1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • tyler82
    Énis mobilrackre raktam. BIOSba tiltsd le a nagy vinyó vezérlőit (ATA SATA ami van) nekem SATA van azt letiltottam disables és akkor nem látja és kénytelen a rackre pakolni a cuccost.
  • attila46
    Hy!! Xp van fent ,szivesen megnézném a Vista próba verziót ,de nem tudom ,hogy telepitesem!!!Minden áron az elsődleges meghajtóra akarja rakni????,mit tegyek az Xp nem akarom tőrőlni! mobil reckre meg nem tudom ferlrakni,mert mint már mondtam minden áron az elsődleges meghajtóra rakná vagy mi?? mit tegyek??
  • Magnum PI
    próbáltad adminisztrátor módban vagy a kompatibilitást bekapcsolni?
  • tyler82
    Igen, de Ultra FXP beállításokat nem tudom átvinni Flash FXPbe...Vagy igen?
    Ha valaki tud segítsen hogyan lehet normálisan futtatni az Ultra FXPt 64bites Vista Ultimaten.
  • Magnum PI
    Akkor használj Flash FXP-t!
  • tyler82
    Figyi ez egy másik kliens. Ultra FXP meg Flash FXP, két különböző.
    Én Ultra FXPről beszélek, azzal van gondom.
  • Magnum PI
    Nálam nem volt vele probléma bár én elég régi verziót használok.
    FlashFXP.v3.4.Build.1140
  • tyler82
    Valaki nem tudná megmondani hogyan lehet Vista Ultimate 64Bit re feltenni Ultra FXP FTPklienset??
    Feltenni igazából fel tudom rakni és fut is csak kikapcsolnai nem lehet...lefagy. Csak ha restart vista akkor tudom bezárni a programot.
  • gstup
    Megtörtént,az utóbbi!Az utolsó húzása volt...
  • Kaptár
    A vista sokszor valamilyen hiba miatt nem tölt be semmilyen módon.
    Javasolt a frissítés, vagy a fomázás.
  • gstup
    Sziasztok!

Tudna vlki segíteni,miután bekapcsol a gépem,de még nem lép be a vistába ezt irja ki :"VSTALDR is compressed
    Press Ctrl+Alt+Del to restart" de hiába indítom újra mindig ugyan ezt az üzit kapom.Mit csináljak?Pliiz help!

Üdv Mindenkinek!
  • tugyiti
    igen csak aero support nincs benne az csak a 2007-be került bele
  • David88
    üdv mindenkinek. valaki tudja, hogy támogatja-e a DELPHI 7.0 át a vista???
  • gstup
    Ment privi!
  • DarkSector
    Nálam úgy van, hogy berakom a lemezt..
    Belépek a bios-ba...
    Átlövöm, hogy cdről bútoljon és akkor a telepítés előtt autómatikussan formáz....
  • gstup
    Akkor lehet hogy rosszúl csinálok vlmit?!Hol tudom formázni a meghajtómat?
  • DarkSector
    Mi az, hogy nem engedi formázni...
    Akkor rossz a telepítőd....
  • gstup
    Sziasztok!

Újra szeretném rakni a Vistát Vistára! :) Viszont nincs elég helyem hozzá,hogyan tudok felszabaditani helyet,mert formázni nem engedi (nem tudom hogyan kell rendszergazdaként bejelentkezni)a power quest part.-nál is ez a gondom!Segitségeteket előre is köszönöm!Sorry ha tudatlan vagyok,de vlhol el kell kezdeni!

Üdv Mindenkinek!
  • Bébá70
    Igen a Sound Blaster régebbi verzióira nincs megfelelö támogatás Vista alatt.Én is ezért használom az alaplapit, nekem egy SB live 5.1 van, de Vista alatt nincs 5.1.Xp alatt összevolt kötve erösitövel a digitális kimenettel, és a filmeket 5.1-ben halgattam.Most kénytelen voltam venni 10 méter optikai kábelet hogy ugyan ez megoldhato legyen.De szerencsére tökéletessen müködik.
  • DarkSector
    Nekem valami audigy 4 van...
  • Bébá70
    Realtek integrált HD audio tökéletessen szol 5.1-ben 32-64 biten vista alatt.
  • DarkSector
    Igen...
    Vista csak néhány hangkártyát ismer fel..
    PL. integráltat.. egyeltalán nem...
  • Bucser
    rossz topic....
  • tugyiti
    -.-
  • gstup
    Sziasztok!

Xpm-re tettem fel egy 32-es vistát!És nincsen hang,azt irja ki hogy nincsen hangkimeneti eszköz telepitve,hol tudom ezt beállitani?

Üdv Mindenkinek!
  • DarkSector
    Nekem eddig minden ment...
    Igaz nekem csak a nagyobb címek vannak meg...
  • gstup
    LOL
  • Bébá70
    A 2005-ös Colin M. Rallyt sajna nem sikerült elinditanom,de a CMR 2-öt igen.Hiba nélkül futott érdekes.
  • gstup
    Régi mentéseket,amiket xp-n csináltam,mennének Vistán?És csak a patch miatt nem ajánlod?
  • Zsoltika 007
    Ha régi játékokkal nyomod szvsz xp. Arra leálisabb az esély hogy csináltak már xp patchet egy több éves játékhoz mint vistához.
  • gstup
    Sziasztok!

Mennyire kompatibilitis a régebbi ( akár 8 éves ) játékokkal a vista 32 bites?!És az újakkal persze?!Érdemesebb xp-nél maradni vagy lehet nyugodtan váltani?

thx all
  • Zsoltika 007
    32 bites böngészőben tudod csak feltenni. 64 bites még nincs ezekből. Vagy ha már feltetted akkor a 32 bites böngészőkkel fog csak működni. A legújabb verziók mennek vistával gond nélkül.
  • genory
    Miért nem tudok javat vagy Adobe flash playert instalálni vista alá? Vagy esetleg létezik valamilyen hasonló program?
  • slylecz13
    Sziasztok!

Szerintetek miért van az, hogy feltelepítettem a Vista-t és minden egyse indításnál bent kell lennie a telepítő dvd-nek, mert különben megakad az indulásnál?

Másik kérdés az "aktiválás"...
  • kollektor
    A 32 vagy a 64 bites változatot érdemes használni?

A 32 bitest. Elsőre talán merésznek tűnik ezt ilyen konkrétan kijelenteni, de biztosak lehetünk benne, hogy hiába rendelkezünk 64 bites számítógéppel, semmilyen teljesítménybeli különbséget nem érzékelnénk a 64 bites Windows használatával. Napjainkban a számítástechnika fordulópontját éli, a 32 bitről fokozatosan áttérünk a 64 bites környezetekre, ehhez azonban időre van szükség, a hétköznapi használat során pedig egyelőre korai a 64 bit bevezetése. Egyetlen esetben ajánlott 64 bites rendszer építése, ha minden egyes hardverünkhöz rendelkezésre áll 64 bites driver, illetve kizárólag natív 64 bites alkalmazásokat tervezünk futtatni. Ha 32 bites programot futtatunk 64 bites környezetben - paradox módon - akár alacsonyabb teljesítményt is tapasztalhatunk, mint a 32 bit esetén.
  • Bucser
    Az igazi gáz, hogy értelmes driver sem jön ki 64 bites rendszerre... (mondjuk Vistán a 32 bitesen sem sok értelmes drivert találtam úgyhogy én spec még legalább 1 évig maradok XP user...)
  • Bébá70
    1 dolog azért bosszant, a programok többsége még mindig 32-bitre irodik és csak nagyon kevés van 64-biten.Pedig elméletileg gyorsabb a 64-bit. Min 2 éve lehet vásárolni olyan procit, ill alaplapot ami támogatja. Mára szinte nem kapni olyat ami ne tudná.Az OP rendszer is élérhetö 64-biten.De mintha kész akarva nem akarnák hogy minnél többen átáljanak 64-bitre.Az én megitélésem szerint sokan csak azért nem állnak át, mert ez, vagy az a progi nincs meg csak 32-biten. Érdekes.
  • Bébá70
    Köszönöm a tájékoztatot, igy már érhetö miért van.
  • kollektor
    A memóriaméret felső határai

A köztudatban általánosan elterjedt információ, hogy a 32 bites rendszereken maximálisan 4 GB a felhasználható memória, azonban számos felhasználótól érkezett panasz, miszerint a Windows csak 3-3,5 GB-ot jelez elérhető memóriaként. Ez nem a memóriák hibája és nem is az operációs rendszeré. A memóriaméret felső határait két tényező szabja meg: az alaplap befogadóképessége és az operációs rendszer által megcímezhető tartomány. A 32 bites architektúrára épülő alaplapok általában 4 GB memóriát kezelnek, és a Windows Vista is ennyit képes megcímezni. Ez azonban nem jelenti, hogy a felhasználó is képes lesz mind a 4 GB-ot elérni.

A Windows a teljes memóriaterület bizonyos részét fenntartja a lapozófájlnak, valamint a hardvereszközök számára. Miért? Példaként vegyünk egy videovezérlőt, mely 256 MB integrált memóriával rendelkezik. Mivel az operációs rendszernek ezt a memóriaterületet is meg kell tudnia címeznie az első 4 GB-os címtartományban, az eszköz memóriája máris 256 MB-tal csökkentette az alaplapba illesztett fizikai RAM méretét. Ha sok nagy memóriával rendelkező eszközt használunk ez az érték akár a fél GB-ot is könnyen elérheti. Bár az elérhető rendszermemória mérete függ a PC-hez csatlakoztatott eszközöktől, a Windows Vista driver-kompatibilitási okokból és a memóriacímek ütközésének elkerülése érdekében 3,12 GB-ra korlátozza a felhasználható RAM méretét.
  • Bébá70
    Érdekes 4Gb ramom van a 32-bites Ultimate csak 3325Mb képes kezelni,a 64-bites kezeli gond nélkül.Ugyan ez igaz az Xp Home-ra is és a Xp Prof x64 Editionra is.Probáltam müködésre birni hogy kezelje a 4Gb-t 32-bit alatt de nem sok sikerrel.