetlen, nem hiszem el!!!!!!!
Remelem ertheto, hogy ez mit akar nekunk mondani!
Ez a beka effektus…
-
imuthesz #350 Ha az emberi DNS t kiteritenenk hosszabban az univerzumban, 3 es fel nap alatt menne rajta vegig a napfeny, olyan hosszu!!!
Vagy egyetlen egy DNS lancba akkor adat fer, hogy: ezen a foldon az eddig elt osszes ember szavat melyet kiejtett a szajan leirnank , az bele ferne egyetlen egy ember egy dns lancba !!!!
Ez csak ket apro dolog az emberrol….
Ezert mondjak azt, hogy ha nem lenne Isten, Ki kellene talalni!!!!
Az anyagot nem tudod ugy lebontani, hogy ne maradjon semmi, mindig marad valami… Agyilag ezt nem is tudod felfogni…
Vagy azt semm, hogy mi az hogy vegtelen….
Van itt valaki aki ezt fel tudja fogni itt a forumon ????
Az univerzum hihetetlenul fantasztikusan precizen tokeletesen van ossze rakva, de ugy hogy te nem is tudsz agyilag felfogni mindent…. Csak minimalis dolgokat!
Azt mondjak, hogy a majomtol szarmazunk, ezzel egy problema van: illetve tobbi is!
ev milliok soran fejlodott a majombol az ember…
Csak, hogy nincsenek atmeneti formak az ember es a majom kozott!
A 2. konyv tok jol leirja, hogy pl nincs is ido!!!!
Kerdez csak megy egy fizikust, vagy ott van Einstein o is megmondta, es be is bizonyitotta…
A mi univerzumunk 3% latjuk csak be a hiper szuper tavcsoveinkel….
A 2 konyv reszeletesen, es szepen foglalkozik a ter ido ILLUZIOJAVAL….
Mert nincsen ido, csak MOST VAN!!!!!!!!
Egyebkent ezert nincs is karma, es elozo, es kovetkezo elet, hiszen nincs is ido….csak Most van. ABSZOLÚT TUDATOSSAG es TUDATOS HALHATATLANSAG
Ajanlom mindenkinek Ramana Maharsit is!!!!!!!!!!!
Egy konyve fent is van pdfben
http://tau.hu/files/mr-nyileosv.pdf
-
#349 szólaljon meg -
#348 Ez csak költői kérdés volt részemről. Isten létét vagy nemlétét nem lehet bizonyítani. Szerintem. -
imuthesz #347 Egyebkent ha valakit erdekel, akkor a www.harmadikszem.hu -n megtalalja a konyveket feltoltve teljes terjedelemben.
Torrten progival kell leszedni a feltoltott cuccokat onnan.
Jovo honapban jon az edesviz kiado alltal a konyv utolso resze, a 4es.
Ide egy gyors reg. szukseges, es rengeteg minden mast is le tudtok tolteni!
tobb 100 mas ezos konyvet is, pl rengeteg OSHO konyv is fent van!
Az elso es a masidik konyvet en is olvastam es nagyon tetszett, a 3. nak most kezdek neki! ALig varom -
patiang #346 "mi lehetne bizonyítéka az Isten létezésének? "
Mivel én kezdtem állítani valamit, kötelességem azok bizonyítása, mert bemondásra nem megy.
Tudod az egyik pap azt mondta: fiam az Isten mindenhol, mindenben ott van, vagyis Isten a természet, a világegyetem önmaga
Vagyis a húrtól ( ha van) a mindenség végezetéig.
Ez a pap nem adott pajeszos taslákat. -
#345 Na és vajon mi lehetne bizonyítéka az Isten létezésének?
A szövegértés az az én vesszőparipám. A Bibliát is lehet értelmezni, mint minden szöveget. Az már más kérdés, hogy nehéz elfogadni hittel, hogy az, ami le vn írva, az igaz. Talán ez okozza a nehézségeket a Biblia megértésénél. -
patiang #344 "De ha már felhoztad, miféle bizonyítékra gondolsz? Nem értem."
Az isteni lét bizonyítékára. Az, hogy egy majd 3 ezer éve szállongó történetet, mely a jóég tudja hányszor változhatott, s egy a Krisztus után kb 40 évvel, szintúgy "szóbeszédi" történetet lejegyeztek, nekem nem bizonyíték. Az atya nekem mindig azt mondta: fiam a kételkedés nem a te terhed, neked csak hinned kell.
Addig egy tudós /igazi/ a legképtelenebb állítását is igazolni próbálja, még akkor is, ha az a bukásával járhat.
Másik a szövegértelmezés. Pont ez az, ami a Biblia esetében nem megy.
Szerintem minden egyes mondata az ember társadalmi viselkedését próbálja helyretenni.
-
#343 Most valamit félreértesz. Én nem teológiákat gyártok, hanem szövegeket értelmezek. Az, hogy hány olvasata van, lehet egy szövegnek, más kérdés.
A bizonyíték mint olyan, az más lapra tartozik. De ha már felhoztad, miféle bizonyítékra gondolsz? Nem értem.
Harag az nincs. Miért lenne? -
patiang #342 Rendes vagy Svenson, de így-úgy én is ismerem a Bibliát.
S ami a Te olvasatod jelentése, az egy a több százezer közül.
Nekem BIZONYÍTÉK kell!
De azért nincs harag?
-
#341 Eszembe jutott, hogy ha van kedved, játszhatnánk egyet, de ne itt, hanem a bibliásban. Te beírsz egy bibliai idézetet, én pedig leírom az elsődleges jelentését. Bárhonnan veheted. Na, mit szólsz hozzá? -
sok lamer rasszista meg így isten úgy biblia :D -
#339 Nahát, nem gondoltam volna, hogy pénz kölcsönadásra is lehet használni.