396
Linux telepítése és használata PS3-on, tippek-trükkök-tanácsok
-
Szerintem a PSP-nél talán soha nem is mondták, hogy támogatják a homebrew-t.
De egyrészt az első PS-nél is ott volt a Net Yaroze, a PS2-nél meg a Linux kit. A Net Yaroze-os gámákból, mindíg raktak fel pl a PSM lemezére is. Elég jó muri volt.
Másrészt a linuxos B kategóriás gámék sem pluszba sem minuszba nem jelentenek igazából semmit, max annyit hogy egy gagyi storeból letölthetős B kategóriás gámáért nem fog tudni pénzt elkérni a Sony. De azért elég csúnya lenne hogy a világ legjobbnak kikiáltott konzoljának nyereségessége ilyen címeken múlna.
Viszont ha a storet telerakják ingyenes gagyival, (üveggyöngyöt a benszülötteknek) akkor az jó reklám, pláne hogy ingyen van. Jó reklám, több emberke veszi meg a gépet, és ha már megvett egy ilyen halálcsillagot, csak nem marió class gámeket akar csak rajta futtatni, hanem azért megveszi az AAA kategóriásat is, amiből viszont rendesen lesz pénze a cégnek.
Ha nem így gondolkodnak akkor tényleg bajban vannak, főleg hogy eddig meg ezt csinálták! -
Nézd, részben igazad van, részben nincs.
A kis third party fejlesztők simán nyomatnák Linux alá a cuccot, ahelyett, hogy a nagyobb kiadókkal szerződnének, akik megszereznék nekik a Sony devkitet/licenszet. Ehelyett olcsó, open toolokkal fejlesztenének (ez egyébként megy PC-n, csak nem Linux alá fejlesztenek, mert minek? a Windows játék fejlesztéshez nem kell MS licensz...).
Persze azzal egyetértek, hogy kérdéses, ezek a kis fejlesztők mekkora szeletet vágnának ki a tortából. Mondjuk a PS Networkről letölthető arcade címeknek és PS1 játékoknak rendesen alávághatnának. Ugyanakkor a Sony ilyen téren eszméletlenül paranoid, a PSP-nél is mindent megtesz, hogy ne működhessen a homebrew scene, mert retteg, hogy ha mindenki emulátorokkal fog játszani, senki nem veszi az ő játékaikat. És azt kell mondjam, hogy nem teljesen alaptalan a félelmük. -
Hát nem tudom, minden esetre nem sok infót adnak, akik a Sony részéről nyilatkoznak.
Monnyuk, szerintem abszolút alaptalan az egész. AAA szintű cuccost biztos nem fognak fejleszteni garázsban. Ha akkora üzlet lenne, már rég megtették volna PC-re, Linux alatt. Elég jó ingynes/olcsó gémendzsinek érhetők el már most is, csakhogy egy aaa szintű cuccos nem ettől aaa szintű, hanem attól hogy 100 profi szakember legyárt hozzá néhány gigabájtnyi média cuccost, zenét, objekteket, textúrákat, cg animot, meg felbérelnek néhány színészt, szinkronnak, meg egy stúdiót a mósönkepcsőrhöz. Azok a szakemberek akik ezt összetudják hozni, már rég valamelyik fejlesztő cégnél dolgoznak.
Nem tudom a nagy kiadók/fejlesztő cégek, meg mennyire kockáztatnák meg, hogy a Sony-val összerúgják a port, mert megkockáztatják hogy Linux alá adják ki a Nídforszpíd ötvenegyet, csak hogy megspórolják azt a pár dollárt, amit a Sonynak kell a PS3 jogdíjért fizetni.
Szal tök alaptalannak érzem a félelmet, és ezért úgy tűnik az egész túl van lihegve, lehet hogy nincs is ilyen elzárkózási szándék a Sony részéről. Sokkal inkább az lehet, hogy egész egyszerűen el vannak maradva ezzel is.
Sokkal valószínűbb, hogy nem az aaa címeknek, sokkal inkább a storeból pénzért letölthető B kategóriás cuccosoknak jelentene konkurenciát!!! -
Csak a Sony-n múlik, mivel a Linux nem közvetlenül a hardvert éri el, hanem egy köztes absztrakciós réteget. Itt döntheti el a Sony, hogy mihez enged hozzáférést a Linuxnak - jelenleg az RSX-hez nem, és gondolom, ez még sokáig így is marad. Egyszerűen nem akarják megengedni, hogy AAA játékokat lehessen fejleszteni PS3-ra az ő licenszelési rendszerük megkerülésével. -
ITTlehet csatlakozni, ahhoz a petícióhoz, amelyben megpróbálják a SONY-t ösztönözni, hogy minnél előbb tegye Linux alol is elérhetővé az RSX használatát.
Nem igazán látom tisztán, hogy ez mennyire múlik a SONY-n, és mennyire a Linux disztribúciók készítőin, de ártani nem árt, legalább látják, hogy hányan használjuk, használnánk a Linuxot.
Valahol írják, hogy ha más haszna nem is lenne, de legalább valami 60MB-nyi RAM-ot még fel lehetne szabadítani. -
Hát úgy tűnik még várni kell, amíg az mplayert cell-re is optimalizálják!;) -
Alakul..bár a nagyon részletes szakaszoknál még mindig van egy kis "riccegés".. -
kb 20perc múlva eredmény..
-
turho #228 Próbáld, hátha :) A Starwars filmeket szívesen megnézném egyszer HD-ben :DDD -
mp4 video hq(xvid)-re konvertálva egy 30mp-es mkv-t,jónak tűnik.Még kipróbálom egy nagyobb referencia anyaggal is,azon jobban látszik majd a kép minőségének változása.
-
Én még nem adtam fel..:D
Kipróbálom a linuxon is azt az mp4-et,amit a ps3 alapból csak kép nélkül játszott le.Ha jó lesz,akkor tolom át az összes mkv-t mp4-be.:)
-
turho #225 Akkor voltaképpen nem érdemes/lehetséges a hd filmekkel erőlködni? -
A sárga kutyára telepített mplayer viszi az mkv-t,de sajnos darabosan.:/ Megpróbáltam a total video conerterrel mp4-be átconvertálni a 720p-s mkv-ket,de sajnos csak hangjuk lett (mpeg2-ts-t meg fel sem ismerte) a ps3. -
Kraptor #223 Vagy tán egy kicsit több lé van ott mint itt:):) -
Jimanszky #222 valaki tudna ajánlani olyan lejátszót,ami viszi az mkv filmeket?egyáltalán mi ez az mkv?valami új formátum hd filmeknél?
köszi -
turho #221 HD videok lejátszásával kísérletezik valaki valamelyik linux alól ps3-on? Engem az motiválna az egészben, ha tudná lejátszani a h264 mkv stb. hd videofileokat... -
Akkor gyerünk,indulj csapkodni!:) -
Vagy talán nem vagyunk elég rámenősek, az asztalra kell csapni sony-éknál!
-
A dánok csak fele annyian vannak,mint mi magyarok,mégis kaptak a system settingsben dán bill.támogatást..:D -
Áh, az maga lenne a csoda, sajnos mi túl picik vagyunk ehez,késöbb talán jön valami rendszerfrissítés erre is?!
(PS3 Linux post...) -
Jah..linuxon nem művészet beállítani,hiszen már a telepítéskor is adott ez az opció..:D Azt hittem,hogy a game-os alatt sikerült beállítanod a hu kiosztást.:) -
Kezdj el egy új telepitést... Töltsd le azt amit én mégegyszer...
ps3 linux iso 20061208 -
Jimanszky #214 na megvettem a digit monitort,de így még annyit se hoz be,mint a tv-n:(mi lehet a baj?benyomom h ydl480i és utána megint fekete képernyő:((( -
Fejből még nem megy este ha hazaérek ps3 linux alol leszek es pontosan megnezem... -
Pontosan mit csináltál,és hogyan??:)
-
Átlőttem a bilt a hungarian 101 nél angol volt, most átálitottam hungarian ra és lám megjött minden ékezet és betü!
-
-
Valahogy sejetetem, hogy ez lesz a válaszod;))) -
Egyszerűbb ha routert veszel és azzal egyből van net.
-
Én is!;)))
A kérdés végül is az lenne, hogy hogy állítsam be a netet? Telepítéskor nem volt az ADSL modem csatlakoztatva, és bootoláskor hiába dugom be, azt írja nem találja az ethernet kapcsolatot.
A rendszer beállításokat már nézegettem, de nem jutottam túl sokra. Többek között, mert az ablakok sem nagyon férnek el a képernyőn.;)
Szal annyira nem is erüöltetném én ezt a Linuxot, amíg nincs jobb megjelenítőm, de azért legalább egy netet jó lenne összehozni. -
Mi lenne a kérdésed, most munkaidőben vagyok!
-
Hgrrrrrrr!!!
;))))
Majd akkor holnap visszatérnék erre az ADSL témára.
Jó éjt!
-
Viszont mara ennyi idom maradt a tesztre, holnap melo, menek durmolni, jo ejt mindenkinek!
-
Igen ADSL.. 4Mbit/s.. nem rossz a kicsike csak foglalkozni kell vele.. En 26-os LCD tv-n nyomatom..
-
Ouups!
Közben volt egy kékhalálom is.
Na ezek azok a kis apróságok, amik marhára nem fognak hiányozni, ha végre teljesen átmegyek PS3-ra. -
Kúl!!!
Nem tudom mikor tudom megvenni a 24'-os moncsimat de már marhára várom!!!
A TV-n való línuxozás, kb egy játékdemó szintjét jelentii. Pl hogy ugye nem akar egy csomó progi elindulni.
Amúgy neked ADSL-ed van? -
Nah opera megvan, van yelowdog os is a telepitheto valtozatok kozott, felmegy szepen, csak az ikont nem rakja ki, de parancssorbol beirva opera elindul 
Pl firefox alatt ezek a beillesztheto smileyek grafikailag lelassulnak,opera alatt minden jo!
-
most probalom atalitani a billkiosztast, meg nezek par multimedias dolgot,meg egy opera bongeszot, remelem lesz ra, ez a firefox nem a szivem csucske
-
Koszi, minden rendben, es nagyon tetszik!
-
Gratula!!!