87
  • Indestructible
    A nagyobb katedrálisokat és bazilikákat is több generáció húzta föl. Úgy rémlik az öreg olasz módszere is ezen belül maradt (tehát 30-60 év). Nem emlékszem pontosan, picit kóma voltam.
  • assdf
    Igen, ezekkel az elméletekkel mindig az a baj, hogy tök jól müködik 1-2 kővel, majd mikor kiszámoljál hogy azzal a módszerrel az ismert kövek számában mennyi ideig tartana felépiteni a nagy piramist, mindig több száz év jön ki...
  • Indestructible
    Homok lifttel. kijuggatták az alját, a homok ömlött kifelé, és így ereszkedett alá a zárókő. Egy olasz nyugdíjas építész (spektrumon vagy natgeon v. valamelyik ilyen csatornán) józan paraszti ésszel levezette hogyan rakhatták össze a piramist, túl sok ember sem kellett hozzá. A főarcheológus is bólogatott hozzá "ez a legvalószínűbb módja" a levitáló papok meg stb mellett. A kökveket sineken mozgatták, meg öntötték meg faragták meg stb, a fa sínt zsirral kenték, külső belső rámpákat használtak stb.
  • feamatar
    Egyébként nem fantasztikus hogy így megtudták építeni. Kíváncsi lennék mikor helyezték be a zárókövet. Mert utólag én elképzelhetetlennek tartom. Szal ezeket beleépítették?? vagy hogy?? mert véhgül is ki is lehetne húzni... tök jól nézne ki hogy mint egy kártyavár összeomolna az egész :D
  • feamatar
    ha emlékeim nem csalnak, az egyiptomiaknál még a rabszolgák elég kis számban voltak jelen. A munkások egyiptomiak voltak, az uralkodó parancsára vezényelték ki az embereket, és korlátozott időre csak, utánna visszatérhettek saját munkájukhoz. Persze ha úgy vesszük, ott mindenki az uralkodó szolgája volt.
    piramis helyett inkább gúla formát említenék. Mivel az égbolt az emberek számára elérhetetlen>>logikus hogy az istenek ott lakoznak>>ezért megpróbálnak közelebb kerülni hozzájuk>>gúla forma a legkedvezőbb ha magas épületet akarunk építeni. Pl: a piramisokhoz hasonló magasságú tornyot elég nehéz lett volna építeni.
    Másrészt a matematika rejtélyessége is közrejátszik. A háromszög mint síkidom speciális tulajdonságait már az egyiptomiak is ismerték, és a tégi időkben misztikus dolognak tartották a matematikát. Az egyiptomiak a számmisztikájukat próbálták épületükbe belehelyezni.
  • artschi
    lol :D
  • sathinel
    Lehet hogy hülyeség volt megépíteni, de miért vonzódtak az emberek a föld minden táján a piramis formához? mert volt máshol is, és az elsők ha minden igaz földből voltak. Még kínában van pár ha jól emlékszem.

Az új kutatások szerint a munka alatt a közemberből nemes, felsőbb vezető válhatott. Sok felsőbb vezető csontjain találtak nyomokat, hogy ők is dolgoztak. Kicsit úgy néz ki hogy a rabszolgahajcsár mozi kezd megdőlni. Ők csinálták az első "büfét" halat adtak kis bódéból a megéhező munkásoknak. Ja és orvosi ellátást is kaptak. A nationalon, volt film az egyiptomban nemrég talált leletekről.
  • rigidus
    Matjoska. A nagy piramisban lesz egy kisebb piramis, a kisebb piramisban egy ujabb kisebb, majd a valtozatossag kedveert...
  • Proview
    Vagy beküldi a robotot, és egy korábban elkészített videót játsz le élőbe' a jónépnek /mint a robot kameraképe/. Lesz ott még akárhány ajtó így
  • Emmegki
    "Keopsz, más néven Kufu"
    Felment a H betűk ára? :O
    Kheopsz más néven Khufu (de létezik Hufu írásmód is.)
  • Tetsuo
    Hát én ezt is 'kimoderálnám'. Mellesleg, nem tudhatjuk h nem neki van igaza, hasonló hipotézis, mint a többi piramis-sztori. :)
  • GregSB
    Sőt, igazából nincs is semmiféle ajtó az igazi piramisban, ő épített egy alternatív járatot, amit telerakott ajtókkal, 10-20-al legalább, aztán minden 4. évben átfúr egyet, amit élőben közvetítenek a Netgeo-n ő meg kaszálja vele a pénzt. Okos ember ez a Hawass!
  • GregSB
    :DDD
  • GregSB
    Persze, és csak poénból várt 4 évet ezzel ugye?
  • babajaga
    "FBI meg pár egyéb titkos szervezet vizsgálja a"

Az Amerikai szövetségi rendőrségnek ez aligha feladata. Ők az egész USA területén a bűncselekményeket derítik fel.
  • dcyrax
    én nem bírok várni, még ma tudni akarom mi van ott ! biztosan egy levágott alien fej
  • Dömsödi
    Miért lettem kimoderálva? Semmi olyat nem irtam????
  • Gladiator
    Lol:D Hát te ritka nagy balfasz vagy:D
  • Dömsödi
    dr.Hawass nem hülye. Már régen tudja mi van bent. Mit gondoltok, mennyibe kerül egy olyan gép, ami egy vezetékkel és egy kamerával bearaszol? Max 1-2 milla.
    Csak kell a hírverés, hogy a reklámértéket felstrofolja. Nagy pénz van benne.
    Az egész a pénzről szól!
  • Tetsuo
    1 gyerek, sőt több is simán elférne benn.. csak használni kell a FŰRÉSZT! :D
  • Tetsuo
    Az FBI az nem titkos szervezet..
  • Sundance
    Alázattal csodáljuk egyszerűségedet
  • AranyKéz
  • léry
    kiváncsi vagyok. remélem lesz róla sg cikk :)
  • archkoven
    Én kitágítanám a járatot akkorára, hogy be lehessen menni. Ettől még nem dőlne össze a világ. Pláne nem a piramis.
    Szerintem fosnak az egyiptomiak, hogy nincs odabenn semmi látnivaló és onnantól a kutyát nem érdekelné az a gúlába rakott kőtömeg. Onnantól látnák az emberek, hogy mennyire is értelmetlen volt az egészet megépíteni és milyen hülyék voltak az egyiptomiak ősei, hogy ilyen haszontalanságra pazarolták az idejüket és az értékes rabszolgaerőt.
    Ezzel az erővel megállhatnék Badacsony előtt is és csodálkozhatnék: húúú vazze mennyi kőőőő!! Persze azt nem emberek építették.
    Az egész piramisban csak annyi az érdekes, hogy mekkora faszság volt megépíteni.
  • Szocsi88
    "Nincs itt semmi"- mondta dr.Hawass; mély, eltorzult hanggal; majd fénylő szemmel továbbállt.
  • rolika
    Kíváncsi vagyok, mit csinálnának, ha kiderülne, hogy tényleg van ott valami. A kis robot átfúrja az utolsó kőlapot is, bekukkant, meglát valamit. És mi történne ezután? A legidegesítőbb dolog lenne a világon, hogy van ott valami, de a piramis szétszedése nélkül csak egy nyomorult száloptikán keresztül lehet bámulni...
    Egyébként remélem, Graham Hancock-nak lesz igaza, és tényleg valami k.rva nagy titok van odalent.
  • k9duli
    Lefogadom a vallás miatt fosnak, hogy majd a gonosz szellemek vagy mi....
  • GregSB
    "Azt sem értem, mi a rákért éppen Szingapúrból hoz "szakértőket" ??? Közelebb nem laknak??? ehh.. "

Laknak közelebb, de csak Szingapúrban laknak legközelebb olyanok, akik ilyen pici robotot el tudnak készíteni.
  • k9duli
    "egyiptomi kormány félti a piramist" Istenem de hülyék. Még egy atombomba sem tenne nagy kárt benne XD
    Nem hogy egy távirányítós kis autó:)
  • GregSB
    Itt egy 2005 decemberi cikk Hawasstól, ami összefoglalja az akkor helyzetet a projectel.

És itt a kamra nyilása:

Kijavátanám magamat: még egy gyerek sem férne bele.
  • GregSB
    Miért nem jársz utánna a témának mielőtt hülyeségeket kérdezel?

Talán azért nem fúrta át a második ajtót, mert olyan messze volt hogy nem ért el odáig a fúrókar.

És nem azért tökölnek vele évek óta, mert nem tudnák megcsinálni, hanem mert az egyiptomi kormány félti a piramist. Hawassnak évekig kellett harcolnia velük, mire megengedték neki hogy bevigye a robotot. A járat egyébként iszonyatosan szűk, még egy gyerek is alig férne bele, és nagyon meredek. Sokáig tartott a robot elkészítése, ami ilyen kis és meredek helyen fel tud vinni magával egy fúrókart + kamerát, 65 méteren keresztül.
  • Dzson
    A Pilisben is lehetne érdekes dolgokat találni.
  • Dzson
    Már tudják, hogy mi van ott, azért nyitják ki "hivatalosan" az ajtót. FBI meg pár egyéb titkos szervezet vizsgálja a dolgokat, aztán odatoljákt azt a bohóc egyiptológus barmot aki majd megint szenzációnak állítja be, mint a szarkofág kinyitást. :(
  • HUmanEmber41st
    Ilyesmivel tökölnek,Boszniábanmeg nincs elég pénz az ásatásokra..
  • nearo
    az lesz a vége, hogy rászabadítják Baal-t a világra-.-
  • k9duli
    Pár rúd dinamit és a munka elvan végezve XD.
    Mit tökölnek már, adogatják egymásnak a melót.
    Akkor röhögnék ha fal végén semmi nem lenne.Egy üres tér.Vagy egy WC :D
  • kow83
    4-es metrót neki.
  • GulaSoft
    Kell rakni rá egy ütvefúrót oszt csak arra kell vigyázni, hogy a piramis túloldalán leállítsák mikor átért :-)
  • darkhill
    Ugy emlexem hogy ez volt az amikor azon gondolkoztak sokat hogy vajon beomlana e a jarat hogyha kivednek vagy belefurnanak abba a kobe... nem azert nem csinaljak mert nincs ra teknika hanem azert mert tul veszelyes!
    /Sorry nincs ekezetem[smile]/