13357
Miért pont így és erre...
  • hihy
    Ne bassz!
    Egy másik nemtelenül el akarja hitetni, hogy csaj(?!), te pedig aki jelzi, hogy csaj, ezt kétségbe vonatja???
    Te mind a kettővel rendelkezel? Bár mondjuk szamár vágyott egy kis kukira tőled.
    Te valóban nem vagy eszes.
  • strepsils
    Kit érdekel a kamélenod az csak egy példa volt amit el is ismertél ,nem tudatos... ja bocsánat az emberen kívül nincs is tudat... lol sőt az embenek sincs tudata mert a nap barnít nem a tudat ,haha fogjuk rá a természetre a lényeg hogy soha ne arra fogjuk rá akit vizsgállunk . Mindenki biogépezet ,ti meg frissítsetek szoftvert mert elavult az okoskodó scriptetek .
  • pet0330
    Strepsils, én még mindig a kaméleonra reagáltam, örülnék ha te is arra tennéd....
  • gforce9
    "bármilyen más növény alakját is képes utánozni" ezt honnan a francból szedted? Bizonyos növényekét tudja csak, honnnan a vérből szedted, hoyg bármit? Még értelmezni se tudod a cikket, akkor mit vársz? Össze kéne kötni téged richadrkával..... az is ilyen. Azt a szöveget amit linkelt mér azt se tudta értelmezni. Mondjuk ezt pont ő linkelte :) Mindegy értelmezni te sem tudod.... bármit utánoz... jézus.... ilyen marhaságot.
  • strepsils
    Eszes de ki mondta neked hogy csaj?
  • strepsils
    Baszki értsd már meg hogy a nap nem azért barnít le mert ez neked jó hanem mert ezt váltja ki a bőrben ,de az a kurva virág bármilyen más növény alakját is képes utánozni hogy életben maradjon ,ezt a tehetséget meg valahonnan szerezte nem?
    Minden tudás a dns be van kódolva ez is , ja hogy most lebuktatok ,nem is kell agy a tudáshoz mert a virág leleplezte a dolgokat ,ugye milyen szar amikor a természet felfedi a titkait most lehet okoskodni hogy mi szándékos meg mi nem de akkor kérdezd meg magadtól neked mi a faszé van agyad ha a virág agy nélkül is képes arra amire az ember . Vagy az egész világnak semmi értelme mi? csak az embernek van tudata ,az a virág nem is tud magáról ,de akkor minek akarja kijátszani a többi élőlényt ? Vagy csak az ember szemszögéből van értelme a többi élőlénynek ? És mi van azokkal a földrészekkel ahol nincsenek emberek csak virágok ,akkor ők ott minek vannak ,hisz nem is tudják hogy vannak . Miért van ez a tudás belekódolva a dns é be? Vagy ez is csak a káoszbol alakult ki ? A legelső sejtnek milyen volt a dns e?
  • pet0330
    De, de de Sterpsils, te mondtad, idézlek: "meg kaméleonnál is dettó ,a teste anyaga alakul át ,márpedig a test formája a dns láncba van kódolva ,ha csak nem úgy alakul át ahogy egy ember az eszével lemásolja és a két kezével legyártja a mintát ,ott magának a testnek kell belülről tudattalanul átírni a sejtek formáját azaz a dns t ,azaz ott egy dinamikus dns szekvenciáról beszélünk."

A kaméleon "csak" a színét változtatja, és ezt arra írtad, ebből látszik, valaminek változik a színe --> változik a DNS-e. Amikor én lebarnulok megváltozik a színem --> változik a DNS-em is. Én csak azt mondom vissza amit te mondasz.... Elég ciki, hogy magaddal sem értesz egyet.... (Elolvastad a cikket amit küldtem, érted már hogy csinálja DNS változtatgatás nélkül? )
  • Katalizátor
    "az arc azért lesz pirosabb mert vér megy belé ,a nap azért barnít mert minthogy benne is van a nap sugárzása váltja ki az elszineződést"

Jujj de aranyos!
  • hihy
    Gyerekek nekem az a véleményem, hogy imponál neki, hogy mi vele foglalkozunk. Mi mindannyian.
    Szvsz elérte a célját.
    Legszívesebben már abbahagyná, de soha az egész életében ennyi kanos nem zsongta körül.
    Eszes a csaj.
  • hihy
    "Leveszi a másik levél dns kódját a szagon keresztül ,ennyi meg egy bambi."

Téged szaporítani kellene!
  • gforce9
    A kaméleon se gondolkodik arról, hogy ő fűzöld akar lenni. Ez tök automatikusan megy nála, a környezeti hatásokra válaszul. Felveszi a rejtőszínt, de nem azért mert ő épp mondjuk zöld akar lenni. Ugyanúgy, ahogy te se tudsz direkt lebarnulni, hanem az a szervezeted válasza a napsütésre. Eszem megáll, hogy hogyan lehet valaki ennyire csökönyösen buta.
  • pet0330
    Annyira csodálatos, hogy nem tudod elismerni, hogy tévedsz, ezzel szemben nyomod tovább a sírásodat, gratulálok.... Amiről én beszéltem az az volt, hogy a kaméleon nem a saját DNS-ét változtatja meg amikor színt vált, te erről pofáztál mert hülye vagy.

Legalább azt értenéd meg, hogy mire reagálok...
  • strepsils
    Gratulálok az összes hasonlatodnak semmi köze a lemásoláshoz ,az arc azért lesz pirosabb mert vér megy belé ,a nap azért barnít mert minthogy benne is van a nap sugárzása váltja ki az elszineződést szó nincs tudatalatti tudatos környezetmásolásról , de a virág tudattalan teste képes tudatosan lemásolni a környezetét és nem csak a színt hanem a formát is változtatja ,márped akárhogy is fáj neked ez a tudása a növénynek a dns ébe van kódolva. Arra meg különösen kíváncsi lennék te hogyan tudnád megmagyarázni hogy nincs is gondolkodása mégis felismeri a másik levél formáját , ez csak úgy lehet ha maga a dns ismeri fel és parancsolja a mimetikus polimorfozisnak hogy alakulj át . Leveszi a másik levél dns kódját a szagon keresztül ,ennyi meg egy bambi.
  • pet0330
    Ugye te most csak szórakozol velünk? "a teste anyaga alakul át ,márpedig a test formája a dns láncba van kódolva" A DNS-e változik meg amikor változik a színe? Ezt ki mondta neked? Amikor elsápadsz vagy pirosabb lesz az arcod, akkor is megváltozik a DNS-ed. Sőt amikor lebarnulsz a napon, az aztán a mesteri DNS változtatás.... Hogy lehetsz ennyire hihetetlenül barom? Tudod mi az a DNS, tudod mi a szerepe, tudod hogyan működik?

Tessék egy link, amit úgyse fogsz elolvasni, mert soha nem olvasol el semmit, de ne mondhassák mások, hogy csak a levegőbe beszélek: http://www.thenakedscientists.com/HTML/questions/question/2634/

Légyszíves, legalább a középiskolát járd végig, és utána gyere vitatkozni....
  • hihy
    Elvitték szamaragolni, most járt le.:))
  • Balumann
    Még csak véletlenül se olvass utánna a mimetikus polimorfizmus-nak, ami a cikkben szerepel, és evolúciós magyarázatot ad erre a tulajdonságra. Maradj az Egely és hasonló szintű videóknál, nehogy valami valós képed is legyen a világról meg az evolúcióról.
  • gforce9
    Te tényleg nem vagy komplett. Az érzékelés egyrészt enm csak láttással valósul meg, másrészt bakker a polip lábának visszanövéséhez se kell varrótű, de oké, befejeztem. Igen tudományos oldal. Épp ezért nem kéne olyan nonszensz dogokat írni, hogy lemásolja a DNS-t. Innetől kezdve lehet engem nem vesznek komolyan, de téged csak kiröhögnek.
  • Katalizátor
    Visszajöttél? Dejó!
  • strepsils
    Ez hülyeség ,annak a virágnak nincs szeme nincs keze lába ,nem varr magának hasonló ruhát hanem maga a teste ölti fel a formát és a mintát ,meg kaméleonnál is dettó ,a teste anyaga alakul át ,márpedig a test formája a dns láncba van kódolva ,ha csak nem úgy alakul át ahogy egy ember az eszével lemásolja és a két kezével legyártja a mintát ,ott magának a testnek kell belülről tudattalanul átírni a sejtek formáját azaz a dns t ,azaz ott egy dinamikus dns szekvenciáról beszélünk.
    Te nem is a működést vizsgálod csak a szokásos jó oka van rá formulával lepasszolod hogy hát azért lehetséges ez mintha erre amúgy nem jönne rá egy öt éves és még ragozod tovább . Figyelmeztetlek hogy ez egy szakmai oldal ,molekulárisan kell megválaszolni a történteket ha azt akarod hogy elismerjenek.
  • gforce9
    Még egy próbálkozást teszek: Nem! A növény nem szerez meg semmiféle dns mintát. Bizonyos fajokhoz tud hasonlítani, mert így fejlődött ki. Hogy miért? Mert valamiféle előnye van ebből. A kaméleon se szerez DNS mintát a mögötte növő zöldnövényzetről, mégis tud olyan színű lenni. A kaméleonnak oka van rá, hogy miért változtatja a színét. Ez a trükkje a túlélésre. Ugyanígy ennél a növénynél is hasonló szerepe lehet, mivel még csak most fedezték fel, kutatni fogják és rá fognak jönni előbb utóbb. Mindenesetre semmi köze semmiféle dns másoláshoz. Az hogy valamelyik élőlény tud hasonlítani valamelyik másikhoz ez egyátalán nem ritka. Növényeknél ritkább, ez egy ilyen eset. Semmiféle ellentmondás nincs az evolúcióval. Aki szerint van, annak lövése sincs arról, hogy miről szól az evolúciós elmélet.
  • Fehercsoki
    Valamit nagyon félreértettél, az evolúció nem azt mondja hogy minden élőlény mindent tud, pont ellenkezőleg...
  • strepsils
    "képes azonosítani a lemásolandó fa tulajdonságait, de valószínűleg szagok és vegyi anyagok alapján."

Engem eszettül érdekelne hogy is van ez ,egy növényről beszélünk nincs is agya ,egy másik növény formája a dns be van kódolva ezek szerint a vegyi anyagokból ez a növény megszerzi a dns mintát és azt valahogy lekódolja magában és ezért az ő dns e is ilyen lesz és ilyen formát ölt . Hogy létezik ilyen? egy növény ami elvileg primitívebb az embernél mégis olyan szinten képes befolyásolni a saját testét tehát a dns ét amire az ezrszer fejlettebb ember csak álmodhatna hogy ilyen transformens legyen.

Vajon mikor keletkezett ez a tulajdonság az évmilliók során hogy élőlények képesek tudat nélkül elváltozatni saját testüket és miért nem kontraszelektálódtak ki mint más növények , miért nem tudja mindezt minden élőlény ,talán mert akkor nem lehetne evolúcióról beszélni ? de ez mégis létezik hiba a mátrixban.
  • gforce9
    Tökfölsöleges bármit írni neki. Alapvető szövegértésre képtelen, sok esetbe a saját maga által linkelt dolgokban ott van a saját mondandójának cáfolata. Egy tájékozatlan troll csak. 12 egy tucat belőle.
  • Balumann
    *miért mond ellent az evolúciónak
  • Balumann
    Pedig igaza van. Úgyse fogjuk megérteni, hogy neki ez miért mond ellent. Valószínűleg ugyan azért, amiért a többi is. :D
  • Fehercsoki
    Valamiért sejtettem hogy nem fogod megmagyarázni...
  • Richard Donkies
    Úgysem értenéd...
  • fonak
    Na de ki tervezte a tervezőt? :)
  • Fehercsoki
    Ez tök jó, de elmagyaráznád hogy ez miért összeegyeztethetetlen az evolúcióval?
  • Richard Donkies
    Újabb szög az evolúciós elmélet koporsójában:

"A Boquila trifoliolata nevű fás szőlő képes átalakítani leveleit, hogy azok a befogadó fára hasonlítsanak. A Boquila trifoliolata Chilében és Argentínában őshonos. Ez az első növény, amelyről bizonyították, hogy több más növényt is képes imitálni.
    Amikor a szőlő felmászik egy fa ágaira, képes megváltoztatni leveleinek méretét, alakját, színét, irányát, sőt a mintázatukat is.

Levelének formáját még akkor is megváltoztatja, ha a másik növény levelei tízszer nagyobbak.
    "

• strepsils
    Ugye most benned rekedt a szó ,magadnak se tudod megmagyarázni a film végén a pókot.

Farkasból lett kutyákkal nyugtatgatod a kis lelkedet de az ilyen pókos válaszokat nagy ívben elkerülöd.
  • hihy
    " ha neked hihike az a sugallat jött hogy a ufó építette"
    Mondd te csak a betűket ismered, az abból írt szavak értelme számodra mint felhőbe burkolódzott hegycsúcs???
  • hihy
    teremtő ---tervező
  • hihy
    Tisztában vagy te azzal, hogy míg eszedbe jutottak a roggyant gondolatok, majd bekapcsoltad a gépet, elkezdted bepötyögni a szavakat, hány milliárd atomnak, sejtnek stb, stb kellett, hogy együtt működjön??
    Ez egy kurvára leegyszerűsitett vázlat, mert közben még az össze testi, lelki funkciódnak működnie kell. Nos ezt az evo nem hozhatta létre, lehetetlenség. Te meg lettél tervezve!!!
    Sőt, hogy még tovább menjek, maga az egész világegyetem annyira, de annyira bonyolult(ebben benne vagy te is), hogy ezt csak egy teremtő hozhatta létre.
    Egely is egy tervezett szarevő, csak bizony már maga a gondolat is selejtes volt, hogy őt megtevezzék.
  • hihy
  • steweee
    ami még a témához hozzátartozik :

http://www.youtube.com/watch?v=aw1e1jFhQXI

ezt pedig Egely úrnak külön is küldeném :

http://www.youtube.com/watch?v=W9Ckt5hWoh4

:)
  • steweee
    egyetértek. fenntartom a korábbi álláspontjaimat azzal kapcsolatosan, hogy mindig kell egy picit kételkedni akármilyen megalapzottnak túnő és széleskörúen elfogadott tudományos állásponttal szemben is, ezzel kapcsolatosan azt hiszem kellően sok anyagot linkeltem be

ettől függetlenül az olyan tisztán hazudozó csalókat, akik a hülyeségen kívül nem nagyon tudnak mást prezentálni, tényleg nem kellene nagyközönség elé engedni, mert a témában járatlan, hiszékeny embereket totálisan férevezetik a misztikus baromságaikkal anyagi haszonért természetesen

• Katalizátor
    Drágaságom! Már leírtam neked, hogy ne húzz rá másokra viselkedésmintázatokat! Ha én nem "magyarázok" meg neked valamit, az nem jelenti azt, hogy csak kikerülöm a válaszadást! Lehet, hogy csupán belefáradtam az évek alatt abba, hogy magyarázkodjak az olyanoknak mint te, akik szintén nem magyaráznak semmit, csupán videót linkelgetnek és várják a megváltást, de ezektől függetlenül se neked, se nekem nincs szaktudásunk! Ez itt egy filozófiai vitakör, ha nem vetted volna észre! Te véded a saját eszméidet, én az enyémet, de én legalább megpróbálok saját kútfőböl is meríteni, amíg te csak linkelgetsz neked tetsző dolgokat!
    Ha nem emlékeznél, még a pártodat is fogtam abban a kérdéskörben, hogy csupán anyagi szinten nem lehet tudatunk, ennél valószínüleg komplexebb a dolog! De ha tervezettségről beszélsz, kizárva az evolúciót, akkor csak magadnak mondasz ellen! Nem az evo szüli az általad emlegetett "biorobotot", hanem pont a tervezettség ideája! Ez a bajom az egész ID-s dologgal! A saját filozófiájuk ellen beszélnek! Materialistának állítják be az evolúciót, miközben annak a háttér működési elve még mindig tisztázatlan, ellenben spirituálisnak állítják be magukat, miközben tervezettségről beszélnek, ami egy kicsit sem hangzik lélekemelőnek! Nem beszélve arról, hogy miért ne lehetne tervezett is az élet az evolúció mellett? A kettő sosem zárta ki egymást, de nektek muszáj a másik torkának ugrani!

"Én a Fradinak drukkolok, tehát a lila szín csúnya!"

SEMMI közük egymáshoz!
  • Katalizátor
    Az még a bajom ezzel az Egely Györgygyel, hogy állandóan kijelent! Kijelenti, hogy ez nem az, ez amaz, ez nem olyan! De ezeken felül meg semmit nem mond! Aztán páran megnézik ezeket a videókat és beszopják!
    Én nem vagyok tudós, eléggé laikus vagyok a legtöbb témában (mint itt mindagyian, valljuk be!), de amikor olyat állít vánusz légycsapójáról, hogy a "mechanikus zárása egyedülálló a növényvilágban és sehol máshol nincs, tehát TERVEZETTSÉG!", akkor azért fogom a fejem rendesen! Mivel eleve nem igaz! Elég csak a mimózára gondolni! Tehát miért jelent ki dolgokat úgy, hogy egyéb ismeretek hiányában van??? Ha én most ránézek egy kutyára, akkor révüldözhetek azon, hogy "Né! Négy lába van! Ha kevesebb lenne, felborulna, ez nem lehet véletlen!!!"
  • strepsils
    Nem értem mi a nevetséges de azt látom hogy igen erősen küzdetek olyan állítások ellen amik el se hangoztak ,ha neked hihike az a sugallat jött hogy a ufó építette tehát hogy egy csészealj piramisokat épít az legyen a te szegénységi bizonyítványod ,csak azt mondta amit minden értelmes ember elsőre megért ,hogy ember nem építhette tudod miért ?
    Fogadjunk nem te nagy tanult ember.
    Hát azért mert az iskolában azt tanítják hogy akkoriban még csak a bronzot ismerték sőt "nincsenek szerszám vagy technológiai maradványok" csak kb egy véső meg egy kalapács , de rézkalapáccsal fizikai képtelenség tükörsímára munkálni 10 t s bonyolult formájú gránitokat hogy a pengét nem tudod ma a kettő közé szúrni ...ami belül van és erről beszélt Egely.

" tehát elkerülhetetlen a tervezettség ténye részükről! Ez az igen primitív elképzelés, nemcsak a természet alapvető működését figyelmen kívűl hagyva, de azt semmibe véve akarja meggyőzni az embereket."

Ahhoz képest hogy milyen szöveget nyomsz le soha nem hangzik el ez a valódi természet működése , a filmbéli konkrét pókica vonatkozásában meg sem mersz nyilatkozni ,helyette közismert evolúciós lépcsőbe illeszkedő esetet nevesül a jeges medvét hozod példának ami nem is kapcsolódik az egyszerűsíthetetlenül összetett kategóriába. A szőr színe nem utal létfontosságú paraméterre ,a medve fokozatosan is áttérhetett arra a vidékre ,ellenben annak a póknak mid a testi mind a szellemi tudásainak (x paraméterének) jelen kellett lennie hisz életfeltétel, erről beszélnek a filmben ,olyan ez mint az egérfogó ha az 5 részből egy hiányzik akkor életképtelen működésképtelen, nézd meg ha nem hiszed.

A kedvencem amit régen linkeltem a hal aminek a szájába bemegy a kishal és kitisztítja a nagy hal borotvaéles fogait anélkül hogy megenné miközben más halakat megeszi , de ezt se magyaráztátok meg hogy alakult ki evolúcióval bár az is lehet paktumot kötöttek.