1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
-
#769 Kérdés:
Feltettem az 5-ös Everest-et. A Vista Gadget miatt (is).
Egyenlőre még trial ;)
Ha kilépek az Everest-ből, akkor törlődnek az infók a Gadget-ről.
Ez komoly?
Csak akkor jeleníti meg az adatokat, ha fut Maga az Everest is?!
Vagy Nálam van a kaki?!
-
#768 És semmi tuning meg ilyesmi?!
1.) A telepítés az rendben lezajlik, minden gond nélkül?
2.) Ez a fagyás csak akkor jelentkezik, ha már felkúszott a rendszer?!
3.) Gondolom SP1-es.
4.) Felteszed az alaplapi driver-eket ésatöbbi, VGA,... ?
5.) Milyen állapotban van a Vista amikor elkezd így fagyni, mik vannak rá telepítve?
6.) Nem nézted, nem ír-e be vmit a Problémajelentések közé? Azért egy kékhalálról illene neki vmi bejegyzést rögzíteni....
(ja olvasom, nem kékhalál, hanem "csak" fagyás :) - akkoris! ;)
Én alapból BIOS Defaults-al próbálkoznék. -
#767 a dvd tökéletes amivel telepíteném, a gépem is, mivel most vettem ki egy vinyót, amin már fél éve kb tökéletesen futott az xp sp3, most úgy döntöttem a 4 gb ramom miatt meg a directx 10es geforce 8800gt miatt felteszem a vista 64biteset, de állandóan lefagy... nem kékhalál hanem teljesen megfagy a gép...ehhez hozzátartozik még az is, hogy épp most vettem egy WD 640 GBos HDD-t teljesen új, és erre akarom telepíteni.. -
#766 Sziasztok!
Igazából csak félig tartozik ide de esetleg nem tudjátok hogy miért van az hogy a DIGI néha újrakapcsolódik! XP-nél nem csinált ilyet sose , mióta felraktam a Vista64 bitet , azóta! :(:(
Tudtok ebbe segíteni?!
Köszönöm -
#765 vmi megoldás? -
#764 nem -
#763 hali!
az normális, hogy kb minden 5. percben lefagy a rendszer vista 64bit alatt? vmikor még telepítés közben is... -
sakal6 #762 link ez talán már jó -
sakal6 #761 link -
sakal6 #760
Ha azt csinálom amit mondtál akkor ezt a hibaüzenetett írja ki. -
#759 Te RAM-odat még nem néztem, hogy a GEIL milyen időzítéseket ír rá, a BIOS defaults helyett...
Én moduljaim esetében 4-4-4-12-es az időzítés.
BIOS Defaults ehhez képest kaki :(
Mert az nem világos még, hogy most melyik az az időzítés, amit a GEIL "ajánl" a Te RAM-jaidnak?! ;)
Mindenestre érdekes...
Viszont ebben az esetben (mivel nem tuning topic :) azt hiszem a stabilitás volt a kérdés :)
Ez most hogyan alakul?!
Ill. alakul?!
:)
HORESZ!
Részemről passz... :(
Próbáltad meg a Tuning topic-ban is....
Én csak annyit tudok, hogy Vista állítólag nem nagyon szereti a tuning-ot. Szerencsére Én ezt nem tapasztaltam. Húzva is indul és telepítés közben sem voltak gondjaim....
-
#758 Hi @ all
Vista Ultimate van fent, az lene a gondom vele, hogy a procit akarom húzni és a memoriát, a Q6600 -at állitanám 3.2GHz -re 8x400 FSB, a ramokat meg 1150MHz -ről 1200MHz -re, de a Vista nem engedi elinditani a gépet, kiír valami hibát és memoriadiagnosztikai kavarással is hibát ír ki, pedig jónak kellene lennie
Miért nem engedi a vista elinditani a gépet, nem lehet valamit kezdeni vele
-
RolandX #757 Ez azért így nem fedi a valóságot, nyílván fontos az időzítés, de azért még mindig a memória frekvencia az egyik meghatározó, de hogy ne a levegőbe beszéljek, íme a tények:
4x1 GByte ram unganged (2x64 biten) 800 MHz (5-5-5-15):
4x1 GByte ram unganged (2x64 biten) 1066 MHz (5-7-7-20):
Memória olvasásnál 13%-os, másolásnál 6%-os növekedés érhető el, magasabb órajel, de nagyobb időzítés esetén.
Kisebb időzítésnél, amit egyébként a Geil javasol is ezekhez a modulokhoz további sebességnövekedés érhető el, (de ahhoz valószínű kevés a DS4-es alaplapom, hogy stabil legyen.) -
RolandX #756 Nem értem, hogy amit irtam pár hsz-szel lejjebb az miért nem jó megoldás számodra? Nem látja a wined a particiót, mert eldobta a meghajtó betűjelet, addig amig nem rendelsz hozzá egyet nem fogsz vele tudni mit kezdeni. És igen 100%, hogy látja a rendszered a particiót, de a lemezkezelő alkalmazások, mint a TC, Intéző, stb, egyszerűen nem tudnak vele mit kezdeni, ha nincs hozzárendelve betűjel... -
sakal6 #755 futtattam a getdataback for ntfs programot hogy helyreállítsak egy whinchester és szerintem az baszhattal el a vistat és azért nem láta, olvastam olyat hogy pendrive formázásnál is eltünteti néha a vista az egyik particiot -
#754 Ez meg egy baromi érdekes probléma. NTFS partíciót nem lát a Vista :O
Passz! Én is azt mondom, hogy WinReinstall :(
-
RolandX #753 Az adatok nem ettől a művelettől vesznek el, ha elvesztek egyáltalán...
Lehet hogy egy váratlan leállás eredménye, hogy eldobta a win a meghajtó betűjeled hozzárendelését, márpedig a win csak ez alapján tudja beazonosítani. -
#752 Jólvan, kitartó vagy és elszánt ;)
Nekem is volt 1066-os RAM-om, csak gondjaim voltak velük...
De tudod, nem az a lényeg, hogy 1066 vagy 800Mhz hanem az időzítések!
Az a cirka 200Mhz nem sokat jelent.
Én inkább azt próbálnám meg, hogy 800Mhz-n jobb időzítéseket állítok be. Az az auto, az nagyon gyenge :(
Hiába fut 1066-on ha ilyenek az időzítések.
5-5-5-15-öt írtál. Én erre állítanám be és 800Mhz. Feszültség 2V. Ha így stabil lenne hidd el (vagy nézd meg Everest-ben ;) többet nyernél vele, mint 5-7-7-20/1066-on.
Na, de alakul ez a dolog.
Még a végén lesz egy stabil rendszered ;)
MÁS: Ha már RAM-ok és említetted az ipon-t. Rövidesen drágulni fognak a RAM árak ;) -
sakal6 #751 kösz, de ha az adatok vesznek akkor inkább újratelepítem a vistat -
RolandX #750 Start menü -> Számítógép -> Jobb klikk, majd '-kezelés' -> Számítógép kezelésen belül, 'lemezkezelés' majd ha látod a particiót, tedd aktivvá és rendelj hozzá egy meghatjót. Adatok valószínű vesznek, bár van rá mód visszahozni.
Szerintem ez orvosolni fogja a gondod.
KranaZoli: Próbáltam 800-on, azon jó, de nem azért vettem 1066-os ramot, hogy alulhajtsam őket :D
Most 1066-on 5-7-7-20-as auto időzítésekkel 2 V-on megy és stabilnak tűnik. I-Pon-os fórumon irták, hogy 2.2 V kéne a stabil 1066 MHz-hez, de annyit az alaplapom nem bír adni, ráadásul 2.1 V felett bootolásnál elszáll. Ez van mikor csúcsra akarja valaki járatni a rendszert
Jah és a memtest.. hidd el, hogy kell neki annyi idő :) OverClock-os srácok irták, hogy minimum fél napos teszt után lehet hibátlannak nevezni egy ramot, ha 0 errorral fejezi be az ellenőrzést... meglátjuk. -
sakal6 #749 ntfs-s az is, tegnap előtt még meg is volt, de utána egy újrainditás után már nem. -
#748 És az 500GB-ból látja a 300GB-os partíciót, de a 200GB-ost azt nem?!
Milyen partíció van azon a 200GB-on?! (milyen rendszer) -
sakal6 #747 500gb-s wd sata2-s winyó-n 200gb-s particio. -
#746 És mi lenne az a drive?!
1.) IDE-SATA?!
2.) Milyen partíció van rajta?! -
#745 Ha jól értem, akkor manuálisan kellett beállítanod az időzítéseket és ehhez kellett volna a 2.2-2.4V ?!
Vagy 1.8-n használtad és most van magasabb feszen?!
1.) Azt nem próbáltad, hogy nem 1066-on, hanem 800-on futtatni?!
2.) Ill. most milyen beállításokon is vannak a modulok?!
Szerintem azért egész éjjel nem érdemes memtest-et futtatni ;)
-
RolandX #744 Nos arra rájöttem, hogy egész biztosan a memória körül vannak a gondjaim. Ugyebár Geil Ultra Dual Kit van benne, ami 1066 Mhz-en 5-5-5-15-ös időzítéssel 2.2-2.4 V-on járatható, az alaplapom max 2.1 V-ot tud neki adni, viszont egy default beállítás után 1.8-on használtam ennek tudhatóak be a váratlan leállások. Viszont most se tökéletesen, holott tegnap már azt hittem az, mert nem sikerült reprodukálnom a hibát.
Ma éjjel ezeken a beállításokon reggelig futni fog a memtest 86, ha nem ad ki hibát, akkor a memória modulokat nem piszkálom tovább, lehet hogy több hiba együttesen okozta nálam a galibát.
Viszont ezt már részeredménynek elkönyvelem -
sakal6 #743 sajnos nincs ott, egyszerüen nem látja a vista, de az xp igen. -
#742 Először nézd meg ugyanott, ami az előző HSZ-mben van.
Ott kell(ene) szerepelnie az összes meghajtónak.
Lehetséges, hogy megvan az, csak vmiért nem adni Neki a Vista meghajtó betűjelet... -
sakal6 #741 hello. remélem tudtok segíteni.
windows vista 64bit van a gépemre telepítve, és tegnap este eltünt a D: meghajtójelű particiom, amit az vista nem lát, de egy másik winchesteren van xp ami látja azt csak a vista nem.
hogyan tudnám újra láthatóvá tenni vista alatt?
köszi -
#740 Vezérlőpult\Felügyeleti eszközök\Számítógép kezelés\lemezkezelés jobb egérgomb a kérdéses meghajtón, majd meghajtóbetűjel és elérési út módosítása. -
#739 Sziasztok,
Rádugtam a PCre egy usb eszközt, és mikor (ezután) csatlakoztattam a külső vinyót (USB), a vinyó cimkéje megváltozott. Eddig "L" meghajtó volt mostmár "M" amivel a sok probléma közül az egyik az hogy pl az Itunes nem találja a zenéket mert az "L" meghajtón keresi, és így tovább. Szal a hivatkozások nem működnek. Át lehet ezt valahogy állítani? Mert mostmár akárhogy dugom rá vagy törlöm az illlesztőt és hagyom újratelepülni mindíg "M"-re cimkézi :S
szóval a kérdés meghajtó cimkéjét hogy lehet átírni?
Köszi! -
#738 Ez valószínűleg azért lehet mert service pack és nem performance pack. -
#737 Szerintem senki nem beszélt sebesség növekedésről.
Én annak fogok a legjobban örülni, ha kijön a végleges és letölthető lesz, hogy telepítése után kevesebbet fog Update-elni!
Ennyit várok tőle, semmi többet ;) -
#736 Az az érdekes ám ebben, hogy Nekem most spec. nincs húzva a vas, de ha húzva volt sem dobott kék halált. Ill. olvastam olyat, hogy vkinek telepítés közben kék halál, ha tuning van. Azzal sem volt gondom...
Nem lehet esetleg vmelyik szoftver a ludas?!
A BIOS default egy próbát megér. Ha úgy stabil marad, akkor érdekes módon a tuning-ot nem szeretni "Nálad". De ha úgyis kék halál, akkor Én újrahúznám a Vista-t és figyelném mikor kezd el fagyni. Hátha vmelyik alkalmazás a hunyó érte.
Ez sajnos ilyen idegelő és matyizós dolog :(
Ez van :( -
#735 feldobtam az új SP2 BETA -t, de nem vettem észre semmit, esetleg, mintha egy picit gyorsabb lenne, de nem annyia -
RolandX #734 jah, és sp1 telepítve van, sőt naprakészen frissitve is a rendszer -
RolandX #733 Nem, még nem, de holnap megpróbálom.
Eszemben volt, hogy teszek egy próbát nem húzott prockkal is (Phenom 9850-es alapból 2.5 Ghz-en megy, nálam 3.0-án) viszont xp esetén, egyetlen egy kékhalálom nem volt, közel fél év alatt, mióta megvan ez a konfig...
Ramokra is gyanakodtam, de teszteltem már azokat is keresztbe-kasul a vista memória diagnosztizálójával, illetve más programokal is, de semmi nem utal arra, hogy valami hardverhibám lenne.
Holnap viszont alapbeállításokkal futtatom a rendszert, s majd megirom mit ért! -
#732 Attyaég!
Ezt még olvasni is szörnyű volt
- BIOS Default értékeken nem próbáltad pár kísérlet erejéig?
- Ill. nem írtad... SP1 telepítve?!
-
RolandX #731 Üdv!
Pár hete én is váltottam XP SP3-ról Vista 64-re; eleinte bosszanott a sok védelmi funkció (alacsony szintű driverek, UAC, stb...) aztán szép lassan megszoktam és megkedveltem, gondoltam belevetem magam abba, amire voltaképpen használom a rendszert.
Főleg az utóbbi időkben már szinte idegesítően sokat fagy a rendszer, az esetek 99%-ban "kékhalál" kíséretében. CCE-s kódolás, játék (GTA 4 - tudom, olvastam nem szereti a 64 bitet, de akkoris...) s ma már böngészés közben is fagyott IRQL not less or equal hibaüzenet kíséretében... Probáltam orvoslni a gondokat, esetleges driverek frissitésével, háttérben futó programok kiiktatásával, de semmi változás.
Erősen gondolkodom, hogy váltok OS-t de hát ugye 4 giga ram...
Esetleg van valami tipp, hogy még mit próbáljak ki, vagy tipikus hibák, amiken más már túlvan, de egy kezdő vistauser, mint én még nem?
Előre is köszi a segítséget!
Jah, a rendszer az: Windows Vista Ultimate (6.0 build 6001) 64 bit
s a lenti konfigon menne... -
#730 FFből nincs 64bites. Használj 32bites IE-t..