Az új Pannónia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
ok😉

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

ha legközöelebb beszélsz vele említsd már meg, hogy nem kell ide vízhûtés próbálják meg léghûtéssel 250-est nehogymár ne lehessen, vagy olajhûtéssel mert akikkel eddig beszéltem csak ez a nagy hûtõ nem gyere be rajta...
SHADOWEYES7
tudom ,én még apám P12-esével mentem,csak szétszedte utánna kistaktornak,émn voltam a fasz,hogy hagytam😞((
meg lehetett számolni szinte a fordulatszámot olyan faszán járt a motorja........

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Jók voltak a régi pancsik és lehetett velók száguldani. Csak akkor még mást jelentett ez a szó...
SHADOWEYES7
hmm
ezt még nem is láttam,pedig eskü a tulajjal én telón beszéltem,és nem mondta ezt a verziót!!

Érdekes, amit mondasz, mert a TotalBike oldalon említik a T5-ös retro változatát egyan így 4ütemü, de sorkettes blokkal...
Jah hát azrét remélem bejön és jönnek a nagyobb köbcentis változatok is.
SHADOWEYES7
nem lessz,ezt fogják fejleszteni,kérdeztem direkt a tulajtól,hogy lessz-e retro változan,de sajna nem😞

Hátulról szépen néz ki, de nem tudom miért nem tudják megoldani leghûtéssel vagy valami olajhûtéssel. Nagyon nem tetszik ez a batár nagy hûtõ ott elõl...
Asszem inkább megvárom a T5-ös retro változatot...
majerbélazsák
LOL, azt hittem, hogy valami épelméjû nyitott egy topikot az új Pannónia sajtnak<#idiota>

Éjszaka puppol a rigó. Microsoft Windows ME | Microsoft Internet Explorer 5.50.4134.0100 & Mozilla Firefox 1.5.0.11 | MSN Messenger 1.0(1.0.0863) Visszafelé fejlődök :D

SHADOWEYES7
ha kéred megépitik!!😊

Apus
remélem lesz lágszoro változat is 😄

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Akkor nyugaton majd regisztrálnak más nevet...

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

SHADOWEYES7
P21 két hengeres rövid löketû gyors gép volt!!!

Boconadi
apumnak régen p21-es volt vagy hogy hívják. Jó kis motor, még nagyfaternek lehet meg is van, ha csak nem adta el.
SHADOWEYES7
nyugatra is terjeszkednek,hát trendik akarnak lenni!!<#smile>

Én csak azt nem értem, miért kellett ilyen nevet adni, hogy Pannónia Motors.
Ez olyan mint a Széchenyi Village. Mi a rákért nem lehet magyar neve, egy magyar dolognak? (és magyar égre magyar csillagot, igen 😄)
SHADOWEYES7
Pannónia Motors Hungary Vezérképviselet

Mázló Imre

beszéltem telefonon ezzel a ,személlyel,õ a vezér,és annyit mondott 1-1,5 év mulva kerül ki a forgalomba,egyenlõre több infót nem adott az ára ,alacsonyabb leszz a tecos,szereld össze magad kinai ratyi motorokénál,szal a szavaiból azt vettem ki hogy 95%-ig magyar beszálitok álltal gyártott alkatrészekbõl épül a motor,minden változásról küld majd emailt.egyebek...
remélem nem veszitek rekámnak...<#wow3><#wow3>

Gerbill
Remélem ez nem csak egy jó nagy átverés. Nem volna rossz, ha visszatérne a magyar gépjármûipar gyöngyszeme😊.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

SHADOWEYES7
pontosan!

Így is sírnak az új adó miatt a GSX-R tulajok... Sima közlekedésre simán jó 20LE motorba

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Mikor forgalmazzák majd. 😊

Nekem ez kell. 😊

Czdano
hehe 😊

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

tigeroo
azis jó amelyiknek nincs 40km-enként valami baja😊)
Czdano
lágszoros verzio powa 😄

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Czdano
<#eljen>

hykao
Hát, végül is elsõ "motornak" a lábbal tekerõs mûanyag "motorkerékpár" is erõsnek tûnik az ovi elsõ napjaiban... 😊))
tigeroo
azért uj simsonnak is örülnék😄
tigeroo
szerintem a 250ccm jó választás volt 1. motornak.. erõs is meg nemis, ezzel fedi majd le a legtöbb vásárló ízlését sztem
hykao
Hát kíváncsi leszek mindenesetre...
SHADOWEYES7
A Pannónia TL 2007 modelleket négy színben forgalmazzák. A járgány motorja négyütemû 234 köbcentis, a legnagyobb teljesítménye 18,5 lóerõ. Azaz továbbra sem a száguldásról, inkább hangulatos suhanásról lehet szó.

valszeg ezt tarják szem elõtt,nem a P21 nyomdokaiba lépnek,pedig abból kitudtak volna hozni királyságot még😞(

SSzerintem idõvel megjelennek a nagyobb blokkok is, csak legyen rá kereslet. A maga 250 köbcentije bõven elég egy A-korl. jogsival rendelkezõ emberkének.

Sir Quno Jedi
Olvasván a websitejukat, tényleg kamunak tûnik az egész, de adja Isten, hogy ne!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

hykao
Hmm, de miért ilyen kis motoros lesz?! 😞
SHADOWEYES7
benne maradt az sg.hu a linkben😊)

SHADOWEYES7
#19--de azért köszi!!😊)

jutalmul 1 kulcstartót adok😊)

Oops, nem tudok linkelni 😊

zvaragabor
TESS. Én nem vagyok nagy motoros, csak egy szimóm van, de azért jó hír, hogy beindul a magyar motorgyártás. 😊

Chaos Anno Domini

SHADOWEYES7

OrioN the S
<#wow2>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

SHADOWEYES7
Pannónia történelem
A Pannónia motorok gyártása több, mint fél évszázaddal ezelõtt, 1954-ben kezdõdött a csepeli, akkoriban éppen Rákosi Mátyás nevét viselõ motorkerékpárgyárban. A Pannónia márkanév - Ocskay Zoltán kutatásai szerint - Molnár Lászlótól, a Csepel mûvek egyik technikusától származik.

Az Autó-Motor címû korabeli szaklap 1954. szeptember 1-ei tudósítása szerint az elsõ Pannóniákat ezüstre fényezett német Hella elsõ fényszóróval szerelték, hátsó sárvédõbe süllyesztett, keskeny duplanyereggel - díszcsík nélkül - , kapaszkodóval, matt elsõfék-fedéllel és a szárnyas Pannónia matricával a tankon és a sárvédõn. A cikk felhívja az olvasók figyelmét a lengéscsillapítás nélküli, de "olajkenésû" elsõ teleszkópvillára, amelynek rugóútja 140 mm, a hidraulikus lengéscsillapítóval kombinált hátsó rugóstagra, amely 75 mm rugóutat enged, és a körhagyótárcsás láncfeszítõre. A tudósításból kiderül, hogy a Csepel 250 motorjának fõtengelyén változtattak, és más lett a sebességváltó fokozateloszlása is.

Közismert, hogy a Pannónia TL típusneve a Teleszkóp és Lengõvilla szavak kezdõbetûjébõl alakult ki. A hátsó lengõvila kétségkívül komoly elõrelépés volt, sokkal komolyabb utazási komfortot nyújtott, mint a Csepel 250 bakteleszkópja. Az elsõ teleszkóp esetében már nem ilyen egyértelmû a helyzet, hiszen míg a Csepel 250 hidraulikus csillapítású elsõ teleszkóppal rendelkezett, a TL ezt nélkülözte. Ennek ellenére nemzetközi összehasonlításban is megállta helyét, hiszen a hátsó lengõvilla messze nem volt általános használatban az ötvenes évek derekán gyártott motorkerékpárokon.

A TL-széria két fõ típusból áll. Az elsõ, a motorszámok vizsgálata alapján feltehetõen 1954 õszétõl 1955 februárjáig gyártott szérián keskeny, a hátsó sárvédõbe ékelt nyereg volt, az ülés elöl egy, a vázra hegesztett T-alakú tartóhoz csatlakozott. A késõbbi, ún. nagyüléseseken már módosítottak az ülésfelfogatáson. Eleinte a 250-es Csepelek hátsó féklapját használták, a kezdeti gépeken fogaskerekes primerhajtást volt, s csak késõbb tértek át a láncos megoldásra. A visszafelé forgó fõtengelyû modelleken eredeti Bosch gyújtást használtak. Kezdetben nemcsak az elsõ fényszóró, hanem a biluxkapcsoló és a gázmarkolat is német gyártmány volt, a kormányszorító és a tanksapka fekete bakelitbõl, Csepel felirattal készült.

A hatvanas évek közepéig ,szinte módosítás nélkül gyártott "nagy" T5-ös Pannónia után 1966 -ban megjelent a P10-es átmeneti széria. Innen csak pár lépés az 1967 végén bemutatott P20-as. Az elsõ vevõk 
1968 telén vehették birtokukba a rendkívül fürge ötsebességes modellt. Alighogy megindult a sorozatgyártás, máris új terveket szövögettek és valósítottak meg a Csepel Mûvek kisérleti mûhelyében. Ezek egyrészt a futó típus "csiszolására", másrészt alapvetõ módosításokra vonatkoztak. Így jött létre a "félbevágott" P 175, ami valójában a P20 aljára és fele forgattyústengelyére épült ,és 175 ccm-es hengerrel 14 LE-t teljesített. A hasonló módon felépített, két hengeres , 324 ccm-es P 350 típusjelzésû motor 7000-es fordulaton 32 LE-t ért el. A nagyreményû , korszerû , dinamikus P-sorozat megjelenése egyúttal a hazai motorkerékpár-ipar hattyúdala is volt - hiszen 1975-ben , központi intézkedésre , megszûnt a motorkerékpár-gyártás Magyarországon.

Ebbõl a közel 22 éves Csipke Rózsika álomból ébresztette fel a márkát, és lehelt új életet a hazai motorgyártásba az új Pannónia TL 2007 megjelenése.

SHADOWEYES7
http://www.pannoniamotor.com/

igy már bejön😊)

SHADOWEYES7
Az új Pannonia TL 2007 - most még tüzesebb!
Egy legenda újraéled!
1954 februárjában megjelent az elsõ híradás az új, 250-es kísérleti Csepelekrõl, és az õszi Párizsi
Szalon közönsége már megcsodálhatta az ezek alapján készült Pannóniákat. 21 évvel késõbb, 1975-ben
az utolsó hazai gyártású motorkerékpár gördült le a csepeli gyártósorról - és ezzel egy legenda véget ért.

De nem örökre!
2007 az az év, ami újra aranybetûkkel vonul be a hazai ipar történelmébe, 2007 az az év, ami minden
hazai motoros szívét megdobogtatja: 2007-ben ben újra indul a Pannónia!

Motorok
Az új Pannónia TL 2007-ben a teljesítmény párosul a klasszikus Pannónia stílusjegyekkel. A modellt a nagyobb teljesítmény érdekében úgy hangoltuk, hogy a legmodernebb vezérmûtengelynek köszönhetõen nyomatékos legyen, és a teljesítménye is megnõjön a legtöbbet használt fordulatszám-tartományban. A könnyen kezelhetõ kuplung- és fékkarnak köszönhetõen a Pannónia TL 2007 tökéletes vezetési élményt kínál motorosának. A Pannónia TL 2007 modell négy színben kapható.

Mûszaki adatok:

Lökettérfogat: 234.00 ccm
Ütem: 4
Típus: Twin
Teljesítmény: 18.5 LE (13.5 KW) @ 8000 RPM
Forgatónyomaték: 8.00 Nm @ 6500 RPM
Száraz tömeg: 132 Kg
Ülésmagasság: 755 mm
Tengelytáv: 1425 mm

SHADOWEYES7
nekem nem nyitja meg!:S

Nem hinném, hogy átverés.

www.pannoniamotor.com

SHADOWEYES7
http://www.vezess.hu/hirek/beindul_a_hazai/9818

Egyéb esstben ,nem ,Áprlisis 1 hanem Áprlisis 2-rõl való a hír...

Az senkit nem érdekel, hogy április elsejei a hír?! 😄

nagyon zsír!!!!!!!!!!

SHADOWEYES7
ja ja nagy titok övezi még õket nagyon nehéz rá találni valami infóra ez is a vezess.hu-rövid cikke volt csak ledöbbentem mikor megláttam a pancsit😊)

rekettyes
király