68
  • Alfa Of NS
    Minnél páncélozottabb egy autó annál komolyabb ellenségre van szükség hogy ártson neked. Ergo piti bűnözők nem fognak tudni ártani neked ha páncélozott limuzinnal mászkálsz, illetve ha nincs veled komolyabb baja egy komoly bűnszövetkezetnek, akkor nem fognak egy csomó erőforrást (pénzt, időt stb) rákölteni arra, hogy kicsomagoljanak téged az autódból. Mert nem éri meg, mégha meg is tudnák tenni.
  • Caro
    És ezek vajon rakétát kibírnak?
    Minden bizonnyal lehet velük végezni.
    Ha valóban "sebezhetetlenek" lennének, akkor ilyenből csinálnák a tankokat.
  • Rinc3
    Ne kussolj, nem ez a szándékom. A véleményemet védtem.
    Nemrég a 8as úton (Bakony) elrobogott mellettem Gyurcsány a 3 autós konvojával vagy 160-al, de úgy hogy a busz megremegett tőle (és a konvojtól is :D ). Belegondolni is rossz, mi lenne ha ezek mind 5 tonnás páncélautók lennének. Azt semmi nem fogja meg ha baj van.
    Minden éremnek két oldala van. Aki benne ül annak jobb, aki nem, annak rosszabb. Nem hülyeség,van piaca,venni is fogják. Aki nem veszi az meg elfogadja hogy ilyen is van.
    Béke. Pá!
  • teddybear
    Na igen, nemrég mesélte a Discovery -n egy dél-amerikai autókereskedő, hogy egy drogos barom egy pisztollyal többször rálőtt, mert el akarta vinni a kocsiját a piros lámpánál. Szerencséjére, páncélozott volt, hiába erőlködött.
  • dirty dogg
    amúgy egy szóval nem mondtam, h ne gyártsák, mert nem lesz piaca, csak ott kezdtem, hogy nem szívesen csattanék vele, ha a kaszni másik oldlán vagyok.
    over.
  • dirty dogg
    jól van...akkor kussolok....
  • Rinc3
    Ok. Ha vki el akar csititani vkit és komolyan gondolja,nem lehet az útjába állni. De ezzel a logikával minek fejlesztették ki a tankot, hiszen annyi tankelháritó van, és mégis használják. Semmi nem garancia az életedre, ez a kocsi se. Viszont biztonságérzetet nyújt amig benne ülsz. A fennt olvasottakból meg kiderül, hogy ez nem csak marketing szöveg. És emiatt az érzés miatt, aki teheti, majd megveszi. Olyanok, akik nem cinizmussal védekeznek...
  • dirty dogg
    Igen végülis, a Fenyő is túlélte volna a skorpiót, ha nem sima bálnába tesped, hanem egy erősítettbe.

obe - köszi, utánna nézek itt-ott.
  • obe
    hogyne..jo pár könyvével egyetemben magyarul is olvasható
  • Rinc3
    Szerintem meg igenis van értelme. Az lehet hogy nem véd minden ellen, de olyan kocsi nincs is. Bármilyen polgári védelemről van is szó, katonai körökben össze tudsz mazsolázni egy azt is ütő kalibert és/vagy robbanófejet. Viszont aki egy jó képességű páncélautóban ül, az az átlag csóró bűnözőktől valamelyest védve van. Ha rpg-vel és páncéltörővel támadják, akkor a benne ülő srác sem lehet kispályás, ergo telik neki jobbra mint egy szimpla 7es BMW forced. Viszont ha nem telik, akkor nem mérlegelte a kockázatot, akármibe is nyúlt bele életében.
    Persze kivétel, ha csak belesodródott az eseményekbe...
  • dirty dogg
    amúgy 1 nappal előre megmondani a helyszínt....inkább amatőrök, mint maffia tagok...bár attól még lehetnek ostobák. :)
  • dirty dogg
    :) ehhez elég csak Szicíliáig visszautazni 1992be. Giovanni Falcone ügyész bácsit reptették meg úgy, hogy a 2-3 sávos autópálya helyén csak egy szép gödör maradt. Köszönhető Salvatore "Totó" Riina-nak.
    Teljesen mindegy volt az ürgének, hogy páncélozott volt-e az autó vagy nem. A gödörbe szerintem egy fél nyerges vontató belefért volna.

viktor pelevin: generation - ez megjelent magyarul?
  • Yv@n
    kimész az utcára, megnézed kik vezetik lehet rájössz miért. Egyszerűen már ez csökkenti az értékét :)
  • teddybear
    A hatvanas években egy dél-amerikai diktátort úgy intéztek el, hogy az út alatti kanális megpakolták dinamittal, és amikor odaért, a mennybe küldték. Egy jókora kráter maradt, eltemetni sem lehetett semmit belőle.

Ha vakire komolyan megharagszanak, akkor úgyis elteszik láb alól, akármit is tesz!
  • obe
    ezekről a páncélozott kocsikról jut eszembe...ha valaki olvasta viktor pelevin könyvét: p generation-t...nah abban taglalja a moszkvai maffia ténykedését...a moszkvai gengszterek találkozót beszéltek meg a csecsen maffiával, szépen begördültek páncélozott mercikkel a találkozóra, a csecsenek pedig egy nappal azelőtt a találkahelyre vontattak egy tüzérségi löveget, olyan töltettel hogy amire kilövik az 2000 fokon ég:))...a páncélkocsiból hamu lett
  • dezsiszabi
    csak, hogy syn7h37ic mellett legyek: nekem Mercedes, BMW és Audi közül, az Audi jön be legjobban :P
  • kvp
    "...biztos szükség van erre?"

Arrol nem is beszelve, hogy ezek a pancelok semmit nem ernek egy rpg vagy egy jobb panceltoro mesterloveszpuska ellen. Mindketto olcsobb mint az auto, es ha tankok ellen jo akkor sokat ez sem er. Van egy minimalis szint, ami a veletlenszeru tamadok ellen ved, de ha valaki szandekosan tamad meg egy ilyen autot akkor a tulajdonosnak nincs sok eselye.
  • syn7h37ic
    Nahát ! Divat lett szidni az Audit? Csak nem azért, mert nálunk gyártják....
    Szapulni egy olyan autót, ami csak kevés embernek adatik meg, az ára miatt. Jó lenne nekem is akkora kereset, hogy olyan autót vegyek, mint az egész életem össz. keresete !
    Nézzétek meg akkor, hogy hol készül a BMW legnagyobb része !! (megsúgom, Kína)
    Aki pedig igényli a tank kocsit, az úgy is az izlése szerint választ, hogy neki mi jön be, nem az ár/teljesítmény/szolgáltatás kombót fogja nézni.
  • Epikurosz
    Kellene: +1 szavazat
  • GVG
    nemtudom, ha lenne pénzem rá én inkább egy Merdedes-t vagy Bmw-t vennék, valahogy azok jobban bejönnek, elegánsak

Mercedesből se azt a nagyon bálnát...meg a kis "szart" se...valami jót

Audi nekem sem jön be, persze kivéve a TT-t...de akkor már inkább Nissan 350Z vagy egy jó Honda<--mert japán autók királyak;)
  • dirty dogg
    Meg egyszer megtanulok majd helyesen is írni. :)
  • GVG
    ez király:S gondoljátok el nincs bekötve valaki, ütközés...frontlisan...ott kenődik el a törésálló (golyóálló) üvegen aminek kutya baja
  • dirty dogg
    Eszmefuttatásom onnan indult, hogy "..jóval kisebb a sérülésveszély egy baleset esetén." és azt is olvasni, hogy jelentősen nő/nőtt az eladott autók száma. Nyilván az ilyen autókkal kapcsolatos balesetek száma is nőni fog. Azért gondolom abban egyet értünk, hogy évente +20 ezerrel nem nő a "profi" gépkocsivezetők száma.
    Gazdag csávó gyalog a zebrán, amikor bent áll a pápaszemes Pullman? Ez komoly? A 20 éves gyökérről 1et értünk, habár akkor fokozzuk azzal, hogy mi van, ha $es apu 20 éves idióta kölyke nyúlja le apa X5 Security-jét?

Amúgy nem haragszom, lehet szélsőséges vélemény és torz is...na meg csúsztatok is. ...de ezért is szép a szabad szólás és véleményníilvánításhoz való jogunk. Neked is...és nekem is.
  • Kelta
    Ne is haragudj, de azért ez igy kicsit szélsöséges vélemény, és nagyon eltorzitod a valóságot, meg csusztatsz is..

érveid:
    1: anyuka pont arra megy, és karambol.. ha anyuka üti el a gazdag csávót mert nem figyel a zebránál, akkor kit anyázol?? nézőpont kérdése..
    2: általában ilyen autot, nem a tulaj vezeti, és az ilyen soförök nem a legrosszabbak..arrol nem is beszélve, elenyészö % a az ilyen autok baleset okozásának..
    inkább a 12 éves lestrapált golf2 gti vel száguldozó 20éves hülyegyerekek miatt aggodnék, az anyuka helyében, ök sokkal veszélyesebbek..szerintem :)
  • dirty dogg
    "..jóval kisebb a sérülésveszély egy baleset esetén." - annak aki benne ül. Az Anyuka meg a 2 gyerek aki jön mondjuk egy 3as golffal (direkt nem Marutit írok) az ott pusztul el a kereszteződésben, mert a vastag számlájú épp jaszkarizik vagy menekül a jóakarója elöl.
    ...biztos szükség van erre? Ne az én vagy a családom élete árán legyen Ő nagyobb biztonságban, csak mert tele van dudvával.
    Ő alakította az életét úgy ahogy, vállalja a rosszabb oldalát is.
  • Ronny
    én is csodálkozom az Audi máig tartó sikerén. Egyszerűen kilóg a mezőnyből...
  • Tetsuo
    Audi sux. Kateóriájában a legrosszabb ár/érték arányú autó és messze nem a legfejlettebb technológiák vannak benne.
  • brueni
    de szeretném ha annyi pénzem lenne, hogy megengedhessek magamnak egy ilyen BMW 7-est...