396
Linux telepítése és használata PS3-on, tippek-trükkök-tanácsok
  • Jimanszky
    a login-t nem fogadja el.password-re nem írja h incorrect
  • NEXUS6
    Öööö... Akkor már feltelepítetted?
    A root-hoz tartozó jelszót elvileg az install alatt megkellett adni! Aztkell beírni.
  • NEXUS6
    Asszem a kboot nem fog 576i felbontást feismerni, csak 480i-t.
    De a Tv-k nagy része szerenencsére ismeri az NTSC-t.
  • Jimanszky
    basszus,tényleg 576,csak NTSC-ben 480.akkor nem értem...
  • Jimanszky
    nem 576i-s,mert a menüben átállítottam és nem mutatott emmit se.sztem 480-as az sd tv-k felbontása.csak 1080i-s meg 480i-s van.
  • zola2000
    A palos tévék felbontása 576i.
  • Jimanszky
    nekem meg elindult 480i felbontásban,viszont kér valami logint:(az égvilágon mindent megpróbáltam de azt írja ki h incorrect:@
  • item
    Kipróbáltam, ismét ugyan az, viszont azt észrevettem hogyha lehuzom a billt akkor rendesen bootol, és tölt ha rajta van akkor meg valami usb-s kiirásokat csinál, valszeg a billt nem szereti. ünnep lévén nincs lehetőségem usb-s bill cserére, majd holnap esetleg.
  • Jimanszky
    mit értesz azon h alacsonyabb felbontásban?nekem a gép standard-re van állítva.
  • NEXUS6
    GENIUS LuxeMate Scroll PS/2 csatival
  • item
    Milyen billentyűd van ? Én is megpróbálom még 1x...
  • NEXUS6
    Hát hagyományos tv-n sajnos nem egy nagy élmény. Talán egy 100Hz-esen azért jobb.

Először a telepítést alacsony felbontásban kell végrehajtani.
    A kboot indulásakor nyomj tabot a billentyűzeten, amíg az "installtext" opcióra nem vált.

Kapsz egy kis felbontású szöveges képernyőt, túl sok mindent nem kell állítgatni. Az elején le akarja csekkolni a telepítőlemezt hogy sérült-e, de nálam nem működött, úgy hogy skippeltem. Aztán a nyelvet és a billentyűzet kiosztást kell beállítan. És azt hiszem más nincs is.
    Ez után kb 1 óra, amíg a programcsomagokat felrakja.
  • Jimanszky
    könyörögve kérlek,írd már le privátban hogyan raktad fel lépésről-lépésre!!!kérlek kolléga:)!!!
  • zola2000
    Na ne má most mobil telefonról írok opera minivel. A t9nek hála még a gépelés is gyorsan megy. Egyébként classic controllerrel hogy gépeltek? Nem lassú egy kicsit ugy a gépelés? (tudom usb billentyűzet + egér)
  • NEXUS6
    Na fenn van a Sárgakutya, még a GUI is működik (hagyományos tv-n;))))
  • Jimanszky
    nem értek hozzá,azért kérdeztem:).engem a Linux érdekelne,csak sehogy se akarja feltenni...
  • guardian hero
    Meglepne, ha hivatalos firmware-ben lenne DivX lejátszási lehetőség... akkor kevesebben vennének Blue-Ray lemezen filmeket Sony bácsitól és támogatóitól.

Ami viszont jó hír, hogy az Xbox Media Center csapata már dolgozik egy PS3-as, Linux alapú(?) media centeren, ami valószínűleg minden igényt kielégít majd médialejátszás terén. Addig is ott a sima mplayer.
  • Tutu12
    View->Character Encoding->Western (többnyire ez megfelelő a magyar oldalakhoz,már ahol az ügyes webmester nem használ eltérő kódolást egy oldalon belül(pl a keret más kódolásban van)) Sajnos nem jegyzi meg a böngésző,hogy adott oldalhoz már egyszer beállítottad a kódolást,így minden egyes alkalomkor újra meg kell tenned.
  • Jimanszky
    miket állítsak be a toolsnál?
  • NEXUS6
    Nekem meg a mehetre kattintva nem küldi el az üzenetet PS3-on!!!????
  • Tutu12
    nyomj ott egy "start"-ot,és már írhatod is be az url-t..:D
    Ha pedig "select"-et nyomsz,akkor könyvjelzőbe is felveheted.A háromszögre meg egyéb beállítási lehetőségek jönnek elő(szükség lesz rá,mert "szerencsére" az elavult 8859-2 karakterkódolást használja szinte az összes magyar honlap,pedig ott a jól használható utf-8.
  • Jimanszky
    dvixet is tud majd lejátszani a PS3?valami újabb firmware lesz hozzá?
  • Jimanszky
    hogy a francba írsz ide PS3ról???nekem csak a home weblap jön be az internet browseren:(
  • item
    Én nem is probalkoyom amig nem lesz hasznalhato a billem meg az egerem a telepitonel. Amugy ezt ps3 rol irom,egyenlore megteszi ez is! Nemsokara lesz hozza az other os en keresztul olyasmi mint a XBMC , vagyis xvid divx filmlejatszo,halozati kliens windowsos megosztashoz,stb stb amiket tudott a box1 re megirt Xbox media center.
  • Jimanszky
    rohadjon meg a Linux!!
  • Jimanszky
    na jó.most megírom az ISO-t egy másik DVD-re.ha így se jó,hagyom a francba
  • zola2000
    Talán a cell megfelelő sebességgel futtatná az n64emut. És akkor többet nem mondanám azt hogy nem lehet jó játékot játszani ps3mal ^_^ (figyelitek a smilyt xD)
  • Jimanszky
    a neroban jó lesz ha úgy írom,h bootable data disk?ez van a dvd-kép íráson belül:S..
  • Jimanszky
    óóó de hülye vagyok:((((bocsi:D.akkor próbálkozok...
  • Tutu12
    Én linkelhetem,de szvsz winen nem sokra mész vele.. k3b/wiki
  • Jimanszky
    légyszi Tutu linkeld be h melyik íróvál írtad ki azt a ki...ott iso fájlt.köszi!!már a tököm tele van.tudna valaki ajánlani egy olcsó 20 collos DVI-os monitort?
  • Tutu12
    ps3-re kíntendó emulátor??Vagy a linuxosra gondolsz?Az szvsz a hiányzó 3d miatt nehez működne használható sebességgel.
  • zola2000
    Próbált valaki rajt nintendo64 emulatort? Hogy ment?
  • Tutu12
    Jó kérdés..:D
  • Jimanszky
    egy abszolút kezdő mennyire tudja használni?
  • Jimanszky
    sajna még nem használtam:S
  • Tutu12
    Nem olyan lassú,mint ahogyan híresztelik.Ha már használtál linuxot,nem fog meglepetés érni..
  • Jimanszky
    a yellow dog megvan.3,31 giga,ha jól tudom
  • Jimanszky
    mert akkor én is azzal a progival írnám ki.leírnád nekem privibe h hogyan csináljam?leköteleznél.
  • Jimanszky
    amúgy egy kezdőnek nehéz használnia azt a disztribuciót?tényleg lassú?