1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
-
rolandosss21 #249 Nem ez külön hangkártya és ahhoz kellene driver -
#248 Ez ugye integrált hangkártya...?
Mert akkor felejtheted, hogy vista alatt meg fog szólalni....
Kell a gépbe venned külön hangkártyát....
De mielőtt vennél, azelőt néz vissza a fórumra és akkor megnézzük, hogy lehet-e hozzá drivert leszedni..
Ha nem int.hangkártyáról van szó akkor nem szóltam semmit... -
rolandosss21 #247 Sziasztok Csak szeretném megkérdezni hogy van e vistához ESS Canyon 3D driver ha van légyszíves irjatok viszza. Előre is köszönöm! -
#246 Köszi, madj megnézem, milyen az az alaplap, ezt kersek hozzá valami leírást vagy végignyomkodok mindent :) -
#245 Jó azért tudni azt, hogy én is most ismerkedek a Vista 64bit rendszerrel...
És annyit elmondhatok róla, hogy ami nekem van, annál az ég világon semmilyen kompatibilitási probléma nincsen ...
Nem is értem, hogy milyen cuccok nem mehetnek a többieknek a Vista bármely op-jával..
Egyedül csakis kizárólag hardveres finyáskodást mutat a rendszer, de a többi programot legyen az 64bites, vagy akár régebbi 32bites nálam eddig mind működnek....
Én ahogy rendbeszedtem a lan és hangkártya drivert....utána már a programok és játékokban nem volt probléma, mert az én ciuccosomnál legalábbis 2db program files könyvtár van...
van egy Program files és egy Program Files (x86) az utóbbi biztosítja a 32 bites progik kompatibilitását....
Ja és az én régi alaplapomon F2 és F11-el értem el a boot menüt...
És ha nem jön be a bios, akkor rossz gombot nyomsz, vagy az alaplap nem jó....
A bootolásnál meg ha az XP lemez máshol működik, akkor a wincsit nem észleli a gép.... -
#244 Na ezt jó tudni. Na mindegy, köszi a választ, sokat segítettél. Akkor majd megnézem az F10el is, meg megpróbálom megtudni, hogy milyen alaplapja van. -
#243 Lehet azért mert a most kapható gépek több mint 80%-a már 64 bites :) -
#242 Nem magam, havert. Én jól elvagyok a magam 32 bitesével, csak ő nem tudom miért, de 64 bites gépet szerzett be. -
#241 32 bites rendszeren több progi fog futni mint a 64 bites verzión. Sok szopástól kímélheted meg magad. -
#240 Ok, köszi megnézem. Már kezdtem megijedni, hogy valami fos rajta. De még annyit, hogy sok program (jelen esetben játék) nem indul el 64 bites gépen? Meg hogy jól tudom-e, hogy simán rá lehet tenni egy 64 bites procira egy 32 bites oprendszert? -
#239 Nem biztos hogy a del gomb kell a bioshoz. Ez alaplap függő. Hp notin pl f10 kell. Nézz utánna! -
#238 Lenne egy kérdésem. Nem feltétlen ide tartoik, de most nem igazán van ötletem, hogy hol kapnék választ. Szóval van egy gép, amin van egy 64 bites Vista. Úgy tudom, hogy sok program nem fut el 64 bites oprendszeren, hát gondoltam ráteszek egy 32 bitest. Beletattem egy full üres vinyót, viszont nem hajlandó a telepítő lemezről bootolni (kipróbáltam még 2 XP CDvel is, de hiába). Gondoltam biztos a bootolás van rosszul beállítva, hát mondom megnézem a BIOSt, de nem akarja elindítani. Bekapcsolom, nyomom a Delt, de semmi. MI cseszhettem el vagy mi lehet a baja? Elsőre nem én tettem rá fel a Vistát (nem az én gépem), de azt mondták, hogy akkor simán bootolt. Most akkor mi lehet a baj? Esetleg valami hibás benne? Igazság szerinte még sosem volt 64 bites gépem és nem sokat tudok róluk, szóval nem tudom, hogy helyén van-e ez így. -
#237 Jah hogy a játékokra gondolsz...
Azok közül csak a Stalker-t nyomtam, ami jobban futott egy pár fps-el, és nem töltögetett annyit.
A progik meg mennek vista-n mert én is használom őket...Vajon mégis miért írtam volna ide szerinted ha nem menne...hogy kihasználják e a 64-bites rendszert, azt meg csak feltételezni tudom a verzió számából (x64)...:))
Neked tán nem mennek??? -
#236 Kár hogy az adatok 64 bites xp-re vonatkoznak. Lehet hogy némelyik nem fog mennni a 64 bites vistán. -
#235 Nembaj...
Csak annak szólnak, akit érdekel, és akinek kell... -
#234 Ezek az adatok több évesek... -
#233 Sikerült megoldanom a Vista 64 progik problémáit...
Ha valakinek gondja van a Vista 64bit kapcsán, vagy fontossabb 64bites progik kellenek az nyugodtan írjon...
Programok:
Lan 64bit driver
Sound 64bit Driver
VGA 64bit Driver (dx9-es kártyákhoz tökéletes)
Progik 2:
Internet Explorer 64bit
Media Player 11 (gondolom hogy 64 bit)
Alkohol 120% 64bit
Alkohol 50% 64bit
Daemon tools 64bit
Total Commander 7.01 (gondolom 64bit)
64bites redszerrel kompatibilis játékok listája (nemtuom, hogy XP64bit-re vonatkozik-e, de nekem a Stalker gyorsabban ment, mint 32-biten..):
E rövid bevezető után következzék a jelenlegi 64 bites Windows XP-n futó valódi (natív) 64 bites kódú játékok listája:
Half-Life 2
Lost Coast
Bet On Soldier: Blood Sport
Codename: Panzers (Phase one)
Colin McRae Rally 2005
Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Far Cry
Fahrenheit
Shadow Ops: Red Mercury
Unreal Tournament 2004
World of Warcraft
WWII Tank Commander
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Dreadnought
64 bites játéprogramok az AMD64 oldalán, összehasonlítások a 32 bites verziókkal, demók és filmrészletek, rendszerkövetelmények:
HL2 and Lost Coast 64-bit
Torc Interactive and the Power of Gaming on AMD64
Unreal® Tournament 2004 64-bit
AMD64 version of Far Cry
AMD64 and WWII Tank Commander
AMD64 Technology and Shadow Ops: Red Mercury
Windows Vista Compatibility Patch for City Life Available
Empire XP - 64 bites játék
-
#232 64bitet naon lexarják úgy vettem észre. nem igazán vannak progik
amúgy mindegyik programot a honlapján keresd... :) -
#231 Van még egy nagy problémám, amit nem tudtam orvosolni...
Az alaplapomon lévő integrált hangkártyához nem találok vista 64-bites drivert...
Eddig soundmax progi volt fennt, meg valami AC'97-es program....
HELP ME!!!!!!!!
-
#230 Üdv mindenkinek!
Vista Ultimate 64bit-hez honnét lehetne leszedni 64-bites progikat?
Nero, Alcohol120%, Total Commander, Mozilla Firefox, ZoneAlarm...progik voltak eddig nekem, amik hiányoznak....
Ha lehetséges, akkor a legtöbb progit 64-bitesre cserélném....
Segítsen valaki, ha tud!
Köcce -
#229 http://winportal.net/?id=993 -
Matyesz56 #228 Sziasztok!
A netről leszedtem a Vista Entepris- verziót és ebben valahol olvastam hogy lelehet cserélni az op. rendszert, úgy hogy minden progi megmarad.
Igaz ez?
Segítsetek, köszi -
#227 Welcome to the hölyebiztos szép új világban:) egyébként van lentebb egy nagy vistatotyik linkelve oda kukkants be ott biztos van ötlet rája. -
fortune #226 Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Feltelepitettem a windows vistat(ultimatum) és sajnos nem tudok törölni egy mappát sem mivel mind irásvédett és ki is kacsolom az írásvédetséget akkor pedig automatikusan visszateszi. -
Inquisitor #225 http://www.youp-pax.org/viewthread.php?tid=362&extra=page%3D1 -
Inquisitor #224 Ami van X-Fi-hez "driver", amit valami kínai csóka dobott össze(?) Az X-Fi 2(!!!) driveréből, arról mint ha olvastam volna, hogy pár fájl bemásolásával ráheggeszthető Vista-ra is. Csak nem tudom a 64 bitesen is menne e? -
Matyesz56 #223 köszi ,akkor bocs hogy ide írtam -
#222 nekem müködött igy :) -
#221 szasztok
egy olyan kérdésem lenne, hogyha partition magikkel létrehozok 32bites xp alatt egy 30 gigás particiót, és arra rátelepítem a 64bites vistát, akkor működni fog a kettő egymás mellett? -
#220 Változott a helyzet, mégis csinál a creative vmi progit, amivel működnek Vista alatt is az Audigy karik. Igaz, hogy év végére lesz kész talán, és még fizetős is lesz...
itt találtam róla cikket: link -
baca01 #219 viszont most jut eszembe hogy ez a 64bites topik, és a te procid 32bites szóval csak azt rakjál fel, mert az x64 nem fog elindulni -
baca01 #218 nah erre azért nyugodtan felrakhatod, nem kell aggódni, max néha lassulhat majd be ha vmi komolyabb programot vagy játékot futtatsz -
Matyesz56 #217 Intel Celeron CPU 2.66GHz
2.67GHz, 1,00 GB RAM -
Matyesz56 #216 Intel Celeron -
baca01 #215 hmmmmm...milyen? -
Matyesz56 #214 hát nagyot fogsz nézni intel celeron van alatta -
baca01 #213 eddig jó a konfig, még a procit nem ártana tudni de gondolom azért egy 3000+ minimum van alatta az meg már bőven elég neki:) -
Matyesz56 #212 sziasztok!
2x512 MB ramon és Asus EAX 1600 Pro videokarin érdemes vistát rakni?
köszi -
Sobal #211 hello! van egy pici problémám vista64et szeretnék felrakni a gépre, de a bootolás után mindig lefagy, ha a SATA vinyómra szeretném felrakni (márpedig arra szeretném), viszont ha bent hagyom a régi IDE-vinyót, akkor arra nyomja rá a boot fájlokat, meg minden, szal után nem tudom nélkülözni...:( ...szal most megy, de én nélkülözni szeretném az IE vinyót, pls segítsetek, hogy mi a fene lehet... ja és 32bittel is ez van....
MSI K9N Ultra F2, AMD X2 4800+, Gf 7800 512Mb DDR3, 2Gb (2×1Gb D.ch.)RAM, SATA winyó: 500 GB west. dig., IDE: 80 GB SAMSUNG -
#210 http://winportal.net/?id=778