319
Gyorhajtás büntire várva
  • joboruz
    #319
    Ritkán taposok bele úgy rendesen a gázba de akkor mindig el kel kapniuk a rendőröknek.... a maffiózók meg fényes nappal csoport-terápiáznak. Ezért kib...... megérte rohannom az orvosi rendelőtől a munkahelyemig... hogy amit kemény munkával megkeresek azt csak így elszedjék tőlem!!!!! Ha a munkám nem számítana bizony-isten leülném inkább de egy vasat nem adnék nekik többet...
  • matyi0323
    #318
    itt erre divat kamerát tenni a lámpákba, ami sárga végén automatikusan bekapcsol, és nézi ki megy át a piroson.. csúnyán bele lehet szaladni például így, ahogy leírtad..
  • cvsnl
    #317
    Köszi, megnyugodtam. Sajnos olyan rövidek a sárgák, és a zöldek is mindenhol más hosszúságúak, hogy becsúszik egy-egy ilyesmi akárhogy is figyel az ember.
  • Effe88
    #316
    nem hiszem
    ha érdekelhette volna a dolgod őket , akkor utánad mennek és leállítanak
    ebből nem lesz semmi
    megnyugodhatsz
  • cvsnl
    #315
    Sziasztok! Ez nem gyorshajtás, de problémás. Ma (Pesten, Körút Dohány utca lámpa)jött mögöttem egy járőr autó. Szokásos hirtelenséggel lett sárga, át kellett mennem, nem tudtam már megállni. Mire átértem lehet, hogy piros volt. Van a járőr autóban vmi technika, amivel megörökíthettek. Nem pirosban indultam az biztos. Lehet ebből piros?
  • mity89
    #314
    Ülni nem szeretnék, nem néznék jó szemmel a munkahelyemen..
    De a közmunkáról sem találok friss info-t.
  • matyi0323
    #313
    :)))

    Olyan lehetőség is van, hogy leülöd, azt hiszem.. Nem tudom mindenre érvényes-e, mert az, hogy van, biztos, mert ismerősöm inkább bement 3 napra, mert mondta, hogy ő bizony nem fizet többet..:)
  • mity89
    #312
    Hát csak tudod, nem úgy indultam el, hogy "na most állatkodni fogok" :)
    A közmunkás dolognak utánajárok még, 40 nap alatt ledolgozom, ha lehet.
  • matyi0323
    #311
    Én nem ítéllek el, félre ne érts. Tisztában vagyok vele, hogy a kressz egy rohadt elavult baromság nálunk.. Régen változtatni kellene ezer dolgot benne..
    Az meg, hogy felhajtod a táblát pár másodperc, nem? Most legyünk őszinték.. nem túl sok mindent tudnak kezdeni egy nagyvérű ellen, ha például elhajtasz felhajtott táblával. Magyarországon sajna ezt kell csinálni, mert minden szarért megbüntetnek..
    A fellebzést, illetéket ilyesmi költségeket nem tudom hogyan működik.. sosem próbálkoztam ilyesmivel, befizettem elsőre.
  • mity89
    #310
    Nem lehet, de mostmár az lesz, vagy lézerblokkoló...
    És nem azért mert állandóan száguldozni akarok, hanem mert akaratlanul is belefuthat az ember a főúton hirtelen 60-as táblába..
    De mondjuk azt se mondja senki, hogy nem idegesíti, ha lakott területen 45-tel megy valaki egy főúton. Persze, hogy megelőzöm. A kresz szerint meg a biztonságos előzéshez min. 20 km/h különbség kell. az már rögtön 65kmh. Tudom, tudom, akkor szabad csak előzni, ha beleférsz a megengedett legnagyobb sebességbe, de akkor is... Ha fellebbezek, akkor a 8ezres illetéken felül még lehetnek egyéb költségek is?
  • matyi0323
    #309
    Felesleges megtámadnod, minden ilyet úgyis rád vernek. Bírósági költség is csak téged fog illetni..
    (csak azt nem értem, miért nem felhajtott rendszámmal mentél ennyivel, mert ha jól tudom, a motorokon fel lehet csapni?! ha nem, akkor nem szóltam..:))
  • mity89
    #308
    köszi
  • Borg
    #307
    Meg tudod támadni, de ahogy te is irtad nem fog sikerülni. Elsőre legalábbis, mert ott általában kész határozat fogad, akármit mondasz... Ha feljebbviszed a sokadik tárgyaláson a megyei bíróságra, ott már talán, de ahhoz akkor jó indok kell.
    A képek pedig nem azok. Ezek a képek egy videofelvételből vannak, tehát nekik VAN összefüggő felvételük ami bizonyító erejű.
  • mity89
    #306
    Írtam is, meg a képen is látszik, amúgy 124 kmh. Nem is ez a baj, hanem hogy 50 helyett...
  • a.carkey
    #305
    Mennyivel mentél? ;)
  • mity89
    #304
    Kaptam egy gyorshajtási csekket. Neten 7 képet tettek fel nekem.
    A lényeg, hogy szeretném megtámadni, mert:
    1. a 7 kép közül csak az elsőn látszik a rendszámom, viszont ott nincs mért sebesség. Ez támadható?
    2. a 6. képen a sebességem 113 kmh, a 7-en pedig 124 kmh. A 7. képen viszont átugrik a kamera fókusza az előttem haladó autóra, így a köztünk lévő távolság (kb 20m) miatt ugorhatott meg szerintem a mérő. Ez lehetséges? Ha ezt a képet érvényteleníteni tudnám, akkor jelentősen csökkenne a tétel, mert 50-es tábla volt kint. 124kmh esetén 200.000, 113 kmh esetén pedig "csak" 130.000 a büntetés.
    Azt hallottam, hogy nem igazán szoktak sikerülni a fellebezések, de ha eleve úgy kezdem, hogy a 113-at elismerem, akkor nagyobb esélyem van?

    A válaszokat előre is köszönöm!
    kép1
    kép2
  • pamparampa
    #303
    szüleimet lefényképezték tenerifén bérelt autóval gyorshajtásért.spanyolul küldték a büntetést (2x100 euro) levélben.mi lesz ha nem fizetik ki?
  • Animefox
    #302
    Kaptam levelet hogy 1 hónapja az én kocsimmal : KRESZ 26.§ (1) bekezdés a) pontjába ütköző cselekmény elkövetése miatt bla bla bla rendőrség ismeretlen személlyel szemben feljelentést tett. Tanúvallomás a levél hátulján vissza kell küldenem ki vezette a kocsit... na ilyenkor mi van? Fotó meg semmi más nincs mellékelve... csak ennyit írtak...
  • LoSA
    #301
    Uhh, már elég régen volt, néztem a kalkulátorral akkor, max 30 000-s a büntetésem, csak nem tudom, hogy pontosan mennyivel mentem, mert előztem.

    Az is lehet, hogy nem is mértek, csak éppen szórakoztak, és igazoltatták az embereket, mert egyébként a trafit nem láttam, csak a kanyar után ott volt vagy 5-10 rendőr és sorra intették ki az embereket. :)
  • öregember
    #300
    milyen tábla volt és mennyivel mentél kb ?
  • LoSA
    #299
    Nah, hát a 60 nap az még odébb van, de... Majd csak lassan letellik! :) Bár reménykedek benne, hogy nem is kaptak le, majd kiderül, köszi az infókat!
  • 5w0rdf15h
    #298
    jaja így van, olyankor csak küldenek egy levelet hogy ejnye-bejnye gyorsan hajtottál de sajnos már eltelt a 60 nap és bebukták :D
  • öregember
    #297
    úgy tudom 60 napon belül kell kiküldeni az értesítőt, pont nemrég volt a retekklubon hogy sok esetben kicsúsznak a határidőből és olyankor nem tudnak mit tenni, meg kell szüntetniük az eljárást
  • LoSA
    #296
    Mennyi idő alatt küldik ki a csekket?
  • öregember
    #295
    gyüjtögess, max "spórolsz" magadnak egy kis aprót ("talált pénz" lesz ha mégse jön papír)
  • öregember
    #294
    ha visszament volna, lóf...t se ér vele, automata a rendszer, vissza nem lehet nézni, a rendszámot pedig nem írják fel mint régen
    (legalábbis Bp-en nem sok az esélye, főleg ha az SCS-el mértek)
  • öregember
    #293
    2010. november 17-én, a 4-es főúton, lakott területen kívül a megengedett 90 km/óra sebesség helyett 217 km/óra sebességgel közlekedett a képen látható gépjármű. A megengedett legnagyobb sebességet 127 km/órával lépte túl. A közigazgatási bírság összege 300 000 Ft.

  • w77d
    #292
    holnap még tuti nem, max 1,5 hét múlva tudják megmondani, amikor feldolgozták az adatokat..

    ha visszamentél volna és megkérdezed, akkor megmondják, hogy megvoltál e...
  • LoSA
    #291
    Hááát ma lehet, hogy belefutottam egybe... Nagyon remélem, hogy megúszom, de azért "izgulok" egy kicsit. :D Ha mondjuk holnap bemegyek a rendőrségre, meg mondják azt nekem, hogy van-e gyorshajtásos bírságom? :) Mert nincsen kedvem most heteket várni, míg kipostázzák, ha van büntim...?! :)
  • sew810i
    #290
    52napja mentem el egy trafis kocsi mellett 50es táblánál 65-70el.Azóta semmi jelzés nem jött.
    Lehet megúsztam?
    vagy még számítsak a csekkre?
  • öregember
    #289
    50 / 76 ?
    az "csak" 30 e
  • Lunatic83
    #288
    "Van 1db fotóm, állítólag 50 helyett 76-al (45eFt)"

    lehet , h nekem is lesz egy ilyen fotóm....most szombaton hajnali fél 3kor... kicsit későn vettem észre a sünt... a szokásos bvsc uszoda.... bár nem ott fent állt a parkolóban,és nem is autóban, hanem az út szélén, kicsit előbb is, ott állt...
  • VGyke
    #287
    Köszönöm válaszaitokat! Hát, ez akkor tényleg határeset. Ismét kimentem ide (bocs, nem enged URL-t beszúrni): http://picasaweb.google.com/113095959982286644851/Trafi#5525252853730783602 egy Mitac-IGO-val és lemértem a várostáblát. Most 38m jött ki. Ok, tudom az én GPS-em pontossága kb. +/- 5m, de az övék sem lehet sokkal pontosabb.
    Kérdés már csak az, ők hogyan figyelnek oda a méterekre? Mert ha „lemérik” és lefényképezik a várostáblát és ott van hogy 42.5m 0km/h, és a fényképen rajta van a GPS hely ami megegyezik az enyémmel, rendben, szó nélkül fizetek, mert tábla után 2,3m-re gyorsan mentem. De ha nincs ilyen és ők látták hogy a fénykép a tábla mögött készült, akkor?
    Vagy van egy pontos geodéziai GPS adatuk a várostábla helyéről és mérési jegyzőkönyvük a saját GPS mérési pontosságáról? Biztos vagyok abban, hogy 2-3 m-en múlik a 45 (30?)eFt-om!
  • öregember
    #286
    gps adat a traffi helyét mutatja
    40m-nél lőttek le
    50 / 76 az nem 45 e (legalábbis Bp-en) hanem "csak" 30
    oda szoktak sajnos figyelni a méterekre, pont azért h ne tudj kötekedni, h Te lemérted, meg bla bla bla
  • Skynet85
    #285
    Üdv. Ehhez nem értek, de azt tudom, hogy trafit ugy tesznek le, hogy egyértelmű legyen, hogy szabálysértést követsz-e el vagy sem.
  • VGyke
    #284
    Sziasztok! Remélem jár még erre valaki. Van 1db fotóm, állítólag 50 helyett 76-al (45eFt)
    Azt szeretném kérdezni, hogy a fényképen lévő GPS adat, az a trafipax helyének, vagy a mért „gyorshajtó” gépjárműnek a helyét adja meg?
    Második kérdésem az lenne, hogy fényképen, a dátum után és idő után, a sebesség előtt van egy 040,2m adat. Ez mit jelent?
    Azért érdekelnek ezek, mert a megadott GPS adat egy várostábla mögött van méréseim szerint 35m-el. Ha ez a trafi helye én a fénykép szerint a trafi és a várostábla között vagyok, de még az is lehet hogy a tábla előtt, ahol száguldozhatom 90-el.
  • Skynet85
    #283
    A legegyszerübb, ha kifizeti, te meg oda adod neki a pénzt, ha jól emléxem pont amiatt változtattak a szabályon, hogy ne lehessen ilyen ,,mer hát nem én vezettem a kocsit nem én fizetek" dolgot megjátszani, megint csak hallomásból, de az fizet akinek a nevén van a kocsi és ezt eléggé mereven kezelik.
  • ChuckyHUN
    #282
    miért nem jó az neked ha ő fizeti?:D
  • zsloti
    #281
    Sziasztok
    Lefényképeztek,megkaptam a csekket 30 pénz:(
    A helyzet az hogy a kocsi a volt feleségem nevén van
    Hogy lehet megoldani azt hogy ne neki hanem nekem keljen kifizetni a pénzt?
    Hátha megusznám
    Hajléktalan vagyok :)
    Esetleg közmunkával 6 nap
    Zs
  • kicsijanika33
    #280
    Honnan tudom meg azt ,hogy lefényképeztek -e,ha bizonytalan vagyok és nncs türelmem várni 2-3 honapot.A rendszám alapján ki tudják keresni,hogy bűnös-e vagy sem a kocsi??