66
-
GVG #26 na várjál, mi van ha olyat akar amiről nekünk fogalmunk sincs
pl. miből gondolják sokan hogy támadnak, vagy békével jönnek
egyáltalán nem biztos hogy ezeket ők is tudják, mivel a gondolkodásmódjuk is valószínüleg eltérő -
Theodora #25 Hogy egyedül a "föld" nevü bolgyón lenne élet? Kizárt! Onnan kellene kezdeni, hogy mi az, hogy életforma? Most fedezzük fel, hogy milyen extra körülmények között is fenmaradhat az általunk ismert életformák.
Ezenkívül a más alapú életformákat el sem tudjuk képzelni.
Gondoljatok bele, hány miliárd csillag van, mennyi időbe telik ezeket felkutatni élet után? Hiába van 1000 fényévre egy másik "lakott" bolygó, hogyan találnának ránk?
Ha ránk is találnának, akkor feltételzhetően tudják, hogy mekkora "sokkal" járna, ha azt mondanák "hahó itt vagyunk!". Némi világméretű fosztogatás, anarchia, önygilkossági hullám, a gazdaság összeomlik, stb. Nyilván erre nincs szükség.
Ezért ha itt is vannak, akkor nagyon fokozatosan kell beetetni az embereket. Egyre több sci-fi film, gén és tudatmódosítás. Vagy nagyon jó alkalom lehetne egy világméretű járvány, amelyet az "idegenek" meg tudnak gyógytani. Bizonyára jó színben tünnének fel. De ha visszaemlékeztek a "föderációs törvényekre, akkor abban benne van, hogy nem avatkozhatnak be az adott bolygó/nép életébe".
Ráadásul "mi" csak a barbár kategóriába tartozunk. "Hagyjuk ezeket magukra, ránk nem jelentenek veszélyt!" -
csorfab #24 Jajajaj az a sok fű meg LSD... :) -
Caro #23 Én tudom bizonyítani a földön kívüliek NEM létezését.
Gondolom mindenki ismeri Neumann ötletét a világegyetem felderítésére.
Ha lenne egy másik értelmes civilizáció, akkor ők már megcsinálták volna, és mindenhol találkoznunk kellene a szondáikkal.
Na jó, ez azért nem per-döntő bizonyíték :)
Az igaz, hogy elképzelhetetlenül (tényleg elképzelhetetlenül) sok csillag létezik, de élet szerintem csak kevés bolygón lehet.
Kellett, hogy legyen egy kettős-csillagrendszer, aminek az egyik tagja nagyon nagy volt, a másik meg épp csak keletkezőben volt.
A nagyobbnak fel kellett robbania, hogy nehéz elemeket juttasson a formálódó gázfelhőbe, a szupernovák azért nem olyan gyakoriak.
Onnan már tényleg van esélye élet kialakulásának. -
#22 Az, hogy mi most itt tartunk ahol, ez olyan elképesztően sok szerencsés egybeesés következménye, hogy a nagy számokkal való példálózás egyáltalán nem biztos, hogy eredményez még egy ilyen inteligens élet kifejlődését. Bármekkora is ez a válágegyetem, simán benne van a pakliban, hogy egyedül vagyunk. De mondok mást, minden esetben van egy kezdet, ami előtt még nem volt "olyan", tehát simán lehet az is, hogy mi vagyunk az elsők akik eljutottak eddig erre a szintre. Nem nagyobb merészség ezt állítan mint az ellenkezőjét, mivel egyikre sincs megdönthetetlen bizonyíték. Az meg, hogy emberek valahol a világban fényes repülő dolgokat látnak semmire sem bizonyíték, mivel ezen a bolygón már olyan szinten megy a titkolózás, hogy szinte bármi előfordulhat. Szóval az én véleményem az, hogy élet egészen bizot létezik a földön kívül is, de hogy az inteligens lenne, azt már kétségesnek tartom. Azt meg, hogy olyan szinten vannak, hogy ide jönnek az űrhajóikkal, már teljesen elképzehetetlen számomra. -
AranyKéz #21 -
LADA Kalina #20 2 dolog van amit nagyon félre szoktak magyarázni az ilyen hírekkel kapcsolatban,
1)az 1ik pont az UFO szó jelentése, itt rámutatnék az előttem szóló helyes szavaira, tehát UFO lehet akár 1 repülőgép, madárraj, légkörbe lépő meteorit vagy műhold, vagy ember szemét ami visszapotyog ránk az űrből... szóval sokminden lehet nem csak "csészealj"...
2) ilyenkor az "űrlények" helyesebben földönkívüliek létezéséről kezdenek vitatkozni, ami bisztos: a földön kívül kell hogy legyen élet más bolygókon! rengereg naprendszer van és mindegyikre átlagosan legalább 4 bolygót számíthatunk, szóval ki lehet számolni hány bolygó van amin lehet élet, itt persze bejönnek a korlátozó tényezők, de még ezekkel együtt is legalább több1000 bolygon van minden bizonnyal élet, aki azt hiszi hogy annyi millió-milliárd lehetőségből mindössze 1-en alakult ki élet az télleg kib*szottul nagy egoista!
és persze itt rögtön adódik a következő kérdés: jártak-e a földön? na ez korántse bisztos, de nem lehetetlen! a matematikai valószínűség meg van rá... -
cateran #19 izé,repülő fényeket...... -
cateran #18 Megjegyezném,hogy az U.F.O. szó jelentése azonosítatlan repülő tárgy,azaz ha valaki fényeket lát éjszaka és nem tudja mi volt az,az bizony ufo-t látott.....(persze valószinüleg sok alkohol,erős fantáziálás hatása ,vagy még nem látott repülő eszközök ezek az ufok) -
AnonyX #17 Szerintem azért nem alaptalanok ezek az UFO dolgok...Azt sem mondhatjátok, hogy nem igaz egy történet sem... Az egész világon minden UFO-kkal és földönkívüliekkel felvetett történet, videó, beszámoló mind-mind hamis lenne, és csak kedvtelésből csinálják az emberek? Szerintem meg félnek... félnének elismerni azt,hogy hú ebben a baromira nagy világmindenségben mi egyedül vagyunk... azért ezt sem hiheti el egy épeszű ember. Én személyszerint hiszem azt, hogy léteznek más inteligens lények is, nem csak mi emberek. Bár azért egyes emberek inteligenssége felvet némi bizonytalanságot... de szerintem mindenki tudja milyen emberekre gondolok...(nem ember az aki képes hidegvérrel gyilkolni, aki másnak szándékosan nagy kárt okoz stb. ez már nem emberség) Na de nem filozófálok, mert ezen csak felidegesítem magam, mivel nap mint nap látni az emberi fertőt, tehát azt, hogy mennyire egy elfuserált társadalom ez ami ezen a Földön van....és sajnos a pénz és a hatalom hozza ki az emberekből a gonoszságot..és sajnos az ilyenek vezetik az országokat, a fontos dolgokat intézik. Nagyon sok embernek csak az önön kis érdekei a fontosak...ilyen az ember. Tisztelet a kivételeknek..Akik persze biztosan sokan vannak, sőt szerintem sokkal több jó ember van mint rossz... Hiszen mindenki jónak születik, csak sajnos vannak olyanok akik rosszá vállnak. Ez az egész eberi társadalom egészen más fejlettségi szinten lehetne, ha az emberek egységesen lépnének fel a dolgok iránt. Csak az a baj, hogy ez az 5let már a kicsi dolgokban elvérzik. Sajnos az összetartás nagyon sok helyen még kicsiny közösségekben is inog és szinte megalapozhatattlan. Ezt akár a falumban történő dolgokra is leszükithetem.Csupán 2300-2500 lakos és mekkora a széthúzás. Ez a legnagyobb baja az emberiségnek. Csak nemtudom mi fogja egyszer kiváltani azt, hogy az emberek elkezdjenek újra a közösségért élni, nem pedig saját kicsi érdekeikért...Na eltértem a témától, bocsesz. De szerintem nem irtam hülyeségeket. Na nem zaklatom tovább az olvasókat ilyen szöveggel. üdv. -
#16 az a helyzet, hogy még ha UFO-t is látunk, abban se lehetünk biztosak, hogy szó szerint "földönkívüli". ahogy még ma is fedeznek fel pl. fajokat, úgy még egy csomó dolog lehet itt helyben is rejtve egyenlőre előttünk.
másrészről, ha elfogadjuk a földönkívüli teóriát, akkor se tuti, hogy az a jó, ha tudunk róluk. mármint így az emberiség léte-fejlődése-fennamaradása számára. ha egy nálunknál fejlettebb és erősebb civilzációról van szó, az ha akar ugyis keresztbe tesz nekünk. (vagy épp terelgeti az emberiséget egy irányba, mint ahogy a birkákat is a legelőre meg vissza; nem biztos, hogy a birkának az a jó ha másfele megy, mondjuk az autópályára) ha meg nem akar, akkor lehet, hogy csak megfigyel, de az is lehet, hogy (viszonylag) észrevétlen segíti-tereli az általa ismert lehető legjobb irányba az itteni dolgokat. (mondjuk persze lehet, hogy ő nem az emberiségnek szán itt ezen a planétán főszerepet, hanem mondjuk a sósvíznek; végülis lehet, hogy az is egyfajta kincs más bolygóról nézve) ez utóbbit a megismerésük irtózatos módon komplikálná. az egyetlen eset, amiben jó lenne egy általunk erőltett megismerés, ha jóval fejlettebb és mégis gyengébb civilizációról lenne szó (ez viszont nem épp tipikus), mert ez esetben kialakulhatna egy két oldalú kedvező reláció és mellette nagyobb eséllyel lennénk képesek megvédeni magunkat; ugyanakkor az is valószínű, hogy amíg egy földönkívüli azt látja, hogy mi itt egymást is gyilkoljuk ilyen-olyan előnyökért, addig lehet, hogy eszébe jutna, hogy talán meg kéne várni a kapcsolatfelvételt, amíg képesek lesznek a békés egymásmellett élésre, pláne ha ez a civilizáció ugyan fejlettebb, de gyengébb
na jó, asszem késő van, befejezem :) -
Morden23 #15 "A földönkívüliekben miért nem hisztek?"
A földönkívüliekben hinni és fényeket repülő csészealjaknak hinni két kurvára különböző dolog.
Emberek benyalják, hogy az ufók rejtve akarnak minket figyelni, de ezzel egyidőben elhiszik, hogy villódzó fényű űrhajókban szaladgálnak?
Vagy éppen megnézel egy ufóról készült rajzot vagy "fotót", ami többtíz éves, és megnézel egy relatíve fiatalt. Úgy változnak a design-ok, mintha velünk emberekkel, meg a sci-fi sorozatainkkal együtt fejlődnének :D -
katarzis #14 Ne kezdödjön már megint egy ufo hívők és szkeptikusok közötti vita,már ezerszer át lett rágva hasonlo cikkeknél. -
oneman #13 "A tudomány 100%-ban meg tudja a hagyományos elméletek alapján magyarázni ezeket a jelenségeket?
Nem."
Mert nem a tudománynak kellene megmagyaráznia, hanem Józsi bácsinak, aki akkor jött haza a magánrepülőgépével a mezőről... -
Morden23 #12 Azért, mert meglepő módon többször találkozom csodadokiknál járt átb*szott szerencsétlenekkel, mint csodadokiknál járt meggyógyult páciensekkel (igen, láttam).
És persze pont ez a csodadokis marhaság az a kategória, ahol ha valami nem jön össze, akkor rá lehet fogni újabb megfoghatatlan és bizonyíthatatlan marhaságokra, végső esetben meg arra, hogy "hát ez az egy kókler volt, de a többi az biztos igazi". -
katarzis #11 Vagy esetleg mindkettő (vagy talán egy cionista ufo) -
#10 "Bízom egy idiótában h ufónak hiszi a fényt? Nem"
Ez azt jelenti, hogy aki be nem azonosítható fényt lát az idióta, dilettáns, stb?
Nem.
A tudomány 100%-ban meg tudja a hagyományos elméletek alapján magyarázni ezeket a jelenségeket?
Nem.
Folytattak tudományos alaposságú vizsgálatot, ami igazolta, hogy a szemtanuk valós élményként éltek át közeli találkozásokat is?
Igen! Pozitív eredménnyel.
A kérdés már nem az hogy ezek a jeleségek léteznek-e, és idegen intelligencia jelenléteként értelmezhetők-e, hanem hogy mik ennek az intelligenciának, a jellemzői, mi a hatása az emberi társadalomra!? -
#9 "A tudomány nem hit kérdése."
A tudás filozófiai meghatározása = igazolt igaz HIT
Egyébként egyetértek, csak az elbizakodott kijelentésekkel óvatosan -
juzosch #8 A hit és a bizalom 2 különböző dolog.
Bízom a tudományos világban h mozognak a kőzetlemezek? Igen
Bízom egy idiótában h ufónak hiszi a fényt? Nem
Ezek az emberek ugyanis pontosan tudják, hogy ez valójában így van-e.
Istenben viszont senki sem biztos, benne csak hinni lehet. -
#7 hát, meg a földönkívüliek létezése sem hit kérdése. Vagy léteznek és ittvannak, vagy nem. :D -
Caro #6 A tudomány nem hit kérdése. -
Angelwing #5 Ha egyszr agydaganatot tüntetnek el, és az orvos csak 3szor csináltatja újra a vizsgálatot mert eltűnt, akkor miért nem lehet elhinni? -
Angelwing #4 Az oxigént se látod, mégis hiszel benne. (kimutatható, de ha valami fekete, arról egy buta embernek meg lehet mondani hogy az fehér)
A tankönyvekben megtanulod hogy a kőzetlemezek mozognak, és feltétel nélkül elhiszed. (mert aki mondja, annak van róla papírja hogy ő is elhiszi)
A földönkívüliekben miért nem hisztek? Vannak szekták akik a segítségükkel gyógyító munkát végeznek. Az elég kézzelfogható. (igen, láttam) -
Epikurosz #3 Fife Symington - ez vagy zsidó, vagy UFÓ. -
Aserac #2 Tényleg elég bulváros lett. -
Akuma #1 Én minden nap látok idegeneket... az utcán szinte mindenki idegen :)) Lehet, hogy a földönkívüliek köztünk vannak, pl James McGaha is az, csak próbálja titkolni :)