68
  • abelr
    #68
    Mercedes Benz S600 Guard
  • abelr
    #67
    -alapmotor ezeknel(?): A6 4.2 Quattro, A8 L W12, BMW 5, BMW X5 , BMW 7, Mercedes-Benz S600. -he?
  • BiroAndras
    #66
    "Ami lebuktathatja a kocsit, az a motor. Ha ez marad alap, akkor bizony lomhább lesz a gépvas."

    Ahol ennyi pénz van, ott nyílván jut egy pici az erőmű izmosítására is. Gondolom a fogyasztás sem elsődleges szempont, úgyhogy be lehet szerelni bármilyen szörnyeteget. Pl. az amcsi izomautókban van akkora motor ami 5-10 tonnát is vígan elráncigál.
  • BiroAndras
    #65
    "lesznek csoró népek lesznek gazdagok és az őket szolgálok"

    Régen tán nem így volt? Nekem pl. rémlik valami "rabszolgaság"-nak nevezett intézmény.
  • BlackRose
    #64
    Én nem vennék nekik semilyet... vegyenek maguknak. Jefferson is a saját lován utazott :)
  • barogabi
    #63
    Itt csak több 10 milliós kocsik az induló kategoria.
    Mi lenne ha a "mi" Suzukinkat páncéloznák és a moci kapna egy turbot plusszba. Még 10 millát sem érné el. Én ezt venném minisztereknek.
  • csorfab
    #62
    "Ném, áz ellen nem vééd!" :D
  • maestro85
    #61
    Eredetileg ebből az irányból akartam megközelíteni a hozzászólásomat, de gondoltam nem lohasztom a kedvet... sajna eléggé jól látja a helyzetet. Ha kicsit körbenézünk a világban általános erkölcsi züllés folyamata zajlódik csendben, de tapasztalhatóan, és affelé haladunk amit a sci-fik előrevetítenek, lesznek csoró népek lesznek gazdagok és az őket szolgálok(legyen ők a közép réteg). Akinek lesz pénze lesz biztonsága a csorókkal szemben.
  • Rinc3
    #60
    Szerencséd hogy öreganyádnak szólítottál
  • Renegade
    #59
    jaj, dirty dogg-éra akartam válaszolni, sorry. :-)
  • Renegade
    #58
    biztos vagy te ebben? egy 7es bmw igencsak fürge, még 2,8as motorral is, nem igazán lehet érezni azt a közel 2t-át.
  • BlackRose
    #57
    Azt mondják ez igaz volt: Egy lelkész mesélte a barátjának, hogy a napokban egy fél órán át együtt lovagolt az országúton egy fiatal emberrel, és nem tudja ki az az ember, mert először azt hitte, hogy az is lelkész mert a vallásról beszélgettek és az nagyon sokat tudott a vallásról, később azt hitte, hogy farmer, mert a mezőgazdasághoz is nagyon értett, majd a végén azt hitte, hogy mérnök, mert a mechanikáról és az építészetről is elképesztő sokat tudot, majd a filozófiáról, politikáról... és mondja, hogy tényleg nem tudja, ki is az az ember... erre a barátja megszólalt: hát hogy nem tudod... az Thomas Jefferson az USA elnöke!

    Szóval valamikor igy volt, az USA elnöke egymaga lovagolt az országúton, ma meg már mindenkinek péncélszekrény autó kell... siralmas. Azt hiszem lopni nem kellene és akkor nem is lenne mitől félni...
  • monster3
    #56
    "A jelenlegi miniszterelnok autoi pancelozottak, ha jol tudom az egyik legerosebb amit kapni lehet. (mondjuk en nem tudom mitol fel...)"

    sztem fél h őt is megdobálják tojásokkal.. bár akkor elég lenne pár fekete esernyő is:)
  • Rinc3
    #55
    Nem lesz feltétlenül más a mozgása. Ahogy végig nézem az autó képeit, nagyjából egyenletesen oszolhat el rajta a páncélzat plussz súlya. Nem lehet olyan nagy ördöngősség a fedélzeti számítógépet úgy átpötyögni, hogy a lengéscsillapítók nagyjából azonos menettulajdonságokat biztosítsanak. Ami lebuktathatja a kocsit, az a motor. Ha ez marad alap, akkor bizony lomhább lesz a gépvas.
    Megjegyzem a cikkben nem szólnak egy szót sem erről. Azt írják csupán, melyik modelleket rendelheted tank-módban.
    (Ezek szerint tegnap sem voltam álmos,kár volt aludni)
  • dirty dogg
    #54

    cat: "A nevükben egyébként ott van hogy milyen motor van bennük, pl. a merciben W12-es, az audiban meg 4.2 literes Quatro." - gondolom a quatro-t nem szándékosan írtad (nem motor jellemző).
    Maestro: Gondolom, ha így otthon vagy a mtorok adataiban, akkor azt is tudod, hogy szinte ugyanez a 4.2-es motor volt már a V8as audiban is. Elhanyagolható, hogy mennyit módosítanak, rajta! Az audinak a a 4.0as dízelje! Az igen!
    A BMW motorok előtt tényleg le a kalappal.
    Azt viszont nem tudom, hogy az Audi 6.0ás W motorja az milyen...ahhoz képest, hogy már a az első A8ak idejében megvolt, elég későn kezdték el beépíteni.

    Megkülönböztetni, meg nem nagy durr. Hiába csinálnak kívülről majdnem olyat, nézzétek csak meg a szélvédőt. Arról nem is beszélve, hogy a 2-3 tonnájával úgyis más lesz a mozgása, amit ki lehet szúrni.
  • kutyak
    #53
    "Lexus...Toyota...the same shit."
  • Abator
    #52
    Nem igaz, hogy csak a potyalövészek ellen ér valamit. A cikkben is írták, hogy a kocsikat úgy gyártják, hogy ne lehessen megkülönböztetni az eredetitől, és teljes diszkréciót élvez a vásárló a gyártótol. Tehát nem tudhatják, hogy a potenciális célpontnak páncélozott e a kocsija (amíg ki nem próbálják).
    Ami meg a baleseteket illeti: Mi lenne, ha valaki nekimenne egy 3 tonnás hummernek, ami legyőzte a betonfalat a törésteszten, és ráadásul a méretei egyáltalán nem közűti használatra lettek tervezve ...
  • Tetsuo
    #51
    Te vmit félreértettél. :)) Az Audinak is onnan érkezik. A legtöbb közép és prémiumkategóriás fejlesztés onnan jön, az amcsi és EU autógyárak több éves japán licenceket vásárolnak meg.. persze van fordítva is, de általában a fenti érvényes. ;)
    Tehát a Lexus minimum 5-6évvel az Audi előtt jár. Hm, ez van.
  • cain
    #50
    nem nehéz a lexus fejlesztéseinek japánból jönnie, mivel a toyota márkája. =)
  • sylas
    #49
    Minap láttam vmi dok filmet viasat explorer en ott beszéltek páncélozott autókról
    van 1 amcsi gyár asszem gmc-ket alakít át de nem sima páncél hanem már támadóautó is szal minden cucc amiket filmekben is láttunk szögess cucc jön ki stb lángszóró meg az is minden mérgező levegőt leszűr de a plána az benne hogy rakétavetőő gránátvető is van az autóban szal az nem sima védelmi gép ha kell nem csak menekülni lehet vele - nem szívesen kerülnék vele szembe:)
  • Tetsuo
    #48
    LOL a #2-est nem "divatból" mondtam, hanem az objektív tényeket közöltem.
    Az Audinak max az összkerékhajtása saját (quattro) és nagyon jó is, a többi mind japán licence, több éves lemaradásban.
    Egy BMW és pláne egy Mercedes fejlettebb, ergonómikusabb általában.
    De én igazából a Lexus-szal hasonlítanám össze..
    Az Audiban kb 6-7év múlva lesz olyan fejlett benzines/dízel motortechnológia, mint a Lexusban most, az új fejlesztések pedig mind Japánból jönnek (hybrid, elektromos, hidrogén hajtások új futóműmegoldások, vezérlések, biztonság) persze máshonnan is (meg a Japánok is nyúlnak másoktól) de a legtöbb újdonság onnan jön meg az északiaktól esetleg az amcsiktól, ezekután a többi német gyártótól. Az Audi legtöbbször koppint és a fejlesztésekbe nagyon kevés pénzt rak (pl Toyotával, Hondával összehasonlítva, %ban).
    A franciák is nagyon kreatívak ez tény, csak szar kocsit gyártanak.. :)
    A WV-konszern autóinak 1 előnye van csupán a japán autókkal szemben: részletesebb a választék, nagyobb a választható alkatrészpaletta.

    A német precizitásról meg annyit, h menj el az Audiba (a győribe) gyárlátogatásra és meglátod, h a sori munkásoknak 2 autó között soxor arra nincs idejük, h kortyoljanak a vizükből! Akkor szerinted majd annyira figyel a minőségre.. mi?! A fizetésük is sima betanított-munkás bér, pedig van ilyen szakma is h autókészítő.. mind1.

    Ha ugyanazért az árért nézel 1 Lexust, mint egy Audit, akkor rájössz, h a Lexus biztonságosabb, kevesebbet fogyaszt, halkabb, jobb a zenetechnika, a kényelem és szinte minden jobb benne.
    A gyorsulásról meg a végsebbességről nem érdemes nagyon beszélni, hiszen nem lehet kihasználni, mind1iknek nagyon jó.
    A TT-t pedig a hasonló árú Mazda v Nissan sportkocsikkal érdemes összehasonlítani, messze allul marad. ;)
    Persze jó, h nálunk gyártják a 2. TT-t is meg sokféle motort és később lehet h mást is, de szvsz a cég felépítése a gazdasági és gyártási struktúrája ill a cégen bellüli erőltetett többoldalú hierarhia lesz a cég halála. Bár ez utóbbi lehet h szubjektív vélemény. :)
  • Vorpal
    #47
    Én ott voltam - de simán aludtam
  • bardocz
    #46
    nézd meg kik ülnek a fehír merdzsóba...az is erősen csökkenti az értékét
  • maestro85
    #45
    Nem tudom minek szidjátok itt jobbra ballra az Audit technikai színvolnalból. Azt hiszem láttátok az Én, a robotot! Az abban szereplő autó, a már ismert R8 koncepciója, vagy amolyan hasonló ahhoz. Eredetinek gömb kerekei vannak, minden irányban tudja a végsebességét (na jó, lehet változik picit légellenás miatt, ha oldalaz). Atztám a legújabb 4.2-es 420Le-s(~7800 1/sec) /100LE/liter) motorja se gagyi. Ennél a "nagyszerű" többszörös győztes M5-ös motor se jobb 5.0 507LE(101,4LE/liter). Úgyhogy szerintem ne kezdjük el szidni egyiket sem.
  • Rinc3
    #44
    "A nevükben egyébként ott van hogy milyen motor van bennük, a merciben W12-es, az audiban meg 4.2 literes Quatro" - jogos Aludnom kéne.
    "A jelenlegi miniszterelnok autoi pancelozottak" , bevallom nem néztem utána úgy gondoltam csak amiben őfelsége ül, az a páncélozott. Annyi baj legyen. Feriért mindent...
  • kvp
    #43
    "legtöbb mercit meg ... khm.. indiai magyar. Ugye erre céloztál?"

    Szerintem az eloiteletek nem vezetnek semmi jora. A regi mercik az egyelen meg kaphato altalanos uzemanyagu autok. Szinte mindennel elmennek: gazolaj, futoolaj, firss etolaj, hasznal etolaj, foldgaz (gazolaj alapjarattal) es termeszetesen biouzemanyagok. Ha valaki ilyet hasznal, akkor nem biztos hogy szegeny, az is lehet, hogy kornyezetvedo. Egyebkent egy 5 tonnas pancelozott autoval valo utkozest inkabb egy 3 tonnas regi dizelesben lehet tulelni mint egy mai kis autoban, vagy esetleg egy jobb rally autoban (az a fejreesest is kibirja).

    "Nemrég a 8as úton (Bakony) elrobogott mellettem Gyurcsány a 3 autós konvojával vagy 160-al, de úgy hogy a busz megremegett tőle (és a konvojtól is :D ). Belegondolni is rossz, mi lenne ha ezek mind 5 tonnás páncélautók lennének."

    A jelenlegi miniszterelnok autoi pancelozottak, ha jol tudom az egyik legerosebb amit kapni lehet. (mondjuk en nem tudom mitol fel...)
  • qtpman
    #42
    gondolom hidrogénhütéses duplatárcsafék XD és ugy 4.2 es motor az azé brutál szntem simán mennek 300 at XD
  • Su0my
    #41
    A legtöbb BMW-t köcsög, kopasz gyökér és a legtöbb mercit meg ... khm.. indiai magyar. Ugye erre céloztál? Audit általában pénzes csajszik, vagy öltönyös csákók.. jó nemaszondom, ott is van kopasz etc, de a BMW meg a Merci a két legalsóbb márka.. Arról nem is beszélve, hogy szerintem náluk nincs is dizájneri állás, vagy én nemtom, de ilyen gusztustalan, gagyi kinézetű autókat hogy lehet tervezni? Audi rulz
  • zLk
    #40
    Na igen, milyen motor kell hozzá, és milyen fékek?! :D Mert az egy dolog hogy elindulunk, de megállni is kene...:D
  • Laci54
    #39
    ki kiányzott a fizika éa a kémia órákról?
  • Cat #38
    igen, ennek az a célja, hogy pár golyot kibirjon, és már iszkiri, nem állnak le lövöldözni, nem az a feladat, hanem az élet védelme. A nevükben egyébként ott van hogy milyen motor van bennük, pl. a merciben W12-es, az audiban meg 4.2 literes Quatro.
  • DagadtNinja
    #37
    Kejgaz, vagy dinitrogen oxid. igen az:D
  • Rinc3
    #36
    Vagy inkább Joker-koktél
  • M0RN1NGST4R
    #35
    a vigyorex gáz hétköznapi neve az N2O?
  • Rinc3
    #34
    Kösz az önfeláldozó hozzáállást,de szerintem tudtomon kívül már letesztelték rajtam születésemkor. Azóta sem tudom min röhögök,ezek szerint működik. :)
    Nade sok lesz a hülyeség mára. Olyan jó idő van. Inkább hazahozok néhány gödröt...
    Szép napot!
  • DagadtNinja
    #33
    Vigyorex gaz:D:D:D:D Ha tesztelni akarod a vigyorex gazos megoldast, szoljal en leszek kiserleti alany:D (persze legmentesites nelkul)
  • Rinc3
    #32
    Így is van. Reagálás,menekülés->sebesség->motor (de milyen motor??:D)
    Bár amennyi pénzt egy ilyen autó megtámadása felemészt, lehet egyszerűbb lenne a vezetőt lefizetni,"vigyorex-gázt" engedni az utastérbe majd légmentesíteni. Aztán reagljon rá :)
  • erdeipeter
    #31
    minek ide rpg meg kézigránát?? konzervnyitóra még senkisem gondolt? :D
  • DagadtNinja
    #30
    Pont a hetekben ment egy musor valamelyik csatornan (NatGeo, vagy discovery nem is tudom), hogy ezeknek az autoknak nem az a celja, hogy 100%os vedelmet biztositsanak hanem az, hogy idot nyerjel. Mert semmi nem bir ki egy tamadast hosszu idon keresztul, de ha az elsot kibirja, legyen az egy granat, vagy egy sorozat egy gepfegyverbol, akkor ertekes idot nyertel a reagalasra, menekulesre, vagy barmire.
  • Rinc3
    #29
    Azért kíváncsi lennék rá hogy egy védelmi célt szolgáló, megerősített 5tonnás limuzinban miféle motor dübörög. Mert hát ugye, ha menni kell akkor menni kell :)