849
mit gondoltok az energiaitalokról?
-
esteeke #329 bp-en a sasadi uti CBA-ban találtam én is egy ilyen citromos Be! energiaitalt (a palackos), szerintem qrva jó :-)
mondjuk nem a legolcsóbb megoldás, de végre valami, ami nem a régi lejárt (redbull-koppintós) lemez :-)
kóstolta már valaki? -
sKeezo #328 elkezdték reklámozni a wattot, 100Ft-ról 130Ft lett az ára. -
#327 engem meg külön örömmel töltött el egy red-bull fogyasztása közben a honlapjának nézegetése, hogy ú tényleg milyen hasznos, közben olvasni és átérezni az összetevők jótékony hatásainak leírását xD szeretem az ilyen vevőinformációkat amelyek megerősítik milyen jó dolgot eszem/iszom -
popla #326 ezeket egy cba-ban találtam, hosztesz csajszi tukmálta rám őket... ismeritek v.melyiket?
az üveges egy citromos ásványvíz, de ugyan annyi taurin meg koffein van benne mint egy redbullban
a dobozos egy normál energiaital, csak annak is ásványvíz az alapja és szőlőcukor van benne. (csinos volt a csajszi, uh hagytam magam kiokosítani :-)) ízre amúgy "vegyigyümi" ez is, de nincs az a sz@r utóíze mint a legtöbbnek, meg talán valahogy "lágyabb" is, uh. nekem bejött.
p
-
#325 sztem egyik se jó van kobra meg minden rák tiger megatöbbi igazából sztem ezek xartseérnek... vagyhaigen nemjöttemrá a lényegére
-
JaNeK2007 #324 Mostanában a wattot reklámozzák nagyon. -
Rundstedt17 #323 Nem tudom.van ahol csak xinte hellt lehet kapni,van ahol csak burnt.de egyértelműen a legtöbb helyen a red bullt.pedig szerintem ízre az egyik leggyengébb -
JaNeK2007 #322 Burn nagyon édes, amúgy nem olyan rossz, de 1* elég volt :) -
JaNeK2007 #321 Én minimum 50 fajta energiaitalt ittam már, mind ízlett. Minden nap iszok reggel 2-t, napközbe még 1-2-t. -
Tom Tom #320 más az íze,és tényleg jobb egy picit de nem +200ft/dobozért vagy mégdrágább áron.ez a kerozin nekem szinte ugyanolyan mint a burn még piros is,és csak 88ft..
Minőségi minden ami a boltok polcain kapható,az nem minőségi ha valamit agyonhirdetnek a médiában,és fizetnek a szórakozóhely tulajoknak a coca colás manusok hogy csak burnt áruljanak..
De nem akarok senkit meggyőzni nem is értem miért megyek bele,talán hogy néhányan világosabban lássanak. -
Borg #319 Semmilyen minőségi kérdés nincs itt, egyszerűen más az ízesítése, és a marketingje. -
Rundstedt17 #318 A minőségnek ára van:).sok mást kóstoltam már de elég gyengék voltak ízben a burn-höz képest -
Borg #317 Jah, meg a legdrágább :) -
Rundstedt17 #316 A burn a legjobb:) -
Tom Tom #315 Több energiaital van a hell alatt mint árban felette,és itt nem az van hogy az olcsóbb szarabb minőségűbb,hanem hogy ki mennyit szán a marketingre,illetve a termék imázsára..140ft se lenne egy 250es redbull ha nem az lett volna az első energiaital európában és amerikában illetve ha a rb-s istencsászár nem jön ki ilyen marketinggel.
Érdekes cikk erről: Itt
Van sok sok olcsó és jó energiaitalok,persze ahány ember annyi ízlés,én már annyit ittam,meg vodkával csúnya arányban hogy már mindet szeretem kb,cask a nagy pet palackosakat nem,azok mások valahogy és dobozból más inni..
De most kerozin és xl rlz..
Napi mennyit isztok és milyen időközönként mert van hogy én egyszerre kettőt is letolok ha nagyon fel akarok ébredni reggel,szal kb 7tőkor 2 du-n is 1 ha nem sokat aludtam.
Amúgy egész egészséges ahogy így utána olvastam az összetevőinek persze szintetikus meg minden de.. -
#314 Nálam Hell a favorit.
Sztem az egyik legolcsóbb+ízre is nagyon jó.
Ha viszont nagyon olcsón akarok kijönni,akkor Kobrát veszek:) -
Borg #313 Én most az Adrenalin nevűre álltam rá. 130-170ft a 250ml-es, és van fél literes 180-250ft körül.
Az összetevő lista ugyanaz mint a többin, de valahogy érezhetően jobban felpörget. Először azt hittem csak én érzem így, de aztán többen is megerősítették, hogy jobban "hat" mint a többi... -
Tom Tom #312 Tegnapelőtt vettem Auchanban Kerozin nevű csodát 88Ftért!
Ízre mint a többi és szép piros színű,ergo nemrossz:)
Amúgy a redbull azért ilyen drága mert rengeteget költenek marketingre,reklámokra miegymásra,de egy 250ml-s bármilyen energiaital előállítása 10-20Ft..
Általába 400mg taurin és 32mg koffein van 100ml-ben.A taurin segít a cukort a sejtekbe juttatni,ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a vércukorszint,Méregtelenítő és antioxidáns hatással is rendelkezik.
Én sokszor ittam már energiaitalt alkohollal,vagyis inkább xl-t kalinkával.Bulikra eleve másfél literes előre bekevert 1rész vodka 2 rész energiaitallal mentem,kicsit erős de üt mint az istennyila:)5-6óra alatt elszopogatva nem vészes.ami pozitívum hogy én eddig ettől még nem voltam másnapos,nem hánysz tőle,és hát persze üt.
A szívet megterheli de ha nem hetente tolod akkor nem para,nekem eddig nem volt belőle bajom pedig már 15-25ször már volt így ebben az évben. -
Dephis #311 már egy párszor ittam burn-t, de csak most vettem észre hogy piros lesz tőle a nyelvem :o -
Takezó #310 ha jól tudom, a cukor tiszta szénhidrát, az pedig alapból nem kell a szervezetnek, mert ami miatt esszük, azaz a glükózok, azokat elő tudja állítani a test enélkül is
viszont a megnövelt bevitel serkenti az agyat, illetve az állóképességnek is jót tesz, ha pedig mondjuk mézzel viszel be ásványi anyagokat, az segíti a gyorsabb beépülést -
#309 a cukorra mondjuk azt mondanám hogy az ember így is túlzott cukorfogyasztást csinál, nem? :) (édességek, gyümölcsitalok, szénsavas cukros izék) -
Borg #308 Valamennyit minden forrásban variálódnak a koffein értékek, de kb ez az átlag.
Van ahol csak 60mg-ot irnak az instant kv-ra, és a kólára is csak 11mg-ot... Teára is van 25mg, gondolom más fajtával mérve.. higítástól is eléggé függ, szal nem feltétlen a 100ml-re vetítés a legjobb irányadó. -
Takezó #307 remek összefoglalása a dolgoknak, ha biztos forrás: ) kösz -
Borg #306 Ez egyébként így van. Igaz hogy ízre van némi különbség, néha a tescosnak van egy fura utóíze, de a serkentő anyagokból ugyanannyi van benne mint a redbullban. Ebből is jól látszik, hogy a redbull árának minimum a 2/3-a a márka. -
Borg #305 Az instant kv-ban ~65mg koffein van. Egy rendes kávé decijében akár 180mg is lehet (de átlagosan 100mg).
Szal egy 250ml-es energiaital (80mg) kb ugyanott van, ahol egy instant kv.
Ami miatt az energiaitaloktól jobban nő a teljesítő képesség, az a jelentős cukortartalom (ennyit a light-ról :D ). Illetve a taurin tartalom miatt is, de ez elég ködösen bizonyított.
Ehhez képest egy deci kóla pl 18mg. Egy deci tea kb 50mg (fajtától is függ). -
#304 analitikai laborban megmérted vagy csak tuttifrutti íze volt mindegyiknek és nem éreztél különösebb dolgot mellette?:) -
#303 A múltnap ittam Tescós Kicket és arra jöttem rá,lehet ebben is csak ugyanazok az anyagok vannak mint a Red Bullban.
Vagyis lehet a Red Bull hiába kerül 2x annyiba, abban is csak ugyanaz van mint a 99 Ft és 160 Ft-os italokban. -
#302 aham -
#301 csak elne szállj:) -
Takezó #300 nem vágom az instant kávét, de ezekben 32 mg van 100 ml-enként, azaz össz olyan 80, ami egy átlagos presszókávénk felel meg -
#299 Nem tudom, nekem inkább Taurin kéne, állítólag az erősebb. Régen mindig a Taurinra fogták az energiát. Burnt azt is ittam és semmit sem ért.
Nekem olyan kell, amitől felpörgök mint egy helikopter. -
#298 izé, az instant kávéban, ami ilyen granulátumféle (ez gyakorlatilag 100% kávé?) mennyivel kevesebb koffein van mint ezekben? magyarul ezekben mennyivel több van mint egy normál ilyen kávéban? ill. mennyiben tér el a normáltól az instant kávé (koffeint nézve, meg minden)? :) -
blackgamer #297 kipróbáltam a Burn energiaitalt, vörös színe szép, vegyesgyümölcsös íze se rossz annyira, csak nekem ez is túl édes
néha lehet majd iszom, változatosság kedvéért, de átállni nem állnék még akkor se ha olcsó lenne
egyébként azért olyan drága mert Coca-Cola forgalmazza
lol rajta a szöveg: "Fogyaszd, mielőtt lejár és mielőtt elindulsz az éjszakába!"
-
#296 Azt nem hiszem, hogy hozzászokott volna. Mert én ritkán iszok ilyeneket. 2-3 havonta megiszok egyet. Van amikor gyakrabban, de van amikor fél évig egyet sem iszom. -
Phat Smoker #295 talán hozzászokott a szervezeted és nagyobb dózis kell, hogy hasson!
...sok koffein junkie! -
#294 Hát ja, tegnap megittam 7 dl Red Bullt, és semmit nem éreztem utána.
Régebben meg nem tudtam aludni se tőle. Hát ezt nem értem. Talán megváltoztatták az összetételét?
Hol lehet kapni olyan másfél literes Kobrát? -
#293 Hát, nem tudom...Lehet, hogy én már hozzászoktam, de úgy alszom 3 Redbull után is, mint a bunda:) -
#292 úúúúúúúúúúúúúúú... kell!
tesóm vizsgaidőszakban nyomott le vagy fél litert... 1 percet nem aludt... mondjuk, h mennyire károsította vele az egészségét... hát az egy másik történet... :D
-
#291 én 170-ért is tudok:) -
#290 kobra... másfél liter -> 189HUF ;)