1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • Orionk
    Ja, oh, nem tudtam. De pár hónap mulva már lesz végleges, nem?
  • [HUN]FaTaL
    Elfelejtettem mondani hogy a win7 még nem végleges.
  • [HUN]FaTaL
    36 gigás.
  • Orionk
    nagyon buta kérdés:

mit jelent az, hogy 36-os?

32 biteset akarál irni?
  • [HUN]FaTaL
    Megfér, nekem mindkettő (vista, w7) is 36os partíción van / volt. Win7 nagyjából ugyanannyi helyet foglal mint a Vista, gépigénye kevesebb.
  • Orionk
    Egyébként meg a Vista és a win7 megfér egymás mellett, két külömböző partición?

Mekkora partició kell kb. a win7-nek? A vistának most 50 gigát adtam.

és még egy :) :
    a win7 nek mennyivel kell nagyobb teljesítményű gép, mint a vistának?
  • [HUN]FaTaL
    A win7 is ntfs igen.

A kettest passzolom, nem tartok dual boot rendszert.
  • Orionk
    1. a win 7-et felrakom, annak is külön partició, és a win 7 is ntfs3 particióval működik? mert ha igen, akkor azt csinálnám, hogy a vista és a win7 is el tudna érni egy külön particiót, amin csak adatok lennének.

2. A grub helyreállitást hogyan kellene csinálni?
    Mert én még csak olyat csináltam ,hogy feltettem egy windowst, és utánna egy linuxot, igy a grub magától helyreállt.
  • [HUN]FaTaL
    Meg lehet, felrakod a win7et is és helyreállítod a grubot + hozzáadod a win7et.

#919: Az XP biztonsági szintjét kapod.
  • lck
    Érdemesebb nem kikapcsolni, mert azzal csökkennek a belső biztonsági funkciók.
  • Orionk
    értem, és szerinted veszélyes az, ha ugy használom a vistát, hogy ki van kapcsolva?

Netrőb bele tudnak mászni?, vagy bárhogy veszélyes lehet?

thx
  • Orionk
    Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy most vista és ubuntu dual boot-rendzerem van, DE én szeretném, ha harmadik oprendszerként lenne még windows 7-em.

Ha meglehet, akkor hogyan kellene?

Köszi
  • [HUN]FaTaL
    Én kikapcsolva használom, de ha a másik Vista topicban olvasgatsz akkor van átmenet is. Ha kikapcsolod nincsenek figyelmeztető ablakok, de sipítozik a biztonsági központ hogy az UAC le van tiltva. A Control Panel->Security Center (azt hiszem, de már nem emlékszem:D) résznél ki lehet kapcsolni a sipítozást, ha a Change The Way Of Security Center Alerts Me-re klikkelsz.
  • lck
    Nem kell kikapcsolni. Inkább: #895 - az nem egyenlő a kikapcsolással.
  • Orionk
    köszi
  • lck
    A Desktop.ini-ben van tárolva, hogy annak a mappának amibe van milyen legyen az ikonja. Hogy pl a Zene mappának hangszóró (vagy hangjegy) legyen. Meg hogy a benne lévő fájlok ikonjai hogy nézzenek ki. Szóval a testreszabáshoz kell. Kitörölheted, de akkor elveszted ezeket a beállításokat, mag aztán meg úgyis létrehoz helyette újat, csak az már nem biztos hogy testreszabott lesz.
  • Orionk
    Szerinted a user account control-t érdemes kikapcsolni?, ha kikapcsolnám, akkor nem lenne folyamatosan a figyelmeztető ablakok, amikor állitk valamit.
  • [HUN]FaTaL
    Na ilyenről még nem hallottam. Nem üres lemezről van szó? Írj más szoftverrel, sosem használtam a beépítetett.
  • Orionk
    meg mindig amikor behelyezek egy lemezt, akkor ráteszi a dvd/cd lemezre is, és ugy imseri fel a fájlt, mintha most szeretném kiirni a lemezre
  • [HUN]FaTaL
    Dehogy, ez csak megméri a géped teljesítményét.

#908: Nem tudom mi funkciója van, de ha eltörlöd újra létrejön. Ha jól emlékszem az asztalon van egy, meg néhány egyéb mappában.
  • Orionk
    és ezt a netről frissitette?

csak azért kérdezem, mert windows alatt én mindig kikapcsolom az automatikus frissitést, mert nincs legális windowsom
  • Orionk
    ujabb észrevétel a vista alatt:

Néha a vista létrehoz magának egy fájlt, és mindig máshol hozza létre.

A fájl neve: Desktop, és rejtett, és azt irja rá, hogy egy configuration settings (*.ini) fájl

Ezt miért csinálja? miért hozza létre? ki lehet kapcsolni?, vagy jobb ha marad?

:)
  • [HUN]FaTaL
    1,0 volt mert telepítés után futattja és még nem volt driver.

Az Aerohoz (így hívják az átlátszó, GPU-t terhelő felületet) legalább 768MB RAM, DX9et támogató videókártya kell. Amíg nem volt drivered fent addig nem volt elég gyors a kártya, valamint nem tudja megállapítani a rendszer, hogy DX9es e, ezért letiltotta. Viszont a driver telepítésekor, nem kapcsolja be automatikusan, ehhez kellett. Ha lefut az élményindex és legalább 2.0 az aero élményindex akkor bekapcsolja magától. :)

Az élményindex egyébként nagyjából csak a beépített alkalmazásokhoz kell, bizonyos MS alkalmazásoknál meg van határozva, hogy hány pont szükséges ahhoz, hogy megfelelő tempóval működjön az adott szoftver.
  • Orionk
    apám, te egy isten vagy :D

sikerült működik a windows+tab funkció

Ennek most örül a fejem :DD

Egyébként most a frissités után 3,9-et ir ki, előtt 1,0 volt. Mi ez? miért volt erre szükség? Nem tudom, mert xp-sp2 alatt ilyen nem volt. xp-t már ismerem.

• [HUN]FaTaL
    Start->Control Panel->Performance Information and Tools és nyomj egy Refresht, Updatet, Re-run Assessmentet nem tudom melyik, mert most Windows 7 van fent.

Vagy pedig jobb gomb az asztalon->Properties és ott kell lennie valahonnan, szintén nem tudom fejből, win7ben átrendezték ezt is. :D
  • Orionk
    eddig nem használtam vistát.

nem találom se a témákat, se a teljesítményadatok és eszközöket

angol vistám van

:S
  • [HUN]FaTaL
    Aerot bekapcsoltad? Futtass le egy élményindexfrissítést a vezérlőpultban (Teljesítményadatok és eszközök), vagy a témáknál állítsd be a Windows Aerot.
  • Orionk
    erre is megtaláltam a választ:

windows gomb+tab

de nekem nem működik. van valakinek ötlete, hogy miért nem?

Feltelepítettem a video kártya driverét is.
    Ilyen laptopom van, ha ez számit: http://laptop.3e.ro/msi-ex610x-082eu

üdv., és köszi
  • Orionk
    desktop-configurations settings . Ezt a rejtett txt dokumentumot mindig ráhelyezi a lemezre, amit beteszek, néha a desktop-ra is kiteszi. Ez a vista sajátossága?
  • Orionk
    szivesen, ha kérdezted volna, akkor segítettem volna.

De ez csak xp alatt van!!!

báris én vista alatt nem találtam. Ott is van?
  • CyrSyS
    Hát köszi végre kikapcsoltam ezt a hülyeséget. Milyen jó hogy az ember nem is ismeretátadási célzatú hozzászólást ír és mégis másnak fontos információ mint pl. nekem. Utáltam ezt a thumbs.db fájlt minden egyes könyvtárba. Szóval a "ne gyorsítótárazza a miniatűröket" opcióval lehet kikapcsolni. Köszi még egyszer :)
  • Orionk
    vista alatt nincs thumbs.db?

xp alatt a folder options ben lehetett beállítani, hogy
    "do not cache thumbnails"
  • Orionk
    köszi :D
  • Orionk
    erre megtaláltam a választ, azért köszi
  • lck
    UAC is meg nem is
  • Orionk
    Egy ujabb kérdés jön :)

bocsi, hogy fárasztalak benneteket kezdő, unalmas kérdésekkel.

Vista alatt, ha változtatni akarok valamit, akkor mindig jön egy ilyen biztonsági felugró ablak, hogy tényleg változtatni akarom-e, és hogy tisztában vagyok-e a következményekkel, blablabla....

Ezt ki lehet valahogy kapcsolni?

köszi
  • Orionk
    Vista alatt melyik billentyűkombinációvl lehet animációval váltogatni az ablakokat?
    Nem az alt+tab ra gondolok, hanem a vistán először csináltak egy ujabb váltási módot, amivel grafikailag szebben váltódnak az ablakok.

köszi
  • Orionk
    Feltelepítettem a Windows Vista (Business)-64 bites oprendszert.
    Az első boot-olás után belementem a System-be (windows gomb+Pause gomb), és azt irta ki, hogy System type: 32 bit operating system

Ezzel az probléma, hogy egy ilyen laptopom van:
    http://laptop.3e.ro/msi-ex610x-082eu

Tehát a laptop-om processzora 64 bites, és mégis 32 bitesen tette fel a vistát. Szerintetek mi lehet a probléma?

köszi
    üdv.,
  • lck
    - Windows Vista HomePremium
  • Orionk
    Most telepítem a vistát (64 bites).

A telepítés elején kérdezi, hogy melyiket szeretném telepíteni:
    - Windows Vista Business
    - Windows Vista HomeBasic
    - Windows Vista HomePremium
    - Windows Vista Ultimate
    - Windows Vista Starter

Szerintetek melyiket válasszam? Ha jártasak vagytok benne, akkor légyszives mondanátok pár szót arról, amelyiket ismeritek?

Eddig xp-sp2 önél mindig a Professionalt installáltam, és nem pedig a Home editiont.

köszönöm