602
-
#322 Ugye nem downgrade-elt a program miután feltetted ezt a béta verziót? Mert ez nem hivatalos, és így a program azt fogja látni, hogy a 268 a legfrisebb, és hiába nagyobb a verziószáma az újnak, visszafrissíti magát a 268-ra. Ha netán nállad is így volt, és ezért nem ment a netmeosztás, és van türelmed, akkor próbáld meg újra. :) Ha nem downgradelt a comodo, akkor sanos nem tudok mit mondani, talán a következő hivatalos verzió orvosolja. :) -
_Vegeta_ #321 Jelentem ICS tovabbra sem mukodik, tovabbiakban leszarom az ujjitasokat es megy fel a 2.4. -
#320 Tévedtem, lehetséges, hogy megtalálja az új veriót, de ne fogadd el, ha nincs gond a .268-cal. Várjuk meg a véglegeset. -
#319 Újratervezett és optimalizált safelist a ludas. -
_Vegeta_ #318 Remek, leszedem es holnap delelott kiprobalom. Koszi -
#317 Elvileg működnie kell. Itt a lista a javításokról:
* FIXED! VPN Clients cant connect to VPN servers
* FIXED! cmdagent.exe consumes 100% CPU
* FIXED! System reboot takes too long when CFP is installed with some other security software such as Avast
* FIXED! CFP can not find the application behind a connection(for example kaspersky web scanner)
* FIXED! "System Idle Process" is now changed to "Windows Operating System" to describe applicationless traffic(So no more system Idle Process in anywhere in CFP)
* FIXED! Internet Connection Sharing(ICS): CFP is now compatible with ICS servers(users will need to answer some popup alerts)
* FIXED! System performance has been slightly improved
* FIXED! Defense+ allowed some applications to modify a protected file wven if it is not allowed
* FIXED! 8.3 path conversion and its associated duplicate entries/not remembering my answer problems(e.g. for BOClean or AVG)
* FIXED! if CFP.exe is active, trying to rerun cfp.exe will activate the currently active CFP.exe instance now
* FIXED! Accidental BLOCK/ALLOW for image execution popups are NOT remembered through out the application life time anymore(This means if an application is blocked/allowed from being executed without remembering, it will be asked again).
* FIXED! Default global rules for NON-P2P mode has now been changed to allow various incoming ICMP messages that affects windows updates and trace routing applications
* FIXED! New application signature database has been introduced : the size and format has been significantly changed to prevent false al;erts from some AV programs
* FIXED! Crashes while opening help file from the GUI links
* FIXED! Crashes related to password protection dialog
* FIXED! Introduced the defense against a new keylogging technique -
_Vegeta_ #316 Valaki irja mar le hogy a ICS mukodik-e ezzel a 3.0.14 verzioval lecci. -
#315 Ez egy béta verzió azoknak, akiknek problémái vannak a 0.13.268-as builddel. Ezzel a "speciális verzióval" akarják megnézni, hogy a 268-as által produkált hibák javítva vannak-e. Nem hivatalos verzió, így az updater nem tölti le, és a hivatalos oldalon sincs.
Ha nincs problémád a 268-cal, akkor nem kell használnod. -
#314 Hmm, nekem még 0.13 van és ha check updates-t csinálok, nem talál újat és a comodo oldalán is még a régihez van a link. Nem értem miért. -
zoltang #313 Érdekes:
CFP_Setup_3.0.13.268_XP_Vista_x32.exe ~32MB
CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x32.exe ~9MB
CFP_Setup_3.0.13.268_XP_Vista_x64.exe ~60MB
CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x64.exe ~38MB
-
zoltang #312 Comodo Firewall Pro 3.0.14.273
CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x32.exe
CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x64.exe
-
Arki #311 Írjon nekem, akiknek az alábbi problémáik vannak:
* VPN kliens nem tud VPN szerverekhez kapcsolódni
* cmdagent.exe 100% CPU
* a rendszer újraindítása nagyon sok időt vesz igénybe más biztonsági programok együttes használatakor (pl. Avast)
* a CFP nem találja az alkalmazást egy kapcsolathoz (pl. kaspersky web scanner)
* Internet Connection Sharing(ICS) nem hozható össze ICS szerverekkel
* nagyon lecsökkent teljesítmény (tűzfal telepítés után/használattal)
* a Defense+ tiltás ellenére néhány alkalmazás módosíthatott védett fájlokat
* 8.3 elérési út és duplikált bejegyzések, nem emlékszik válaszra (pl. BOClean vagy AVG)
* ICMP üzenetek nem jutnak be (nem-P2P programok, de pl. valamilyen tracer-t végző program)
* fals riasztás vírusirtó fájlokról (~digitális aláírással kapcsolatos)
* hiba súgó fájl megnyitásakor a programból
* a jelszót bekérő ablaknál hiba
Más problémával mindenki használja a fórumokat, KÖSZÖNÖM!
Arki (ark/kukac/freegamespalace.org) -
#310 megcsináltam az elözö hszekben írtakat az utorrenttel
kb egy hétig tökéletes most ujra áttet passziv állapotba
hetente kell beállítani a portot? -
zintan #309 Köszi
Látom, Te is NOD32-t használsz. Nem lassult le a Comodoval a géped?
Elötte Keriot használtam, azzal sokkal gyorsabb volt. -
#308 Elindítod a Comodo Firewall Pro 3.0-t, aztán rálattintassz a "Miscellaneous" fülre. Settings > General > Automatically start the application with Windows > ide teszel egy pipát apply aztán készen is van. -
zintan #307 Sziasztok,
Most telepítettem a comodot. Hol kell beállítani, hogy indításkor müködjön is. Ugyanis csak akkor indul el a túzfalas védelem, ha az asztalon lévö ikonra klikkelek. Ekkor megjelenik a tálcán a kis ikon. Az egér jobb billentyüvel klikk a tálca kis ikonjára, akkor látom, hogy a kipipálva a "tálca ikon bekapcsolása". Amikor újra indítom a gépet nem jelenik meg a tálcán az ikon. Hol kell aktiválni, hogy automatikusan bekapcsoláskor beélesedjen a túzfal is?
Köszi -
#306 Nem vagyok benne biztos, hogy a VPN kialakítása 100%-ig támogatott lenne a 3.0-ban a fejlesztők szándéka szerint. Vagyis megoldható, csak nem úgy, mint egy vállalati tűzfalban, amit többek között VPN-ek kialakítására használnak. -
_Vegeta_ #305 Remelem hamar kijavitjak a netmegosztast, noverem erdekeben. :D -
XRV #304 #291 visszaolvasás rulz :-) -
#303 A véglegesebn is vannak bugok. A final release-re 1-2 napra jött egy minor update, de most is dolgoznak a megmaradt, jelentősebb hibákon a véglegesnél. -
_Vegeta_ #302 A beta volt hibas ugytom. Bar ugynezki a netmegosztast a veglegesbe se javitottak ki. :D -
#301 Nálam nem ficánkol a procihasználata. Eddig semmilyen zavaró hibát nem vettem észre.
Reméljük a következő hibajavítás orvosolja ezeket a hibákat. -
#300 bassz most néztem
40-50 % között mozog a cpu-m
ezelött 2-6 közt ment -
#299 Még múltkor megcsináltam de nem volt jó :( -
#298 #278-nál az 1-es pontot próbáljátok ki. -
#297 Mások is tapasztalták már hogy a Nod32 3.0 és a Comodo Firewall Pro 3.0 együtt használata 100% CPU használatot eredményez? Mert nállam és Vardar-nál is ez a helyzet. Nem tudjátok mikor javítják ki vagy most mi lesz? -
kraius #296 Tud valaki segíteni? Van egy otthoni kis routeres hálózatom, az asztali gépen XP pro fut és USB-n csatlakozik hozzá egy nyomtató. Van egy noteszem is (Vista Home) és remekül tudok nyomtatni a másik gép nyomtatójáról is ... amíg ki van kapcsolva mindkét gépen a Comodo3. Fájlcserére is csak ilyenkor van lehetőség.
Hogy tudom beállítani a Comodo-kat úgy, hogy a két gép lássa egymást?
Köszi: Kraius -
patiang #295 Légyszi mondjátok meg, mit takar az : ERROR 206
Köszi!!! -
_Vegeta_ #294 A helyi halo nem volt nagy kunszt, bekapcsoltam a masik gepet feljott egy uziablak ott kellett megadni a halozat nevet majd bepipalni az elso bepipalni valot. Utanna firewall my network zonesnal hozzaadni aztan stealth port wizard ott csak egy nextet kell nyomni es kesz. Elvileg a netmegosztast is igy kell megadni csakhogy nem mukodik. Volt valami ilyesmi h a betaban nem mukodott ugytunik nem javitotttak ki vagy nemtom. Es itt a lenyeg a hivatalos forumba se irnak semmit. Komolyan a mérgem minden nap csak novekszik. :D
Rengeteg kommentet lattam amugy is hogy visszacsereltek a 2.4-re. En nemfogom mer sztem jo, csak a netmegosztas gazos. :S
Egyebkent varialgattam en mar mindent, megneztem a logot hogy mit tilt es pontosan ugyanazt a portot ip-t mindent beallitottam hogy engedje es igyis blokkolja. Szoval szerintem ez bug. -
XRV #293 #287 hsz-ben is helyi hálót írtam, és te erre reagáltál a #289 hszbem. Igaz vissza olvasván, valóban írtad működik.
Ha már neked működik a helyi háló, akkor te milyen beállításokkal oldottad meg? Azt a system-et amiről én írtam engedted? Ám ha neked műxik, akkor a megoldást benyomhattad volna, nekelljen nekem itt kínlódni vele :D
Internetmegosztásról sajni inem tudok semmit, mert itt ADSL + switch van és két gép külön tárcsáz be :-)
Logban mit blokkol? -
_Vegeta_ #292 Bocsi de ez a helyihalo, azert mondtam h az mukodik. De az internetmegosztas az nem. Szerintem kivettek belole, mert hiaba allitom be hogy enedje logba mindig ottvan h blokkolja. Eszmeletlen idegesito. :S -
XRV #291 Meg van oldva a helyi lan:-)
My network Zones alatt ugye ott a helyi háló, legalábbis gondolom az elején érzékelte a hálókártyát 3com az esetemben...
firewall>advanced>network security policy>global rules ott megadom
Action: Allow
protocol: IP
direction: in/out
Source: IP zone Ami a my network alatt van helyi zona (3com)
Destination: IP zone Ami a my network alatt van helyi zona (3com)
IP details: Any
Ezt tettem be, mert ugye minek vacakolni a számokkal, ha egyszer a my network zones-ba be van konfigolva.
És most jön a lényeg:
firewall>advanced>network security policy>aplication rules fülnél a
System-nél van egy allow out és egy block...
Oda be kell vinni egy új szabályt a helyi zónára (3com)
system katt 2x, add új szabály
action: allow
protocol: TCP or UDP
direction: in
description:: én helyi lant írtam be de bármit ami erre utal megadhattok megjegyzésként
source address: Zone, és kiválasztom a my networksnál megadott helyi lant (3com)
destination address: Zone, és kiválasztom a my networksnál megadott helyi lant (3com)
source port: any
destination port: any
és ezt a szabályt a piros fölé viszem.
Így most már látja a helyi hálót. -
#290 Hú de nagyot szívtam a 3-as verzsönnel. :(
Frissítsz? Ja.
Biztos nagyon jó, de megosztott nyomtató nem volt elérhető, utorrent vacakolt, végül már a bootini sem töltődött be.
Renszervisszaállítás, uninstall, 2.4-es verzsön fel -> minden ok.
-
_Vegeta_ #289 Ezt kerdeztem enis. :) -
XRV #288 Érdekes nekem az utorrentel nem volt problémám, amikor az utorrent fut, akkor az a port nem kerül blokkolásram zöld az utorrent. Viszont ha kilépek belőle, akkor afirewal>common task>view firewall evets alatt látom, szépen sorra blokkolja azt a portot :-)
Nem adtam meg semmilyen szabályt, csak amikor kérdezte ha jól emlékszem 2 alkalommal is akkor ki és másodszarra pedig be is engedtem. -
XRV #287 Helyi hálót, miként lehet bekonfigolni? Én így próbálkoztam és nem jött össze.
Hamár it tartunk, akkor megkérdem, mi a source és a destination fogalma?
Destination vagyis célgép az az én gépem? Source, forrásgép az a távoli gép?
firewall>advanced>network security policy>global rules ott megadom
Action: Allow
protocol: IP
direction: in/out
Source: IP range 192.168.0.1
Destinatio: IP range 192.168.0.10
IP details: Any -
#286 Köszönöm Arkinak és Zvarának is a segítséget. Apropó! Arki nagyon ismerős a neved :) Véletlenül nem te fordítottad az előző Comodo-t is? Csak nem te fogod fordítani a 3.0-t is? Ha te csinálod akkor körülbelül mikorra várható? Mégegyszer köszi! -
#285 Különben ahogy nézem amit Arki bemásolt szabályokat utorrenthez, jobbak, és biztonságosabbak is. -
#284 #281 nem frissítettem az oldalt :)
#282 nm. Biztos megy? Ha nem, akkor Arki megoldása marad. -
#283 Bocsánat, lemaradt a "Destination" mellől a "port".
"Destination Port" fülön belül kell portot megadni.