316
A The Longest Journey: Dreamfall folytatása, 5 epizódban
-
Evoluti0N #116 Nekem szerencsére csak kb. 2 évet kellett várnom. Akkor hallottam először a sorozatról. Végig is játszottam egymás után az első két részt és imádtam őket. Amikor vége lett a 2. résznek úgy, ahogy vége lett, akkor teljesen ki voltam akadva, hogy nincs folytatás és hír sincs arról, hogy folytatnák. Mikor megjelent a Kickstarteren a játék, az maga volt a megváltás. Egyébként egész idő alatt, ameddig fejlesztették, nagyon jófejek voltak. Folyamatosan adták az új infókat, véleményekre hallgattak (Zoe kinézetét megváltoztatták, mert sokak szerint nem hasonlított eléggé a 2. rész Zoejára, stb.), kommunikáltak a támogatókkal, stb. Szimpatikusak nagyon.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.21. 20:40:10 -
#115 Így van, pláne hogy mellettem csak úgy elment az első 2 rész, erről meg kb 1 hete olvastam komolyabban. (Korábban átugrottam a kapcsolódó híreket.). Én nem szeretek ilyesmit "várni". Amit eddig vártam az szinte mind csalódás volt.
Most perpillanat persze már várom ezt a game-t - de addig is szorgalmasan pótlom az első 2 rész sztoriját.
Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.21. 20:34:58 -
Evoluti0N #114 Steamen megy a negatívkodás, de ahogy Kickstarter frissítésben nézem, a támogatók megértőek és pozitívak, ahogy eddig minden alkalommal, amikor erről a játékról van szó. 2006-ban jelent meg a 2. rész, szal 8 év várakozás után ez az kevés már semmi. :D -
#113 Nagyon korrektek. Ezt a játékot remélhetőleg 99%-ban olyan emberek várják, akikbe szorult annyi értelem és tolerancia, hogy türelmesen kivárják, amíg helyreáll a rend. Nagyon sajnálnám, ha emiatt megindulna a csapat felé a sárdobálás.
1-2 napon nem múlik semmi.
Úgy látom mindenki toleráns.
Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.21. 20:32:07 -
Evoluti0N #112 "Hello!
Sorry for spamming your inboxes, but we figured this is an important enough morning/day/afternoon/evening/night to justify multiple updates. Hopefully there will only be ONE more.
(If you didn't read the previous update yet, do so now! And then come back for good news!)
We have fixed the subtitle/voice bug, we believe we've fixed the save-game bug and we're currently testing the Mac crash bug. In other words: progress! Of course, things might still go terribly wrong, but let's just cross fingers, toes, tentacles and hope for the best.
What will happen now is that we are building (making) new versions of the game for all platforms, the whole team will play through those, and then, if things look good, we will publish to Steam/GOG/Humble as quickly as possible.
We sincerely apologise for the delays and we hope we haven't turned anyone into pirates or ruined anyone's days/nights/birthdays. We do believe the wait has been worth it in order to get the best possible experience, and we hope you all agree!
We will send out one more update when things are in place and ready to roll (or if things go tragically awry; let's hope not) so stay tuned for that.
Stay patient, folks!
Team RTG" -
Evoluti0N #111 Passz. Rátettek +6 órát Steamen, ami éjfél. Azonban szerintem azt csak úgy, hogy legyen vmi időpont. Majd kiderül. Twitteren azt írták, hogy remélhetőleg csak pár óráról lesz szó. -
#110 És akkor mikor lesz ebből valami? 1-2 nap? -
Evoluti0N #109 Hopsz.
"Hi all,
Unfortunately, due to some last-minute snags, we will NOT be releasing at 1800 CEST today. There are some critical bugs in the latest version (one of which is also in yesterday's early access version) that affect, amongst other things, character voices and save-games.
We definitely do not want to release a potentially broken version to everyone on Steam, GOG and the Humble Store, and so we're working hard to fix these bugs before publishing the game.
Here's what can happen with our current, broken version:
After loading an auto-save, you get stuck. This can be fixed by reloading the save-game, but that's not a great user experience, obviously.
After switching the subtitles on or off, you lose the character voices. The voices come back again after a while, but this can ruin the experience of playing the game.
Mac version crashes on load. This is a new bug, and shouldn't be too hard to fix, but it's obviously quite critical!
There are a couple of smaller bugs in addition to this, but those are the major ones. We're working on fixing them right now, and we don't think it's going to take too long, but we do have to run through the game multiple times on multiple computers before we can publish again.
For those of you who have not yet redeemed your Steam keys (and additional content
With any luck, it won't be a late evening at Casa Red Thread, but we will keep y'all updated!
Team RTG" -
#108 Eddig arról volt szó, hogy 19:00-kor mehet a menet, most meg azt írja a Steam, hogy 6 óra a feloldásig
Legalább több időm lesz olvasni -
#107 Zsír!
Még elolvasok 1-2 chapter-t a Longest Journeyből, aztán fejhallgatóval belekóstolok ebbe a remekműnek ígérkező 3. felvonásba. -
#106 Betettem. -
Evoluti0N #105 JESSSSZ! FASZA! Megvan a kulcs. :D Most olvastam Steamen, hogy a Humble Store nem küld mailt, amikor megérkezik a kulcs (azon keresztül megy a dolog), hanem nekünk kell megnézni, hogy megjött-e és IGEN! :) Kérdés: Van preload? Mert ha van, akkor rohanok haza most rögtön. :D -
Én meg egy hete kb elkezdtem újrajátszani, csak épp időm nem volt rá, de ha már ennyit vártam a folytatásra, akkor annyi idő már belefér, hogy rendesen végigvigyem újra őket. :)
Csak ettől a topictól kell távoltartsam magam a köv pár napban. :)
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2014.10.21. 16:50:24 -
Evoluti0N #103 Szerintem igen. -
#102 Ez mehetne bannerbe?
-
#101 Nekem tökéletesen megfelel a WIKI-s leírás. Kis sarkítással olyan részletes, mintha lejátszanám a játékokat.
Igaz, egy 10-ed ilyen hosszú és részletes is elég volna.
Addig nem fogok jobban belemélyedni a játékba, amíg el nem olvasom az első 2 rész story-ját. Úgy érzem, nem érdemes.
Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.21. 14:09:37 -
Evoluti0N #100 Közben meg azt olvastam, hogy az early access-szel rendelkezők már játszanak és van a játékban egy olyan menürész, hogy recap, ahol elméletileg van összefoglaló a korábbi részekből. Ugyanakkor azt írják, hogy szürke a menüpont és nem lehet megnyitni. Szóval valószínűleg nem érkeztek berakni a játékba azt a részt. Most kérdés, hogy estére, amikor megjelenik, benne lesz-e már. -
Evoluti0N #99 Jah. Ez első részről már elolvastam, most olvasom a másodikról. Kb. 1-1 óra elolvasni őket, ami nem túl rövid, de még mindig gyorsabb, mint (újra) végigjátszani mindkét részt. :) Tök jó, hogy ahogy olvasom végig, úgy szépen minden eszembe jut. Olyan, mint amikor egy sorozat új évada előtt megnézek egy hosszú összefoglalót. :) -
#98 Ez a WIKI-s sztori leírás brutál részletes. Azt látom, nem egy egyszerű történetű, primitív játék. Ezt már szeretem! -
#97 Szuperjó, ezt is köszi!! El fogom szép lassan olvasni. Addig nem igazán hiszem, hogy belekezdek a Chaptersbe. -
Evoluti0N #96 Neked is ajánlom, komolyan. Az én zagyvaságomból semmit se értesz meg. Itt a TLJ sztorija fejezetenként (olyan jó, hogy szépen beugrik minden - ja és bocsi mindenki a száz üziért egymás után) és itt meg a Dreamfallé. Nem olyan, mintha az ember végigjátszotta volna, de azért ez adja a legjobb alapot a folytatáshoz. -
Evoluti0N #95 Most azt csinálom, hogy a TLJ wikin elolvasom az epizódonként, hogy mi történt. Így szépen újból felsejlenek a dolgok. Úgy terveztem, hogy megjelenés előtt végigjátszom megint az első két részt, de végül nem jött össze. :( -
Evoluti0N #94 Közben találtam egy ilyent. Asszem én is megnézem. Szar a memóriám. :D
-
Evoluti0N #93 Szívesen. Előre szólok, hogy miközben írtam, közben jöttem rá, hogy elég sok mindent elfelejtettem már. :D -
#92 Nagyon nagyon szépen köszönöm, most van egy kis dolgom, de 1-2 órán belül elolvasom!! -
Evoluti0N #91 Szívesen várom a kedves kollégák kiegészítését, hogy én is kicsit felfrissüljek. :D -
Evoluti0N #90 Húha! Ok. Akkor kezdjük:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!The Longest Journey
Klasszikus kalandjáték. Szóval: fix kameranézet, klikkelgetés, dumálás, rejtvények, cuccok összeszedése, szal a szokásos.
A sztori meg úgy megy, hogy van két párhuzamos világ. Az egyik Stark, ami a mi világunk a jövőben, a másik pedig Arcadia, ami a mágia világa. A főszereplő egy April Ryan nevű csaj, aki egy hétköznapi egyetemista. Aprilról kiderül, hogy olyan képességgel rendelkezik, aminek a segítségével képes a két világ között átjárni. Találkozik különböző emberkékkel, és az a feladat hárul rá, hogy rendbe hozza az ún. egyensúlyt, ami a két világot védelmezi. Még több emberkével találkozik, beutazza Arcadia nagy részét, találkozik egy Crow nevű varjúval, aki hatalmas arc. :D Uff.. Kicsit homályosak az emlékek. Valami diszkeket kell megtalálnia és különböző fajokkal találkozik, meg kibékíti őket. Meg van valami őrző is és azt ki kell menekíteni. És aztán kimenekíti. Meg van valami fehér sárkány is, akiről kiderül, hogy April anyja. Bazz, de elfelejtettem már. :D Kb. ilyesmi. Jah meg valami cég, aminek a vezetője össze akarja a két világot egyesíteni, de nem szabad, mert akkor valami rossz történik. Meg egy csávó, aki valami védelmező sárkány és Starkban él és segít Aprilnek és a másik is sárkány, de nem azt csináljam amint kéne. És ő ejti foglyul az őrzőt. A diszkek, hogy mire kellenek, azt már nem tudom. :DRemélem, hogy jobban emlékszem a 2. részre. :D
Dreamfall: The Longest Journey
Szakítottak a klasszikus kalandjáték stílussal. Ez már 3D-s, nézd a hátam stílusú. Vannak benne feladványok, de meglehetősen könnyűek. Emellett van harc és lopakodás, mindkettő bénán megvalósítva (hál’ az égnek a Chaptersben nem lesz egyik se). A játék nagy része főleg ide-oda rohangálásból és dumából áll.
A főszereplő Zoe Castillo, aki ennek a résznek is a főszereplője lesz. Na meg April Ryan és Kian (nem tudom már mi, valami Ádámbárámbárám). Ebben valami cucc van, aminek köszönhetően az emberek az álmukat tudják irányítani. Ez a cucc után nyomoz Zoe egy barátja, aki eltűnik és Zoe a keresésére indul. Erőszakkal rákötik egy gépre, amivel Arcadiába kerül és talizik Apryllel. Közben Arcadiában azt a helyet, ahol April és a haverjai élnek elfoglalja egy másik nép, akik mágia, meg nem emberi faj ellenesek. Szal utálnak kb. mindent. Meg közben kiderül, hogy valami kövér csávó, aki brutálisan néz ki az egész álmos cucc mögött álló cég vezetője és irányítani akarják az embereket, vagy mi, meg volt egy kislány, akin kísérleteztek és bekerült ennek az álomizéknek a hálózatába, mivel hálózaton keresztül megy minden. Van egy faszi is, Kian, aki Arcadiában ezekkel az elfoglalókkal van, de átáll a másik oldalra (ő is benne van a Chaptersben). Közben van harc jobbra-balra, April állítólag meghal (de nem. Nem derül ki hogy nem, de nem, mert nem). Kiant börtönbe vetik. Zoe találkozik azzal a kísérleti csajjal, aki aszongya, hogy a húga. Kitol vele a cég egy embere, és mesterséges kómába kerül. Meg közben a faszi, aki eltűnt megkerül, de kiderül, hogy nem a faszi, hanem imposztor, de a kómás Zoen keresztül senki nem tudja. Meeeeeeeg odakerül a kóma közben vmi helyre és ott van egy kopasz csávó és aszongya, hogy van valami Undreamer, aki már nem tom mit csinál. OMFG. Az jó nagy zagyvaság, amit leírtam, de elég sok mindent elfelejtettem. Lehet, hogy nekem is kéne vmi összefoglalót keresnem mindkét részről. 2x végigjátszottam mindkettőt, de az már nem most volt :D
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.20. 19:39:06 -
#89 Túl fogom élni, szerintem így is tudom majd élvezni.
Teljesen értem amit mondasz, de erre sajnos nincs időm. Örülök ha az új részt lejátszom a Witcher3-ig.
(Shadow of Mordor és Divinity mellett - ez utóbbinak max 1 év múlva érek a végére)
De az összefoglalót mindenképp várom, anélkül már biztos hogy fele akkora se lenne a beleélési faktor.
Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.20. 18:42:48 -
#88 Az összefoglalóból megtudod majd az alapkoncepciót, de milliónyi apró dolog, hivatkozás, szimbólum van a játékokban (még a Secret World-ben is, ami szintén a valamelyest a sorozat világában játszódik), amiket valszeg nem fogsz érteni. Elég kacifántos a történet, érdemes bepótolni a régieket. Az első rész kb 30-40 órányi tömény kaland, a második már egy 3D-s téma, szintén ~20 órányi kalandozással. -
#87 Ilyen arcokból kellene több a fórumokra
(és olyanokból kevesebb, akik csak fröcsögni tudnak)
Előre is köszönöm! -
Evoluti0N #86 Jelenleg dolgozom, de megígérem, hogy estére összehozok neked egy hosszabb összefoglalót az első két részből. -
#85 Olvasgattam az első két játékról, de sehol nem találok pontos sztorit. Ha valaki 20-30 mondatban megírná - vagy ide spoiler-be, vagy nekem privátban - , nagyon hálás lennék. Nem fogok tudni játszani a játék előtt már az első két résszel, nincs időm, YT Walkthrough is esélytelen, egy 20-30 mondatos összefoglalóra lenne szükségem. Ami tartalmazza nagyjából az összes fontos történeti momentumot. -
Evoluti0N #84 Az első két rész kötelező. Nem csak azért, mert ez a rész az első kettőnek a közvetlen folytatása, hanem azért is, mert az első rész talán minden idők legjobb (de minimum egyik legjobb) klasszikus kalandjátéka. A 2. rész kicsit gyengébb lett játékmenetileg szvsz, de az első rész nagyszerű világa ugye továbbra is adott, a sztori pedig hasonlóan nagyszerű, mint az első részé.
Egyébként a legújabb Kickstarter frissítésben azt írták, hogy már megvan a 2. epizód hivatalos megjelenési dátuma is, de egyelőre még nem árulták el, hogy melyik dátum az.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.20. 14:09:46 -
#83 The Longest Journey és a Dreamfall sajnos nem voltak meg, most vadászom a részletes történetüket. Mindenképp áttanulmányozom, mielőtt belevágok ebbe az új kalandba. -
#82 Ugye a The Longest Journey és a Dreamfall megvoltak?:) Mármint nem árt, ha ismered a háttérsztorit:)
A kérdéseidre egyébként nem hiszen hogy bárki tudná a választ a fejlesztőkön kívül,tehát majd kiderül:) -
#81 Előrendeltem a játékot, mert nagyon szimpatikus, és vágyok már egy igazi kalandjátékra, és angol nyelvleckének se lesz utolsó.
Lenne 2 kérdésem: lehet tudni kb. mikor jönnek a 2.-5. részek, és kb. mennyi idő lesz végigjátszani a Book1-et?
Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.20. 12:03:56 -
Evoluti0N #80 Holnap jön! Hajajajajaj! Rég vártam már ennyire játékot. -
Evoluti0N #79 GOG-on már megvásárolható €23.59.
Steamen is, de ott majd 30 euró (29,74€) 15%-os kedvezménnyel. -
#78 Fizettél már olyan játékért, amit később nem kaptál meg?
Fizettél már bármiért, amit később nem kaptál meg? Gondolom igen, megesik az emberrel.
Nem szívesen fizetek valamiért, amiről még TUDOM is, hogy nem létezik.
és persze nem szívesen fizetek valamiért, ami nem biztos, hogy tetszik. Végigjátszom, és ha tetszett, akkor megveszem. Ha nem, akkor meg kidobott pénz lett volna előre fizetni.
765 játék van a steam accountomon. emellett gog-on még vagy 10-15..
Android accounomon még egy jó halom. Nem sajnálom a pénzt, ha jó a játék. De ha csak nem bundle akkor nem veszem meg, ha nem vittem már végig.
Ahhoz képest, h filmért(mozin kívül), és zenéért technikailag soha nem fizetek, játékokra már 6 számjegyű összeget költöttem forintban.
Nekem egyszerűen ez a chapteres hozzáállás nem tetszik. Értem én, hogy nincs pénzük máshogy megoldani, meg kell egy kis anyagi boost, de ez akkor is fura..
Early access-szel is így vagyok, semmi garancia, hogy valaha is tényleg elkészül.
A chapteres mániát a Telltale kezdte. Méghozzá talán a Bone-nal, amit annal ellenére, h imádtam, 2 rész után abbahagytak... lett "jobb" ötlet.
Persze az asztal másik oldalán van 2 fontos érv.
1.- A készítők neve nagyrészt garancia.
2.- Az általad említett ár valóban nem magas.
De ez mindkettő játékspecifikus. Nem szeretném, ha ez a chapteres mizéria új standard lenne.
Bár bőven nem olyan idegesítő, mint az in-app-purchase a telefonokon.
Komolyan, androidon... rootolni kell a készüléket, adblockert kell feltenni (AdAway pl.), és telepíteni kell egy memóriaeditáló cheat-engine-like programot, amivel játszhatóvá és élvezhetővé lehet tenni a játékokat (pl Game Killer).
Mert anélkül idegesítő szarok, amik 3 percenként reklámoznak, és pay-to-win rendszerűek. vagyis ha nem fizetsz, nem tudsz játszani egy idő után.
Most komolyan, lehet h csak én vagyok régimódi, de akkor szeretek valamit kifizetni, ha garanciám van rá, hogy kézbe kapom a terméket.
Játék esetén kifizetem, letöltöm, és játszom vele.
Meg hát majd meglátjuk mennyibe fog kerülni a játék, amikor megjelenik. -
Evoluti0N #77 Nem kell egyesével drágán megvenni. 25 dollár a teljes játék a hivatalos oldalon, amiért folyamatosan kapod meg a fejezeteket, ahogy jelennek meg. Úgy, ahogy mondjuk a The Wolf Among Usb esetében is. Ez fele annyi, vagy talán még kevesebb, mint amennyibe a legtöbb AAA játék kerül megjelenéskor. Szóval messze van ez a drágától. Az, hogy letorrentezed, meg nem szükséges itt hirdetned. Köszönöm.