13357
Miért pont így és erre...
  • Balumann
    Megpróbálom a linket mégegyszer... link
  • Balumann
    A táplálkozás szempontjából több kategóriába lehetne sorolni az anyagokat:
    -hasznos táplálék (de ezek között is van olyan, ami a szervezet egy részére nincs jó hatással, mondhatni mérgező, egyéntől függően egy bizonyos mérték feletT)
    -nem hasznos táplálék (ezekre az a jellemző, hogy a szervezet nem tudja hasznosítani, de kiürül a szervezetből, nem mutatható ki károsító hatása - természetesen ennél is egy bizonyos mérték alatt).
    -mérgező (kis mennyiségben is kimutatható akár sejtkárosító, vagy valamilyen más negatív hatása, pl. elraktározódik, és később okoz problémát).

A probléma veled az, hogy te automatikusan mérgezőnek tekintesz szinte mindent (főleg, ha nem természetes), mindezt neten ilyen-olyan videók, általad valami alapján "hiteles" cikkek alapján, és erre még olyan magyarázatot is adsz, hogy szándékosan mérgezni akarnak, sőt még a védőoltásokkal is kapcsolatba hozod. Ezért vagy egy hatalmas agymosott idióta, és azt hiszed, mi azért hülyézünk téged, mert nekünk fogalmunk sincs semmiről. Ha benézel az egészségtopikba, amit én nyitottam anno (adatlapomon megtalálod), én is elég sok marhaságot elhittem korábban, bár én (szerencsére) mindig törekedtem arra, hogy minden szemszögből megközelítsem a kérdést. Ez a fő különbség köztünk.

Azzal is tisztában vagyok, hogy nagyon sok anyagot juttatunk a természetbe felelőtlenül, amik tényleg mérgezőek, ma is sok problémát okoznak. Amit belinkeltél, majd megnézem, tényleg érdekes és tanulságos. De nem csak te tanultál belőle, ezeket ma már sokkal szigorúbban ellenőrzik, amire megvannak a megfelelő szakemberek, csoportok - akik jóeséllyel ugyan olyan beállítottságúak mint például te.

A mobiltelefonok kapcsán rengeteg tanulmány született, ami alapján nem mutatható ki károsító hatása, még nagyságrendekkel nagyobb teljesítmény mellett sem(!). A videó amit belinkeltél, természetesen teli van csúsztatással, ha utánanézel, például Dariusz Leszczynski írásainak, ő sem mondja azt, hogy a mobiltelefon egyértelműen káros, és egyértelmű bizonyítéka sincs erre, nem hallgatta el senki sem. (sőt ez nem is csúsztatás, hanem konkrétan hazugság).
    ‘The Truthseeker’ show – my unseen interview… (Dariusz Leszczynski)

Saját érdekedben javaslom, hogy olvass utánna a dolgoknak, mielőtt benyalsz egyből minden (hitelesnek tűnő) cikket, videót.
  • steweee
    a sorozat többi részét is érdemes megnézni, az egyik epizód szintén nagoyn témába vág nemcsak a mérgezésekkel, hanem az evolúciós kihatásokkal kapcsolatosan is. lehetne még beszélni a kísérleti atomrobbantásokról, amik természetesen semmilyen káros hatással nem voltak, illetve veszélyt sohasem jelentettek az emberi társadalomra

http://www.divecenter.hu/Hirek/3501/meglepetes-az-atomrobbantas-veszelyes

http://www.origo.hu/nagyvilag/20100106-kiserleti-atomrobbantasok-karpotlast-fizetnek-a-franciak-nuklearis-tesztjeik-miatt.html

https://www.google.hu/search?q=galapagos+nuclear+testing&sa=N&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=FZyxUrePA8yAhAfo2ICQBA&ved=0CDQQsAQ4Cg&biw=1120&bih=546

http://www.origo.hu/nagyvilag/20090428-francia-polinezia-atomkiserletek-karteritesi-perek-kezdodnek.html

de most láttam én is csak a következő videót. szintén egyértelmú volt eddig is, de most már dagad a botrány belőle egy ideje. természetesen semmi ártalmas nincs a mobiltelefonok használatában, hiszen a gyártók, a forgalmazók és a kormányok is ezt állították eddig. sok tanulmány is született ezügyben ami megnyugtathatta a közvéleményt.

legalábbis azok számomra soxor elképzelhetetlenül csökkent képességú nagyobbik felét, akik a maguk kis világképüket úgy dédelgetik, hogy abba semmi nem fér bele az igazságból, ha az valamilyen kellemetlen gondolatot ébresztene bennük. mert az rossz. tehát a megoldás nem az, hogy szembe kell nézni a tényekkel, és harcba szállni azokkal az erőkkel, akik rosszabbá és nem jobbá teszik az életünket

néha úgy érzem, hogy kezdek belefáradni ostoba emberek meggyőzésébe

persze csak erős idegzetűeknek ajánlom, hiszen mobilja mindenkinek van, nehogy már még kiderüljön hogy káros :

http://www.youtube.com/watch?v=QJa3w3WYbtI&feature=em-uploademail
  • e57
    Még nem néztem meg a videót, csak véletlenszerűen beletekertem. Elég durva...
    Pcb-vel fertőzött terület állatvilágáról volt szó a nagy tavak környékén.
    Ezt mondta:

"Voltak olyan populációk, amelyek egyszerűen kihaltak. Teljesen eltűntek. Az állatok nehezen szaporodtak. A hím madarak nőstényekként viselkedtek. Nőstény-nőstény párok alakultak ki, és ha raktak is tojást, elmaradt az utódgondozás. Azon a területen, más szerves klórvegyületek, klórozott rovarölők, és dioxinok is előfordultak ugyan, de a kutatók a PCB-ékre komolyan felfigyeltek! Ezekből találták a legnagyobb mennyiséget."

Kb a 9. percnél található.
  • steweee
    pffff. most olvasom itt az sg-n :

http://sg.hu/cikkek/102053/karos_az_antibakterialis_szappan
  • Richard Donkies
    "Fizikáról pedig: a fizika a legalapvetőbb tudomány-terep!"

Ez meg milyen marhaság?
    Hogy számítottad ki?
  • steweee
    komolyan mondom, ilyenkor nehéz komolyan venni azokat a fórumozókat, akik ilyeneket írnak mint te. milyen mérgező élelmiszerek ?

legalább 30 videót / tanulmányt tudnék neked beposztolni a témában amik hitelesek, hogy mennyi szar méregre szoktatják rá széndákosan a lakosságot a kormányok és egészségügyi intézményeik asszisztálása mellett

de csak egyet rakok be, ezt én is most nézem éppen. hozáteszem, hogy ha nem lennének olyan beállítottságú emberek mint én, akik nem kajálják meg a szart amit le akarnak tömni a torkukon felelőtlenségből, profitérdekből, vagy egyéb aljas hátsó szándékból vezérelve, akkor már rég te is egy nyomoronc zombi lennél velem együtt a környezetszennyezés hatására

érdekes módon valahogy mindig úgy néz ki a menyecsketánc, hogy egy nagyvállalat valamilyen terméket előállít, amiről vagy tudja már kezdetben is hogy mérgező vagy káros, vagy nem, de amikor is nyilvánosságot kap a dolog, akkor először tagad, fenyegetőzik, megfélemlít, kormányzati támogatást kér, és amikor már tarthatatlan a helyzet akkor változtat. és addig is mérgez

http://www.youtube.com/watch?v=xTrU3VHeSpY

E adalékanyagok, cola, nátrium-glutamát stb.

egyik unokatesóm évekig a barcikai tesco pékségének a vezetője volt. érdekes módon annak ellenére, hogy ingyen vihetett volna haza bármilyen kenyeret, inkább vásárolt máshol bioboltból. ugyanis ő tisztában volt azzal, hogy az az ipari alapanyag, amiből a "kenyeret" készítik, bár látszatra úgy túnik mint egy kenyér, valójában az csak egy kenyérnek látszó tárgy..... és nem óhajtotta az a szart megenni

am ny európában sokkal erősebbek a szabványok és az ellenőrzésük. most pl ausztriában voltam utoljára, ill. németország és hollandia, ott egy euróért már találsz teljes kiörlésú egészséges valódi kenyeret. 1,30-ért volt ausztriában a wanderveg, ami nekem a kedvencem volt, egy hétig elállt minőségét megőrizve egy konyharuhában, és nem győztem falni olyan minőségi cipó volt. itthon a barátom biopékségéből vásárolok 150 ft/ fél kiló, és össze nem lehet hasonlítani a boltival, kivéve a drága és minőségi péküzletek áruival. javaslom próbáld ki te is, mert ugye a kenyér a mindennapi, és nem mindegy hogy gabonát vagy valami ipari hulladékot eszel meg
  • Katalizátor
    Az univerzumban ok és okozat van. Ez olyan bonyolult?
    Persze látom mire megy ki a játékod, annyira primitív: Ha én szerintem nem létezik "véletlenszerű" fejlődés, akkor én máris ugyebár veled értek egyet, tehát a fajok tervezettség művei, hisz nem "véletlenek".
    Eléggé kiábrándító gondolatmenet...
  • Katalizátor
    Nem egzaktságról beszéltem, hanem hogy miből indulnak ki a dolgok, végülis minden tudományág egzakt. A matematika pedig nem természettudomány, hanem annak a nyelve. Már ne is haragudj.
  • strepsils
    neked mi a bajod hát te tagadod a véletlenen alapuló törzsfejlődést .
  • Richard Donkies
    A legegzaktabb tudomány a matematika, már ne is haragudj.
  • Katalizátor
    Fizikáról pedig: a fizika a legalapvetőbb tudomány-terep! Ha elfogadjátok, akkor nem is értem mit problémáztok még az evolúción.
  • Katalizátor
    Neked mi a bajod? Kértelek, hogy felejtsd már el ezt a "véletlent", erre meg 5x is leírod! Mint valami rossz gyerek, aki "csakazértis" teszi.
  • strepsils
    A delfin is csak egy állapot. Hiszen a teremtés az folyamatos.
  • hihy
    Beáruljam magam helyetted???
  • hihy
    Ha a szamárral nem lennétek, szaporítani kellene benneteket.
  • hihy
    "Miért gondolod, hogy így emberszámba veszlek?"---kanszamárba?????
  • hihy
    "Szóval a delfin az van."
    Ha csak ennyi tellik ki belőled, akkor HÜLYE az vagy!!!
    Ez nem sértés ám, csak állapot.
  • hihy
    Már olyan sok helyen lehülyéztek szamár, hogy csak nyihogni tudsz?
    Na jó nem sértelek meg, mert árulkodós vagy.
    IÁ-zol.
  • Richard Donkies
  • strepsils
    Na majd én válaszolok.:

Szóval a delfin az van.

• strepsils
    "Ki a tököm mondta, hogy az élet csak fizikai valóból áll?"

Mijért szerinted léteznek nem fizikai fogalmak is ?

Nem szeretem mikor így ellentmondásokba keveredsz magaddal:D
  • Fehercsoki
    Természetesen, sok faj kipusztul, sok új faj jön létre(itt arra lehet gondolni, hogy egy faj sok sok idő alatt annyit változott, hogy már új fajként kell tekintenünk rá), itt nem az a cél, hogy az ember egyre jobb és legyen, lehetséges, hogy az ember is kipusztul, hiszen mi sem vagyunk különbek mint a többi élőlény.
  • Richard Donkies
    Nem vagy vitaképes.
    Nem mondtam még?

Állandóan gyalázkodsz. Infantilis módon csúfolódsz.
    Oviban még elmegy, de felnőtt emberek között...
    Miért gondolod, hogy így emberszámba veszlek?
  • hihy
    Örökké basztatod az evot.
    Még egyikőtök sem válaszolt a delfines kérdésemre.
    Légyszíves te tedd meg!!
  • hihy
    Alapjában igazad van. De olykor az evo sem sikeres. Hiszen te is tudnál bizonyára jó pár esetet felsorolni, amikor az evolúció nem volt sikeres.
    Evolúciós zsákutca.
    Az sem biztos, hogy hosszú távon az emberi faj evolúciója sikeresnek vehető.
    De majd meglátjuk.
  • hihy
    Ne haragudj volt szívem, de menj a 3.14csába!!!!
    Mi a faszért forgatod ki a szavaimat??? Vagy azért???
    Először próbáld meg saját szavaid értelmezni.
    Ki a tököm mondta, hogy az élet csak fizikai valóból áll????
    Idézőjel pedig azért szükséges olykor, hogy nem teljesen fedi a valóságot.

• Richard Donkies
    "Miért gondolod úgy hogy ez nem így van?"

Hányszor elmondtam már...
  • Fehercsoki
    Az evolúció nagyon leegyszerűsítve csupán annyit jelent, hogy hosszú távon a környezetben jobban túlélni képes/megfelelőbb tulajdonságokkal rendelkező egyedek fognak fennmaradni és ezért ezek a tulajdonságok fognak az utódokban megerősödni. Ezt végiggondolva könnyen belátható, hogy ez pont így történt eddig is és így történik most is. Miért gondolod úgy hogy ez nem így van?
  • Richard Donkies
    A fizikával semmi bajom, se egyéb normális tudományággal. Csak ez az ostoba evolúciós elmélet nem ér semmit. Amikor megbukik, semmit nem fog érinteni. A többi tudományág köszöni szépen, megmarad érvényesnek.
  • strepsils
    Igen a fizikában van logika mivel minden természetbeli esemény intelligens jelleget mutat. Az evolució a sok sok véletlen esemény eredőjeként értelmezi az entitást.
    Véletlen +véletlen = véletlen = ember.

Szerintem nézz utána miben hiszel mert ha nem a véletlenben akkor az intelligent desingben .Elvetemültebb meg az egyszeri hatnapos teremtésben bár a teremtés folyamatos ,ez a kvantumfizika alapigazsága ez a dinamizmus.
  • strepsils
    "És akkor tudom, hogy teljesen fölösleges arról írni meg linkelgetni, hogy mit tudunk, mit nem, és mi az, amikre azok alapján lehet következtetni."

Megbocsájts de hol kakilom azt le hogy a te cikkeid milyen szépen igazolják a te hipotéziseidet.

Itt a lényeg hogy a te cikkeid az én bazsarózsás lélekcsodás álomvilágomat is igazolják.

Meg nem kell a tudományt kisajátítanod hidd el szerinted azok a nevek akiket forrásokkal beraktam ide és valóban végeztek pszichokinetikus távolbahatásos EEG s kísérleteket no meg le is vonták az eredményt hogy működik azok nem voltak tudományosok? A hülye Nobel díjas baromja.
  • Katalizátor
    A fizikában pont, hogy van logika, nem káosz-rendszer, ahogy azt ti elképzelitek. Pont ezért megyek a falnak, amikor az evo-tagadók azzal jönnek, hogy "a tudomány szerint VÉLETLENÜL jött létre!"
    Ilyet soha senki nem állított, csak ti, ráadásul a tudósok szájába adva.
  • strepsils
    "Te azt gondolod, hogy csak fizikailag lehet alkalmazkodni a környezethez?"

Nem ezt te gondolod mivel te az evolúcióban hiszel, mégis erőszeretettel magyarázkodsz elmefolyamatokról ,igaz ott is tesztekkel bizonyítod hogy csupán a gének miatt lett értelmiségi a gyerök , plusz pont hogy mostmár több helyre is kitetted az idézőjelet gondolom megérezted a szavak súlyát .

Hát igen hihykém ezt a materialista érvelési technikát még csiszolnod kell de jó úton jársz.
    Tipp : töröld ki a szótáradból az összes gondolkozással meg intelligenciával kapcsolatos szavakat és próbáld meg leírni fizikai folyamatokkal , hidd el az evolúció tudomány is ezen fáradozik amiben te is hiszel ezt tartsd szem előtt.
  • strepsils
    Nincs meg az innnteligenciád értsd már meg
  • Richard Donkies
    Személyeskedés nélkül egy zéró vagy.
  • hiper fizikus
    Az az urge biztosan az Isten. Az isten nemtelen, tehát nem biztos, hogy szakála volt.
  • Zero 7th
    Megkérdőjelezheted ahányszor csak akarod, mindig igazolódni fog. Igen, tény, és a tények már csak ilyenek.

Az, hogy neked nincsen meg a biológiai, kémiai tudásalapod, és az intelligenciád, hogy ezt belásd, az nem az evolúció hibája, hanem csak a tiéd.
  • immovable
    :D Tuti. Valamint azt a gólyát 6000 éve teremtette az öreg szakállas ürge.
  • Balumann
    "a védőoltások tekintetében, mivel én nem vagyok szakember csak közgazdaságilat közelítettem meg a dolgokat"

Az, hogy milyen oltásokat adnak be, semmi köze nincs a közgazdasághoz, politikához is max annyi, hogy törvényben is meghatározzák a szakmailag megalapozott döntéseket.
    Oltásokat meg utánna lehet nézni szépen, hogy mit miért adnak, milyen történelmi háttere van azoknak a betegségeknek, nagyon javaslom, hogy tedd meg, mielőtt tovább játszod a hülyét.

"inni, dohányozni, drogozni, egészségtelen életmódot folytatni, államilag támogatott és nem tiltott mérgező élelmiszereket enni inni nem tiltott"

Ezeknek semmi köze nincs a védőoltásokhoz. Ezeket el tudod kerülni, ha van eszed, és oda tudsz figyelni az egészséges életmódra (én persze az ésszerű keretek között gondolom, testmozgás, változatos étrend). Mérgező élelmiszereket árulni tilos, bár nincs olyan, ami egy bizonyos mértéket meghaladva ne lenne mérgező (még a víz sem), nem kell benyalni minden marhaságot, amit neten írnak, hogy mérgező.