1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • [HUN]FaTaL
    imgburn az egy ingyenes szoftver, a total commander plugin meg íróplugin a total commanderhez. :D

Nero6 32bites vistan sem működik.
  • CyrSyS
    Szia!

A particionáló program problémát már én is felvetettem csak én abban a formában hogy a PQ működik-e egyáltalán VISTA alatt. Ezek szerint nálad nem ment. Válaszul nekem a "Paragon Partition Manager v10.0" programot ajánlották ami a PQ utódja. Valóban annak tűnik íg tehát be is szereztem és amint ráálltam VISTA-ra fel is teszem!

@FATAL: Tehát a NERO 6 nem működik 64bites VISTA-n?
  • Orionk
    A total commander plugin és imgburn, ezek mik? Vistához valamilyen skin pluginek?
  • [HUN]FaTaL
    1. www.start64.hu talán ez megy külföldről is, de egyébként codecekből és minden egyébből kompatibilisek a 32bites programok, az esetek 99%-ban, kivétel a driverek, azokból muszáj 64bites.
    2-3. Szerintem tuti, hogy van, lehet hogy a legújabb paragon már natívan is működik, őszintén szólva nem próbáltam, linux livecd-vel szoktam partícionálni.

4. Nero 7-től működik, a 6os nem megy. Azt hiszem a 8asból már van 64bit külön is, de én utálom a nerot, ashampoot ajánlom (jómagam total commander plugint és imgburnt használok).
  • Orionk
    Sziasztok! :)

Eddig nem volt gépem a Vista használatához. Fél éve van, és most kezdek el ezzel foglalkozni, most telepítem fel 64 bites verzióban. Segítségekre lenne szükségem, ugyhogy köszönöm szépen, ha valaki majd fáradozni fog, és segít.

Van pár kérdésem, amiket nem értek. Nektek alap, buta kérdéseknek fognak tűnni, de én sajnos még keresem rájuk a válaszokat... :S

Szóval:

1. Köszönöm szépen [HUN]FaTaL-nak a segítséget a #881 hozzászólásban, de nekem nem jön be az usite.hu oldal, mert a nyáron külföldön vagyok.
    Tudnátok ajánlani oldalakat, ahonnan 64 bites programokat lehet letölteni vista alá?

2. Nem értem, hogy vista alá miért nem jó a partition magic. Tudja valaki? Esetleg azért, mert a vista másmilyen fájlrendszer lenne?

3. Miért nincs olyan particionáló program, amelyet oprendszer alól lehet használni, mint a partition magic xp alatt? Egyszerűen azért, mert még nem fejlesztettek egyet?

4. Milyen nero-t lehet használni vista alatt? Én xp alatt 6-os valamennyit használtam. Az jó lenne vista64bit alatt is?, vagy van 64 bites nero már?

Előre is köszi

Üdv., Orionk
  • [HUN]FaTaL
    Vista alá paragon partition manager, és azt hiszem a cdről bootolva lehet használni.

Más oldal passz, én innen szoktam letölteni.
  • Orionk
    lényegében miért nem lehet használni partiion magic-et?
    a vista nem engedni?

vagy a vistára nem akarnak csinálni particionálót?, vagy éppen most készül?

köszi
  • Orionk
    köszi a tippet, de a nyár folyamán nem tartózkodom magyarország terültén, és igy nincs magyar ip cimem, és ki vagyok tiltva az oldalról.

Mármint azt kaptam vissza, hogy:

"Külföld ki van tiltva."

esetleg tudnál mást ajánlani?
  • [HUN]FaTaL
    usite.hu-n van 64 bites ffdshow
  • Orionk
    köszi

Xp-sp2 alatt k lite codec pack-ot használtam.

De azt hallottam, hogy vista alatt jobb az ffdshow-t használni, ez igaz lehet?

Még egy kérdés: 64 bites ffdshow-t hol lehet letölteni? google-al nem találok...

köszi
  • Apocalipto
    Windows telepítőt
  • Orionk
    Xp-sp2 alatt a partition magic-el meg tudtam oldani a particionálást.

De vista 64 bites alatt mit lehet használni a particionálásra?

köszi
  • Orionk
    Bocs, a dupla üzenetért, véletlen volt.
  • Orionk
    Hello!

Most telepítek majd először vistát, és az is 64 bites verzió lesz.

Ilyenkor az a lényeg, hogy az oprendszer és a driverek 64 bitesek legyenek kötelezően, és a többi program, amit felteszek meg lehetnek 32 bitesek is?
  • Orionk
    Hello!

Moet telepítek majd először vistát, és az is 64 bites verzió lesz.

Ilyenkor az a lényeg, hogy az oprendszer és a driverek 64 bitesek legyenek kötelezően, és a többi program, amit felteszek meg lehetnek 32 bitesek is?
  • RolandX
    Tuner kártyásoknak:

Nekem egy közel 9 éves Pinnacle PCTV-t (bt 878-as chip-es) kellett életre keltenem 64 bit-es Vista alatt. Ehhez már jó pár éve nincs support, de mivel elég elterjedtek a fenti chipes kártyák, van egy általános bt878 installer, s ennek 64 bites változatza is elérhető.
    Letölthető innen: Link
    Chris TV + BT driver párosítással tökéletesen megy a PCTV.
    előtte próbálkoztam dScaler-rel is, de unknown tuner-nek azonsoította a kártyám, a driver után már dS-sel is tudnám használni.

Remélem segítettem, üdv: Roland

ui.: zerokul, személyes tapasztalatom, hogy a Geil ramok nagyon érzékenyek a feszültségekre, nekem 2.4 V-ot kellene adnom az Ultrahoz hogy 1066 MHz-en menjen, de az alaplapom csak 2.3-ig képes engedni, így viszont bizonyos programok elég instabilak.
    Azt javaslom - ha még nem oldottad meg a problémád, hogy telepítés idejére vedd visszább az időzítéseket, valamint a ramok frekvenciáját, és úgy telepítsd majd a rendszert.
  • Solt
    Megoldódott azóta... bedugott nettel is lehet aktiválni! :) Azért köszi...
  • Szuni
    Hülye kérdés, de a netet kihúztad előtte? :P offline kell legyen a gép aktiváláskor, amikor megvan, akkor csatlakozz a netre megint.
  • Solt
    Üdv Urak!

Feltettem egy Ultimate-t, de egyszerűen nem bírom aktiválni! :( Legalább 4 activatort kipróbáltam már, de mind után azt írja, hogy szoftverhamisítás áldozata lettem! :D Mi lehet a nyűgje?
  • serkov
    A Kékhalálozás nekem is ment! De van a Biosban egy opció, valamit átállitottam 32-ről 64 bitre s azóta supi! igaz gigabyte lapom van....
  • Jocy10
    Találtam egy SP2 loadert! Vista loader 4.0 Próbálta már valaki SP2 alatt?
  • KranaZoli #868
    Hát akkor telepítsd fel pl. 2GB-val aztán ha felkúszott akkor tedd bele a többit. ;)

BIOS Defaults már megvolt?!
    Tuning?!
  • zerokul
    Sziasztok.

Van egy olyan gondom, hogy vettem a mostani gépemhez még 2gb ramot így már 4gb lett. Ugye a 32 bites xp nem kezeli ezért gondoltam, hogy felrakok egy 64 bites vistát. De telepítéskor rögtön az elején kékhalált ad be. Próbáltam már mindenhogyan de csak akkor hajlandó feltelepülni ha 3GB vagy kevesebb van benne.
    Az alaplap kezeli a 4GB-ot, a memóriák jók egy éjjen át teszteltem őket, hiba nem volt. A RAM-okat is csereberéltem, de semmi.
    a lapom Abit kn9 SLI ram: GEIL 4X1GB A RAM beállítások elvileg megfelelők, már amit tudok, hogy micsoda, mert rengeteg van.
    Ha valaki látott már ilyet, vagy tudja a megoldást írjon.
    Ja az XP az simán megy és települ is és próbáltam már más forrásból letöltött vistával is.

Előre is köszi.
  • Babylon56
    Valoban ehez nincs 64 bites vistához driver

de ami oldalt linkeltél ott van 32 bites vistához driver
  • [HUN]FaTaL
    Cserélj tv kártyát, nem lesz hozzá driver.
  • WorldTorrent
    http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/download.asp?downlineid=63&pronameid=94&lineid=6&act=3

itt vannak a driverjei de csak xp-hez van nem tudna valaki irni egy drivert hozza ?:SS egy szar tv kartya miatt kell hasznaljam azt a sz@r Xp-t:S
  • WorldTorrent
    Kiprobaltam amit kuldtel de nem csinal semmit:S ja es a TV kartyam nem Winfast TV 200 Expert hanem WinFast TV2000 XP Deluxe. Ehez nem tudsz mukodo drivert?:S
  • [HUN]FaTaL
    Akkor passzolom. :/
  • Zealot
    Na jó, de ha csak simán másolok kis fájlokat akkor megy gyorsan, csak installálásnál lassú...
  • [HUN]FaTaL
    Attól hogy kis fájlokat pakolászik.
  • Zealot
    A processzor egy Core2Quad 9450 és installálás közben a terhelés 30% körül mozog, szóval nemigen abban lesz a hiba.
  • Babylon56
    installálásnál úgyan úgy mint tömöritéseknél az adatokat proceszor töbszörösen elenörzi oda viszsa (mint például Hashelésnél)
    Ezért ez a müvelet füg a proceszortol is!
    PL: Intel felső kategoriás Quad proceszorainak van már egy ilyen beépitet része ami azt szolgálya hogy ezeket a viszsa elenörzéseket gyorsitja! (Igaz én nekem iylen pocim van de csak 20-30% gyorsulást tapasztaltam ezeknél a müveleteknél)
  • Zealot
    Helló!

Nekem az a problémám, hogy a játékok installálása elég lassú, ahhoz képest amit a HDD-knek tudniuk kéne. Egy 300-as VelociRaptorról van bemountolva az iso és egy 2x500GB-os RAID tömbre kéne installálnia. A Resource monitor olyan 7-10MB/s HDD kihasználtságot mutat közben, ami hát a 70-100MB/s olvasási sebességhez képest elég gyatra.
    Szóval a másolás gyorsan megy.

Valakinek esetleg van ötlete mitől lehet ez?
  • KranaZoli #856
    No, van egy "hibám" -> Windows Live Essentials frissítés

Majd ha több időm lesz nézem még a guglit, de annyit már sikerült kiderítenem, legalábbis találtam ilyen magyar nyelvű fórumot is, ahol úgy vettem észre a hiba 64 bites Vista-nál fordul elő.

Nem mintha annyira használni szándékoznám ezt a Windows Live szolgáltatást, de úgy vettem észre, hogy ez az után bukkant fel, hogy feltettem az IE8-at. Most, hogy már megjelent 64bit-re is a magyar...

Legalábbis eddig Nekem ez a frissítés nem tűnt fel... Persze lehet, hogy semmi köze az IE8-hoz és csak Nekem nem tűnt fel.

Viszont XP-nél úgy láttam az IE8-ba integrálódnak ezek a Live szolgáltatások az eszköztárba.

Próbáltam manuális frissítést, úgyse megy.

(az nem lehet pl., hogy Nekem Messenger sincs telepítve?! Legalábbis úgy tudom, hogy nincs :)
  • Jocy10
    Comodo System Cleaner lesz a te progid. Ingyenes, és 64 bites verziója is van!!!Elég sok mindent tud, próbáld ki! Comodo
  • bat777
    hali, köszi a segítséget, kipróbáltam, és jó :)

lenne egy másik is, én xp-n cfosspeedet használtam, de most itt nem nagyon akar működni, találtam 64biteset is, de nem akar működi,vagy nem tökéletesen, a kisablak nem jön elő, nem tudom előhozni. ajánljatok már valami forgalomirányító progit, h gyorsabb legyen a netem.
  • Babylon56
    VistaManager
  • bat777
    hali mindenkinek, ajánljatok már karbantartó progit a vistára, idáig én system mechanikot használtam, de vistán nam akar menni, találtam advanced vista optimizer-t, de ez csak 32bit-re jó, segítsetek ebben a kérdésben :)
  • WorldTorrent
    Oke, kosz majd kiprobalom!:D
  • Babylon56
    nahát pedig pont azt akartam :P