67
  • GulaSoft
    A napfoltok igazából a napocska szemei, és azzal kémleli a bolygókat és csak ezért forog. Tudjátok mint a gyermekrajzokon, és ezeknek ehhez egy űrszonda kellett??
  • cateran
    Az a szó,hogy humorérzék mond valamit?Ironizálás?Szarkazmus? Ehh nézz utánna nyugodtan......
  • AranyKéz
    Lehet már telkeket venni a Napon ? Nem akarok lekésni róla.
  • Filiic
    Jó, hogy érted a viccet:cP
  • Sanyix
    Úbaze most könnyezek a röhögéstől :D
  • vadmotoros
    Ha már ott vannak létesíthetnének egy Nap bázist és hidrogént termelhetnének ki az ürhajók üzemanyagának :D
  • babajaga
    "Galileo Galilei megfigyelte a Nap foltjait. Ezek a foltok a Nap egyenlítője környékén jelennek meg, s közelítőleg tíz napos időközönként eltűnnek, majd újra megjelennek a Napkorong szélén. Ennek csak az lehet a magyarázata, hogy a Nap tengelye körül forog, melynek periodusideje 27 nap."

Na egy napot tévedtem.
  • babajaga
    Milyen éjszakai oldalról beszélsz? A Nap 28 nap alatt körbefordul a földről minden része látható. Vagy nem tudod hogy a Nap forog?
  • turul16
    Napon nincs élet ? :)
    A Nap maga az élőlény

Látam valahol hasonló képeket rajzolva, honnan tudjam hogy nem NASA -sok rajzolták gimppel. :)

Mondjak valami értelmeset:
    Bevezetés napfizikához/űrfizikához
  • BirRob
    És mi van, ha a nap sötét oldalára tervezik az expedíciót?:D
  • Sanyix
    Forrás
  • HUmanEmber41st
    Látom, nem tudjátok, a Napon a Napisten lakik ( meg az alattvalói a fűtők) és Vivasvánnak hívják.

A teóriáról ( mármint, h létezhetnek élőlények szuperforró közegben) még Staniszlaw Lem is írt. Mint modja mi is ez a ~300fok Kelvin? Űrhideg. Éppen hogy valamivel melegebb, mint a 0 fok Kelvin. Ennél hidegebb már nem lehet, de a hőmérsékletnek hol van a felső határa? És mit tudunk mi arról?
    -Írja Lem Az igazság c novellájában, ami az Ötvenedik c. novellagyűjteményben jelent meg M.O.-on.
  • oneman
    ez utott :D:D:D
  • daneelolivaw
    "Sőt a nasa expediciót is tervez, amely keretében egy űrhajó megkisérli a leszállást a nap felszínére az éjszakai oldalon."
    élet és víz jeleit kutatva :D :D
  • Reyes
    LoooooL:DDDDDDDDD
  • rotator
    LOL
  • Sanyix
    Sőt a nasa expediciót is tervez, amely keretében egy űrhajó megkisérli a leszállást a nap felszínére az éjszakai oldalon.
  • teddybear
    Megtaláltam a könyvtáramban; link,az nincs.

Hal Clement: A bizonyíték. A Metagalaktika 9 -ben jelent meg.
  • oneman
    azt kifelejtettétek, hogy linuxot használnak...
  • lokko
    jah én is hallottam róla tiszta folyékony energiából áll a testük anyagának 92%-a és szinlárd hang alkotja belső és külső vázukat
  • Davidus
    persze^^
  • Lordboxi
    A nap felszinére??????????? A napnak tudomásom szerint nincs szilárd felszine, illetve nem imserek olyan anyagot ami egyáltalán meg tudná közelíteni, nem hogy érintkezni vele. archkoven keresd már meg azt a linket létszives igazán kiváncsi ennék rá.
  • teddybear
    Én ezt egy hatvanas években írt novellában olvastam, azok a lények elképzelhetetlennek tartották, hogy a csillagok közelében is lehet élni, nem csak a felszínen.
  • do2
    én a napról jöttem, van ott élet....
  • archkoven
    A CNN múlt heti hírei szerint a Hinode űrtávcső által készített legújabb felvételek valószínűsítik egy extrém körülményeket jól viselő életforma jelenlétét a napon. A NASA még 2015 előtt szondát akar küldeni a nap felszínére az élet jelei után kutatva.
    Belinkelném az erről szóló cikket, de sajnos most nincs időm megkeresni.
  • Killgore
    Érdekes cikk :)