316
Dreamfall Chapters

A The Longest Journey: Dreamfall folytatása, 5 epizódban
  • Evoluti0N
    Akkor... Nem értem. Patch-re várás lesz, aztán remélem a legjobbakat. :( Europolis előtt 60+ maxon, Europolisban 10-20 között lowon. Erre varrj gombot!
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.22. 16:49:54
  • MerlinW
    Jaja, ott is, ott léptem ki a játékból.
  • Evoluti0N
    Europolisban is?
  • MerlinW
    Játszottam egy kicsit. Hát ezek még mindig tudnak kalandjátékot készíteni. Szuperjó eddig. Szerencsére nálam jól fut maxon.
  • Evoluti0N
    "Lastly, we are in the process of updating and uploading the DLC content for Special Edition owners, so look out for that soon."
    Hm.. Akkor majd nemsokára kapod, gondolom.

Ja és

"We are currently looking into reports of poor performance on some machines. We understand that a number of players with recommended-or-higher spec hardware are still having frame-rate issues, and we will try to address this.

In the meantime, make sure you have the latest drivers installed, and if you are experiencing poor performance, try to adjust the visual settings down. This might not help, but it's a good first step"

Persze az utolsó két sorban leírtak nem segítenek semmit...
  • Evoluti0N
    Bocsi. Eddig dolgoztam. :D Nem tudom a kérdésedre a választ sajnos. Aranyos, hogy mi a 25 dolláros támogatók kevesebb cuccot kaptunk, mint akik most veszik a játékot. Játék, háttérképek, avatárok, fórum badge. Kb ennyi. :D
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.22. 16:17:39
  • bélanéni #150
    Evolution, de eltűntél. Játszol vagy mi az Isten?
  • bélanéni #149
    Ha valaki ezt már megtalálta játékon belül / kívül:
    Journeys Birth — two short stories in PDF and ebook formats, set in The Longest Journey universe and leading up to the events in Dreamfall Chapters (available October 20th)

Legyen szíves írja le, hol található. Azt hiszem erre van szükségem.
  • bélanéni #148
    A recék már az első 10 percben feltűntek nekem is!
    Mindent max-ra állítottam, elvileg azt is, mégis full nincs semmi AA.
    De annyira elvarázsolt az egész, hogy nem zavar. Van az a kivitelezés, ami mellett ez nem annyira számít, bár azzal még szebb lenne.
  • Evoluti0N
    CPU i7-4790K @ 4.00Ghz
    SLI GTX 770 4GB
    16GB ram
    ASRock Z97 Extreme6

Lol. Mot olvastam Steamen, hogy ilyen gépeken is szaggat a játék bizonyos részeken.
    Na meg a másik gond, amit én is észrevettem, hogy hiába kapcsolom be az élsimítást, olyan mintha be se lenne kapcsolva. Rég láttam már játékban ennyi recét.
  • bélanéni #146
    Belenéztem 10 perc erejéig. Az már most lejött, hogy ez egy nagyon magas szintű művészi alkotás. Ez igen!
    Ezek a muzsikák/hangok, és gyönyörű is a játék. A tökéletes beleélésben segített a közepesen hangosra tekert hangerő és a HD600-as füles is. Ilyen művészi szintre emelt játékkal nem tudom volt-e már dolgom. Remélem az egész hasonló lesz, mint amit eddig láttam.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.22. 12:25:22
  • bélanéni #145
    Lenne egy kérdésem, én a Special Edition-t vettem elvileg, de semmi nem utal arra, hogy ez az, a Steam kliensben simán Dreamfall Chapters-ként szerepel. Nagyon szeretném meghallgatni a zenei anyagot, ami járna hozzá. Honnan tudhatom meg, hogy ez melyik változat?
    (És az Art album is frankó lenne)
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.22. 12:11:54
  • bélanéni #144

Még ma se biztos hogy lesz időm elkezdeni.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.22. 11:01:10
  • Evoluti0N
    A The House of all Worlds kártyából kettőm van. Szívesen cserélek azzal, akinek kell. Azon kívül még a második és az utolsó van meg. A többi érdekel.
  • IMYke2.0.0.0
    Te jó szagú atya úristen!
    Akkor én egy E8400 / 4 GB / HD4850 géppel esélytelen vagyok.
  • IMYke2.0.0.0
    Szép gép :)
  • Evoluti0N
    Maximálisan. Baromira megérte a támogatás és várakozás. Eddig simán hozza az első két rész hangulatát, játékmenetileg pedig eddig jobb, mint az e téren kicsit gyengébben szereplő második.
  • bélanéni #139
    Én ezért nem kapkodok. Amíg odaérek, jön 10 patch.
    Én a hangulatra, kivitelezésre vagyok kíváncsi. Az rendben van?
  • Evoluti0N
    Ok. Szóval eddig baromi jó, majd hosszabban, ha a végére értem, de van egy komoly gondom vele és a Steam topicok alapján még a bivaly gépűeknek is gondjuk van vele (I7 procival, meg hasonlókkal). Europolisban baromi alacsony az FPS, brutálisan az. Ráadásul akármilyen grafikán játssza az ember, mindenféleképp az. Nincs egy bivaly gépem, közel se (AMD Phenom II X4 965, AMD Radeon R9 280x, 8 GB RAM), de még a Shadow of Mordor is gond nélkül fut high-on, ez meg akad, mint állat. Habár ahogy írtam, konfigurációtól függetlenül kb. mindenkinek akad.
  • bélanéni #137
    Köszi, de láttam sok embernél ennél még 3x ilyen teljesítményűt is. Én inkább a minőségre megyek rá, úgy válogattam össze az alkatrészeket. Persze nagyon jó teljesítményű, nem panaszkodom. Efölött nekem már felesleges lenne, ez pont jó.
    (Ha érdekel, itt a teljes konfigom: LINK)
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.22. 10:16:37
  • IMYke2.0.0.0
    Most nézem a géped, az aláírásban. Azt-a-rohadt :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én el is akadtam az elején - a sötéttől félő álmodónál.
  • bélanéni #134
    Na majd azért essen szó a Dreamfall Chapters-ről is. Majd egy pár mondatos véleményt írni fogok, ha végigvittem a Book1-et. Állítólag 4-5 óra a játékideje, akkor nekem lesz 7-8, ez nekem 2-3 hét alatt lesz meg.
  • bélanéni #133
    Jó, a lányomnak megvettem 2012-ben a WoW - MoP gyűjtőit, mint ahogy meg fogom 1 hónap múlva venni a WoD gyűjtőit. De az nem számít
    Még a Witcher3 sima verzióban gondolkoztam, mert ott a körítés pazar, de miután GOG.com-on megkaptam 10e Ft-ért digitálisan, mivel megvan az 1-2. rész is, ezért inkább ott rendeltem elő. (És jobban tetszett, hogy kb az utolsó forint is a CDPR-nek megy.)

Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.22. 09:02:12
  • Evoluti0N
    Én az elmúlt két évben két dobozos játékot vettem. Tomb Raider különleges kiadást, valamint Mass Effect 3-at. Túl nagy fan vagyok, hogy ne legyen meg mindkettő dobozban. Ezt is úgy vettem volna meg, ha nem kellett volna Kickstarteren 100 dollárral támogatni a csapatot a dobozos verzióhoz. :D
  • bélanéni #131
    Az elmúlt 2 évben egyetlen dobozos játékot sem vettem. Csak Steam, UbiPlay, GOG.com digitális vásárlás. Mert semmi szükségem a dobozra, és lemezre sem a gyors internet korában (bár jövőre gáz lesz lehet - 150 Ft / GB adó ).
    10-15 játékot vettem, amikkel játszottam is komolyabban. Úgy ahogy ezt is. Letöltés alatt Steam letöltést értettem.

(Nem ítélem el azt, aki kalózkodik. De aki MEGTEHETNÉ hogy megvegye ami nagyon tetszik neki, arról azért nekem is megvan a véleményem. Az ilyenek miatt nem lesz majd minőségi PC játék. Most is egyre kevesebb van.)
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.22. 08:48:34
  • Evoluti0N
    Lol... Ha kicsit beleolvasnál a topicba, akkor láthatnád, hogy nem csak megvettem, hanem ráadásul még a Kickstarter támogatók között is voltam. Manapság, amikor a digitális vásárlás a legnépszerűbb PC fronton, akkor sokszor az a letöltés a Steamet is jelentheti.
  • Although
    lehet velem van a hiba, de más topicba is látva, a letöltés szó nálam már torrent oldalt jelent. :(
  • Evoluti0N
    Hol volt itt kalózkodás?
  • Although
    Szerintem próbáljuk mellőzni a nyílt színű kalózkodás reklámozását ha lehet.
  • bélanéni #126
    Most annyira volt időm hogy letöltöttem. Este 1 órácskát élvezkedni is lesz időm, remélem. Mármint a Dreamfall-al.
  • Evoluti0N
    Jah azt nem tettem hozzá, hogy a második részben is három irányítható karakter volt. Zoe, Kian, April.

@117 Egyébként melegen ajánlom, hogy először játszd végig az első két részt. Sokkal hangulatosabb lesz úgy a folytatás is, hogy nem csak egy rövid tartalom alapján ismered az előzmények sztoriját.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.22. 00:10:38
  • Evoluti0N
    Gondolom, hogy ilyenkor már nincs itt senki, de TÖLTHETŐ. :D
  • bélanéni #123
    Nálam most még a Steam se működik. Kapcsolódás sikertelen.
    Mindegy, majd holnap.
  • mester1987
    Fú ez komoly. Várjuk a következő részt is. Szerencsére GoG-on még árulják mindkét részt.

Grat
  • Evoluti0N
    2. rész:

A főszereplő egy Zoe Castillo nevű csaj. Otthagyta az egyetemet, nem nagyon tud mit kezdeni magával. Találkozik volt barátjával, aki újságíró és megkéri, hogy hozzon el neki valami csomagot egy vállalatból. Elmegy a csomagért, közben a helyet megtámadják valakik. Amikor elszökik onnan, akkor kiderül, hogy a volt barátja közben eltűnt. A csomag egy adattároló, ami le van kódolva. Egy barátja segít neki feltörni és kiderül, hogy valami cég után nyomozott az újságíró. A fájlokban szereplő infók alapján elmegy egy városba. Van egy elhagyatott ház, ahol valami szerkentyűvel végeznek kísérleteket embereken. Zoet elkapják nem sokkal ezután és őt is szerkentyűre kötik. Hirtelen Arcadiában találja magát. Ja, meg előtte időnként monitorokon lát egy kislányt, aki azt mondja neki, hogy mentse meg April Ryant. Szóval odakerül Arcadiába, találkozik Aprillel, aki nem nagyon foglakozik vele, mivel: az első rész után nem sokkal egy Tyren nevű faj elfoglalta Marcuriát (Arcadiában egy ország, ahol April él), majd egy Azadi nevű nép felmentette őket. Ugyanakkor ezek az azadiak is elfoglalták Marcuriát. Más istenségekben hisznek, gőzgépeik vannak és gettóba zárják a mágiahasználókat és a mágikus (nem emberi) lényeket. Persze közben van egy ellenállócsapat, aminek April a vezetője. April azt hiszi Zoeről, hogy ő is shifter, de hamar kiderül, hogy nem.
    Közben Starkba visszakerül és nyomoz tovább. Kiderül, hogy a dolog, ami után az újságíró (nevezzük nevén: Reza) nyomoz egy szerkezet, amivel az emberek képesek irányítani az álmukat. Azonban hamar kiderül, hogy mivel netre van kötve a dolog, a cég képes az emberek álmaiba látni és gondolatokat ültetni a fejükbe. Ez az igazi cél. Meg közben az is kiderül, hogy a kislány, akit Zoe lát, az a kísérleti alanya volt ennek az álomdolognak és meghalt közben, a tudata meg felkerült a DreamNET-re. Közben sok minden történik még, bla bla. Zoe nem shifter, hanem dreamer, aki az álmában képes átmenni Arcadiába. A Starkos rész úgy ér véget, hogy Zoe egy szerkentyű segítségével odakerül a kiscsajhoz. A kiscsaj aszongya, hogy Zoe a nővére. Eltűnik a csaj, rendbe jön a DreamNET. Erről azt hiszi Zoe, hogy tök klafa, mert egy csaj, aki a cégnek dolgozik és Reza kapcsolata volt azt mondja neki, hogy ha segít a kiscsajnak békét lelni, akkor utána tudják az egész DreamNET dolgot leállítani. Azonban kitol Zoéval, bead neki nagy adag cuccost, amitől kómába kerül. A végén odakerül a Storytime-ba (Így hívják az ismeretlen helyet, ahol van valami csávó, aki nem tudjuk, hogy ki, de megkéri Zoét, hogy mesélje el a sztoriját).
    Eközben Arcadiában van egy csávó, aki Azadi pap. Azt a feladatot kapja, hogy kapja el a felkelők vezetőjét (Aprilt). Csak hát Marcuriában találkozik Aprillel, sok más emberkével és rájön, hogy helytelen, amit csinálnak velük. Szal átáll. A játék ezen része úgy ér véget, hogy elkapják a felkelőket, Kiant letartóztatják, Aprilt megölik (vagy nem).
    Ja meg közben még van pár (sok) dolog. Crow meg még mindig jófej.

Az új rész főszereplője a jelenleg kómában leledző Zoe és a börtönbe zárt Kian, meg egy még nem leleplezett harmadik (sztem April).
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.21. 21:24:39
  • Evoluti0N
    2. rész hamarosan. :)
  • Evoluti0N
    Hát, jó. Kezdjük:

Első rész: Van egy csaj, akit Aprilnek hívnak. Egyetemista. A mi világunkban él a jövőben. Egyik éjjel álmában (amiről kiderül, hogy nem az álma) egy másik világban találja magát. Ott összefut egy fehér sárkánnyal, aki azt mondja Aprilnek, hogy ő az anyja. Valamint, hogy nagy feladat vár Aprilre. Reggel felkel, éli életét, bla-bla. Azonban fura dolgok történnek: lények tűnnek fel különböző helyeken, majd el, meg hasonlók. Egy Cortez nevű fickóval találkozik April, aki elmondja neki, hogy létezik egy másik világ, a mágia világa Arcadia és April egy shifter, aki képes a két világ között utazni. A két világ egyensúlyára egy Őrző nevű valaki vigyáz, aki 1000 évente cserélődik és egyszerű emberek közül kerül ki a következő. Emellett van 4 sárkány. Ők az első őrző segítségével választották szét a világot két részre: Arcadiára és Starkra (a mi világunkra). A mostani őrző eltűnt, nem tudják, hogy miért. Azonban sejtik. Van egy csoportosulás, a Sentinelek, akik olyan emberek, akik szintén az Egyensúly fenntartásával vannak megbízva. Azonban egy csoportosulás kivált belőlük: a Vanguardok. Ezek a Vanguardok egyesíteni akarják a két világot, habár ez állítólag a Káosz eljövetelét hozná el. Azt gondolja Cortez, hogy a Vanguardok rabolták el az őrzőt. Emellett azt is elmondja Aprilnek, hogy a lehetséges Őrző jelöltekkel kísérleteket folytatnak a Vanguardok egy ideje és emiatt nem váltottak őrzőt, amikor legutóbb lejárt az 1000 év. Jah, meg azt is, hogy az Őrző eltűnése káoszhoz vezet. Szóval April megindul a kalandjára. 4 mágikus faj között anno szétosztottak 4 kulcsot (egy diszket 4 részre osztva), amik nyitják az utat az Őrző birodalmába, ami a két világ között helyezkedik el. Szóval elindul, találkozik a 4 fajjal, olyan dolgokat csinál, ami a 4 faj próféciáiban szerepel egy olyan emberről, akinek oda kell adniuk a diszk darabokat. Szal elkapja mindet. Közben találkozik az egyik sárkánnyal is, aki ad neki egy ékkövet, ami szintén szükséges a kulcshoz. A fehér sárkány meghal, születik új fehér sárkány, onnan megszerzi a 2. ékkövet. Eközben kiderül, hogy a Vanguardok vezetője és Cortez a másik két sárkány. Ők Starkot vigyázzák, csak a Vanguardok vezetője "átállt a sötét oldalra". A fő célja, hogy egy agymosott Őrző jelöltet ültessen új Őrzőnek és rajta keresztül irányítsa a világot. Valahogy megbomlasztják benne az Egyensúlyt, így mossák az agyát. Szóval April rájön, hogy hol a régi Őrző, akivel eljutnak az Őrző birodalmába. Ezelőtt még Cortez harcol a másik sárkánnyal és mindketten meghalnak. Szóval Aprilről azt gondolja a régi Őrző, hogy ő az új. Azonban kiderül, hogy mégse. Követi őket az agymosott Őrző jelölt, April egy medál segítségével, amit korábban kapott, "agymosottalanítja" és belőle lesz az új Őrző (mármint az agymosottból). A játék végén April elshiftel és end. Közben persze találkozik sok érdekes szereplővel, sok minden történik vele. A legfontosabb talán Crow, aki egy beszélő madár és fő humorforrás.
  • bélanéni #118
    Jól hangzik.
  • mester1987
    Leírná esetleg valaki annak aki most látta meg e címet, hogy miről van szó?
    Egyik résszel sem játszottam még. Annyit tudok róla, hogy kaland és hogy vissza kell állítani a rendet - valami ilyesmi . Az első részről nagyon jó értékeléseket láttam. A másodiknál picit gyengébbeket láttam.
    Gondoltam megkérdezem az ittenieket.

Vagy inkább csak szimplán szerezzem be, mert kötelező? :P
    Utoljára szerkesztette: mester1987, 2014.10.21. 20:44:33