1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
-
kollektor #289 A chipsetnek legalább 8 GB címtartományt kell támogatnia (pl. Intel 975X, P965, 955X "Socket 775"-ös aljzatban, AMD processzorok esetén Socket F, Socket 940, Socket 939, vagy Socket AM2 aljzat)
A processzornak támogatnia kell az X64 utasításkészletet (AMD64 vagy Intel EM64T)
A BIOS-nak támogatnia kell a "memory remapping" szolgáltatást
A Windows operációs rendszer 64 bites változata szükséges
Az otthoni felhasználásra szánt Windows verziók által kezelt maximális memóriaméret az alábbiak szerint alakul:
Windows XP Home: 4GB
Windows XP Professional: 4GB
Windows XP X64 Edition: 128GB
Windows Vista Home Basic: 4GB
Windows Vista Home Basic 64 bit: 8GB
Windows Vista Home Premium: 4GB
Windows Vista Home Premium 64 bit: 16GB
Windows Vista Ultimate: 4GB
Windows Vista Ultimate 64 bit: 128GB -
#288 Persze hogy nem változott! Mert nem is tud. -
#287 a 32 bites rendszer csak 3 gigát képes felismerni! ez sajna nem változott az xp óta -
#286 5.1-es hangrendszer használata Windows Vistával
Ez a jó! -
#285 Csőtök tudna valaki belinkelni vista 64bit-re egy működő Nero progit, vagy valami mást, amivel ugyanúgy adatot tudok merevlemezről dvd-re írni?
Köcce előre is... -
#284 5.1-es hangrendszer használata Windows Vistával -
#283 32bites vistát használok,és a 4giga ramomból csak 3-at ismer fel!Lehet valamit csinálni hogy mind a 4-et felismerje? -
#282 Ezt egyenlőre nem lehet asszem megoldani, mert a vista nem veszi be nagyon az 5.1-et.... -
#281 Logitech honlapján nézz szét! Ha ott nincs és a windows se talál hozzá neten akkor bukó. -
#280 32bites vistát most tettem fel,5.1-es hangrendszerem van,de nem akarja felismerni.Ahogy az xp-nél csináltam hogy kihúztam a gépből,visszadugtam és felismerte,a vista nem ismeri fel.Mit csináljak?Kell valami driver hozzá? -
#279 Játékokra jó a 64-es vista. -
#278 Letöltöd és ugyanazzal a seriallal felrakod. én is így használok 32 és 64 bites XP-t is. -
#277 Úgy néz ki hogy nekem is le kell cserélnem az xp-t,mert nem bírja a 32 bit a 4giga ramot!Jól mennek a vistán a játékok?sokan azt mondják hogy még nem teljesen,meg fagy stb. -
#276 igen??? hogy??? -
#275 Ha megvetted eredetiben akkor jogosult vagy ugyanazon verziónak (home, ultimate stb) a 32 ill 64 bites változatának használatára. Nem kell semmit fizetni érte. -
#274 Megoldjuk...
Stalker-Lost Planet-Halo2-Transformers biztossan megy mert ezekkel most nyomulok... -
#273 de örülnék neki, ha maradhatna a mostani win, mert jók hozzá a mai játékok, kb egy hete vettem az új konfigommal együtt és nem keveset fizettem ezért a vistáért -
#272 Arra utaltam az előbb, hogy azért tesztelem le a saját játékaimat...:D
Azt tudom, hogy te nem tudod a címeket fejből.... -
#271 Nem tudom mondom már nem emlékszem pontosan. Több mint 2 éve volt már. Nézz utánna neten. -
#270 Na rendben, de én is szeretném tudni, hogy mik tartoznak a "sok nem megy" csoportba....
Mert nekem az összes jó gém megvan és azok úgytudom, hogy mennek is.... -
#269 Nem mondtam hogy egyik se megy. Csak azt hogy soknál gond van. -
#268 Nekem van egy rakat játékom és úgy emlékszem, hogy mindegyikkel nyomtam már Vista64-en....
De megnézem majd....
És leadom a címeket, hogy miket próbáltam.... -
#267 Pedig a readme is kitér rá újabban hogy 64 bit not supported nem kevés játéknál. -
#266 Jah azt nem néztem, de nem akarom elhinni, hogy egy mostani játék ne induljon el vista alatt... de majd utána nézek....:D
És milyen hibaüzenetet ír ki? -
#265 Miért ne lenne jó? -
#264 szóval, ha főleg játékra használom a gépem mindenképpen szerezzem be a 32bit-es verziót?? jó a 32bites a konfigomhoz?? -
#263 vista topikban pl most szív janos666 c&c tiberian wars-al. Aztán pl Manhunt. Van még pár de mivel én már 2 éve nem használok 64 bites rendszert nem tudok fejből. -
#262 Mondj olyan címeket, amik nem mennek.... -
#261 Teljesen valós. Elvileg futnak rajta a 32 bites progik is de egy emulátoron. Nem mindíg sikerül jól a dolog. Igazából arról van szó hogy a programokat fel kellene készíteni erre az emulátorra. De mivel alig használnak még 64 bites rendszert sokan nem foglalkoznak vele. -
#260 sziasztok! sok helyről hallottam, hogy a 64bites oprendszeren sok játék nem indul el, nem csak most, hanem a majdan megjelenők között is lessz ilyen. szerintetek ennek mi a valóságalapja?? a vista esetében nem úgyvan, hogy a 64bites használja a 32 bites dolgait is, csak pluszban ott vannak a 64 bites dolgok?? mert ha ez a helyzet akkor tök mind1 hogy vista 32 vagy 64 bit, nem?? -
#259 Ha megvannak a letöltöd a hardvereidnek a 64bit-es változatait, akkor csak nero meg total commander nem fog menni... -
8til #258 Hello Mindenkinek!
Tudom, hogy nagyon banális kérdés, de az a helyzet, hogy nem sokára újra kell telepítenem a gépemet (Új HDD-t vettem) és nem tudom eldönteni érdemes-e feltenni a Vista-t. 64 bites AMD 3,6 GHz-es gépem van. Általában letöltésre, filmnézésre, játékra, és hasonló dolgokra használom. Olvasgattam itt a fórumban, hogy még nem tuti driver ellátása a Vistának, és hogy nem minden játék indul rajta. Ezért arról szeretnék véleményeket kérni, hogy érdemes lenne-e feltenni a Vista-t, vagy maradjak az XP-nél? -
#257 hat sajna csak angoltudással tudsz nekivágni.
A Planetamd64.com-on fórumain eléggé széleskörben foglalkoznak 64 bites alkalmazásokkial és drivberekkel is.
Az hogy adott eszközhöz van-e 64 bites vista driver a gyártó honlapján meg tudod nézni. (pontos típus kell minden esetben)
A 32 bites driverek nem jók hozzájuk!!! -
Yani70 #256 A házi feladatot már csináltam, de mivel nem tudok jól angolul ezért csak a magyar oldalakra hagyatkozhatom. Azért eminens, hogy elősször a guglit nézem meg. De mondjuk napokig nem tudom böngészni, mert munkám és családom van ezért kérdezném azokat akik már kitapostak egy ösvényt hátha segítenek persze csak, ha segítő készek. -
#255 Google a barátod. Házifeladatot neked kell megcsinálnod hozzá. -
Yani70 #254 Sziasztok!
Most szeretnék váltani 64 bites Vistára, de van néhány hardverem ami lehet, hogy nem működik majd alatta.
- MUSTEK Wcam300A webkamera
- MERCURY Ez-View tv tuner card
- FUJI fényképezőgép driver
- Canon Lide20 szkenner
- Macronix MX98715 PCI hákókártya
Kérdésem, hogy várhatóan ezek müködnek-e alatta, vagy várható-e vista driver hozzájuk. A gépem többi eleméhez van vista driver csak ezekhez nincs. Egyszer régebben már kipróbáltam a vistát a 32 bitessel minden ment, de a 64 bitesnél a fenti hardverelemekkel gondok voltak, mert nem ismerte fel. Tanácsot kérnék még abban, hogy egyáltalán érdemes-e vacakolni a 64 bitessel nyújt-e annyival többet, vagy válasszam a 32 bites változatot amin minden fut gond nélkül.
Üdv:Jani
-
rolandosss21 #253 oké jó lenne ha utánnanéznél!
-
#252 szerintem nem naon...de később még utánanézhetek ha gondolod, de a sb kártyák is naon faxá-k..... -
rolandosss21 #251 És nem lehet ehhez a hangkártyához drivert szerezni? Mert ez nagyon jó kártya! -
#250 Akkor sem jó a helyzet, mert én úgy vettem hangkártyát, hogy előtte megnéztem, hogy melyikhez van driver és úgy vettem...
Creative Sound Blaster-ra cseréld le...