1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • Solt
    No igen, pont azt akarom én is megvárni amíg ezek megoldódnak! 5.1, logitech driver, TrackIr driver, kényesen érintene! :D
  • [HUN]FaTaL
    Nekem is csak 2-3 órát volt fent, tetszett, gyorsabb lesz és tetszettek az új dolgok is, de nincs daemon-tools és driver gondjaim voltak (hangkártya 5.1, logitech kormány nem működött), ez valószínűleg az alpha állapotnak tudható be :)
  • Solt
    Na azt még nem próbáltam... kicsit még várok vele! :)
  • [HUN]FaTaL
    :D Nekem is két vinyó van, egy 72es 10k-s SCSIn csücsül a rendszer, meg egy 750es SATA2 adattárolásra :D Nem kísérletezgetek, megfelel ez így, bár a win7-et kipróbáltam :)
  • Solt
    Ne is mutasd meg neki! :D Nekem két vinyóm van, így az egyiken megy a kísérletezés, a másik, az amelyiken a 64 bites Vista fut pedig a nyugalom szigete! :D
  • [HUN]FaTaL
    Az előző gépemen (P4p800, 3.0p4, hd2600xt agp, 2gb ddr-400) hibátlanul futott a 32bites vista. Ez a gép pedig nem látott olyat :D
  • Solt
    A 64 bites szerintem sokkal jobb mint a 32 bites! A 32 bitesen elég sok esetben voltak driver gondjaim... volt kék halál, teljes fagyás... 64 bitesen ilyen soha nem volt... ha valami nem is volt jó, soha nem halt meg!
  • [HUN]FaTaL
    Semmi probléma vele, ugyanolyan jó mint a 32bites, sőt néhol még gyorsabb. Bár hozzátartozik hogy én rühellem az XP-t :D Win2k rulz :)
  • Guriga
    Üdv!
    Madmano:
    Amíg nem futtatod le az élményindexet, addig szaggatni is fog. Nálam utána megtáltosodott a rendszer.

Egyébként régóta olvasom a fórumot, de nem szoktam hozzászólni a dolgokhoz.

Mióta 64bites Vistát használok, tökéletesen meg vagyok elégedve mindennel... Minden progi működik, ami nekem számít, a sebességgel sincsenek gondok. Nekem a ram miatt kellett áttérni 64 bitre. Jó kis oprendszer ez...
  • lck
    XP-hez képest ???
  • Gregorius
    Nekem Business Edition van, és egyáltalán nem szaggat semmi. Egy picit sem.
  • lck
    Nekem egy sz@r 4 éves gépen 1 giga rammal egész jól használható. A játékok persze érezhetőn jobban szaggatnak. Ezért csodálkozom a konfigod láttán. Passz...
  • Madmano
    Egy AMD X2 6000+os proci,GeForce 8800GT 512 VGA,4giga Ram,MSI K9N-es alaplap meg egy 500W-os Chieftech táp nem hiszem hogy annyira rossz lenne.....
  • lck
    Új gép köll.
    Úgy te is jól jársz meg a hardware-gyártók is. :)
  • Madmano
    Na,az a helyzet,főlraktam a 64bites Vista Ultimate-et,de le is szedtem.Sokkal tovább bootolt,mint az XP,a programok lassabban indultak.Meg az egyik fő indok volt a dobása mellett,hogy fölraktam a World in Conflict-ot.Ugyanolyan beállításokkal,mint amikkel simán ment XP-n.Na,itt szaggatott.Elég rendesen.Nem tudok,mit kellett volna állítanom rajta(a Vistán),de alap rendszer,SP1-el,elérhető javításokkal,64bites Eset Smart Security-vel,DivX,Xvid kodekkel,sima Firefox-al.És nem ment.Ég és főld az XP javára.Nem fikázni akarom a 64-es Vistát,csak leírom,mire jutottam,hátha vkinek szemet szúr,mit rontottam el.
  • Gregorius
    Ez elég furi. A Catalys Control Centert megnyitva küldhetnél róla pár képlopást.
  • Zsoltika 007
    Miért ne mennének?!
    Sokkal gyorsabb a rendszer. Valamint pár extra rendszervédelem is van ami nincs a 32 bitesben. És azok a programok is megugranak amik kihasználják.
  • [HUN]FaTaL
    Működnek a 32bites programok, ezek közül az FF az everest és a powerdvd biztosan. A Smart Securityt és a Nerot nem tudom, mert Ashampoo Burning Studiot és Avastot használok.

Több címezhető memória és elméletileg a x64es alkalmazások gyorsabbak lennének mint a 32bites variánsaik, de nem sok ilyen van még sajnos :(
  • Madmano
    Igazság szerint nem is a driverek miatt fáj picit a fejem,hanem a most a gépen lévő,nekem jól bevált programok miatt:Firefox 3.0.4,Everest Ultimate Edition,Power DVD8,NeroMicro,CCleaner,Eset Smart Security.Nos,hogy ezek mennek-e 64-es Vistán,illetve van-e megfelelő verziójuk arra az op rendszerre?Amúgy a 64-es Vista a címezhető 4giga ram-on kívűl milyen előnyt ad?
  • Zsoltika 007
    64 bitesre!
  • [HUN]FaTaL
    Érdemes váltani.
  • Madmano
    AMD X2 6000+-os proci,Gaiward 8800GT vga,4giga ram,MSI K9N lap,Chieftech 500w-os táp.
  • [HUN]FaTaL
    Mennyi RAMod van? 2 v 3 GB rammal a 32bitesre érdemes váltani.
  • Zsoltika 007
    Attól függ. Van mindenhez driver? Milyen gyors a géped?
  • Madmano
    Van pár kérdésem:XP SP3ról gondolkodom az áttállásra Vista 64bitre.Főleg játszok a masinán.Érdemes váltani?
  • Zsoltika 007
    Szar a catalyst. Vagy nincs jól beállítva a monitor típusa.
  • serkov
    Hali! Felraktam, minden oks Szerethető po rendszer! Egy gondom maradt, hogy a Catalyst feltelepítése után csak 1024X768-as beállítás van? Előtte volt minden!
  • Gregorius
    Bármelyik, nem tudok olyanról, amelyik ne lenne. Nem tudom mi az a vinyópörgetés, de Vista64-em van. Kérdezgetésre megtalálod a megoldást legfeljebb 3-4 oldal visszaolvasással, de a google is számtalan találatot ad.
  • serkov
    Hali! most készülök felrakni a 64 bites vistát.
    Szeretném tudni, mely torrent kliens fut magabiztosan a cucc alatt, milyen dvd iró progi kompatibilis vele, s van ez a vinyópörgetéses dolog... ezt hol lehet kikapcsolni, vagy optmalizálni, s még a program futtatáskor kérdezgetéses ablak ( Ön kezdeményezte... ) kikapcsolása is érdekelne! Előre is köszi a segítséget!
    Ha hiányzik a HD audio device akkor a videokártya ( ati ) gyári driverén van egy ilyen amit fel kell telepíteni, aztán a hangoknál visszaállitani a hangkártyáét! ( különben nincs hang) Legalábbis XP alatt volt nekem ilyen! ( Ha ATI a karid)
  • Gregorius
    Pont az alattad lévő hozzászólás 3. bekezdése vonatkozik rád.
  • LacHUNt3r
    Sziasztok!
    Nem tudja valaki, hogy vista alatt hogyan lehet vonalbemenettel hangot felvenni? XP alatt csak átállítom a hangfelvétel eszközét de vista alatt bármit csináltam is eddig nem akarja felvenni a cuccot...
    Előre is kösz a választ!
  • Gregorius
    Eseménynaplóban valami olyat, ami utal az audio device problémára. Lehet, hogy nincs semmi, de ha valami gond van, akkor elvileg minden rendszerindításnál jelentkeznie kéne, szóval a legutóbbi indításnál előbbi dátumot már nem kell nézni benne.

Eszközkezelőben pedig hiányzik egy High Definition Audio Device. A Realtek-en kívül ott lennie kéne még valaminek. Esetleg nincs BIOS-ban letiltva az Integrated Peripherials-mál az integrált hangkártya?

Azt is nézd meg, hogy a hangszóróra jobb-klikk -> lejátszóeszközök -> jobb-klikk az üres mezőre -> engedélyezd a cuccokat! látszik-e valami?

Remélem, azért érthető.
  • HoReSz1975
    mondjuk az is érdekes, hogy az élményfrissitést sem engedi futtatni, mert az egyik driver hibát jelez, vagy mi pedig a registry takarítóval is ledúrom a realtek sz*rt
  • HoReSz1975
    eseménynaplóba mit keressek

eszközkezelő OK

• kifli
    nemtom mi a probléma de a háttered kibaszottjó
  • Gregorius
    Alaplapi driver jól van felrakva? Eszközkezelőben nincsenek egyéb sárga felkiáltójelek vagy egyéb problémák? Esetleg egy eseménynaplót is meg lehetne nézni. Start -> futtatás -> eventvwr
  • HoReSz1975
    nem lett jó, ledúrtam, újra felraktam, kihúztam a dugókat és kérdezte a szokásos jack dugók állapotát, de semmi, nem lehet bemenni a beállitásokba a windows -on belül és a realtek driver sem engedi változtatni a beállitásiat, ráadásul kiírja, hogy nincs telepítve hangeszköz

• Gregorius
    Ez azt jelenti, hogy sikerült?
  • Gregorius
    Igen, lehet, hogy ez volt a gond. Sokakat hallottam panaszkodni előtte a SATA kábelekről. Ezért gondoltam, hogy visszavitel előtt megér egy próbát. Érdekes volt, hogy nem a kábeldugdosás utáni bootolás után állt helyre a dolog, hanem csak a sokadik indítás után.

További gond, hogy a házamban a proci hűtését egy rohadt nagy, a ház oldalára erősített tölcsér is segíti, ami a procira tornyosul. A gáz az, hogy ennek a tölcsérnek nem kissé útban vannak a SATA-kábelek és a tápkábelek. Szóval minden ház nyitásnál ki vannak téve a kábelek az erős átrendezés veszélyének.

Hajlok arra, hogy nem a vinyó hibája. Még mindig nincs vele gond, pedig már lassan 10 órája fut a gép. Köszi a lelki támogatást!
  • serkov
    Hibálya= hibája! :-) Bocs!