62
  • Penge4
    #62
    "úgyhogy ha a webfejlesztő nem igazodik hozzá (és rajta keresztül a szabványt nem 100%-ban támogató browseréhez), akkor biz' hamar lehúzhatja a rolót."

    Hát nem tudom, én úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy ha egy oldal nem megy normálisan Operával, akkor szitkozódok magamban egy sort, aztán ha nem találok normális alternatívát az adott oldalra, akkor felmegyek Firefox-szal. Ha azzal sem megy normálisan, akkor megnézem, IE-vel csak a kíváncsiság kedvért, hogy alapból szarul lett írva az oldal, vagy csak IE-re van optimalizálva, ha utóbbi, na akkor mondom, hogy kapja be a webfejlesztő és nem foglalkozok az oldallal.
    De fordítva már más a helyzet, azért is, mert az egyszeri user általában felmegy IE-vel, ahol is meglát egy kiírást valahol, hogy sorry, de az oldal W3C szabvány szerint íródott, tehát válassz a következő böngészők közül: Opera, Firefox, Mozilla, Konqueror, Safari...stb (linkekkel együtt persze, mert lehet, hogy azt se tudja mi az a Google). Ekkor csak talál magának ezek közül olyat, ami megfelel az igényeihez. Az IE az egyetlen, ami nem követi a szabványokat. Fordítva már nagyobb kényszert jelent, hogy csak egy bizonyos böngészővel megy és semmi szabvány...
  • Zoleeca
    #61
    Nem gyengén hardcore netező aki ezt a screenshot-ot készítette :)
    Na a lényeg hogy ne IE, onnantól minegy, viszont a honlapkészíőknek ígyis úgyis figyelembe kell venni az IE-t, nem lehet megkerülni. Nagyon sok embernél a böngésző szinonímája az Explorer, és ez a baj. Nem kifejezetten azért mert rossz, hanem mert azt sem tudják hogy van alternatívája. Vagy ha tudják akkor nem tudják elképzelni, hogy egy másikkal (legyen az Opera, vagy FF) egy csomó időt energiát megspórolnának, stb.
  • Natsuto
    #60
    "Nem a böngészőkben a hiba, hanem a webfejlesztőkben. Írják meg az oldalt W3C szabvány szerint, azt amelyik böngésző nem támogatja az eltűnik a sülyesztőben, vagy megcsinálják, hogy támogasson egy egységes szabványt. Nehogy már a nyúl vigye a puskát."

    Na most ezzel az a probléma, hogy a webfejlesztő elsődlegesen nem a böngészőknek csinálja az oldalát, hanem a usernek. Ő meg juszt is IE-t/FF-t/Operát (nemkívánt rész törlendő) használ, úgyhogy ha a webfejlesztő nem igazodik hozzá (és rajta keresztül a szabványt nem 100%-ban támogató browseréhez), akkor biz' hamar lehúzhatja a rolót. Szomorú, de sajnos ez van.
  • Emmegki
    #59
    Ha nyitsz egy új fület akkor nem üresen jelenik meg, hanem ki lehet rá pakolni a 9 leggyakrabban látott oldalt, és a thumbnail képük látszik -> magyarul 9 könyvjelző amit azonnal elérsz. A nevet a telefonok gyorstárcsázó funkciója után kapta.

    Ők normálisabban le tudták írni:
    http://my.opera.com/desktopteam/blog/show.dml/785941

    Hivatalosan még csak a 9.10-nél járnak, ez még béta:
    http://snapshot.opera.com/windows/o920w_8762m.exe
  • Sanyix
    #58
    Micsoda? Az mit csinál. Bár azt elnézve hogy 9.20-as nekem meg 9.01 úgy is ideje lenne az ápdétnek :)
  • Penge4
    #57
    Nem a böngészőkben a hiba, hanem a webfejlesztőkben. Írják meg az oldalt W3C szabvány szerint, azt amelyik böngésző nem támogatja az eltűnik a sülyesztőben, vagy megcsinálják, hogy támogasson egy egységes szabványt. Nehogy már a nyúl vigye a puskát.

    Az ACID2 tesztről annyit, hogy Operával sem tökéletes. Kezdd el scrollozni.

    "A lényeg az, hogy nálam az FF fényévekkel gyorsabb minden téren."

    Szégyen, de nekem csak 512 mega ram van a gépemben és az Opera gyorsabb, mint a Firefox kiterjesztés nélkül. (de próbáltam 3GHz-es Pentiumon is 1 giga 400MHz-es DDR-el, ott is gyorsabb volt az Opera, de ott már a Firefox is használható sebességű volt még 1 óra böngészés után is). És legalább 20 kiterjesztés kell, hogy olyan legyen, mint az Opera alapból, akkor meg már ne is beszéljünk az erőforrásokról. És még akkor sem olyan kényelmes. Pl a Firefoxxal mivel lehet megoldani, hogy a mondjuk itt az SG-n a szmájlikat ne külön ablakban nyissa meg és ne teljes méretű tabon, hanem a tabot méretezze át kicsire. Vagy ha letöltök valamit, akkor az All in One Sidebarban ha csak egy képet is mentek, akkor már kinyílik és nem záródik vissza magától. Ezt úgy lehet megoldani, hogy átállítom, hogy a normál letöltési ablak kell, de én a sidebarban akarom látni a háttérben a letöltött fájlokat és egy kattintásra megnézni.
    Meg a Fast forward kiterjesztés sem olyan, mint Operában. Az ehhez tartozó mozdulatparancsról már ne is beszéljünk. Operában pl bal click, jobb click fast forward, fordítva meg vissza. Sokkal kényelmesebb, mint előre-hátra húzogatni az egeret.
    Meg a jelszómegjegyző is jobb, mert csak Ctrl+Enter vagy gyors előre és már be is léptél, nem kell még az "Belépés"-re sem kattintani.
    Az Opera RSS olvasója beépül a levelezőbe, így sokkal jobb, mint a Firefox megoldása, widgetek közt is van sok hasznos és kevesebb erőforrást zabálnak, mint a Winfos Vista gadgetjei.
    Csak ilyen apróságok...

    És nem akarok ezzel senkit sem áttéríteni Operára, inkább Firefoxot használjon mindenki, mint IE-t.
    De azért nem kéne leszólni, meg ilyen "A Firefox mindent lealáz" stílusban beszélni róla. A Firefox egyértelműen többre képes, mint az Opera, mert van hozzá több ezer kiterjesztés, de a helyzet legtöbbször azt mutatja, hogy a felhasználók néhány olyan kiterjesztést haszálnak, amiről nem is tudják, hogy benne van Operában is, vagy megoldható. Azon kívül még komolyabb gépen sem muszáj felzabáltatni 5x annyi erőforrást, ha nem is nagyon tűnik fel, de ki hogy van vele. Amúgy meg
  • Ironka
    #56
    Én maradok az 1.5-ös FFnél, amíg a japán gyerek nem updételi a tabbrowser extensionst 2.0 alá... Az a kiterjesztés szinte jobb, mint maga a böngésző. :))
  • AranyKéz
    #55
    miértis ?
  • dcyrax
    #54
    firefox
  • Natsuto
    #53
    "homlokegyenest ellentétesen", bocs
  • Natsuto
    #52
    Hát van "egy-két" oldal már a hátam mögött . Igen, időigényes hogy minimum három böngészőnek kell megfelelni, de ha valamilyen szinten ismered ezeket a böngészőket (nem a használatuk szempontjából, hanem az oldal-render engine-jük szempontjából), akkor azt is tudni fogod, hogy melyik browsernek mit kell "mondani", hogy úgy nézzen ki a lap ahogy szeretnéd viszontlátni. Ha meg ezek az apró dolgok esetleg ellentmondanak egymásnak (pl. két böngészőnek homlokegyenesen kellene beállítani egy adott property-t), akkor manapság már nem nehéz megoldani, hogy adott böngésző csak a neki szánt css-kódot lássa.
    Lusta és kényelmeskedő webfejlesztőt arra értettem, hogy egyszerűbb neki kiírni az oldalra, hogy "az oldal IE-t/FF-t/Operát nem támogat, mert azok szarok", minthogy leüljön és kicsit agyaljon rajta, mit hogyan kellene megcsinálni.

    Az pedig triviális (vagy csak számomra az?!), hogy amíg világ a világ, addig nem lesznek tökéletes browserek...
  • Zoleeca
    #51
    Lusta és kényelmeskedő webfejlesztő?
    Csináltál már honlapot? Nem flame-ből kérdezem, de tényleg kíváncsi lennék, hogy tényleg én vagyok-e béna :) Nemrég csináltam egy honlapot és hidd el az idő kb 30%-át csak az vette el, hogy próbáltam három böngészőn elérni hogy ugyanúgy működjön. Hát majdnem szétvertem a billentyűzetemet, de az a szerencséje hogy laptopom van :D Persze nem sikerült. És megint csak a Mozillával volt baj... Persze nem vagyok nagy guru, szal lehet én vagyok a hunyó, de nem tudtam kijavítani. (Jó kérdés hogy akkor minek csinálok honlapot... :)
    Mindenesetre az egyik legrejtélyesebb problémát akkor tapasztaltam amikor egy oldal háttérszínét feketére állítottam. Firefoxban fehér volt, de ez még semmi, mert ugyanolyan módon megoldva egy másik aloldal fekete volt. Akármeddig is gondolkoztam rajta nem jöttem rá mi a hiba, hiszen ez a legegyszerűbb dolog. Egy sima body property és kész, és mégsem műxik. De csak Firefox alatt nem... örök rejtély számomra.
  • Emmegki
    #50
    Érdemes leszedni a legújabb operát (9.20 béta) raktak bele egy iszonyat jó "gyorshívó" funkciót.
    http://snapshot.opera.com/windows/o920w_8758m.exe
  • sathinel
    #49
    Ha mondtok oldalt amit ezekkel nem tudok megnyitni, akkor azt nem optimalizálták, vagy nem akarják csak IE-nek megengedni. Az is érdekes hogy manapság az összes linux distro is firefox-al jön ki.
  • sathinel
    #48
    Firefox, opera amit win alatt használok A tűzfal meg tilt minden IE-akciót. FF nagyon gyors, és a legkirályabb hogy mappák, könyvjelzők használható módon egyszerűen működnek. Leginkább ezt használom, mivel kb 60-70 weblap van amit szeretek nézegetni(munkára, szórakozásra, infóra). Az opera pedig már régi motoros, és nagyon stabilan megy nállam. Az opera alól nézek pl porn oldadalakat. És nincs vele gondom. FF-ben a beépíthető pluginokat is imádom. Youtoube, Metacafe oldalakról 1 kattintással letölti a videót, a letöltés ablakokat lenn a keresés alatt mutatja, és nem külön ablakban, stb.
  • GABOR16
    #47
    Tök jó, ahogy az orra villog :D
  • Sanyix
    #46
    Operában meg 1 az 1 ben ugyanaz mint a referencia kép \o/ pedig messze nem a legújabb van fenn, lusta vagyok frissíteni, az automatikusat meg utálom.
  • Sanyix
    #45
    Vannak akik meg halott embereket látnak :)
  • Sil78
    #44
    A 3.0 már tudni fogja. Már az Alpha 2 is teljesíti. A 2.0 csak azért nem, mert abban még ugyanaz a motor van, mint az 1.5-ben volt.
  • Natsuto
    #43
    Kedves Charybdis, megnéztem az Acid2 tesztedet Firefox-szal (2.0.0.3 - jelen idő szerint legújabb verzió), nem láttam a mosolygós fejet.

    Az pedig, hogy az IE6-osok ártanának az internetnek, nem hiszem, legfeljebb a lusta és kényelmeskedő webfejlesztőknek ártanak , a többiek meg tudják oldani a kompatibilitást.
  • Charybdis
    #42
    Ha az egér görgőjével kattintasz egy fülre, akkor bezáródik.
  • Charybdis
    #41
    Ha csak szöveges böngésző lenne Windowsban alapból, és más nem, akkor annak se lenne sokkal kevesebb piaci részesedése, mint most az IE-nek. :))

    Az IE 6 annyira szar, hogy arra már nincs szó. De az a baj, hogy amíg minden oldalt behozu, addig az átlagfelhasználónak megfelel. Honlapkészítőknek rémálom, mert szabványokra magasról tesz. Lásd Acid2 teszt. Amennyire nem hasonlít a kép a mosolygós fejre, annyira nem támogatja aböngésző aszabváynt. Na most IE 6-ban nincs is fej, csak piros háttér, meg néhány elszórt pont. Ennyit erről a trágyáról. De persze ezt olcsóbb volt összehozni MS-nek, most mindek írtak volna olyan böngészőt, mint a Firefox, úgysem használták volna többen mint 90% a böngészőt. Ha nem lenne Firefox, szerintem még mindig IE6 lenne, mert jó az usernek.

    Nemtom, aki IE6-ot használ, jó ha tudja, hogy ezzel az egész Internetnek árt, ugyanis nehezebb emiatt jó honlapot csinálni. Ha nem lenne az IE, akkor szebb, jobb honlapok lennének mindenütt, és gyorsabb és olcsóbb lenne megcsinálni egy honlapot.

    Itt van jó sok bug leírva az IE6-ban egyébként.

    Szóval IE6-tal magatoknak is ártotok, nem értem mért kell használni ezt a trágya programot.
  • WeBDeeMo
    #40
    minden böngészőben vannak hibák, ezt sajna el kell fogadni. de mondjatok olyan programot amiben semmi hiba nincs! a firefox sztem. is simán veri a többit. ott a pont "BCs design"-nál! valóban rengeteg plugin van a FF-hoz, a probléma itt is az alapvető emberi lustaság, nagyon sokan sajnálnak rászánni egy fél órát arra, hogy a plugin-ekkel olyanná tegyék a böngészőt amilyet elképzelnek maguknak.
  • jin
    #39
    A lényeg az, hogy nálam az FF fényévekkel gyorsabb minden téren.
  • jin
    #38
    Az Oera nekem 4 napig volt fent, de az FF mellett nem használtam. És nem is tetszett.
  • Emmegki
    #37
    Operát használok. Semmi bajom vele, jól működik és gyors. Király.
    A Firefox meg iszonyatosan fapados hozzá képest.
  • Wittgen
    #36
    Firefoxot használok. Semmi bajom vele, jól működik és gyors. Király.
  • Sanyix
    #35
    Hát igen, ha egy operában előhozzuk a hibakonzolt, az sg.hu-n jópár css, javascript hibát ír, de szinte minden oldalon hasonló a helyzet.
  • Sanyix
    #34
    Hát pedig rohadtul nem a sávszélességedtől függ hogy hogy töltődik be egy oldal, mert a több megabites neteket egyáltalán nem használja ki egy weblap betöltése. Az számít, hogy a dns szerver milyen gyorsan oldja fel a szerver címét, az a szerver milyen gyorsan válaszol, és a géped milyen gyorsan válaszol a szervernek, és semmi különbség nincs a böngészők között az oldalak betöltődési sebessében.
  • Penge4
    #33
    Ez soha nem fog megvalósulni. Nézd meg pl az SG-t a validátorral. Van itt is egy rakás hiba már alapból a főoldalban és minden böngészővel használható, kivéve a villódzó szöveg és a többi, mert az csak IE-vel.
    De ugyanígy bármilyen komolyabb hivatalos oldalt megnézel, abban mindben lesz vagy 20-300-ig terjedő hiba.
    És ha meg egy szabványkövető browser hibás oldallal találkozik, akkor azt mind javítani próbálja valahogy és ezért térnek el.
  • Zoleeca
    #32
    Én már annak örülnék hogyha minden böngészőn minden honlap ugyanúgy nézne ki. Vagy én lennék olyan okos hogy rá tudnám venni őket erre az egyszerű dologra :)
    Persze az én hibám :)
  • ssdb
    #31
    hmm :) Örülök neki, de lesz ez még yobb is
  • LADA Kalina
    #30
    igazábol ezt szoktam meg, ezt szeretem
  • LADA Kalina
    #29
    Sil78, QuippeR kösz a segítséget!
  • neevous
    #28
    Miért nem középső gombbal, vagy a görgő lenyomásával zárod be a tabokat?:)
  • Sil78
    #27
    A Tab Mix is tud ilyesmit, és abban jóval bővebbek a lapokkal kapcsolatos beállítási lehetőségek. De a bezárógombokhoz konkrétan nem kell kiterjesztés.
  • Sil78
    #26
    Erre is van megoldás, lásd a Firefox topicban.
  • jin
    #25
    4 megás netemmel aligha a net miatt jön be olyan lassan. Az FF viszont tényleg 1 mp.
  • Natsuto
    #24
    Köszi a figyelmeztetést . Úgy vagyok ezzel a sebezhetőség kérdéssel, hogy nyílván ha nem lennék tisztában a kockázatokkal, nem azt használnám, de nem tegnap kezdtem ezt a webes bizniszt, úgyhogy nem aggódok. Amilyen oldalakra néha járni szoktam (gondolom az Astalavistát nem kell bemutatni ), azokról elmondható, hogy a tűzvonalban használom és eddig még nem volt gondom.

    Ésszel él az ember.
  • Sil78
    #23
    Beállítás kérdése, optimalizáld. Pl vedd lejjebb a memory cache méretét. 128MB RAM mellett évekig remekül elfutott a régi gépemen.