1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • [HUN]FaTaL
    Elképzelhető, nézd meg a vezérlőpultban az energiagazdálkodásnál a sémát, hogy a HDD leállítása mennyire van rakva (alap rendszernél azt hiszem 3 perc) és kapcsold ki.
  • Solt
    Nem talált semmi hibát rajta... teljesítmény 96% állapot 99%

Úgy csinál mintha alvó állapotból kelne fel? Nem lehet, hogy valami energiatakarékos dolgot birizgáltam el? :D
  • [HUN]FaTaL
    HDsentinel
  • Solt
    Először megnézni, hogy nincs-e nyűgje, mert gyanús a lelkem bogara! :) Néha eltelik - másodperc, aztán kiad valami hangot, és csak utána indul el! :D
  • [HUN]FaTaL
    HD sentinel tesztel, de mit értesz rendbetétel alatt? Defragot? Mert akkor az iobit smartdefragot javaslom, vagy perfect disket, utóbbi fizetős. Halál szélén lévő vinyót csak a csere és az adatmentés menti meg :D
  • Inquisitor
    HD Sentinel tudja tesztelni azt hiszem, de rendbeszedni?
  • Solt
    Tudtok ajánlani valami jó kis programot ami teszteli, és rendbe rakja a vinyómat?
  • kbszt
    Udv

Lenne par kerdesem, kaptam a vasarolt laptophoz vista 64-et ketto dvd-n dvd1 es dvd2 gondoltam majd a telepites soran szepen keri mind a kettot de csak az elsot kerte aztan a driver cd-t aztan mukodik bar a drivereket ujra kellett telepiteni. Szoval mire jo a masik vagy mit csinaltam rosszul nem vagyok valami nagy hacker ugyhogy valami egyszeru magyarazat kellene. Elore is kosz!
  • Béla9248
    Tudja vki hogy hová telepíti a vista a képernyő kímélőket???
  • HoReSz1975
    hiába kapcsolom ki mugyanezt a hibát írja ki
  • Stefling
    Nemsok, az lesz a "kész" pista :D
  • [HUN]FaTaL
    Lehet, hogy reboot kell neki. Pont ma telepítettem a cégnél egy vistat, annak restart kellett, tegnap az itthoni gépemnek nem kellett :D
  • HoReSz1975
    megprobálom
  • lck
    Tegnap este haldoklott az MS update szerver ( lehet az új biztonsági rés miatt !?! ), de nálam ma már megy rendesen.
  • [HUN]FaTaL
    Ezt csinálja mostanában, kapcsold ki a tűzfalat. Frissítsd le és kapcsold vissza.
  • HoReSz1975
    Hi @ all

A vista nem enged frissíteni:

Kód: 8070005

• kissadamvikt
    okok!
  • Solt
    A hangkártya nagyon érzékeny a porra. Fújasd ki a bemeneti csatlakozókat, nekem ez egyszer segített... ha ez kevés, akkor új driver. Nekem több ötletem nincs... :S
  • kissadamvikt
    alaplap: ASUS M2N-SLI hangkari: C-Media CM6501 integrált
  • Solt
    Milyen hangkártya?
  • kissadamvikt
    Szasztok!

olyan problémám van, hogy a hang serceg, semmit nem hallok tőle csak serceg. mi a probléma? egyszer már csinált ilyet de akkor magától helyreállt egyszer csak. van, vagy volt már vkinek ilyen problémája?
  • HoReSz1975

valamitől megváltozott a vista betűkészlete és a mozillaban is, hogyan lehet a vista betűlészletét alap beállitásra visszarakni

hol kicsi, hol nagy, hol vastag, igen zavaró
  • Zsoltika 007
    Baromság hogy az xp nem használja ki a 2 magot. 4 giga ramot használ max. De ugye ha a vga-ban is van meg a vinyóban a cache meg a cpu-ban is meg a hangkártyán stb az lejön belőle mivel azokat is meg kell címezni. És mi ez a baromság hogy 64 biten nem futnak a programok? Ne terjessz már hülyeséget! Tedd fel és használd! Utánna leírhatod mi nem jó neked de látatlanba ne menjen már a félreinformálás!! Aztán jön majd pstike meg robika aki ugyanezt kérdez mert a te hülyeségedet elolvasta és 64 biten nem megy semmi..- és szépen így tovább. Ha segítség kell segítünk de ne csináld már ezt!
  • mygmad
    Hello,

Most újítom a gépem és lesz benne egy 2 magos processzor, 4GB ram, és egy HD4850-es 512mb rammal. Eddig csak XP-t használtam de olvastam ,hogy nem használja ki a 2 magos proceszorokat, meg 3 giga memóriánál többet.. így mindenképpen vistát szeretnék feltenni rá, csak nem tudom melyiket éri meg jobban.. Ahogy olvastam egy ördögi kör ez az egész. a 32 bites vista is 3 giga memóriát használ ki csak, és azon szépen fut minden(tehát ez szerintem szintén nem lenne jó 4,5 giga ram mellé), viszont a 64 bites már felismer 4 gigánál többet de azon meg nem futnak a programok..
    Akkor ez ,hogy van most? :S megéri feltenni a 64 bitet? Nekem főképp játékok miatt kellene. Azokat ,hogy befolyásolja? :S Melyiket javasoljátok?

Előre is köszi!

Üdv.
  • Gregorius
    Továbbfűztem a gondolatmenetedet, nem neked szántam, hanem annak, akinek az üzenetére te válaszoltál.
  • Gregorius
    Ég és föld.
  • gepsys
    Sziasztok!
    A Windows 7 és a Vista között mi a különbség?
  • [HUN]FaTaL
    Windows 7ről volt szó ha elolvasnád :) Vistán simán megy.
  • Gregorius
    A DirectX10 jobban megy Vistán, ja. Az az alatti DirectX meg egy emulált konténerben fut vagy mi, úgyhogy nagyobb az erőforrásigénye.
  • Gregorius
    Daemon Tools Lite simán megy rajta.
  • Gregorius
    Nekem volt kék halál, egy héttel az install után. Azóta nem volt, de öcsém is röhögött rajtam, hogy ebből is sikerült kipréselnem rögtön.
  • Gregorius
    Nem értem a kérdést. Mondom nem szaggat.
  • [HUN]FaTaL
    Én mondjuk leszarom hogy 60 vagy 55 fps-sel megy valami :D
  • strebacom
    "Vistan lassabbak a játékok" na ez van amire igaz van amire nem...én sokat leteszteltem...pl utoljára a COD5-öt és jobban fut vistán mint xp-n, de még jobban fut windows7-en, de természetesen sok olyan is van ami a xp-t szereti...
  • [HUN]FaTaL
    Azt úgy felteheted :) Az nem okoz gondot egyébként hogy a játékokat máshova teszed, nekem nem is a rendszervinyón vannak.
  • Madmano
    Úgy értettem,fizikailag ugyanaz a vinyó,de 2külön particióra az XP és a Vista.
  • [HUN]FaTaL
    Ha ugyanarra a meghajtóra rakod mindkét OS-t egyik se fog rendesen működni (ha egyáltalán betölt). Vistan lassabbak a játékok, ez van.
  • Madmano
    Azért bassza a csőröm ez a 64bites Vista....Lehet,adok neki még egy esélyt.Közben gondolkodtam,mit csinálhattam rosszul.Esetleg a gondot jelenthet,hogy mikor telepítettem ezt-azt,nyitott magának a vista két program files mappát.Egy x86-ost meg egy simát.Na,én pl a World in Conflict-ot,ami ha jól tudom 32bites,nem a Vista által fölajánlott x86-os program files-ba telepítettem,hanem egy másik vinyóra,ahova az adatokat,játékinstallokat pakolászom.Ez lehet gáz?Most lehet,úgy próbálom meg,hogy az XP mellé rakom megosztva a rendszermeghajtót.Ha így csinálom,mindent külön kell felraknom az "adatos"vinyóra,igaz?Külön XP,külön Vista.A két rendszer ilyen hibrid megoldás esetén teljesen el van szigetelve egymástól?Nem kavarhatnak be egymásnak?
  • Solt
  • [HUN]FaTaL
    Rosszul fogalmaztam, 5.1 működött csak Stereo Surround nem volt, így a zenék 2.1-ben mentek (kiterjesztett 5.1 jobb volna). Lehet hogy ezt meg lehetett volna oldani ha az Audio Consolet Vista módban futtatom, nem próbáltam ki mert a daemon és a logitech miatt egyelőre úgyis felejtős :)