316
Dreamfall Chapters

A The Longest Journey: Dreamfall folytatása, 5 epizódban
  • Although
    A funcom se tömegjátékokat csinál, többek között Ragnaral az elég jók sikerült Secret worldot jegyzik ami egy kalandjáték-rpg keverék mmo.
    Jelenleg lehetőségük se lenne rá, mert hasonlóan a Biohoz nagyon megroppantak a 2010 utáni játékosgeneráció váltás során. Csak nem fogadták el az EA vételi ajánlatát.
  • Evoluti0N
    Story recap. Csak a Dreamfall: TLJ sztoriját foglalja össze, az eredeti TLJ-ét nem:

• Evoluti0N
    Hát, igen. A kalandjátékok és az akció helyett inkább a sztorira építő játékok nem éppen a legnépszerűbbek közé tartoznak. Persze vannak kivételek, mint a The Walking Dead, de a többség nem generál nagy bevételeket. Szerintem ezt ők is tudták, amikor belevágtak a fejlesztésbe. Ezért is emelemem a kalapom előttük. Ha a Funcomon múlt volna, akkor lehet, hogy a Dreamfall sosem kapott volna folytatást, ami nem kis bűn, főleg a cliffhangeres befejezés miatt.
  • bélanéni #193
    Ezt a szaggatást leszámítva eléggé vérprofi munka, szóval nem lehetnek amatőrök. Több ilyen játék kellene a piacra, én vevő lennék rá. Csak van egy sanda gyanúm, hogy ma ez nem egy nyerő műfaj, nincsenek sokan rágerjedve
  • Evoluti0N
    Ragnar, a vezetőjük, biztos nem az. A TLJ és az első Dreamfall fejlesztését is ő vezette, valamint a sztorijukat is ő írta, csak akkor még a Funcom berkeiben. A többi embert nem tudom, hogy honnan "szedte össze". :) Hogy most a többiek is volt Funcom dolgozók voltak-e, vagy máshonnan kerültek a RTD-be, azt nem tudom. Ugyanakkor aligha hiszem, hogy amatőrökkel vette volna körbe magát.
  • bélanéni #191
    Én meg azt nem értem - amellett, hogy maximálisan próbálok toleráns lenni minden élethelyzetben, másokkal szemben - , hogy hogy lehet egy ilyet "optimalizálni" szűk egy hét alatt, mikor 2-3 éve megy a fejlesztés, és annyi idő alatt ezt nem sikerült jóra megcsinálni. Én is remélem, hogy minden ugyanígy marad, ami a kinézetet illeti, és így lesz 60fps Annyit mintha írtak volna, hogy 1-2 további opció be fog kerülni, de remélem azok még további grafikai tuningot tesznek lehetővé, és nem a grafika jelentős mérséklése céljából lesznek benne, hogy ezzel oldják meg az optimalizációt. Én bízom bennük, lelkiismeretes és nem amatőr bandának tűnnek.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.28. 15:09:15
  • Evoluti0N
    Kíváncsi vagyok, hogy fogják megoldani ezt az optimalizálást. Remélem, hogy nem lebutított grafikával, illetve több grafikai beállítással, amivel jobban lebutítható a játék.
  • bélanéni #189
    Pl. én. Az is nagyon "várós".
  • Evoluti0N
    Valamint ma rakják be a story recapet. Szal kicsit több fogalmuk lesz a dologról azoknak, akiknek kimaradt az első két rész. :)
  • bélanéni #187
    1-2 nap és itt a teljesítmény optimalizáló patch!!

Broken Age Act1-et elkezdtem, igen tetszetős és hangulatos.
  • Evoluti0N
    Nem, még nincs meg. Lehet, hogy kivárom, hogy megjelenjen az összes rész és utána beszerzem.
  • bélanéni #185
    Addig amíg nem jön az optimalizáló patch, lehet megveszem és lejátszom a Broken Age ActI-et.
    Evolution, vagy más, próbáltátok már? Nekem kissé fura Tim Schafer stílusa, nagyon groteszk, abszurd figurákat tesz a játékaiba.
    De túl tudok lendülni ezen, ha a a játék hangulata szuper. Vélemény?

A Dreamfall Chapters-t tényleg maximális élmény mellett akarom lejátszani, annyira igényesnek és jónak tartom, ezért várok a patch-re. Semmi zavaró tényező ne legyen.
  • bélanéni #184
    Jaja, el
  • Evoluti0N
    A konfigodat megnézve látszik, hogy mennyire elrontották azt a részt. :)
  • bélanéni #182
    Elértem Europolis-ba, majd akkor folytatom, ha optimalizálják patch-el ezt a részt.
    Kissé kiábrándító, hogy 15-20 fps-el megy, nem akarom lerombolni ilyenekkel kicsit sem az élményt.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.24. 18:29:25
  • Evoluti0N
    Jah, hát ha másképp nem, akkor azon keresztül jobban megismerheted az előzményeket. Emellett gondolom, hogy a Recap menü se marad örökké szürke. :D Én pont ma töltöttem le az első részt (GoG verzió, nem warez, mielőtt megjelenne a torrentrendőrség), mivel úgy döntöttem, hogy a Book 2-ig még egyszer végigjátszom az első kettő részt.
  • bélanéni #180
    Ez a játék mesterien van felépítve. Művészi kivitelezés (grafika/zenék), jól kitalált párbeszédek, magával ragadó atmoszféra.
    Szűk 2 óra játék után nagyon jó véleménnyel vagyok róla, egyelőre 10/10.
    Szerintem max az 5-ödénél járhatok, de már most várom a Book2-t. Remélem mindegyik kb. ezt a színvonalat fogja nyújtani.
  • bélanéni #179
    Én most kezdek neki, idő hiányában sajnos nem fogok játszani az első 2 résszel, én azt a bizonyos 2 PDF-et várom, az még mindig nem jelent meg.
  • Evoluti0N
    Ja és ahogy a Steam értékelésemben is írtam, melegen ajánlom mindenkinek, akik nem játszották az első két részt, hogy tegyék meg. Ha nem az első fejezet végigjátszása előtt, akkor legalább addig, ameddig a másodikra várunk. Egy sztorira kihegyezett játéknál úgy az igazi az élmény, ha az előzmények se maradnak ki. A másik pedig, hogy ha nem játszottál az előzményekkel, nem tudod, hogy mi minden folyik még a háttérben, akkor kicsit gyengébbnek érződik történet szempontjából az első rész, mint amilyen.
  • bélanéni #177
  • mester1987
  • Evoluti0N
    Végigjátszottam az első fejezetet ("könyvet"). Az én ráérős stílusomban 7 óra volt. Állítólag ez a legrövidebb fejezet, szóval el tudom képzelni, hogy mennyi lesz a többi. Sok játék nincs ilyen hosszú, nem hogy egy játék egy fejezete az ötből. :) Mondjuk egyáltalán nem érződött annyinak. Az FPS problémákat és néhány grafikai bugot leszámítva fenomenális lett. A hangulat, a design (egyszerűen fenomenálisan néz ki Europolis), a zene fantasztikus és Zoe új hangjával is gyorsan megbarátkoztam. A sztorin érződött, hogy ez még csak a bevezető volt, de az is kezd azért lassan kibontakozni. A játékmenet a Dreamfall vonalat viszi tovább, szal sok séta és duma, de azért eddig változatosabbnak tűnik, mint az előző rész ebből a szempontból. Alig várom a második részt. ANNYIRA ÖRÜLÖK, HOGY FOLYTATÁST KAPOTT A SOROZAT A 2. RÉSZ CLIFFHANGERES BEFEJEZÉSE UTÁN!!!! Ó JESZ, JESSZ! Boldog vagyok. :)
  • Evoluti0N
    Hopsz és van is ilyenem a Humble Bundle oldalán, hogy Dreamfall Chapters (Art of Book One) és Dreamfall Chapters (Tourist Map of Europolis). Szuper! :) A zenére még várni kell, úgy tűnik.
  • bélanéni #173
    Ezek jó hírek, én még várok kicsit a kezdéssel, de lehet ma lejátszom az első órámat vele

Akinek kell a Special Edition Pack #1, szóljon!
  • Evoluti0N
    Néhány grafikai bugot és az Europolisos szaggatást félretéve ez annyira jó. :D Tisztára hozza az előző részek szintjét. Fantasztikus lett. Ami pedig a legjobb, hogy 4 órát játszottam és még mindig nem vagyok a végén.
  • Evoluti0N
    Jaaa. Lehet. :D Nem tudom. Én csak azt olvastam, amit a Kickstarter oldalán ír, de akkor lehet, hogy azon kívül még vannak cuccok, amiket megkapunk. :D
    Akk majd megnézem a humble profilomat otthon.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.23. 14:10:32
  • bélanéni #170
    Itt úgy látom, a Kickstarter backer-ek automatikusan megkapják. Csodálkoztam volna ha nem.
  • Evoluti0N
    Hát igen. Ez a téma most mindenhol. Még a legbivalyabb gépeken is rosszul fut. Elméletileg dolgoznak rajta, de kérdés, hogy mikor sikerül, vagy sikerül-e egyáltalán csinálniuk valamit.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.23. 13:48:33
  • bélanéni #168
    Na úgy látom már letölthető az OST kivétel az extra content.
    LINK

Sajnos nem vagyok otthon, estefelé felteszem. Írjon privit, akinek kell a hozzáférési link. Tehát a 2 leírás PDF, Art book PDF, egy térkép, és várhatóan néhány wallpaper lesz a csomagban. Novemberben amikor megjelenik, felteszem az OST-t is flac-ben.
  • bélanéni #167
    Tudom, első körben a TLJ játékok történetét tartalmazó 2 PDF-t fogom feltenni. De egyelőre egy DLC sincs.
  • csgj
    Imádtam a Longest Journeyt meg a Dreamfallt is, csodálatos történettel bírnak. Ez is rögtön megfogott az elején, csak épp most Europolisban úgy fut a játék, mintha valami diavetítés lenne... Megdöbbentő, hogy egy kalandjáték így szaggat. Unity motor hajtja, ha jól tudom... Kicsit optimalizálni kellett volna. :/
  • IMYke2.0.0.0
    A GOG-os verziónál írják:

"Digital soundtrack featuring music from Dreamfall Chapters Book One in FLAC and MP3 format(available November 1st)"
  • Evoluti0N
    Eh, assza meg. Nem bírok várni a patchre, ki tudja mennyit kell. Végigjátszom így, azt kész.
    Lol. 1920x1080 maximum beállítások vs 1280x720 minimum beállítások között 2-3 FPS különbség van Europolisban.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.23. 11:29:39
  • Evoluti0N
    Hát, ahogy olvasom a kommenteket Steamen, van itt bug azért szépen. Tudom, hogy kis csapat, meg bla-bla, de kicsit olyan érzésem van, mintha elsiették volna a kiadást. Mert emígy játékmenet, sztori, hangulat, minden tök jó, csak technikailag van vele (még) egy csomó gond.
  • bélanéni #162
    Google Drive-ra fogom feltenni, egyetlen RAR-ba teszek mindent. Kis ideig fogom megosztani, nehogy balhézzon valaki. Itt majd megadom a linket.
  • Evoluti0N
  • bélanéni #160
    Aki nem kapja meg a zene FLAC / művészeti album PDF / előző két epizód rövid története PDF-ben, annak szívesen elküldöm majd, ha már le tudom tölteni.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.22. 17:07:10
  • Evoluti0N
    Steamen legújabb hír a játéknál.
  • bélanéni #158
    Ezeket honnan idézted?
  • MerlinW
    Valamennyi esés nálam is van, de 25-30 alá szerintem nem esik (érzésre, mármint a bőven játszható kategória).