67
-
fade2black #67 joltudod
http://xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e6420.html
a 6420at 3720ig huztak xbiték. xtremsystemen is jönnek aza eredmények, nagyon igéretes darab. -
zserrbo #66 Én is úgy tudom, hogy lesznek ezek a "20-as" változatok, vagyis asszem ezek, de lehet 4420 és nem 4320 az. Úgy emlékszem áprili 19-én lesz - ezekkel vagy ezekre azt nem tudom - frissítve a terméklista. -
#65 a harmadik negyedév az szeptember tényleg? mert nem akarok addig várni =(
és tudtommal valami 20-as széria is várható, a 6420 4320 stb.. vagy én vagyok eltájolva? =/ -
fade2black #64 talán...? http://dailytech.com/AMD+Bringing+Torrenza+and+Fusion+Together/article6512.htm -
dez #63 Milyen hírekre gondolsz? Keresgéltem egy sort, de nem találtam ide vonatkozót. -
fade2black #62 pontosan. míg az olcsó "15Ks" lap AMDnél nemokozott anno tuninproblémákat pl egy asrock dualsata is ment 280fsbt amivel gyak maximálisan kilehetett hajtani az X2ket addig intelnél a budget lap komolyan visszafoghatja azt az e6300at ami egy 25Ks lapban vígan megy 3500öt.
Ezért aki budgetet akar olcsó lappal az mindenképp e4300at vegyen, így mégha elakad a lapja 300 környékén ami azért előfordul még mindig megvan a 9* miatt a 2700 ami azért nemrossz.
Ettől függetlenül aki teheti maradjon a hihetetlen jó tuningbarát p965 + e6400 nél, stabil, brutálisan jó párosítás.
btw DEZ megvan MO/Európa eddigi legjobb levegős X2je.
amd
legujabb (6000+)os széria abból optreon ráadásul olyan batch számmal amilyen jót énmég életemben nemláttam. Nemcsoda. -
dez #61 Alaplaptól is függ. Itt az alaplapnak is bírnia kell(ene) az igen magas FSB-ket ehhez, de sok nem teszi. -
fade2black #60 jahát újabban vannak darabok amik nemmennek 3ghz felett. A 90%a viszont minden gond nélkül, alapafeszen.
szerencsésebb darabok 3.5-4ghzet, mielött még bekompresszorozna vki: Ezt sima léggel teszik. -
#59 Nekem a hét éves 900-as verka még mindig több mint elég. -
#58 Itt egy 65 nanos AMD fogyasztás-teszt, érdemes összevetni a másiknak az fogyasztás eredményeivel. Két tesztben a konfigurációk nagyjából megegyeznek, annyi a különbség, hogy itt nem NF590-es chipsete van az AMD-nek, illetve a VGA is más (de mint az az Intelnél gépnél látszik, nem sokat nyom a latba). Idle állapotban (amikor ugye megy a Cool&Quiet, tehát az AMD 1GHz-re veszi vissza az órajelét) Intelek között nincs nagy különbség, de AMDnél... -
#57 Macbook Pro-ra gondolsz?:) Nem tűnik rossznak, de fél millió forintot kevés ember ad ki egy gépre. Játékra már most nem a legtökéletesebb, s ugye legfőképp azokon érződik egy gép avulása... -
Su0my #56 srácok, nem kell hascsikarást kapni minden fél/1/2 évben, hogy jaj, majd én milyen új gépet veszek: vegyetek egyszer egy iBOOK Pro-t és minden igényetek ki lesz elégítve legalább 5 évre. ennyi. még windowst is tudtok rajta futtatni. 1000x jobban megéri! -
dez #55 Pl. Intel-híres topikokban merül ez fel néha a ph-n (pl. 2-3 hete), de más fórumokon is találkoztam már vele. -
Inquisitor #54 "Eközben amd meg továbbra is lapít :("
Lapít? CeBit híreket nem olvasol? :D -
kandeláber #53 Tudnál adni linket ilyen fórumra? -
LADA Kalina #52 nah igen várni tényleg hülyeség, legalábbis mindig a következő generációra, ami jó mindig drága, ami olcsó mindig elavult, vagy útban van gyorsan affelé. én is nemrég újítottam, 1-2 hónapja, és én is néztem erősen hogy melyik éri meg egy athlon xp 1700+ @2000+ után, az X2 3800+ 25körül volt, a core2-k 40 fölött, így a választás meglehetősen könnyű volt melleseg tökéletesen elégedett vagyok a teljesítménnyel, en ezt se nagyon használom ki, különban is a memória mérete is nagyon sokat játszik a sebességben, néha többet mint a proci(nagyobb memó mellett megszűnik a folytonos átlapolás - swap-elés). -
fourgee #51 2002-ben vásárlás előtt álltam. Az akkori 1600+-os Athlon XP majdnem fele annyiba került, mint a hasonló teljesítményű Intel. Akkor azt vettem. Tavaly decemberben megint vásárlás előtt álltam. Úgy döntöttem, hogy ha már új gép, akkor legyen 64 bit és 2 mag. Megnéztem a 3800+-os X2 árát és teljesítményét és összehasonlítottam az E6300 ugyanezen tulajdonságaival, és ott az jött ki, hogy 1-2 ezer forinttal többért sokkal nagyobb teljesítményt kapok, így az E6300-at választottam. Akkor az érte meg jobban...
Viszont az, ahogy egyesek el tudnak vitatkozni azon, hogy Intel vagy AMD, az eléggé vicces és szórakoztató. :) Nekem ha gép kell, akkor azt veszem, ami akkor jobban megéri. Várni azért hülyeség, mert akkor életem végéig várhatnék, hogy jó vételt csináljak. -
LADA Kalina #50 kíváncsi vagyok, ha az intel ilyen hamar ilyen lépésre szánta el magát, akkor mit tudhat az új amd -
dez #49 A túl durva verseny az egyik szereplő befuccsolásával is járhat. Emailek tanúsága szerint korábban is többször erre pályázott az Intel. -
dez #48 1. Egyre jobban jön befelé a GPU-k - nem hogy nem jéték célú, de - eleve nem 3D-grafikai felhasználása.
2. Nem tudom, Intelnél hogy volt, de AMD-nél a K8-asoknál együtt járt a 64 bit (mivel az összes tudta, kivéve pár korai s.754-es Sempron) és a nagyobb sebesség.
3. Ezt talán mondani sem kell: sok nem-játék program ki tudja már használni már a többmagos procikat.
4. Most is van 1-2 játék, és hamarosan jóval több is lesz, ami szintén ki tudja használni a többmagú procikat. -
BStage #47 "Gondolom terhelés esetén az alaplap is többet fogyaszt"
ugyanmár. 1-2W-nál többet biztos nem emelkedik a lap fogyasztása semelyik platformon. Amúgy is elhanyagolható a mai processzorokhoz képest a lap összfogyasztása. (a legkevesebbet és a legtöbbet fogysztó lapok között összesen nincs 8W-nyi különbség, nemhogy ennyit emelkedjen a terheléstől, de még az is elhanyagolható lenne a 100W fölött fűtő procikhoz képest) -
#46 Gondolom terhelés esetén az alaplap is többet fogyaszt. Amúgy megnéznék egy ilyen tesztet 65nm-es AMD-vel is. -
who am I 7 #45 Gyerekek...hát hogy nektek nincs jobb dolgotok öljétek egymást, h c2d v. barszelóna..istenem.kockák. Lássátok már át, h a verseny csak nekünk jó.Ne suxoljátok egymást.kisbuták :) -
#44 Csak azt nem tudom hogy minek fejlesszek gépet, ha egy rakás szar a játékfelhozatal. Crysis, Alan Wake, ami majd valamikor megjelenik és sokat fog kajálni, de más nincs. STALKER meg régebbi gépeken is simán hasít.
Aki meg nem játékra használja a pc-t, az valszleg nem fogja szarrá húzni a prociját, illetve nemhiszem hogy 8x00-es kártyákat csreberél. Ja és a legtöbb játék a VGA-t kajálja, max majd késöbbiekben lesz értelme a 2magos prociknak.
Ez a 2magos para emlékeztet a pár évvel ezelötti 64bites kabaréra, amikor a sok HW buzi rohant 64bites procikat venni, gyönyörű árakon mert az megéri és jó befektetés a jövőre nézve. Most pár év eltelte után lett egy MS pistánk, ami lezabálja a fél pc-t és az egykori 64bites hardwer trollok megcumizták, illetve alig van 1-2 progi ami 64bites. Ez megy most is, rohannak a 2magért, holott qrvára semmi értelme, mert majd ha igazán eljön az ideje, na akkor a mai 2magos konfigok áran vehetne 5x jobbat. -
dez #43 A tesztből teljesen hiányzik a bináris tömörítés (zip, rar, stb.), pedig ezek elég memória-hozzáférés igényesek, és elég hétköznapiak szerintem.
Kicsit túlzásokba esel a C2D húzhatóságát illetően. Más fórumokon sokan panaszkodnak, hogy nem éppen úgy sikerül, ahogy a mondák tartják. -
dez #42 Nem lapít, csak nem vagy elég figyelmes. ;) -
dez #41 Nem tudom, mit csodálkozol, a 6000+ 90nm-es proci! Még jó, hogy sokat fogyaszt. Ehhez képest megfelelő tuninggal és némi szerencsével 65nm-esből is ki lehet hozni 3GHz-t. (A gyárilag válogatott 6000+-ból meg 3,5-öt.)
Mem: a K10 (tévesen nevezték korábban K8L-nek) alapú AMD prociknál jól fog jönni az a nagyobb mem-sávszél... -
dez #40 De, kívánnak. Jövőre jön a Nehalem, fejújított, de még mindig FSB-s rendszerrel, és az utána jövű architektúrában már az Intelnél is integrált memvezérlő lesz. -
BStage #39 de, ha azt nézzük, hogy idle-ben viszont majdnem ugyanannyit fogyasztanak, akkor azért kiderül, hogy nem a chipset meg a lap zabálja azt a majd 100w-ot pluszban. -
#38 Azért így már más a helyzet, mondjuk az nForce chipsetek nem az alacsony fogyasztásukról híresek, bár kétségtelen, a platformhoz tartozik. (Mondjuk én soha többet nem veszek NF chipsetes lapot, de ez nem ide tartozik.) -
BStage #37 nem a proci önmagában, hanem a gép, ugyanolyan alkatrészekből. (a lap persze más)
És ez nem a gyár által megadott érték, hanem valós teszt, fogyasztásmérővel. Egyébként a #26-ban linkelt teszt végén volt.
A sempront meg a celeront inkább hagyjuk, én centirno-ban gondolkozok, ha notebook-ról van szó. :) -
#36 Melyik AMD processzor zabál 250W-ot? Arról nem is beszélve, hogy a két gyár TDP-jét nem lehet összevetni, mert az AMD-é a matematikai maximumot jelenti, míg az Intelé nem. Tehát ha tök ugyanazt gyártanák, Intelé kevesebbet fogyasztana-de csak papíron.
A többivel egyébként egyetértek:) (Bár notebookba talán jobb egy Sempron, mint egy Celeron M, mivel előbbi szabályozza az órajelét:)) -
Cefet #35 BStage-nek "sajna" igaza van. :)
Tavaly jobban megérte az AMD proci (még a C2D előtt). A kisebb órajelek ellenére is jobbak voltak. Azóta fordult a kocka, az Intel "játékosai" jócskán beelőztek, mindenben jobbak. Tuningban meg messze-messze jobbak. Az idei év végére már az árakkal sem lesz nagy baj... De azoknak is igaza lehet, akik szerint az Intel nagy árcsökkentéséhez az új K8L procik elvárt, sejtett, vagy esetleg már tudott teljesítményének is köze lehet. Senki sem lehet olyan nagyon elvakult Intel, vagy AMD fan, hogy ne örüljön az ilyen híreknek. Tőlem akár az afgán felkelők is gyárthatják azt a procit, ha jobb, olcsóbb, mint a többi, akkor azt veszem meg.
Szóval hajrá AMD, hajrá Intel, hajrá Afgánok!!! :) :) -
BStage #34 "Hát jópár alkalmazás van ahol nagyon is számít a memóriaátvitel"
melyik alkalmazásra gondolsz? És miért nem jelent ez meg a valós alkalmazás teszteknél? -
BStage #33 ugye azért mert amd fanboy vagy, azért olvasni még tudsz?
idézem magamat: "Akinek esze volt az az elmúlt években amd-t vett desktopra"
te viszont vegyél csak most is amd-t, megérdemled... -
Fen3gyerek #32 érdekes mikor fordítva hogy a tré4 zabált ennyit a elqúrt-athlon meg harmadát akkor nem verted a nyáladat ennyire...
egyébként azért csinálja ezt az intel hogy ennyire ócsósít mert szvsz tudja mire képes a barszelóna... -
#31 Hát jópár alkalmazás van ahol nagyon is számít a memóriaátvitel szal azzal a 95%-al most sincs igazad. A linkelt teszben nem csak szintetikus tesztekben volt jobb az x2. -
Keldor #30 Egyetértek! De nézd a jó oldalát! Ha AMD-d van nem kell télen külön fűteni!:D -
kandeláber #29 Melyik valós alkalmazásban jobb az X2 a Core2-nél? Mert én nem tudok róla, hogy bármelyikban is jobb lenne. Az általad linkelt tesztben egy 2,67GHz-es C2D-t hasonlítottak egy 3GHz-es X2-vel, és ha tovább lapozol, látod, hogy média kódolás, Povray stb-ben mindenhol a C2D nyer. Tudomásom szerint a leggyengébb C2D-ket is fel lehet húzni 2,7-3GHz környékére feszemelés nélkül, a jobbakat 3,2-3,4-ig is, feszemeléssel és jó hűtéssel meg még sokkal tovább. Az X2-k viszont jóval kevésbé húzhatók. A helyzet nyáron fog megváltozni, amikor az AMD végre kijön a továbbfejlesztett 2 és 4 magos procijaival, de most az Intel fölénye vitathatatlan. Az AMD meg olcsóbb. -
BStage #28 és mire mész a memóriaátviteleddel, ha a valós alkalmazások 95%-ban a core az erősebb? kinyomtatod és kirakod poszternek?
és akkor az amd-re rakhatsz egy turbinát, hogy egyáltalán megnyikkanjon és ne égjen el. 250W-ot zabál könyörgöm... Miközben a core jóval nagyobb teljesitményhez 165-öt. A kettőnek csak a különbségéből el lehet üzemeltetni egy kissebb harmadik gépet. És már jönnek a továbbfejlesztett core 2-k...
Akinek esze volt az az elmúlt években amd-t vett desktopra és intelt notebook-ba, mostanában viszont a desktopot is csúnyán benézte az amd, az az igazság. Persze az ilyen elvakultak majd eltartják függetlenül attól, hogy mennyire van lemaradva az inteltől. (ahogy az intelt is eltartották korábban desktop-on, pedig nem érdemelte meg)
"Egyébként ebben az tesztben látszik hogy egyik dologban az egyik jobb, másikban a másik"
jah, ha itt arra utaltál, hogy 1-2 szintetikus tesztben az amd, a valós alkalmazásokban meg a core, akkor igazad van, csak az amd ehhez befűti a lakásodat is