122
-
Samanoske #122 Aki nem ért hozzá mit keres ott?
Pierrot is letölt ő is jogsértő,mekkora baromság,hogy az jogsértő ha valaki ingyen letölt pénzért meg nem-pont,hogy pénzért jogsértő vagy ha a szerző nem akkor aki letölti az keressen?:-)Milyen tudatlan emberek ezek és mernek ártatlanokat megvádolni amikor még a törvényt se ismerik?
Biztos valakinek a valakijei! -
HardRicsi #121 Nem voltam ott a cikkben szereplő vitán, ellenben épp most néztem meg másodszor egy hasonló témájú beszélgetést, részben azonos résztvevőkkel.
http://computerworld.hu/hir/44577
Szerintem nagyon jól sikerült - persze lehet ebben az is segített, hogy vágott az anyag. Az álláspontok itt sem közelednek túlságosan, de egy-két résznél a hasamat fogtam a röhögéstől. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Ja és kíváncsi lennék, jelen cikk szerzője erről mit írna... -
aDannyBoy #120 nem számítottam ilyen "horderejű" cuccra
ha tudtam volna, tuti hogy 3D holografikus felvételt is csinálok
ráadásul ha jól emlékszem aznap este élni sem volt kedvem, bár ez egyéni szoc problem.
amit aznap tudtam, hogy a szereplőket egyenként is meg akarom szólaltatni (nem konkrétan akik ott ültek)
és meg is lett, szerintem korrekt sorozat: bittorrent tracker alapító, artisjus jogász és universal music (usa) vezérigazgató helyettes, lehet, hogy még hozzá kellett volna csapni egy mahaszt is, illetve egy zenészt, de később lehet pótolom, ha van rá igény. Ezeknél az interjúknál egyébként oldaltól függetlenül teljesen jóindulatúan álltam hozzá a felekhez, megpróbáltam minden esetben a fogyasztó szemével, de az épp aktuális válaszadó oldalát megértve kérdezni. Ezt kellett volna csinálnia a kerekasztal résztvevőinek is.
-
#119 egy jobb napokat látott intézmény/épület falain belül összegyült egy eszetlen, idióta (és nem utolsó sorban kontár) balfácánokból álló horda, amiről hasonló minőségű cikk kerekedett ide...
zenész, zeneszerző, pieró? ez meg már nem is vicces. :E -
Intelligencs #118 Azért a cikk írója legalább egy diktafonnal felfegyverkezhetett volna. Én az egyetemen a fontosabb előadásokat is felveszem, pedig az abból készült jegyzetet csak egy ember fogja elolvasni: én. Azért egy ilyen olvasottságú újságnál illene pontosan idézni.
A gúnyoros hangnemről nem is beszélve: Tóta W-nek elmegy a blogján, de egy sg.hu-n ez maxi gáz. Pláne, ha nem is humorosan gúnyorosan, hanem csak szimplán bunkón. -
Joss Beaumont #117 A lemezkiadók maguknak okozták ezt a problémát. Gyártják a saját sztárjaikat, nyomatják őket a kereskedelmi rádiókban, összedobnak nekik 1-2 jó számot és máris jön a lemez. Gyorsan kell csinálni, hiszen ők is tudják, hogy addig kell piacra dobni amíg még egyáltalán emlékszünk a nevükre. Az „előadók” szintén ludasak a dologban, mert az utóbbi években szinte csak feldolgozásokat vagy átiratokat készítenek, sokszor csak ctrl+c ctrl+v. A külföldi zenékkel csak az a gond, hogy az itthoni célközönség nagy részének sok az a 4-5000 forint. A filmek naponta jönnek, már mindenki filmeket gyárt, felhígult a felhozatal. Ha minden filmet meg szeretnék nézni moziban, vagy megvenni DVD-n valószínüleg nem örülne a család. Már sokan megjegyezték itt, és én is egyetértek ezzel, ha megtetszik egy film és megérdemli akkor megveszem az eredetit. Ami meg nem tetszik azt hadd ne támogassam. Ne a jogdíjakból akarjon valaki luxuslimuzint meg helikoptert. Menjenek koncertezni, ott a közönség dönt és nem a multik. A lemezkiadók pedig keressenek valami más megoldást mint a tiltás és büntetés, mert az internetnek éppen az a lényege, azért lett kitalálva, hogy különböző emberek egymással kapcsolatba kerüljenek, megosszák gondolataikat és igen, a zenéiket, képeiket, mindent amit akarnak. Azért az érdekes, hogy 20 éve sírnak, hogy mennyit buknak a kalózkodás meg a file-cserélők miatt, de még egyről se hallottam hogy tönkrement volna, vagy abbahagyta és elment valami nyereséges üzletágba. -
Balage74 #116 Tisztelt goranga108!
Kérlek, ha tudod, hogy ki rögzítette akkor értesítsd légyszíves az illetőt hogy publikálja a felvételét valahol, majd fellökjük valamelyik torrent oldalra:D Komolyra fordítva a szót, sajna mindíg egy "kicsit" ferdül a valóság mikor már másodkézből kapjuk akkor is. Ezt én nagyon jól tudom (ezért lenne jó a felvétel...) Én mindíg is a fájlcserélők mellett maradok, egyrészt anyagi szempontok miatt de főképp a kényelem miatt inkább. Egyszerű példával jövök: ha mond neked valamit az a szó, hogy "steam". Ez egy nagyon jól kitalált terjesztő rendszer és speciel én használom is, meg is vettem azokat a játékokat amikre szükségem volt. Persze ez sem bombabiztos üzlet, feltörhetik az ember kódját de nagy előnye, hogy ahol internetkapcsolat van, onnan el is érem az általam vásárolt tartalmakat. Az mp3 és egyéb formátumokat kényelemből választja az ember, mert könnyen hordozza magával, ettől függetlenül én is szeretném jobb hangminőségben hallgatni kedvenc slágereimet. A cd-vel nem vagyok kibékülve, mivel a 10 éves cd-im hallgathatatlanok már és úgy érzem, hogy így fogok járni a kemény 1000! ft-os dvd-immel is. Innentől kezdve szerintem azt a pénzt sem érte meg nekem.... Számomra a megoldást egy steam rendszerű dolog jelentené és az hogy a zenéket filmeket ne "arany" áron mérjék... Hozzáteszem még, hogy én is a szórakoztató iparban dolgozom (színház) és amíg effektként egy wc lehúzás zajért elkérnek kemény dollárokat bizonyos cégek, addíg én inkább felveszem és közkinccsé is teszem, hátha egy másik színháznak is szüksége van arra az effektre (ez csak egy példa volt):D Addíg is mp3 és torrent forever... -
goranga108 #115 Egy utsó számomra fontos tény:
Microsoft és Apple Macintosh “áldozatai” lennénk mindannyian – a zeneipar is.
MÁR most, továbbá a jövöben is majd szépen nekik fizetünk a zenéért, ha épp nem veszitek el csak úgy, mert az jár. Továbbá még a lejátszókért, a fejhallgatokért…a biztonságtechnikáért…stb.
Biztos nem találták ki ezt jó előre...
Zolcsi, szintén zenefetisiszta barátom mondta, hogy neki az MP3 olyan, mintha egy bélyeg méretben nézegetne egy filmet.
Hová lesznek az “audiofil srácok” ???
Újabb csapás a fülekre és nem csak a formátum által, hanem a lassan agyig feldugható fejhallgatók okozta halláskárosodás által.
Egy konkrétan behatárolható generáció nem fog hallani, sem zenét, sem mást.
A Rúzsa Magdi gázsija meg hogy jön ide??? Már ott sem értettem…
-
goranga108 #114 Bocs Dániel, csak ha már idézet, akkor az legyen pontos.
Sg.hu Forever!!! Én is hű olvasótok vagyok! Viszont nem értem hogy miért nem egy kamerával jelentek meg egy ilyen rendezvényen az egészet rögzítve…mindeki szépen megtekinthette volna az egészet - és akkor minden itteni hozzászólás valamivel valóságosabbat nyújtana azon olvasónak aki bele is olvas azokba.
-
goranga108 #113 D.Dániel ezen cikkben szereplő és személyemhez kötödő idézeteit szeretném az ott elhangzottak felé közelíteni, főleg ha már az írását követően egy rakás “nickname” mögé bújt valós személyben ébred gondolat, amelyet itt meg is oszt a többiekkel.
Mindjárt a cikk végén kérem mindenki helyettesítse a Depeche Mode zenekar nevét az Einstürzende Neubauten zenekar nevével, mivel én róluk beszéltem mint produkció, akik a saját A38 koncertjükön, a színpadról saját közönségüknek jelentették ki a fizikai CD kiadástól való teljes elhatárolódást a jövőben, miközben az akkor játszott koncert teljes anyagát ajánlották megvételre a koncertjük után. Annyi legyen Dániel védelmére, hogy utána a DM koncertanyagainak CD-n való megrendelése, mint lehetőség is meg lett említve. De mielőtt még rám támad a fél DM rajongói hadsereg, senki nem mondott olyat, hogy a DM nem fog kiadni több lemezt CD-n.
A közönség egyik tagjának kérdése így hangzott:
"Hogyan tudja adott magyar zenekar a saját lemezét jóval olcsóbban, akár 700-900 forintos áron is eljuttatni a rajongóihoz? "
B.A.(EMI, zenész) válasza:
"Mivel belefekteti a saját pénzét, vagy épp a zenekar gitárosának apukája gazdag."
Értettem ott és akkor ezalatt azt, hogy számos hazai produkciót a zenekari tagok táplálnak saját bankjegyeikkel, a szerencsésebbek a szponzoraik által adott összegekkel, bízva abban hogy visszacsöpög valami. Ennek fényében minden fájlcserálő elhiheti, hogy abszolút nem jópofa élmény a fájlcserélő oldalakon látni a saját dalaidat, lemezedet.
Moderátori kérdés a file-cseréről, mint olyanról nagy általánosságban érkezett:
Erre adott válaszomban megemlítettem, hogy “a fájlcsere, mint olyan, volt hogy segített egy adott zenekaron, pontosabban promóciós értékkel bírt, ennek ellenére nem tudom azt mondani a fájlcserére, hogy Hurrá!!!”
Továbbá egy-két mondattal odébb avval zártam, hogy “a CD-író a zeneiparra sokkal nagyobbat ütött ,mint "ellenség".”
-
goranga108 #112 Kedves Hozzászólók! Tisztelt Dojcsák Dániel!
Én, mint az EMI kiadó “katonája” vettem részt a beszélgetésen, de ezen kivűl – ezt a helyszínen is említettem - zenészként is érintve voltam a kérdésben.
Talán ettől volt kicsit liberálisabb a hozzáállás.
Remek elgondolásnak tartom, hogy a szervezők egy pár órára teremtettek egy ilyen fórumot ahol esetlegesen párbeszéd indulhatott volna az érintett felek között a közeledés reményében.
Azoknak akik csak a fenti cikk jutott elmondanám, hogy a helyszínen akadt olyan is aki az egészet rögzítette!!! A pontosabb tanulság levonását mindenki azon anyag megtekintése után valamivel szerencsésebben tudja megvalósítani.
-
richy86 #111 hát én erre annyit mondok,h elektronikus zenét szeretem ilyen tömeg pöcs giga mega lofasz sztárokat nem hallgatok,bevallom egy cdt nem vettem még soha(éjjen a netrádió ugyanaz megy mint cd-n és ha tetszik ingyen fel is vehetem,aztán kiirhatnám az áfás cdéjükre,(de nem teszem vinyon is elál aztán ha megunom törlöm) ami megint lopás mer amikor végighallgatom a rádióba a reklámot akkor én már támogattam a szerzőt),de voltam már pár koncerten csarnokba clubba és volt nem egyszer,h 10000 felett kértek a jegyért,sztem ez elég támogatás az előadónak főleg ugy hogy szerettem vna kamerát bevinni,de elötte küldték az emileket,h nem szabad mer lesz tuti videó mindenki megkapja ingyen letölthetö stb...azóta is várom...kérdem én!ez nem lopás!! -
feamatar #110 erre csak annyit tudok mondani : LOL -
feamatar #109 ja vazz, ha megkarcolják a kocsidat akkor meg a te hibád , mért nem jársz gyalog...
a zenészélet nehéz...nagyon kevesen jutnak el arra a szintre, hogy tényleg meg is gazdagodjanak belőle...
másrészt ha olyan vacak az a zene akkor egyáltalán minek töltöd le??
ez olyan mint hogy szerinted a borsodi ****bb mint a heineken minek fizetnék érte?
amúgy a legnagyobb gond hogy mint mindig megint a kiadókkal van a legnagyobb gond. Ők akarnak túl sok pénzt bezsbelni az egészet, a zenészeket ne bántsátok, legtöbbjük( főleg rockzenészek) eleve azzal kockáztattak hogy zenésznek álltak, mert zenészek szerettek volna lenni. Lehet egy populáris *****( lásd megasztár) eltud kellni sok darabban, de a legtöbb zenész nincs ilyen helyzetben. Főleg a magyarországi médiakultúra miatt.(meg a magyar ótvar marketing)
Ráadásul a kiadókrengeteg pénzt lenyulnak. Egy lemez készítése nem csak annyiba kerül hogy feljátszanak ezt azt. Drága mulatság. De a legdurvább az, hogy persze a fejesek minden albumból jó kis hasznot is akarnak húzni.
Sok pofátlanság van itt minden részről, és a végén leginkább a zenészek szívják meg. Mert warez mindig lesz, a kiadók is megkapják a hasznukat. Meg a sok szervezet is. De a zenész az csak zenéljen ha meg nemtetszik menjen a p****ba.// Ez a mentalitás a baj -
#108 Csináltam egy torrentoldalt, bűnöző vagyok?:D
Nem, terrorista
D ... érdekes ez a fájlcserélés .. addig jó , amíg nem a te szellemi termékedet cserélgetik ingyen ( gondolok zenére , alkalmazásokra , stb ) ha a ti munkátok értéke veszne el ilyen módon akkor ti sem vartyognátok
Ha valaki metróépítő állásra pályázik, benne van a pakliban hogy ráomlik az alagút. Ha meg zenésznek áll, akkor tisztában kell lennie vele hogy mi a helyzet. Ha nem elég a lé, tessék elmenni dolgozni kedves zenészek (tőlem ez akár haknizás is lehet, mindegy) nem legyártani 2 hét alatt egy fos albumot és 70 évig (ha jól tudom eddig érvényes a szerzői jog) hátradőlve várni a sültgalambot. -
stremix #107 Ha 1000 Ft-ba kerülne egy CD ti akkor sem vennétek meg... Mit lázadoztok itt a fórumon? -
MVIPKing #106 A jogaikat védeni vagy az érdekeiket képviselni? -
GYGERI #105 szerintem talán nem kéne hogy egy zenészből kb ötven vagy száz ember akarjon megélni és akkor nem lenne talán ennyi egy lemez ára. Amugy meg a zenész se tisztán abból akarjon megélni hogy csinál egy albumot aztán jogdíjak meg ilyesmi ameddig leht aztán ha csökken a bevétel uj albumot ad ki. Harmadszor szerintem nics igy se oka a zenészeknek meg a többi hozzá tartózó managgernak panaszra oka mert ameddig énekelget havi több száz ezerért addig más a napon meg a szélben hóban meg ilyen egyéb finomságokban dolgozik fizikai munkásként havi 100 ezerért. ugyhogy peace -
abelr #104 hogyan lehet a fájlcserélők jogait vedeni? -
#103 tévedsz.... -
MVIPKing #102 Nyerésre állnak a fájlcserélők
Szánalmas fájlcserélők és jogvédők: Ovis vita a közgázon
Már a két cím is tökéletesen fedi egymást.
De az a szerencse, hogy én nem reprezentálom a fájlcserélőket és Te kedves fájlcserélő akinek az érdekében kiültem (amíg Te valahol bűnöztél) ahhoz az asztalhoz a cím szerint nem vagy szánalmas.
-
HJPOWER #101 ;)Köcsögök! -
Cat #100 Elolvastam a két másik belinkelt, az eseményről tudosító cikket is. A fleetes tökéletes üresség, nem ír semmit. Az it.news pedig egyáltalán nem mond ellent ennek. Idézek:
"elbeszéltek egymás mellett a szereplők egy tegnapi rendezvényen"
"Az érdekeltek jól kipanaszkodják magukat"
"szó sem esett ... fontos kérdésekről"
Ezek után nem értem a problémát. -
m4G1c #99 szerintem fasza cikk, hasonló hangvételben simán lehetne még ilyeneket összehozni. egy ilyen pénzéhes,tróger népségről elismerően nem lehet nyilatkozni. (kivétel pierrot, aki nem is annyira munkásságával, mindössze hozzáállásában különbözik a többi meghívottól) a nagytőke bukását féltik a leginkább - azt, hogy egy kicsit észhez tért a szándékosan butított társadalom egy része és képes magától elintézni, amit eddig megpróbáltak beadni a kiadók, hogy csak ők tudnak. hátha egy folyamat és nem csak egy fellángolás része ez, amikor is a nép végre észhez tér és nem hagyja magát diktátorok által megformált rémálomvilág korlátai közé beszorítva lassan elrohadni.
talán rúzsamagdit is betiltják egyszer. remélem, hogy az emberi elme hamarosan újra reneszánszát éli, mert ami most uralkodik a társadalmakon belül, nos ... ez bizony sötét, mint a középkor.
a kereskedelmi tévék bukásáról olvasnék még egy hasonlóan kellemes hangvételű cikket a közeljövőben, de sajnos az még távol van... -
#98 Sathinel: Évek óta én is a médiában tevékenykedem, pontossan tudom miért vannak írott és íratlan szabályai a sajtónak. A cikkíró mégha saját álláspontját (véleményét) tükrözte a cikkben, azt a sg.hu égisze alatt tette.
Szinte mindenki aki a médiába (legyen az nyomtatott, vagy elektronikus) kerül, hamarossan kapcsolatba kerül a médiaetika fogalmával. Egy médiának, sajtóorgánumnak mindíg pártatlannak, elfogulatlannak kell lennie, a tényszerűségre kellene törekednie (bármennyire is nem valósul ez meg napjainkban). Ez az egyik dolog. Te írtad: "Azért itt 1 valaki aki írta a cikket, ezt írta. Nem mindenki az SG-n belül gondolkozott szerintem így."
Egy médiában (főleg ekkora méretekben) kell lennie egy főszerkesztőnek, vagy valakinek aki jóváhagyja, hogy mit lehet leközölni, és milyen formában. Mindez azért van mert a megjelenés után az esetek nagy többségében nem a cikkíróhoz, hanem az adott médiához kötik a cikkben, riportban, tudósításban megjelent véleményeket, gondolatokat.
Figyelembe véve a téma komolyságát, egy ennyire nem a valóságot fedő, részrehajló cikk megjelentetése a portál szerkesztősége részéről eléggé etikátlan és elítélendő dolog. Egy szóval jellemezve búlvár. -
MVIPKing #97 „újságíró, de legalább nem mondott rólad hülyeséget csak kihagyott”
„de gyakorlatilag ezek a mondatok alkották a beszélgetés gerincét”
„olyanok, akik bigott módon azt hiszik, hogy a szent háború, amit vívnak helyes és nekik van igazuk. Minimális kompromisszum készség sem látszódott bennük”
Ez teljes egészében nem igaz. Az hogy Ő mit AKAR látni (mit ír meg) és mi a valóság, az két teljesen különböző dolog.
”két nem teljesen reprezentatív”
Talán azért, mert más nem mer a nyilvánosság elé kilépni, vagy csak szimplán nem akar. Hogy miért?
Ennek eldöntését rábíznám azokra akik keményen fizetnek a letöltésért holott tudják hogy a másik fél törvényt sért. Csak azzal nincsenek tisztában, hogy ebben az esetben már nem vonatkozik rájuk „a szabad másolatkészítés”.
Nagyon kezd, azaz érzésem lenni mintha egy gyökeres pálfordulásnak lennénk tanúi a cikkíró részéről, ha vissza olvassuk az eddig a témában megjelent írásait. Lehet, hogy túl nagyra nőtte magát az SG és most már nem, engedheti meg magának azt hogy ilyen (szerinte bigott, de mindenképpen elitélendő) társaságot, mint a fájlcserélők) nem hogy képviseljen, de inkább sárba taposson.
A reprezentativ képviseletről még annyit: Mindenki tudja (aki DC-zik) hogy hol talál meg, és mi a véleményünk a dologról, ha segíteni akar és mer, akkor tud, de érdekes módon senki NEM MER semmit tenni, csak nagyokat ugatni a háttérből. Még arra se voltak képesek a „nagy és híres” operátorok meg hubistenek hogy eljöjjenek, mint néző egy ilyen eseményre.
-
sathinel #96 Komolyan nem veszek 1 újságírót sem(úgyis saját szemszögből írja le). Ezt az oldalt csak azért szeretem mert olyan mint egy fórum, és ezzel együtt éri azt amit. Nem a cikkek a legjobbak, és nem azokból tanulsz, hanem sokszor a hozzászólásokból jössz rá a kis finomságokra, buktatókra. Szerintem! -
gabeone #95 Itt a példa, hogy nem a ruha teszi az embert..
Pierrot nagyon elegáns ember és még is mennyi ökörséget össze tud hordani.. A többinek is gratulálunk.
Egyébként meg nagy baj az is, hogy a lemezeken gyakorta 2-3 szám sincs ami igazán tetszene az embereknek.
A könnyű pénzt pedig mindenki keresi, sokan ezt lemezkiadóknak, forgalmazóknak nevezik..
Az internet azonban lecseréli őket. Hamarosan még legálisan is. -
sathinel #94 A másik: Már az elején megdumcsiztuk, hogy egy DVD, CD nyomása nagyüzemben 60Ft alatt van.:D ebből nem tudom hogy lessz 2500 Ft, mikor 6000 eladott darabnál visszajön az a 2 milla amit írnak, ha 333Ft-t raknak rá. De ez még mindíg csak 393Ft, és 2500-tól nagyon messze. Na erre rakd rá a 20%+25% felárt. Rögtön nem 5-6k egy hanganyag. Hülyének néznek minket, és szarnak az egésszre, mert úgyis csak pofázás van, ők meg keresnek tovább... -
Acsi #93 "Megértem hogy rossz ha máshogy látta az újságíró, de legalább nem mondott rólad hülyeséget csak kihagyott"
Azért ez nem teljesen igaz. Ha kihagy valamit, az körülbelül az a hasonlat, hogy valakit addig hergelnek még szitkozódni nem kezd és csak a szitkokat írják le (ezzel a közvélemény elitéli azt az embert) az előzményeket pedig nem.
Ebben a fórumban is az a baj, hogy itt van az az ember, aki jelen volt, szereplője volt a dolgoknak, mégis mindenki a "saját versikéjét mondogatja" az helyett, hogy kicsit olvasna is a fórumból.
És talán egy olyan ember szavára többet adna, mint egy újságíróéra, aki csak az olvasottság érdekel, annélkül, hogy jelen lett vólna, és amit leírt, az több emberen keresztül jutott el hozzá. Mert, ha tényleg jelen volt eme cikk írója, elég nagy szegénységi bizonyítványul szolgál neki ez a cikk, és maximum ő van az óvodások szintjén. (Ha már ennyire szereti azt a szót, hogy óvodás) -
sathinel #92 Lehet hogy elfogult a cikk, de Itt az SG-n legalább leírhatja mindenki ha nem ért eggyet a cikkíróval. Megértem hogy rossz ha máshogy látta az újságíró, de legalább nem mondott rólad hülyeséget csak kihagyott. Így elolvasva a hozzászólásokat megváltozhat az ember véleménye.
"az sg.hu mennyire a saját szája íze szerint elferdített tényeket közöl"
Azért itt 1 valaki aki írta a cikket, ezt írta. Nem mindenki az SG-n belül gondolkozott szerintem így. Görög Zitával jobban jártál volna mert lehet hogy akkor figyelemfelkeltés melett jobban rádfigyeltek volna:D -
Inquisitor #91 OFF: "ami shareware az nem lesz illegális ha használod tovább, csak nem éred el minden funkcioját vagy(!) letilt 30 nap után pl. (összekevered a full trial programokkal)
total commanderben ha jol tudom semmi ilyen nincs, egy shareware ami csak piszkál egy egyszerü iq tesztel minden elinditáskor..."
Lehet el kéne olvasnod EGYSZER azt az "IQ tesztet", mert ott pontosan le van írva, hogy lejárt a 30 nap és le kell törölnöd a TC-t. -
Stiff #90 Régóta olvasója vagyok már az SG.hu-nak, de az utóbbi időben (beleértve ezt a cikket is)több, cikkíróhoz nem méltó nyelv- és szóhasználattal megalapozott cikk-kel találkoztam.Nagyon tudnám tisztelni az illetőt, ha legalább a nevét(nem alias) közzé tenné, az amúgy is több ponton jogsértő cikkében(cikkeiben). -
MVIPKing #89 Fleet blogaja
Ez is egy hír az eseményről, kicsit korrektebben. -
MVIPKing #88 Érdekes. Pont ezt mondtam az asztalnál. Ezt miért nem idézte valaki? -
MVIPKing #87 Ja és legalább azt leírhatnád, hogy mi a Te oldalad. SMSWAREZ? -
Stiff #86 Van a péksütemény amibe ha beleharapsz megtudod hogy izlik-e.Vannak választások, melyekről idővel kiderül, hogy át****tak-e vagy sem.Aztán vannak a filmek, zenék, programok, melyeket megint csak utólag tudsz meg, hogy 'jók'-e.
Tehát mielőtt,-tiszta tudattal, tudva hogy mit veszel,- megvennéd, átmossák az agyadat.Tehát a 'reklámok' elsődlegesen nem a fogyasztók érdekeit szolgálják, hanem a szolgáltatókét.Ma már minden erről szól, semmi sem az amit látsz, és nem is lehetsz benne biztos...Így aki letölt egy filmet és megnézi, választhat, hogy tetszik-e neki vagy sem. Ha igazi mű, amit többször is le akar venni a polcról, megveszi.
Szerintem mindent előszőr fájlcserélőre kéne felrakni.Az igazi arányok (piackutatás) onnan válnának kiolvashatóvá.Ezekre alapozva a felhasználhatóság, értékesség, minőség...stb. szavak visszakaphatnák eredeti jelentésüket, amely az eredeti termékek eladásában is megmutatkozna. -
MVIPKing #85 Kedves metaljesus!
Szerintem is bunkó dolog az internet vélt névtelenségébe burkolózva fikázni a másikat, a helyet hogy nyíltan adnád ahhoz az arcodat, amit csinálsz. Nem ez az első (és biztos vagyok benne, hogy nem is az utolsó) eset hogy egyesek az én személyem fikázására használnak fel eseményeket, azért mert kőkeményen megsértem az önös anyagérdekeiket, amit a fájlcserélésbe burkolnak.
-
Acsi #84 Nyílván akkor te nem voltál ott... -
MVIPKing #83 Kedves SG.hu, kedves cikkíró!
Mint elég régi és hűséges olvasótok nagyon-nagyon nagyot csalódtam a hírportál hozzáállásában, és a valóságtartalom megjelenítésében.
Ennyire durván elferdített, és a valóságot meg sem közelítő, a környezetéből kiragadott és a cikkíró érdekeit szolgáló módon összevágott szemetet utoljára a kurucinfo-n olvastam. Mivel én ott ültem az asztalnál, tudom a valóságot, és ha végre megkapjuk a komplett, vágatlan videofelvételt az eseményről, akkor reménykedünk benne, hogy mindenki tisztában lesz azzal, hogy az sg.hu mennyire a saját szája íze szerint elferdített tényeket közöl.
Ha esetleg az okozza a problémát, hogy az sg.hu által takart (mögött álló) érdekcsoportoknak a köreit zavartuk meg azzal, hogy mi nyilvánosan ki mertünk állni (véleményünk szerint a mai magyar jogszabályokat nem sértő) a felhasználóink mellett, akkor talán ezt kellene leírni egy korrekt médiának.
Jó lenne, ha a cikk írója megnevezné, hogy szerinte kik azok a személyek, akik nyíltan felvállalják azt, hogy fájlcsere szervert üzemeltetnek, mert szerintünk ilyen nem létezik és örülnénk, ha nem egyedül lennénk. Azt már meg sem említem, hogy az elején simán kihagytak az asztalnál ülők felsorolásából, és a mondandóm lényegét (a szart nem lehet ennyiért eladni) még csak meg sem közelítették a (pontatlan) idézetekkel, valamint szándékosan az ellenkezőjét állítja a cikk az összefoglalójában. Azért meg külön bocsánatot kérek, hogy nem vagyok elég reprezentatív, de legközelebb megkérem a Görög Zitát, hogy kísérjen el, hátha az Ő külseje elnyeri a tetszésedet.
http://fleet.buzz.hu/archives/2007/03/27/A_Whiskeys_fajlcserelo/
http://it.news.hu/hirek/2007-03-27/tovabbra_sincs_jo_uzleti_modellje_zeneiparnak_fajlletoltesre.html
Egy volt, hűséges olvasótok