1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
-
Apocalipto #969 Nem, win7ben sem fejlesztették tovább az élményindexet, bár én személy szerint nem is látom sok értelmét. Max annyi hogy kinek van több pontja és abban lehet versenyezni.
Amióta kiadták a Vistát én azóta használtam egyébként. Egészen addig amíg ki nem jött az első Win7 beta. A vistában az user account control valóban zavaró, de idővel megszokja az ember. Egyébként Win7-ben már ezt is finomították, és be lehet állítani az érzékenységét neki, nem csak ki-be kapcsolni mint Vistában.
Ilyen szép kis csúszkás módszerrel, ni:
-
Orionk #968 neked mióta van vistád, hogy ennyi minden apróságot tudsz? biztosan már legalább egy éve.
engem, ami elsőre nagyon zavar, az a user account control on or off
Ha kikapcsolom, akkor nagyon rossz lesz a védelem, ha nem az internet irányába, de még a windows-on belül is. Szóval bekapcsolva kell hagyni. Azt hittem, hogy miután az első boot olások után beconfig oltam az izlésemnek a vistát, akkor nem fogok ezekkel a figyelmeztetésekkel találkozni, de mégis. :S
szinte, ha a legtöbb telepítést elindítom, akkor már rögtön jön ez a biztonsági cucc... :S -
Orionk #967 a windows 7-ben sem fejlesztették ezt tovább, hogy minnél nagyobb a szám, annál több mindent kapsz?
ugy lenne az igazi :) ugy többen vásárolnának jobb és jobb hardvert, stb..., ami a microsoft nak is jó lenne...
egyébként hihetetlen, hogy mennyi ujítás van az xp-sp hez képest. Pl. ez az élmény faktor is hmmm...
-
Apocalipto #966 A számítógép értékelését a legalacsonyabb részpontszám határozza meg. A legnagyobb asszem 9,9. Hogyan tudod növelni? Úgy hogy amire a legkevsebbet kaptad, kicseréled vmi jobbra... :)
A szám növekedésével semmilyen extra nem jár. Ha viszont az értékelésed 1.0 lenne, akkor nem lehetne bekapcsolni az Aero effektet. De mivel nem annyi, be tudod.
Media playeres kérdésre: Igen, igen. -
Orionk #965 az élményfrissités után most 3,9-esen áll a windows experience index.
1. Ezt a 3,9-et hogyan tudom növelni?
2. Mekkora a legnagyobb szám ebből?
3. Milyen extrák vannak, ha növekszik ez a szám?
köszike -
Orionk #964 de a power dvd-ben vannak ilyen funkciók, hogy bizonyos szakaszokra hajthatsz a dvd filmben, mármint na, hogy is mondjam :)
szóval a film szakaszokra van vágva, és mindig ugorhatsz egy gombbal a köv. szakaszra, mint asztali tv dvd lejátszónál.
ezt is tudja a windows media player?
és a dvd film menüjét is lekezeli? -
Apocalipto #963 Én összvisz egy windows media player-t meg egy ffdshow-t használok. És megy minden gond nélkül. -
Orionk #962 és dvd-film (amelyiken az audio_ts és video_ts mappák vannak) lemezek lejátszására mint ajánlanál?
xp-xp2 alatt a powerdvd 6-osat használtam. -
Apocalipto #961 2007 is megy rajta. Amelyik tetszik. -
Orionk #960 Vista alatt melyik microsoft office-ot érdemes használni?
Én xp-sp2 alatt a 2003as officet használtam. -
Orionk #959 Erre a kettő codec-re: xvid+ac3, jó ez a két link?
xvid codec
ac3 codec -
Orionk #958 ezek a wmv-t is lekódolják?, csak mert az xvid az csak xvid-et kódol, nem? -
#957 Ezt a kettőt azért szoktam felrakni, hogyha véletlen nem mpchcban nyílnak a filmek. :D Meg megszokásból, ezek nem csinálnak galibát. MPC-HC meg azért jó mert tud DXVA-t, meg gyakorlatilag mindent és kicsike:) -
Apocalipto #956 Kisebb a gépiénye jah. Felesleges megismerni mind2-t, mert ami Vistában benne van az benne van 7 ben is :D -
Orionk #955 milyen frankó kis honlapja van a MPC Home cinemanak:
http://mpc-hc.sourceforge.net/download-media-player-classic-hc.html
innen le is töltöm -
Orionk #954 a klite -ot azért is kedveltem, mert benne volt a media player classic.
ffdshow-ban meg nincs benne semmi.
És te miért ajánlod ezt a két codec-ot? :) -
#953 Egyiket se. xvid+ac3 elég, ezenkívül filmnézéshez Media Player Classic Home Cinema vagy VLC, esetleg KMPlayer. -
Orionk #952 Érvelnétek, hogy K Lite code pack-ot, vagy ffdshow-t tegyek fel vista alá codec-nek?
Xp-sp2 alatt 3 éven át K Lite ot használtam, és semmi bajom nem volt, de most a másik windows-os topicban elolvastam a FAQ-ot: http://members.chello.hu/body.gezane/vista/vista.htm
és ott a Kodekek alcim alatt azt irják, hogy a Klite-nál nem szabad mindent feltenni, miért? lefagy a vista? :D -
Orionk #951 hát de meg akarom ismerni mindkettőt.
a vista továbbfejlesztése?, de ha jól hallottam, akkor kisebb a gépigénye, nem? -
Apocalipto #950 Teljesen felesleges felrakni kettőt. A Win7 a Vista továbbfejlesztése, lényegében egy felturbózott Vista... -
Orionk #949 ja, a zárolást tudom, de akkor is ezt csinálja
kitolja végig az összes ikon látszódik, de a tálca zárolva marad
tegnap telepítettem fel először vistát, előtte 4, vagy több éven át xp-sp2 öm volt.
eddig nem volt számgépem, amin futott volna, de majd megvárom a win7-et, és azt is felteszem, két win rendszerem legyen -
Apocalipto #948 Kezdő Vista felhasználóként? Még csak most raktad fel? Inkább raktál volna win7 RC-t...
Amúgymeg jobb gomb tálca zárolása. -
Orionk #947 Egy ujabb problémám, kezdő vista használó ként:
Én szeretem a quick launch bar-t, és oda is szoktam pakolni cuccokat.
Ugy állítom mindig be, hogy a start gombtól jobbra fele rögtön kezdődjön, és mutasson három indító ikont, és utánna a többi ne legyen látható, csak ha a kis nyilacskára kattintok, akkor felnyilnak a többi inditó ikonok.
A probléma meg az, hogy mint mondtam, mindig arra állitom, hogy 3 ikon látsztódjon, de amikor ujrabootol a gép, akkor kinyilik mindig a quick launch, és az összes látszódik a start-tól jobbra. Ötlet?
Pusztán ugy állítom be, hogy a bar végét jelző függőleges vonalacskát balra tolom addig, ameddig 3 ikon nem marad, aztán a többi csak a nyil lenyomásával. De ujraboot után meg nem az van... -
Orionk #946 én nem tudom, én ezt a topicot szeretem.
Ugy csinálsz mintha a világ problémája lenne, hogy van ez a topic is.
Had maradjon, nem ártunk vele senkinek.
-
#945 Mi total commanderrel szórakoztunk aztán egyszercsak működött. :D
#944: A beböfögésednek se volt sokkal több értelme. :D -
Apocalipto #944 Amúgy nemtom minek ennek külön topik, amikor simán meg lehetne beszélni a Vista totyikban. -
Orionk #943 Jéé, most nekem is műkködik :D, de eddig komolyan nem csinált semmit.
Viszont a baj vele, hogy csak a Search-et indítja el, nem tudom átprogramozni, hogy mást inditson. Pedig a kézi utasitás alapján, amit kaptam a laptop-hoz, abban irja, hogy azt indithatok el vele, amit akarok.
Üdv., -
#942 Kollegámnak van gx620a, ő is szenvedett vele, nem csinált neki semmit aztán egyszer csak működött. :D -
Orionk #941 Hy!
Ilyen laptopom van: http://laptop.3e.ro/msi-ex610x-082eu
Ennél a laptop-nál vanna gyorsbillentyűk a bekapcsoló gomb mellett. Például egyiket megnyomva mindig elindul az aktuális internet böngésző, másikat megnyomva elindul az akt. levelező progi, a 3-ikkal meg a wifi-t lehet ki/be kapcsolni. Ezek ilyen gyorsfunkciók.
És van egy negyedik gomb is, ami CSAK VISTA alatt működik, arra te progrmozhatsz be, amit akarsz.
Nem tudom, hogy hogy lehet beállítani arra a gombra azt amit éppen akarnék. A laptophoz kaptam egy driver-es dvd-t, arról feltettem a system control manager-t, de még akkor sem sikerült.
Van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy hogyan kell oda indításra betenni valamit?
köszi
üdv., -
Orionk #940 erre van ötlet? -
#939 Rosszul, te x86-64et olvasol. X86 = 32bit, x86-64 a régi x86 utasításkészlet 64bitre kiterjesztve. -
#938 32bit
64bit -
Orionk #937 Okés, bocsi, megtaláltam: Release to Manufacturing -
Orionk #936 Mit jelent az, hogy RTM verzió?
Right to manage? : http://en.wikipedia.org/wiki/RTM -
Orionk #935 Egyik oldalon ezt a választási lehetőséget láttam:
Windows Vista with Service Pack 2 (x86) - DVD (English)
Windows Vista with Service Pack 2 (x64) - DVD (English)
Most én nem értek valamit. Mit jelent az x86, és mit az x64?
Wikipédia szerint, azt x86 az a 64 bites processzorok, vagy rosszul értelmezem?:
http://hu.wikipedia.org/wiki/X86-64
help please.
üdv., -
Orionk #934 XP-sp2 alatt az Asztalon --> jobb klikk --> Properties(tulajdonságok) --> Desktop(asztal) --> Customize Desktop(asztal beállításai) --> és itt van egy olyan, amit be lehet pipálni "Run Desktop Cleanup Wizard every 60 days"
Tehát be lehet állítani, hogy időközönként egy mappába helyezze a nem sűrűn használt ikonokat.
Ezt hol lehet beállítani Vista alatt? Én nem találom... :S
kösz -
Orionk #933 Okés, köszi szépen a segítségeidet! :)
Én elteszem magam holnapra.
Ha kérdésem lesz, akkor jövök,... :P -
#932 Nem lehet és XP alatt is csak a Homeban jön elő egyből a task manager. -
Orionk #931 A vista alatt a ctrl+alt+del kombináció hatására be lehet-e állítani, hogy rögtön a TaskManager jöjjön elő, mint xp-sp2 alatt?
Mert most vista alatt ennek hatására kiugrik egy nagy háttér, és sok minden közül lehet választani: pl. log off, switch user, TaskManager, stb... és miután ez előjön még csak itt kell kiválasztani, hogy nekem a TaskManager kell
köszönöm -
#930 Elvileg az angol, nem bolti RTM verzió pár hét, a dobozos, nagyközönségnek való megjelenés október 22.