602
  • bmate0007
    csinálok egy PC Flank tesztet. Hátha...
  • zoltang
    Köszi.

""- Hol látom pl.: a programok listáját, hogy melyiknek van tiltva vagy engedélyezve a netre való lépés? (Réginél volt ilyen.)
    FIREWALL > Advanced > Network Security Policy > Application Rules"
    Ez? Ezt láttam, de itt nincs minden "már előjött" progi felsorolva.

""(és az "Alert frequency level" medium, minden pipa)."
    This computer is an internet connection gateway (i.e. an ICS Server) elé nem kell, föltéve ha egy másik gép nem ezen a gépen kerezstül kapja a netet. Routeres elosztás már nem tartozik ebbe."
    Alapból volt pipa, így hagytam. De most akkor kivettem. :)
  • bmate0007
    Megcsináltam mindent, de továbbra is fentáll:

Az első kép az "Ellenőrizd számítógéped védettségét", a második pedig az "Önmegtámadás" utáni eredmények. Szóval valami gáz van. :) Először a port láthatatlan, utána meg látható?^^
  • zvaragabor
    "- Hol látom pl.: a programok listáját, hogy melyiknek van tiltva vagy engedélyezve a netre való lépés? (Réginél volt ilyen.)
    FIREWALL > Advanced > Network Security Policy > Application Rules

"- A "támadási próbálkozásokat" hol mutatja, csak naplózza?"
    FIREWALL > View Firewall Events

"(és az "Alert frequency level" medium, minden pipa)."
    This computer is an internet connection gateway (i.e. an ICS Server) elé nem kell, föltéve ha egy másik gép nem ezen a gépen kerezstül kapja a netet. Routeres elosztás már nem tartozik ebbe.

Tűzfal sok feladatai közül az is fontos, hogy láthatatlanná tegye számítógépünket az internet felől, azaz minden port láthatatlan legyen a kívülről érkezők számára.

Úgyhogy bmate0007 nálav valóban nem j valami, első körben csinád meg azt, amit zoltang ajánlott (stealth ports wizard).

• zoltang
    Tegnap éjszaka rászántam magam és a 2.4-est lecseréltem a legújabb 3-as verzióra. Eddig nem bántam meg, mert a régihez képest sokkal kevésbé terheli a rendszert, gyorsabb az "internetezés" is, gördülékenyebb a win.

Nem mertem - a korábbi beírások alapján - advanced módba telepíteni, csak basic-be. De azért az alap-beállítások szintjén szigorítottam egy picit, de a defense + nem aktív (claen PC mode).

A régihez képest teljesen átírták a progit, ezért nem nagyon látom még át.
    - Hol látom pl.: a programok listáját, hogy melyiknek van tiltva vagy engedélyezve a netre való lépés? (Réginél volt ilyen.)
    - A "támadási próbálkozásokat" hol mutatja, csak naplózza?

Wigwam oldalon leteszteltem most a tűzfalat, a gyors, lassú és a "Szimulált UDP támadás az Internet felől" tűszfaltesztel.
    A teszt eredmény, hogy minden láthatatlan, rendben van.

bmate0007 #353
    Valami nincs jól beállítva. Nálam jelenleg a tűzfal szintje: "Train with safe mode" (és az "Alert frequency level" medium, minden pipa).

Van egy ilyen menü: (gondolom itt lehetne a portokat eltüntetni, én nem nyúltam hozzá, alapon van, a legfelső gomb)
    firewall-->common tasks-->stealth ports wizard
  • bmate0007
  • slime001
    Szerintem meg húzd ki a net kábelt és akkor tényleg láthatatlanok lesznek a portok!
  • bmate0007
    de hogyha egy port láthatatlan, akk egyáltalán nem látják a hackerek és így nem is kezdhető rajtuk támadás. ergó jobb ha minden láthatatlanon van. :D
  • slime001
    "Figyelem! Az, hogy a lekérdezett port látható az Internet felől,
    még nem jelenti azt, hogy nyitva is van." Egyenesen a Wigwam oldaláról!
  • bmate0007
    Felmentem a WIGWAM-ra és leteszteltem a Comodot. Háát.. a Támadás-szimuláción elég csúnyán elvérzett. Ugyanis minden portot láthatón hagyott.
    Nem lehet valamit tenni/konfigurálni a tűzfalon, hogy láthatatlanok legyenek a portok?
  • XRV
    Igen ugyanazok, legalábbis ugyanúgy tettem be őket :-)
  • zvaragabor
    Kicsit én is álmos vagyok mostanra, nem megy olyan könnyen a gondolkodás.
    Gondolom úgy van, de azért megkérdezem: A 3.0.14.276-os verzióval is van hamachis szabály ugye? :)
    Majd holnap válaszolsz ha akarsz, én is lassan nyugovóra térek.
  • XRV
    Lehet rosszul fogalmaztam, elnézést.
    Másik gép pingel engem és erre én vagy adok választ vagy nem.
    IP alapú pingre azt értem amikor rendes IP jére pingelem meg, tehát, futtatásba beírom cmd és beírod ping + az IP-jét.
    ping 81.182.xxx.xxx és erre (nem) adok választ, ami helyén való is mert tiltja az ICMP szabály ugye, block icmp echo request.

A hamachi a my network zones-ba van betéve, ott van megcsinálva az a pár hamachis IP akik a hamachin rajta vannak.
    No ha azt a hamachi zónát oda betesszük a global rulesba és a ICMP tiltó fölé visszük, akkor az engedve van. Hamachiból megy a ping( mások pingelnek emgem és én válaszolok neki). Ha az ICMP tiltó alá visszük akkor nincs a pingre válasz.
    ICMP blockot áttesszük allowra, akkor mind hamachi alol (5.x.x.x), mind rendes IP (81.182.x.x ADSL) van válasz.
    Ez így volt a 3.0.13.268 as verzióban

Az új 3.0.14.276-os verziónál ez nem akar így működni. Ott mindig tiltja. Csak akkor nem ha Allowra tesszük a globálisban az ICMP-t, de ez ugye nem túl jó mert akkor mint írtad kintről is ezzel megkereshetnek a hackerek.

Asszem mára ennyi, holnap folyt. Köszi az eddigieket.
  • zvaragabor
    Itt van. Van magyar szekció is, de az nem valami életdús.
  • zvaragabor
    IP alapú ping tudtommal nincs, hisz a ping az ICMP protokollt használja, legfeljebb csak annyi, hogy IP-t tudsz pingelni.

Talán hamachinak olyan szabálya volt, ami engedélyezte a pingelést, és ez felenti a blokkolás alúl, mert a tiltó szabály fölött áll. Vagy nem tudom. :)
  • XRV
    Merre van az a hivatalos fórum? Magyar nyelvű vagy angol?
  • XRV
    Szerencsére egyik barátomnak még a régi van fent és így tudjuk nézegetni.
  • XRV
    http://images.netbag.hu/20071227/1198794304843.jpg

Ott van és tiltja, vagyis működik, mert ha fölötte kivesszük a hamachi LAN szabályt akkor nem ad választ.
    Rendes IP alapú pingre persze nincs válasz, mert arra nem adtunk meg szabályt.
  • zvaragabor
    Felteszem a kérdést a hivatalos fórumban, hogy melyik blokkoló szabály kell.
  • zvaragabor
    Kicsit kavarodás van a programon és a verziókon belül, nem vagyok benne biztos, hogy a legelső hármas verziók is ICMP-t blokkoltak volna, hisz a HELP file-ban is IP alapú blokkoló szabályt mutatnak a General Rules menü képén, és a HELP fájl még nincs frissítve a 3.0.14.276-os verzióra, azaz lehet, hogy a legelső hármas verziók engedték a pingelést.
    Biztos, hogy ugyan ez az ICMP tiltó szabály volt a 3.0.13.268-as verzióban is?
  • XRV
    Köszi tényleg ez volt az.
    Viszont érdekes hogy a régiben is ott volt CFP_Setup_3.0.13.268-as és ott meg ment a ping ez alatt is. Vagyis minden ugyanaz és mégis ott még jó, itt nem.
    Most akkor melyik a jó?
  • zvaragabor
    De nem vagyok benne biztos, hogy ez az IP alapú blokkolás föltétlen kell, hisz a gyári szabály csak az ICMP ping kéréseket tiltotta. Legföljebb exportáld a beállításokat, hogy vissza tudd állítani, arra az esetre, ha valami gubanc lenne. :)
  • zvaragabor
    A legtöbb mai tűzfal egyik feladata hogy tiltsa a ping kéréseket(hackerek, támadók is gyakran használják a pingelést). Ha minden igaz, akkor erre van egy szabály a FIREWALL > Advanced > Network Security Policy > Global Rules, és itt elvileg olyan, hogy:
    "Block And Log ICMP In From IP Any To IP Any Where ICMP Message Is ECHO REQUEST"
    Ezt alakítsd át Allow-ra, és hogy ne logoljon(de ha gondolod akkor logolhat), majd hozz létre egy új szabályt az alábbi alapján:
    Block And Log IP In From Any To IP Any Where Protocol is Any
  • XRV
    Feltettem a comodot újra. A régi ami a 2.4 ről frissített updatelve, az, vagyis annak a telepítője nem volt meg. Igaz mst küldik át nekem :-).
    Szóval 3.0.14.276 os van fent és az istennek sem tudom beállítani, hogy a pingre válaszoljon a gépem. Én tudok pingetni másokat, de ők engem nem. (nincs válasz)
  • zvaragabor
    Figyelem!
  • zvaragabor
    Ha a paccsot telepíted, akkor nem fog kérni semmilyen módot, egyszerűen csak telepíti a frissítéseket. A beállítások mind megmradnak.

Ha a teljes telepítőt akarod feltenni, akkor érdemes előtte exportálni, elmenteni a beállításokat a programból uninstallálni a fentlévőt, újraindítani a gépet, és telepíteni az újat. Ezután elvileg mindegy, hogy milyen módban telepíted, utánna úgyis importálod az elmentett beállításokat, és visszakapod őket.
  • slime001
    Az új verziószámú Comodot lehet Advanced módba telepiteni vagy ezt is basicen kell? Ez valami bug amúgy? Mármint hogy ha advanceden telepited megöli a géped.
  • zvaragabor
    Gondolom tovább javították, optimalizálták a méretét.
  • zoltang
    CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x32.exe ~9,6MB
    CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x32.exe ~9,5MB

CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x64.exe ~38MB
    CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x64.exe ~19MB

Érdekes. A xx.276-os "végleges"? Még kisebb a mérete, mint a "nem végleges" korábbi xx.273-nak.
  • zvaragabor
    Kiadták a véglegeset (3.0.14.276)!
    Itt vannak a patch-ek:
    (32bites változat):
    http://download.comodo.com/cfp/download/Patches/CFP_Patch_3.0.14.276_XP_Vista_x32.exe
    (64bites változat):
    http://download.comodo.com/cfp/download/Patches/CFP_Patch_3.0.14.276_XP_Vista_x64.exe

Telepítés: Csak letöltitek, telepítitek, és kell majd egy újraindítás.

Aki most tenné fel először, az az alábbiak közül válasszon:
    (32bit):
    http://download.comodo.com/cfp/download/setups/CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x32.exe

(64bit):
    http://download.comodo.com/cfp/download/setups/CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x64.exe
  • Gundark
    Jó köszi, én is elvagyok vele, csak érdeklődtem :) No meg az az igazság annyira nem hiányzik nekem hogy magyar legyen, mert azért bírok angolul :)
  • Airbus A380
    Én megvárom addig bőven jó a régi is és addig gondolom kiforr az új.
  • Airbus A380
    Igen a fordító azt igérte nekem hogy kb januárba....

• Gundark
    Érdekes ez a sok problem. Nálam szerencsére nem jelentkezik egyik sem. Sőt még a mikrotorrent is aktiv. Már biztos volt róla szó, de lesz belőle magyar változat?
  • KO
    sok még a gond.
    majd kiforrja magát.
    reméljük.
  • _Vegeta_
    Öh ugy csinaltam, hogy letoroltem teljesen az egeszet aztan fresh install az ujjal, es igy nem ment. Varok nehany honapot akkorra mar csak kijavitjak ezt az idegesito bugot, mer amugy tetszenek az ujitasok. Viszont addig a 2.4 is tokeletesen megfelel, megy minden ahogy kell. ;)
  • zvaragabor
  • Kori
    igen müködik pár napig aztán újra kell csinálni az egészet
  • zvaragabor
    #277, esetleg #279-cel működnie kell.
  • skinnyman
    utorrentet sikerült már 3.0-val belőnie valakinek? Megcsináltam egy netes leírás alapján is de felkiáltójelet mutat továbbra is...