396
Linux telepítése és használata PS3-on, tippek-trükkök-tanácsok
-
#196 Telepites kesz, most hasznalom, van minden hang halozat msn hez hasonlo gain nem is lassu, es tud magyarul is -
#195 Annyira azért nem veszélyes. -
#194 Szorítunk!;))) -
amodent67 #193 Minden tiszteletem, hogy próbálkozol, de ha soha nem dolgoztál unix/linux rendszerrel korábban, akkor vért fogsz pisilni és akkor sem lesz semmi sikerélményed. Azt javaslom, próbálj meg egy pc -re telepíteni linuxot, és ha az alapokkal ott megismerkedtél, akkor vágj bele a PS3 linux -ba. -
#192 Telepitek -
Patar #191 -
Patar #190 csá -
Jimanszky #189 most akkor én is szedjem le ezt?!hol találom?tudnál adni linket? -
#188 Én ezt szedtem le tegnap, ez egyből inditja a grafikus felületet, lehet magyar nyelven is telepiteni, csak a köcsög billem nem megy rajta de az egér igen, megőrülök, simán felmenne csak szopat a billentyűzet.
yellowdog-5.0-phoenix-20061208-PS3.iso
elötte ez volt : yellowdog-5.0-phoenix-20061127-PS3.iso
-
Jimanszky #187 lehet az a baj,hogy a tv-m nem tud NTSC képet?!...majd kipróbálom a nagyszobában,a pixel plus-os Philips tv-n. -
Jimanszky #186 mindent úgy csináltam ahogy írtad. az Xautoconfig-ig el is jutottam,de azt nem olvasta be.kihagytam.de utána minden müködött és elfogadta.újraindítottam
kboot:ydl480i-t kiválasztottam
lepergett pár zöld ok felirat,de utána megint fekete kijelző:(
úgy néz ki a nyúl nem hoz nekem pingvint.:( -
Jimanszky #185 nagyon hálásan köszönöm!!!megyek és kipróbálom!!! -
#184 Na átjöttem a PC-re, így könnyebb lesz azért.;)))
Szal, a login után, pendrájv be majd beírod (szóközökre figyelni kell):
mount -t vfat /dev/sdd1 /mnt
Ezután már tudod a pendrájvról telepíteni a progit:
rpm -ivh /mnt/Xautoconfig-0.23-2.ydl.2.ppc.rpm
Majd a progit el kell indítani:
Xautoconfig
Ezután 2 config filet kell megszerkeszteni.
Először írd be:
vi /etc/inittab
Egy szövegszerkesztő félébe kerülsz, keresd meg a köv sort:
id3:initdefault:
ezt írd át a köv.re (Ahhoz hogy át tudd írni, le kell nyomni az [INSERT] billentyűt)
id:5:initdefault:
Ha megvan nyomj esc-et, majd hogy kilépj.
:wq
A köv fájl szerkesztéséhez írd be:
vi /etc/kboot.conf
Itt ezt a sort:
default=ydl
kell átírni, erre:
default=ydl480i
Az eljárás ugyan az Insert, átír, esc, :wq
Ezután újra kell indítani, és már a grafikus képernyőn tudsz majd bejelentkezni.
Ennyi. -
Jimanszky #183 nem vennél fel msnre?a nevem alatt megtalálod a címet.úgy könnyebb lesz.bocsi h rád szálltam:)
előre is köszönöm! -
Jimanszky #182 Type rpm -ivh Xautoconfig-0.23-2.ydl.2.ppc.rpm
ez az? -
Jimanszky #181 melyik az a mountos parancs:S? -
#180 Ezutan az rpm ... parancssorral telepited a fileban levo programot. -
#179 Igy van! Aztan a pendrivet a Linux szamara hozzaferhetove kell tenni, ezert kell azt a mountos parancsot beirni. -
Jimanszky #178 szóval akkor felmásolom egy pendrive-ra és miután beírtam a logint meg a password-öt bedugom?! -
#177 A linkben levo szovegben megtalalod, hogy kell mountolni egy ilyen eszkozt (mount ...). Ott SD kartyarol van szo, de az USB pendrive eseteben is megtalalja. -
#176 Ha a file megvan, akkor at kell masolni egy USB drajvra, azt bedugni a PS3-ba, majd a Linux alatt mountolni kell a pendrive-ot. -
Jimanszky #175 leszedtem azt a fájlt,de nem tudom megnyitni.azzal mit kell csinálnom?amúgy beírtam a linkben található sort,de azt írta ki h nincs ilyen fájl vagy könyvtár:( -
Jimanszky #174 igen,beírtam azt a sort a képernyőre,de azt írta ki h nincs ilyen könyvtár.linux felrakásakor az ip címnél kiírta h sikertelen. -
#173 Ha fetelepitetted, a bootolaskor a kboot sorba beirtad: ydl480i, akkor kapsz egy fekete parancssoros kepernyot. Ezen kell bejelentkezned.
Ez utan le kell szedned egy file-t a netrol.
A wget-tel kezdodo sort kell, a belinkelt oldalrol beirnod.
Ha linux telepiteskor nem konfigolta be a netet akkor a sorban szereplo cimrol le kell tolteni a PC-re. Innen folytassuk. -
Jimanszky #172 vibrál ez a geci fekete képernyő:@ -
Jimanszky #171 hát nagyon nem értem:(lécci segíts!bocs,hogy ennyire béna vagyok!nyomtam egy startx parancsot de fekete lett a képernyő:S -
#170 ilyenkor ha a grafikus felületbe akarsz juitni akkor a startx parancsot kell beírni -
Jimanszky #169 lécci Nexus6 segíts mert most itt olyan van h root@localhost
ide mit kell írni?
-
#168 Ezen kell végigmenni:
normál tv telepítés
Ha nem érted természetesen segítek. -
Jimanszky #167 ne máááár!!!mi jön ezután? -
#166 A neheze m?g csak most jön !;))) -
Jimanszky #165 köszönöm a segítséged!!!h erre nem gondoltam:D -
Jimanszky #164 ezt nem mondod komolyan????basszus!!!!!na mindegy már csinálom a reinstallt.remélem nem lesz vele gond.ha beírtam utána már indul is? -
#163 Nem tudja valaki hogy lejátsza-e egy ps3-as játékot a ps2? -
#162 A rendszergazda név alapból: root
A jelszó meg az amit megadtál! -
Jimanszky #161 nem arra gondolsz amikor meg kellett adni egy jelszót és utána mégegyszer?az megvolt.azt be is írtam.nem a passwordöt nem fogadja el,hanem a login-t
úgy van a képernyőn,hogy:
localhost login:
password:
és itt a login-ra írja ki h incorrect -
Jimanszky #160 de ezek a file-ok hol vannak?kajak nem értem... -
#159 Két config filet megkellett szerkezteni, meg egy programocskát intallálni.
Ha nem emléxel a root jelszavadra abbó szerintem reinstall lesz! -
Jimanszky #158 miután feltetted utána mit csináltál?
úgy értem miután megadtad h 480i -
Jimanszky #157 de mostmár odáig se jutok el h megadhassam a password-öt.visszaálltam a game os-hez,de utána ismét alapértelmezetté tettem az other os-t.