1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
-
Orionk #1009 rájöttem:
itt a segítség annak, akinek ilyen problémája lenne:
Az MPC nem minden beállítással jeleníti meg a feliratokat. A következőt ellenőrizd (angol menüpontokat írok, én azt használom): View/Options menü -> Playback/Output
Itt a VMR7 (renderless) vagy VMR9 (renderless) legyen kijelölve. Próbáld ki mindkettőt. Program újraindítása után mennie kell.
-
Orionk #1008 itt sem lehet subtitles-t állitani
és itt sem lehet beállitani semmi értelmeset
mit a francot próbáljak? -
Orionk #1007 mégis mekkora gépigény kell akkor nekik? pfff...
3 giga ram, és kétmagos proci nem elég egy 720p-s nek? nehogy már -
Orionk #1006 MPC HC beállitásai között nem találok semmit értelmeset a felirathoz -
Orionk #1005 Basszus nem rakja be a feliratot, pedig ugyanaz a neve. A felirat kiterjesztése meg srt -
#1004 A HD filmeknek Vista alatt nagyobb a gépigénye. Próbálj meg az outputnál játszani a renderrel. -
Orionk #1003 azért is kezdtem el ebbe a topic-ba irkálni, mert a telepítés utáni órákban még én is azt hittem, hogy 64 bites az os :D
de aztán control panel --> system ben láttam,hogy irta, hogy 32 bit operating system -
Orionk #1002 Hy!
Ilyen laptopom van: http://laptop.3e.ro/msi-ex610x-082eu
vista előtt, még xp-n ugyanazen a gépen a matroska fájlok, 720p-s filmek nem szaggattak,most meg kicsit lassuak vista alatt.
1080p-s filmek azok nem nagyon mentek ezen xp-n sem
Volt ilyen problémátok? mit configolhatnék még, hogy jobb legyen? -
#1001 A codeceknek semmi köze az mpc-hchoz az mpchc belső codeceket használ. Én mindig ugyanúgy nevezem el a feliratot mint a filmet, de elképzelhető, hogy be lehet tallózni a feliratot, nem tudom, sosem kisérleteztem evvel.
Azt hittem 64bites os-t tettél, de akkor így OK. :) -
Orionk #1000 most hozzátársítottam egy csomó kiterjesztést. most jónak tűnik.
ezen codec-ek ,és MPC-HC esetén is ugyanugy rakja be a feliratokat, hogy ugyanaz kell, hogy legyen a felirat neve, mint a fájl neve?
kipróbálnám, de még alig van valami fennt a notin -
Orionk #999 azért nem a 64 biteset, mert az oprendszerem 32 bites.
A cpu birná a 64 bitet. Amikor letöltöttem a vistát, akkor azt mondták, hogy 64 bites. Amikor felinstalláltam, akkor kiderült, hogy mégsem, és csak 32 bites.
Ugyhogy maradt ez, majd idővel felteszek 64 biteset. Azért nem akartam rögtön nekiesni, és letölteni 64 bites os-t, mert most van először vistám, és inkább megtanulom, ha már fennt van,aztán nem lesz semmi külömbség, mert csak 64 bites programok kellenek és kész -
#998 1. Miért nem a 64bitest szedted le?
2. Ha bemennél a beállításaiba az mpcnek akkor hozzá lehet társítani a kiterjesztéseket... -
Orionk #997 Hát nekem annyira nem jött be eddig ez a két codec. Így csináltam:
letöltöttem ac3-at, feltelepítettem
letöltöttem xvid codec-et, feltelepítettem.
Exután letöltöttem MPC-Home cinema-t az alábbi linkről:
innen a 32 bites MPC home cinema
Ezt kicsomagoltam, kicsomagolás után ezeket a fájlokat tartalmazta
Mivel nem volt olyan fájl, amit telepíteni lehetne, ezért nem tudtam mást csinálni, mint hát megpróbálni elindítani a filmjeimet. Minden egyes filmnél külön ki kell jelölni:
jobb klikk-->open with
és innen kiválasztani a media player indító ikonját, ami a legalsó az egyel fentebbi linken, ami a kicsomagolást mutatja.
Ugyhogy nem tudom, de most mindre kezdjem kijelölgetni, hogy az MPC-t használják?
Pedig te is ezt mondtad: " Ezt a kettőt azért szoktam felrakni, hogyha véletlen nem mpchcban nyílnak a filmek. :D "
Mit rontottam el? -
#996 Ki nem fossa le az élményindexet. :D Win7ben 7,9 a max. -
Orionk #995 értem :) -
Apocalipto #994 Csak akkor lép ki az explorerből, hogyha a DVD tartalma van megnyitva ablakban. Mert ha kiveszed akkor már hova mutassa? -
Orionk #993 Az miért van, hogy ha kiveszem a dvd-t a meghajtóból, tehát megnyomom a gombot, hogy nyiljon ki a dvdrom, akkor miért lép ki automatikusan windows explorer-ből? -
Apocalipto #992 Az én képeim Win7ről vannak
Jah tudom már melyikről beszélsz. Hát ha bal oldalon megjeleníted a navigációs ablakot, ott vissza tudsz menni mappákkal feljebb. -
Orionk #991 azt tudom, hogy a bal felső sarokban a nyilal mehetek vissza, csak azzal az a baj, hogy az visszafelé megy, tehát ahol előző ablakban voltam, és nem pedig felfelé. Tehát a mappában ahol vagok, ahhoz képest felfelé egyet -
Orionk #990 nekem kicsit másképpen néz ki.
ilyen
biztosan azért, mert én a business-t installáltam -
Apocalipto #989 Ha ezt bepipálod ott lesz a fa. Visszafele meg a bal felső sarokban lévő nyíllal lehet visszamenni
-
Orionk #988 tényleg, szupi, sikerült.
egy ujabb:
xp ben volt olyan, hogy a windows explorer- ben a fenti menüsoron volt egy gomb, amivel egyet felfelé lehetett ugrani a mappák hiearchiáján. Tehát, hogy egy mappát felfelé a "fán". Ugyanezt csinálta, ha a Backspace billentyűt ütötted le. (mozillában a backspace-el egyet visszaugrik az előző oldalra)
Szóval itt vistán a windows explorer-ben a backspace-el szintén feljebb ugrik egyet, de nem találom azt a gombot a fenti menüsorban, ami szintén megcsinálja ugyanezt.
kivették? -
Apocalipto #987 Ha vársz egy kicsit, akkor bejönnek a képek is.
A "Rendezés (Organize)" menüt megnyitva kattintsunk a "Mappa és keresés beállításai (Folder and Search Options)" menüpontra. A megnyíló ablakban váltsunk a "Nézet (View)" lapra és szedjük ki a pipát a "Mindig ikonok jelenjenek meg (miniatűrök soha) (Always show icons, never thumbnails)" elől. -
Orionk #986 Xp-ben be lehetett a windows explorer-ben állítani, hogy ha mondjuk egy mappában csak képek voltak, akkor a nézet-et Thumbnails-ra, azaz Miniatűrökre tetted, és akkor midnegyik kép látszódott a miniatűrben.
vistában ilyenre lehet csak?
A fentebbi linken van, hogy itt milyenre tettem, és nem látszódnak a képek, még a kép jobb oldalán az előnézetben sem mutatja ki.
Ez miért van, hogyan kellene beállítani? -
Apocalipto #985 Télleg? Akkor nekem azért nem megy feljebb :(
3 Office? Haggyadmár... -
#984 Nem fog, de teljesen felesleges ennyi officet felrakni. -
Orionk #983 Olyan lehetséged, hogy kettő fajta office is van a vistára feltelepítve? nem keveredik a kettő?
illetve, harmadiknak még openoffice-t is fel lehet telepíteni, a 3 nem fog zavarni semmi más programna, egymásnak és a vistának sem? -
Orionk #982 és a codec-re visszatérve: #959 hozzászólásomban levőkre gondoltál?
mert ahogyan néztem az ac3 csak hangot kódol, az xvid meg videót, de xvid-et csak, nem? tehát wav-ot, mpeg-et is? -
Orionk #981 Mások ezt írták nekem:
vista alatt úgy kellene működnie, hogy az scm feltelepítését követően noti restart, majd a programozható gomb első megnyomásakor rákérdez, hogy melyik alkalmazást/funkciót akarod indítani az adott gomb megnyomásakor. ha ekkor alapon hagyod, akkor többet nem kérdez rá, és mindig a keresést indítja majd. ha az első használatkor módosítod az alapértelmezett keresését valamire, akkor a későbbiekben mindig az indul majd a gomb megnyomásával.
nekem ez vista alatt így is működött a kis msi notimon, de win 7 alatt például már nem! -
#980 5,9 a max -
Orionk #979 szuper, thx.
na én lelépek, mert már Eldőlök itt, mint kocsma előtt a bicigli :D -
Apocalipto #978 Itt, de ez csak wordpress alá van -
Orionk #977 köszi megnézem, holnap le is töltöm, biztosan jó lesz.
ezt a skint hol tudtad beszerezni? :D nekem nagyon tetszik, most kezdek honlapkészítést tanulni, és be szeretnék majd valami ilyesmit vetni az első honlapomon. -
Orionk #976 ezt, hogy angol nyelven szeretem, ezt ugy értettem, hogy még amikor win 98-am volt, és elkezdtél a szoftvereket magyarra fordítani, akkor én is lázban voltam, és az oprendszer angol volt, de más szoftverek meg magyarul, vagy fordítva.
Szóval keveredett a két nyelv a szoftvereken keresztül, és teljesen tropára ment minden, még a vinyó is annó. Sokmindent elvesztettem, és azóta, csak angol nyelven mindent. -
Apocalipto #975 "Én csak angolul szeretem a számítógépen a programokat."
Ilyet se hallottam még :D
A honlaphpz egy skint szedtem le. Nem én csináltam.
Ha torrentezel akkor nézd meg a linket amit küldtem. -
Orionk #974 egyébként megnéztem a honlapod, és nagyon tetszik :D, de tényleg.
Meg is szeretném kérdezni, hogy ha nem nagy titok, hogy miben kódoltad le, a honlapodon a bal alsó sarkot, ami ugy néz ki mint a start indító gomb vistában? Hogy rá lehet klikkelni a start-ra és van felgördülő rész.
css-ben? -
Orionk #973 olyan crack van hozzá, hogy bele van sütve a telepítőbe, mert nem kérte eddig sehol, de a system-ben viszont írja a serial számot, tehát felismerte.
Természetesen én is crack-es, stb... vagyok, nem volt még jogtiszta microsoft termékem, csak azért gondoltam, hogy a 2007 es officet mégis beszerzem jogtisztán, mert nem tudok találni rendes angol verziót.
Én csak angolul szeretem a számítógépen a programokat.
Ugy nem találok rendes 2007 es office-t, mint ahogyan nem találtam még ma sem rendes xp sp3 angolt, de már nem is keresem -
Apocalipto #972 Semmi, mi lenne? Ha a vistádhoz van egy jó crack, akkor az aktiválja, és neten keresztül eredetinek fog látszódni. Az meg h legális vagy nem legális szoftvert raksz fel azt egyéne válogatja. Nekem a gépen kb az msn meg az utorrent meg a firefox jogtiszta. Mert ingyenesek :D Az internet és a crackek világát éljük. -
Orionk #971 szuper, a win7 tényleg jónak igérkezik :D -
Orionk #970 mi történik akkor, ha mondjuk felteszek egy jogtiszta office-t, de a mostani vistám ami fennt van, az nem jogtiszta, azaz torrentről van?
meg egyébként általában is történik valami, ha legális szoftvert teszet fel nem legális mellé?
azért kérdezem, mert mivel egyetemista vagyok jogosult vagyok jogtiszta microsoft termékekre, és gondoltam, hogy akkor letöltök egy 2007-es officet jogtisztán.