Űrrepülõt teszteltek az olaszok

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fiat Spaceship GT
No komment...digó minóségben én még repülõt sem vennék...
Ha a magyar szidásnak számít az már rég rossz.
Ha õk tipikus magyarok, te tipikus zsidó vagy...

A fenébe is, ha itt élsz közöttünk, legalább ne szídjál úgy valakit, hogy "magyar"...

Szemétdomb köz 13, Pszudeopolisz, Sto-síkság, A Korongvilág, A Nagy A\'Tuin hátán, A Világegyedem, ür. nr. Még több ür

"biztonságosan landolhasson az indulásul szolgáló szardíniai Tortoli reptérhez közeli vizeken."

Marhák!
Az a nevetséges hogy ott van az amerikai meg az orosz sikló, és akkor kitalálják a használhatatlant.
És hogya büdös francba állítja be a leszállás helyét ha nincs korrigáló hajtómûve?
Ez még véletlenül se ûrsikló mert a sikláshoz nincs felülete.
hajtómû és vitorlázófelület nélkül még nem szállt le semmi, max zuhant.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

tesztelhették is, de a puding próbája még mindig az, ha megeszed.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Tetsuo
1ébként azt hittem, (szuper)számítógéppel ilyet már tudunk tesztelni..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
De igen, az elsõ mondat nem több mint szenzációhajhász bulvármondat, amit akár Anettka is mondhatott..

Tetsuo
Akkor én vmi paprikazabáló-digó keverék vok.. 😄

Tetsuo
Õ nem mondott ennek ellent, 1 komplett visszatérési kísérletet 1értelmûen ilyen alacsonyan nem lehet végrehajtani, hiszen hiába sokkkal sürûbb a levegõ, a sebességet magasról zuhanva el is kell érni..

Tetsuo
LOL
Neked már biztos mondták otthon: Csinálj jobbat az Isauránál, v ne kritizáld! 😊
Záp a tojás, fiam? Tojjál jobbat!

Tetsuo
talán mert gyatra a fordítás minõsége és/vagy a cikk eredetileg is az volt.. 😉
még jó h beleköt egy magyar, hiszen a magyar szeret okoskodni, na és?
Az amcsiknál meg ezért nicsenek forumok se, azok csak bólogatni tudnak..

én is összetenném a két kezemet, hogy ne legyünk olyanok...

Blackmail the Universe

GyuriX2572
Szóval aki 10 perc alatt akar Japánból EU-ba utazni annak a tengerbe kell landolnia xD

Olyan lesz mint a Puntó! Kis motorral, de lesz Ûrhajó Sporting kicsi, de kihegyezett motorral 😄, Ûrhajó 1.4T, Ûrhajó 1.2 16V és a nagyágyú az Ûrhajó 1.5 4D-PDTD-iS ami hihetetlen erõs de 80.000 Km az élettartama 😄
Ja, ja, jó lesz a scramjet, csak az a bibi, hogy 3 mach kell, hogy elinduljon.
Optimista vagyok: megoldják!<#circling>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

A scramjetrõl pár éve láttam egy jó kis dokumentumfilmet, elég igéretesnek látszott akkor...

Valszeg azért néz ki így, mert ez egy olyan gép, aminél a törzs is felhajtóerõt termel. A szárnyak jelentõsége inkább a kormányzásban van.

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

"Ráadásul nemértem minek az ejtõernyõ ha egyszer ûrsikló"
hófehér, torpedó alakú, hajtómû nélküli prototípusa még február végén emelkedett fel, majd zuhant alá 21 000 méteres magasságból, ahová két ballon juttatta fel
Még jó hogy ejtõernyõvel ereszkedett, nem akarták hogy összetörjön 😊 Lassú az igazihoz képest és nincs hajtómûve sem... hm aerodinamikai teszt... biztos nem fért be a szélcsatornába 😉

"1,25 tonna súlyú "
vajon mûhodfeffõvést lehetne lufival segíteni? Nem tudom mennyi üzemanyagot spórolna meg 20km magasságban begyujtott rakéta... onnan kevesebb energiával ki lehet jutni.

http://azbest.drag2web.com

Sanyix
Nem, csak egyszerûen olvasgatok. Venture Starról hallottál már? De ott az aerospike hajtómû, scramjet hajtómû(bár ezt mostanában újra kezdik elõvenni), Hermes, és a többi félbehagyatott terv... van belõlük jó sok, elég jó ötletekkkel.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Agyas barátom ha fogalmad sincs mirõl beszélsz (márpedig a hozzászólásodból ez látszik), legalább ne szóljál be. Rájöttél hogy 20 km-en sûrûbb a légkör? Hú de okos vagy! De arra nem jöttél rá hogy egy légkörbe lépésnél 10-ed akkora nyomáson is jobban felmelegszik egy ûrhajó, mert a sebessége meg 14-szor akkora!
És ráadásul a dinamikus nyomás négyzetesen függ a sebességtõl.

Milyen érdekes hogy egy ûrsikló hõvédõ burkolata 20 km-en mach 2 nél 1500 fok helyett már csak 250 fok ugye? És ez még 2 mach, nem 1.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hmm megnéztem az elsõ képet jobban, kicsit értetlenül állok a gép végébe tolt szárnyak elõtt, nagy sebességnél oké persze, de mi van leszállási sebességnél? ezzel persze nem kívánom megkérdõjelezni a tervezõk munkáját, mindössze nemértem... (az én korlátozott ismereteim szerint alacsony sebességnél a rossz tömegeloszás miatt könnyen orrabukhatna - akkor mért is nem?)

AMD Athlon X2 AM2

jó dolog hogy európa fejleszt, és nem magas a költségvetés se, bár szerintem az oroszok ennyi pénzbõl másfélszer ennyit megcsinálnának.. na mindegy, a lényeg hogy lassacskaán ilyen tekintetben is eltûnik amerika az átlagos nemzetek sokasága között... hála a saját hülyeségüknek... én ennek örülök, ha EU és az Oroszok összefognának a fejlesztésban, sokkal jobban haladnának sztem. és akkor már télleg nem lenne messze az ûr "igazi" meghódítása, értem ez alatt, hogynem csak pár szonda meg 1-2 ember, hanem emberek 100ai lennének az ûrben 1x-re. én az ûrkolonizálásban látok értelmet és jövõt, csak persze itt is megjelenik az etikai kérdés: a földet már eléggé elb*tuk, van-e jogunk, hogy tönkretegyük az egész naprendszert?...

AMD Athlon X2 AM2

OFF: Érdekes. Egy jóbarátom, aki egyébként jól keres ami itthon nem jellemzõ, azért akart (többek között) külföldre menni melózni, mert a cégénél azt kellett látnia, hogy a tucatnyi nemzet fiai kötül, pont a sajátjából nem akarodzott senkinek se dolgozni. Igaz ezt jó sok munkaórában ...

ON: Drukkolok az olaszoknak, annyi jó terv tünt már el a süllyesztõben, hogy kellenek az "új" versenyzõk.

Hun7eR
Nem maradt ki az utolsó szakasz említése ebbõl a cikkbõl sem, íme:
"A CIRA beszámolója szerint a küldetés célja az ûrjármû légkörbe való belépése utolsó fázisának szimulálása volt..."
Nincs szó szenzációhajhászásról.

Ami még érdekelne, hogy milyen célt szeretnének elérni a program 2012-re tervezett befejezéséig.
Szerintem ezt mindenki belátta. Elõször látni kellett irányítható-e a gép a légkörben.
Nem sokat érnek azzal, hogy kibírja a magaslégkörilégköri fékezést, ha az utolsó 1-2 km-en úgy zuhan mint egy kõ.
A probléma csak ott van, hogy ezt az "utolsó szakasz" dolgot kihagyták a cikkbõl. Az ittenibõl. Az eredetiben benne volt.
Már csak az a kérdés, hogy figyelmetlenségbõl, vagy szenzációhajhászásból.

Szvsz egyértelmû, hogy elõször el kell hagyni a légkört, hogy visszatérhessenek bele. Az meg léggömbökkel nem igen fog menni.

Szerintem a hír legfontosabb eleme az, hogy egyátalán foglalkozik valaki új ûrsikló fejlesztésével, mert az amcsik láthatólag már letettek róla anyagi okokból.
Elírtam a nevet: helyesen Enterprise.
A nagyeszû kritikák közepette megjegyezném, hogy a legelsõ shuttle, az Enterpise 6000 méternél sosem jutott magasabbra. Egy módosított 747-es vitte fel a hátán, majd eleresztve lehetett tesztelni a sikló aerodinamikai tulajdonságait repülés közben. Nyilván valami hasonló történt most az olasz sikló esetében is.
A hozzászolásoknak a 80%-a azzal ment el, hogy egymást b@szogattátok! LoL
Van vagy 3-4 értelmes hozzászólás!
Ami engem illet, szerintem valahonnan el kell kezdeni a teszteket és az nem egybõl a világûrbõl való visszatérés. Fokozatosan haladnak elõre. Így legalább tudják, hogy amit eddig csináltak az nagyvalszeg jó, és jó úton haladnak.

"Az olaszok mihaszna népségérõl pedig annyit, hogy ha mi is ilyen mihaszna népség lennénk, akkor összetenném a két kezemet."

Egész európában egy nemzet sem dolgozik egy nap átlagosan annyi órát és olyan szorgalommal mint a magyar. Az más kérdés hogy a munka gyümölcsét külföldiek meg rák tudja kik (politikusok, szponzoraik) aratják le.

1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyûzet.

norbre
még mielõtt rámsütnétek, nem én használtam ezt a jelzõt én csak reagáltam rá

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

<#eljen>
egyesek heves magyarozásban élik ki magyarellenes érzelmeiket

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Magyarul az SG megint bulvárosította a cikket. Hajrá...

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Szerintem meg lehet légkörbe való visszatérésnek nevezni, mivel nem lehet egybõl 100km-rõl lepottyantani, mi van ha a fejedre esik? kis lépés, a légkörbe való visszatérésnek a folyamatából, remélem érted amit idekaparok:S

Persze az egész folyamat nem modellezhetõ ezzel a kísérlettel, van ott sok kemény dolog, a már lejjebb írt 30000km/h-ról való lassulás, az ionréteg ami igencsak forró, stb..ugye.
en is!!<#eljen>
Ez elõítélet. A legtöbb magyar persze ilyen, de vannak kivételek.

Amúgy ilyen elven mondhatnám, hogy az olaszok meg lusták... <#circling>
Hihetetlen nagy butaságot írsz.
Ez egy szabadon esõ tárgy szárnyakkal, ami alig gyorsul esés közben a hangsebesség fölé, egy valódi ûrrepülõ meg 30000km/h- körüli sebességgel lép be abba a ritka légkörbe. Egy nagy túróst jár hasonló erõhatásokkal.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

norbre
ha ez a #19-re akar válasz lenni akkor erre csak azt tudom mondani hogy sajnos ilyen az ország.. csinálni akarsz valamit, szinte biztos hogy az a válasz hogy hogy nem lehet mgcsinálni..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

én meg attól kapok herótot, amikor az okos megmondóemberek a tipikus parasztságra azt mondják, tipikus magyarság...

Agyas Sanyix barátom!
100km-en ahol a lágkör kezdõdik, és elkezd felmelegedni az ûrsikló nagyon ritka a légkör (emlékezz, már a Mount Everestre is oxigénpalackkal járnak fel, bár van néhány elvetemült aki anélkül). Ha jóval lejjebb jövünk, ahol már sûrûbb a légkör, ott egy kisebb sebesség hasonló erõhatásokkal jár (levegõmolekulákkal találkozásból adódó felmelegedés) mint ritkább légkörben nagyobb sebességnél.
Gondolkodj, mielõtt beszólsz.
norbre
<#eljen>

A gond többnyire nem a hírek mögötti fejlesztéssel, találmánnyal, felfedezéssel van, hanem csak a hírben szereplõ állításokkal, amelyek gyakran félrefordításból, vagy "bulvarizmusából" (ha van ilyen szó...) erednek.

Persze a sok bulvárõrült, aki mindent elhisz amit megír a Blikk ilyenkor jön azzal, hogy nehogy már te jobban tudd... Pfft

Mint kiderült itt is egy hiányos fordításból eredt a probléma. Ugyanis nem a légkörbe való visszatérést tesztelték, hanem csak annak a végsõ szakaszát, ami valóban nem sokkal több, mint egy szuperszónikus tesztrepülés...
Nah ha ez is olyan minõségû lesz, mint a FIAT, akkor ezzel sem mernék bevállalni egy ûrrepülést <#idiota>
norbre
és nem azt mondtam hogy ez igaz.. én pont ne maz vagyok aki kapásból elhisz mindent amit hall vagy a tévébe mondanak.. viszont attól kapok mindig fejgörcsöt amikor élbõl elõjön valaminek a fikázása..

norbre
na idefigyelj kispajtás.. nézz már meg bármilyen cikket itt az sg-n.. szinte mindegyiknél az elsõ hozzászólók közt vannak olyanok akik rögtön belekötnek valamibe a cikkel kapcsolatban.. szerintem meg ez a hozzáállás a tipikusan magyar.. mindenben a hogy nem lehet meg miért szar..

k9duli
Mondjuk lehet, tényleg nem valóságos kép.

ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK

Oldal 1 / 2Következő →