319
Gyorhajtás büntire várva
-
DJ BP #199 van ahol 40-nel is átlagfelfüggesztéssel ez a röhej :)
Valahová mentünk éjszaka ismerőssel 2 éve éjszaka egy Zafirával Dél-Dunántúlon, sok csomaggal, félálomba voltam, nem én vezettem, de azt láttam hogy kb. 40-re lassított sínek előtt, hát akkorát ütött az autón, hogy menten felébredtem, tisztára mintha tengelytörés lett volna, csomagok hátul szanaszét, ott bezzeg nem volt korlátozás, figyelmeztetés, hogy vigyázz -
Borg #198 Én kénytelen vagyok lassítani a legtöbb vasúti átkelőben, mert az ültetés miatt kiütné a vesémet is.. :) -
#197 Értelmetlen korlátozások tömkelege van. Kinthagyott építési táblák ahol szopat a rendőr, 60as tábla a hatoson stbstb értelmetlen, értelmes korlátozás kéne. -
Borg #196 Nem láttál még autópályán vasúti átkelőt? :P -
Borg #195 Baromság.
Szerinted mi a különbség a között, hogy 30-al basz el a 60-al érkező vonat, vagy 50-90-el, a szintén 60-al érkező vonat? (legalábbis ugye elvileg ők is csak 60-al közelíthetnék meg az átjárót, lakott területen kivül gondolom többel) Semmi különbség nincs.
Ha mész egy adott sebességen pl 90-el a vasúti átkelő felé, akkor van egy adott szakasz, amit belátsz jobbra balra. Namost 90-el simán átmész még akkor is, ha a nem belátható szakaszon már jön a vonat.
Ha pedig nekiállsz 40-ra lassítani, annak mi értelme is volna? Hogy körülnézz? Mire 40-el átcammogsz rajta, a vonatnak sokkal nagyobb esélye van átrobogni rajtad, szóval hiába a nagyobb belátott terület.
Arról nem is beszélve, hogy sok helyen lakott területen az útmentén lévő házaktól, fáktól, stb be sem lehet látni jobbra balra, hogy jön e vonat. Na ott a legjobb amit tehetsz, hogy gyorsan átsurransz.
Ha meg a fénysorompó rossz jelzést ad, azon a legkevésbé sem fogsz tudni változtatni, segíteni a sebesség csökkentésével. Ha jön a vonat, akkor 30-al is elbasz, meg 60-al is. Sőt, utóbbinál kisebb az esély rá. -
DJ BP #194 Félre ne értsd nem bírálni akartalak :), én amúgy 110-120 körül járok jobb utakon, és vasúti átjáróban nagy görények, amikor mérnek -
DJ BP #193 Ahol kell, ott úgyis 20-szal cammogok át, ahol nem, ott meg 120-szal...
Eleve 120-al nem is mehetnél elvileg :D -
#192 Ha belátod mindkét irányt, tök egyértelmű, hogy nem jön a vonat, vagy éppen már sín sincs, csak az átjáróban, tehát eleve lehetetlen, hogy nem jöhet a vonat, akkor sok értelme van lassítani...
Egyébként, ha 20szal mész, sokkal több időt töltesz a vonat útjában, mint 120szal. ;-) -
Vlala #191 Van. Egyészt, hazai utakról beszélünk, tehát az esetek 90 %-ában a hússzal átcammogás célravezetőbb, másrészt a vonat nem kegyelmez.
Sokan azt gondolják, hogy magán a vasúti átjárón kell 30-cal (lakott területen kívül 40-nel) áthajtani, pedig nem. -
#190 Ja igen! M3, vasárnap késő délután. Én mentem 140-nel, bementem előzni, előtte tükör, üres belső sáv. Aztán mikor az előzés felénél járok, akkor egy óriási villantás a tükörből, és alig bírtam letakarodni egy A8 Audi elől, ami nagyjából 20 mp alatt tűnt el a távolban. Szerintem lazán 200 felett ment. -
Borg #189 Ausztriában nincs is ilyen. A veszélyes vasúti átkelőben stop táblát raknak ki, oszt helo. -
#188 Vasúti átkelő 40-nel? Annak van értelme? Ahol kell, ott úgyis 20-szal cammogok át, ahol nem, ott meg 120-szal... -
Borg #187 Az ésszerű korlátozás senkinek nem lenne ellenére. Na jó, legalábbis az értelmesebbnek.
Városban teljesen jogos a max 50, városon kívül 120 lehetne, autópályán meg 160. Csak ugye a világ nem 3 féle útból áll, tehát sokkal jobban szegmentálniuk kellene, hogy mely útszakaszokon mennyit engednek meg ezekből. Mert lehet hogy városhoz tartozik, de egy totál kihalt ipari úton halál felesleges 50-el csigázni.
Mint ahogy pl lépten nyomon lát az ember "kintfelejtett" épitkezési 30-40-es táblákat, aminek semmi értelme nincs. Vagy főúton 40-60ra korlátozást... A falvakban amit átszel a főút elég szélesen, ott is máshol érdekes módon engednek 60-70-80-at, nem kell kötelezően 50-re lassítani. Itthon még a 30-40-et is kibasszák rá, merazjó... -
#186 Az kéne, hogy ha autópályán 130 max, akkor azt tényleg tartassák be, ne legyen az, hogy vki betartja, vki meg szarik rá. Mi a fasznak van KRESZ, ha valaki világoskéknek értelmezi, valaki meg sötétnek? Szóval vagy ne legyen speed limit autópályán, vagy tartassák be, de akkor komolyan szankcionálják. Szvsz simán be lehet tartani városon kívül egy 90-et, máshol százat, sőt, még pályán is a 130-at. A Brit szigeteken lazán sikerült elérni, hogy szinte ne legyen gyorshajtás autópályán. Itt is el lehetne, persze ez MO ... Szóval szvsz a legjobb az lenne, ha itthon nem lenne autópályán speed limit, városban meg nem szórakáznának a 60-as táblákkal olyan helyen, mint pl. Budafoknál a 6-os út, vagy pár kintmaradt 40-es. -
#185 Én igen, de mit számít ez itt? Nem öltem meg senkit. :-P -
#184 én nem:))) -
#183 Senki nem hajtott gyorsan a hétvégén? -
#182 Tsak hölyéskedek:))) -
#181 Szerintem kéne lenni annak is, hogy zóna, vagy övezet. Pontosan nem emlékszem. De Pest megyében van olyan falu, ahol 40-es tábla van a hely elején, és utána minden kereszteződésnél. Ott ugyanis nincs kint a kis megkülönbzötető tábla, hogy az egész településre érvényes a 40-es korlátozás. -
#180 Tudom én is, de ha a városba befelé megy az ember, és a lakott terület kezdete jelző táblával együtt van kitéve a sebeségkorlátozó tábla, akkor az az egész településre érvényes. (Én még így tanultam). Ez ugyanaz, csak kifelé.:))) -
#179 nem, az első kereszteződésig és kész... -
#178 Na, erre varrjatok gombot! Berekfürdőből kifele jövet, volt egy 30-as tábla! De levették, azzal az indokkal, hogy úgy sem tartja be senki! Ennek a magyarázatnak nem tudom mennyi az igazságtartalma, de a forgalmi helyzet nem változott, tehát a tábla eltávolításának nem az az oka.
Nálunk Karcagon meg ha Kunmadaras felé megyünk, a lakott terület vége táblánál 40-es tábla van kitéve! A városban mehetsz 50-el, aztán ha elhagyod a várost lassíts le 40-re! Ez ám a láma dolog!
Egy kicsit viccesre véve a témát, ha a lakott terület kezdetét jelölő táblánál van a sebességkorlátozó tábla elhelyezve, akkor az az egész lakotterületre vonatkozik. Ahogy Pheel is írta... Ez ugyanúgy van, csak kifelé menet. A logika azt diktálná, hogy Karcagon kívül mindenhol 40-el lehet csak menni???
tudom ez hulyeség, de akkor is érdekes.:)) -
#177 jah ismerős....városban ahol lakom szintén 40es zóna van mindenhol, ennél nagyobb marhaságot nem is találhattak volna ki, mer senki se tartja be a tanulókon és a 80 éves tatákon kivül -
#176 Nah igen 40-es zóna voltam hétvégén tokajban hát apám kitsszik a város elején a a 40-es táblát de még közben is van vagy 3 30-as is sőőt a fun, hogy van radar kontrol is:D 43-nál már LASSÍTS van... mire átverekszed magad a városon megbolondulsz holott az ottani viszonyoknak még az 50 se sok... nah de még elérsz a városba se semmi úthibák ok ,,kíjvatjuk" és kitesznek egy 60-as táblát nesze nektek utburkolat javítás.... -
#175 Én az országúti 110-et már be tudnám tartani. A városi 50 már nagyon képlékeny, mert van, ahol a 30 is sok, máshol a 70 is kevés. A legnagyobb baromság viszont az, amikor a település elején kiteszik a teljes településre vonatkozó 40-es táblát. Szerintem több ésszel és táblával lehetne jobb határokat adni. Persze aki időjárástól és helyszíntől függetlenül padlógázon jár, annak nem segít semmi, csak a rögtönítélő bíróság. -
#174 Én kicsit másképp látom. Aki idáig sem akarta betartani, mint akár Én vagy Te, úgysem tartotta be! Nem beszélve az olyan állatokról, akik 200-al nyomják városban is.
Amikor 120-al mész 90 helyett, akkor mennyivel mennél lasabban, ha csak 80-al lehetne???
De szerintem ha normálisan megy az ember 120-al, akkor nincs baj, ha pedig hölye, akkor hiába megy 50-el.... Akkor mennyi is legyen a sebességhatár???
Azért írtalak téged bele, mert Te is beismerted hogy nem mindig tartod be. Nem azt akartam ezzel mondani, hogy száguldozol. De aki kicsit lop, az is lop..... -
#173 Az a baj, hogy ha az emberekre bíznánk, hogy mennyivel mehetnek, akkor drasztikusan megnőne az útszéli keresztek száma. Ezért van a KRESZ, ezért vannak a sebességhatárok. Én sem tartom be sokszor, de az esetek jelentős részében nem látok a környezetemben előzékenyebb, figyelmesebb és konstruktívabb sofőrt magamnál. Persze ettől még ugyanolyan szabálysértő vagyok, nem is próbálom magam védeni. -
#172 köcce! -
#171 Sziasztok!
Szerintem nem kell általánosítani. Hülye embernek mindegy mit vezet. Van autósban és motorosban is épp elég... És szerintem még a gyorshajtással sincs gond. Megpróbálom elmagyarázni hogy is értem.
Szóval vannak sebességhatárok, és ha még be is tartod, akkor is lehet bajod. Igaz van egy olyan gumi szuabály a kreszben, hogy csak az út, az időjárási, és forgalmi helyzetnek megfelelő sebességel lehet haladni (relatív gyorshajtás). Amikor buktam, én is relatív gyorshajtó voltam. De már megbocsásson a világ, száraz úton haladtam, és az út addigi szakaszán nem volt különösebb gond. Tábla sem jelezte a hibát. Ismeretlen út volt, de nem száguldoztunk. Szóval semmi jele nem volt, mégis rászaladtam. Szóval az, hogy a megengedett sebességkorlátot betartod, attól még lehetsz gyorshajtó.
Nem tagadom, van amikor 120 körül motorozunk, lakotterületen kívül. Én jobban nem is mennék, mert ez a motorom utazója. Mégis minden baleset nélkül odaérünk ahová akarunk. Odafigyelünk, nem vagánykodunk, nem kérkedünk a lóerőkkel. Nem cikázunk a kocsik között, és nem sorolunk be közéjük. Szóval igaz hogy gyorsan hajtunk (nem városban!!!), de nem okozunk balesetet mert odafigyelünk! Ezzel azt akarom elmondani, ha ésszel él az ember, akkor hiába gyorshajtó, mégsincs baj. Amúgy is a 90 miért 90?? Miért nem 100, vagy 120??? Mert azt írták a papirra?
Véleményem szerint a gyorshajtás nem papírfüggő dolog.
Lehet nem ért velem mindenki egyet, nem gond. Ez az én véleményem.:) -
#170 Amugy kb 3 nappal ezelőt hallom, hogy vki nagyon huzatja neki mögöttem ekkor még semmit se láttam tükörben, én épp lámpánál áltam és a majdani zöldnél balra kanyarodtam mindíg nézem iylenkor is a tükröt nincs-e vmi gikszer vki nem-e dönt úgy, hogy még befér mellém vagy biciklis vagy gyalogos, erre nézem mondom tiszta, kanyar, erre kb 2-3 sec mulva ahogy kanyarodok majdnem ráhuztam a kocsit a motorosra a marha szépen melém jött és nem egészen egy íven akartunk fordulni de kb 1-2 sec volt még mellém ért szal jó dolog a motor adta szabadság csak nem kéne tulzásba vinni mert ha ott és akkor kivasalom, én lettem volna a hibás... vagy ha nem is, nem jó dolog úgy élni hogy vkit én nyomorítok le... -
#169 Sajnálom...Jobbulást kívánok!
Egy haverom is esett erdőben enduroval. Ő "csak" 60kmph-s sebességgel, de és olcsón megúszta, nem tört semmi. De a lába brutálisan nézett ki utána.
Én motorral valahogy mindig megúsztam, 6 évet motoroztam 14-től 20 éves koromig. De akkor még nem paráztam annyira. Szóval bőven mertem Pesten is menni a kis honda enduroval. Meg a régi kettesen is simán küldtem. Nógrád megyében is a jó kis kacskaringós lankás vidéken, sőt földes utakon is. Le is kopogtam, hogy megúsztam, mert volt pár nagyon meredek szitum. De aztán láttam pár komoly balesetet, és a GATE kolijának egyik lakója állítólag motoros balesetben halt meg. Szóval én leraktam a gépet.
Sajnos nem rég történt a kettesen Pest felől Rétság előtt, hogy egy motoros ment szabályosan a sávjában, és a szembejövő autós CD-t kotorászott, nem figyelt, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra...telibe verte a motorost. A környéken lakó barátom (motorját pár éve eladta) ment arra elsőnek...kihívta a rendőrséget, a mentőket...de a mentőkre már nem volt szükség. Az autós ugyanis karcolás nélkül megúszta. :(((
Ezek nem a gyorshajtáshoz tartoznak, csak sajna motorral akkor sincs biztonságban az ember, ha ésszel vezeti. Ilyen a Te példád is. -
#168 Ezt nem azért írtam.... Hanem hogy mennyivel másabb mint egy autó. És a sebesség sem úgy tűnik fel rajta, mint autón.
Hidd el használom. Tudom jól mire való. -
#167 "az én motorom is (650-es) egy kövér gázadástól máris 100-120-on van, és nem is tűnik gyorsnak"
Ezért van rajta sebességmérő óra. Használd! -
#166 és persze megint a szerencsétlen vétlen sofőr halt meg a hülye állat vagánykodó megúszta.... :@ -
#165 Tűzoltó vagyok, sajnos már láttam néhány durva dolgot. Ha nem haragszol ezt nem nézem meg, eleget láttam már.:((
Nemrég én is estem, egy jobbos kanyarban, úgy 80-90 körül, városon kívül.
A teherautók széttaposták az aszfaltot, én meg ismeretlen helyen motoroztam, és az aszfaltborda (hosszirányú) kidobta a motor elejét.:((
Közel 30 métert csúsztam a motorral a lábamon. Szalagok nyúltak, teleszaladk harmadnap reggelre a térdem vérrel. Lecsapolás, gipsz egy hétig, majd térdgép egy hónapig. Még most sincs rendben, estére lezsibbad.:(
Nem hajtottam gyorsan pedig, nem léptem túl a megengedett sebességet, csak szerencsétlenségemre pont azon az íven vezettem a motrt, ahol a pukli volt. ( A pukli akkora volt, hogy amíg a fűben üldögéltem, egy arra járó Svift alja leért!!) -
#164 Én is motoroztam sokáig, enduroval. Igaz, kis MTX-szel, de ismerem azt az oldalt is.
Tegnap bukott egy ismerősöm, R6-tal. Gerince nincs túl jól a protektor ellenére.
DE A 163-as video nagyon durva, motoros frontál... :((( -
#163 MOTOROS BUKÁS TV-ben adták...a vétlen meghalt... :((( -
#162 Hali!
Én motorozok, de hidd el nem mindenki figyel ránk. Nem szoktam száguldozni, amúgy is csak egy endúróm van.:) De sokszor nekem kell figyelni, még ha elsőbbségem is van. A sebesség meg nem olyan motoron, mint autón. Azért az én motorom is (650-es) egy kövér gázadástól máris 100-120-on van, és nem is tűnik gyorsnak. A fék is jobb mint az autókon, legalábbis én úgy érzem. (Autót is sokat vezetek, azért mondom ezt.)
Néha én is síetek, mind autóval, mind motorral, de szinte mindig betartom amit be kell. Tudom az nem mentség, hogy sokszor betartom a határokat, mert ha bajt okoz az ember, akkor nincs mentség. -
#161 Ja, és imádom a motorokat, meg nagyon vigyázok a motorosokra, ha csak tudok a gyorsaságiknak mindig lehúzódok, amennyire csak bírok. De az ilyennel mit kezdjek? Ez se százas. Motoros barátaimtól kaptam pár rotten-szerű képsorozatot, hogy mi maradt (mi nem maradt) a pilótából egy 280-as bukás után...s így már azt gondolom, hogy nem olyan kúl dolog motorral száguldozni a közutakon. -
#160 EZ a klasszikus szerintem mondjuk nagyobb f@szság. Igaz, hogy rövidebb távon kivitelezett akció, de itt szlalomoznak. Mindkét kocsi messze az átlagautó feletti képességekkel bír, és a soofőrök (pilóták sem ma kezdték a gyorshajtást), de azért ezek nagyon beteg dolgok.