13357
Miért pont így és erre...
  • MajczMilena
    a szent könyvek szerint csak 100 fokon lesz légnemű a víz, mégis felszárad a járda, de hát a tudomány bizonyítékokon alapszik, akkor mégis hogy tévedhet? furcsa egy szekta ez.

• immovable
    Szegény még mindig nem tudja, mitől száradnak meg a ruhái a kötélen. :(

http://forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?p=7791
  • BladeW
    Eddig azt hittem, hogy te is egy és oszthatatlan vagy, de úgy tűnik mégis osztódsz.
  • BladeW
    Egyiptomnak meg a piramis építésnek mégis mi a picsa köze van az evolúcióhoz?
  • immovable
    Ejnye mikike. :)
  • fonak
    Ki állított ilyet rajtad kívül?
  • mikike
    :0 tehát akkor a tudomány sosem téved?
  • fonak
    Jó a példád, ha a tudomány vallás lenne dogmákkal, akkor még mindig azt tanítanák az iskolákban, hogy az atom egy és oszthatatlan. :)
  • mikike
    ez biztos, mint ahogy az atom egy, és oszthatatlan?
  • mikike
    ** így így, pedig a tudománynak ez a lényege, amit nem lehet látni az nincs :(
    oszt mégis sokan hisznek wérmikiben a tollban, pedig még senki nem látta, akkor hogy kommentelhet??
    a véletlen sokkal logikusabb **
  • Katalizátor
    Én egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ennyi év után is megy ez a vita! Evolúció! Az élőlények nem állandóak, hanem változnak (mint minden az univerumban! MINDEN!) Jujj de hihetetlen, és mi több istentelen! Jujj jön a pokol meg a bünti! Remélem pirosra paskolják a seggem, mert már nagyon várom ám!
  • Balumann
    "úgy érted, hogy amit tudománynak neveznek az nem is tudomány? Érdekes egy vallás ez, érdekes egy szekta..."

Nem, ez még mindig csak a te faszágod, mikike. A tudomány az tudomány, és nem vallás, nem hiten alapszik. A szektának meg utánanézhetnél végre, hogy mit jelent, mert azt aztán pláne sehogysem lehet ráfogni a tudományra.

"szóval azt mondod, hogy a tudomány akkor sem hazudik, ha olyat állít, ami nem igaz."

A te primitív megfogalmazásoddal: a tudomány mindig olyat "állít", ami nagy valószínűséggel igaz, lehet következtetni rá, működő modellt felállítani rá. Válaszolva a számba tett állítással, nem mondtam semmi ilyet, még mindig értelmetlen hazugságról beszélni.

"fontos, hogy terjedjen az egyetlen igaz hit, igaz? "

Igen, szerintem fontos lenne, hogy terjedjen a tudás is végre.
  • Balumann
    Te mindent megpróbálsz nevetségesként feltűntetni, nem tudom, hogy ez miért jó neked.
    Nem az volt a felfedezés, hogyha meglocsolják a homokot, akkor vizes lesz, hanem hogy így a szán előtt nem torlódik fel a vizes homok és könnyebb húzni is a szánt. Manapság nem nagyon szoktunk tudtommal homokban szánon nagyobb terhet szállítani, sivatagban (mégha folyó mellett is) meg pláne nem magától adódó ez. A rajzokat meg elsősorban nem fizikusok vagy építészek szokták vizsgálni gondolom.
    Itt van kép a kísérletről egyébként, index-en nem értem miért nem rakták be.
  • Richard Donkies
    " A falrajz ráadásul szerintem elég egyértelműen alátámasztja a módszert."

Ez volt a legjobb a többi hülyeség mellett...

Most, hogy a "tudósok" (bohóc egyetemisták, akik sosem nőnek már fel) rájöttek, hogy ha meglocsolják a homokot, akkor vizes lesz, most már bizonyíték a "falrajz". Bezzeg eddig a rituális locsolásra volt ugyanilyen erős bizonyíték.

Kíváncsi vagyok mikor jön rá a világ adófizető rétege, hogy úgy felhígult a tudóstársadalom, hogy a rájuk költött pénz 90%-a csak amatőrök ökörködésére megy el, akik jókat szórakoznak ezen. Hülyeségekkel foglalkoznak, hülyeségekre jönnek rá, a birka nép meg még fel is néz rájuk és fizeti a cechet. Sőt vannak tudományhívők akik el is hiszik és kifejezetten védik az eredményeiket. Csak meg kell locsolni a homokot és kész a piramis...
    És mindezt így tálalja az újság: "Kiderült az egyiptomi piramisok titka"

Hát nem nevetséges?
  • hihy
    " mi a picsámért"
    Ha jó picsád van, akkor azért.:))

"és minek van a háztető formájú monumentális anyabaszó méretű tetőforma kialakítva mikó senki nem látja .?"
    A terhelés levezetése végett.
  • strepsils
    https://www.youtube.com/watch?v=3NCK99mQUxw&feature=player_detailpage

"átlagosan 2-3, extrém esetben akár 30-40 tonnás tömbökről van szó, ezek mozgatása nem annyira triviális."

Nem tudom hogy sírjak e vagy nevessek amikor három ember pájszerral toszogatja a helyére a 2t köveket , jó elhiszem hogy nem rabszolgák voltak és egyenesen élvezték hogy a fáraónak sírgödröt építhetnek ami nem is olyan gödör.

De valaki árulja már el mi a picsámért van még a sírkamra fölé polcolva 5 nemegyforma vastag gránit lapszerűség távtartókkal eltartva egymástól ,és minek van a háztető formájú monumentális anyabaszó méretű tetőforma kialakítva mikó senki nem látja .?

Miért olyan érdekes lépcsőzetes belső csúcsos oldalfalú a két kisebb kamra ,miért ezek a minták formák anyagok ? miért vannak szuperpozícióba tájolva a szellőzőjáratok ? És mire ez a nagy felhajtás , ha ezek így vágták a csillagászatot akkor minimum olyan intelligensek voltak mint egy mai csillagász ,akkor a mai emberek mért nem építenek funkcionálisan értelmetlen láthatatlan építményeket úgy hogy " szerették építeni mert tudták hogy a fáraó sírhelye lesz".

Szóval itt érzek egy nem kicsi kettős mércét ,az a klasszikus kettős mérce amit mindég felfedezek . A primitív szellemekben meg túlvilágban hívő köveket pájszerral taszarintó ,és kőbányából bronz vésővel 30t s köveket szögmásodpec pontosságal kidolgozó de nem rabszolga és nem is sok ember nem is hosszú idő alatt csak hogy pont meg ne halljon a fáraó ,homokon szánkáztatják művüket de mindenki örömmel bolond hisz nem hajta őket a diktátor ,ők a szent ügy érdekében robotolnak , hogy a túlvilágon megnyugvást leljen egy ember .

Mi visz rá egy szuperintelligens mérnöki társadalmat hogy efféle babonáknak hódoljon és olyan hülyeségeket írkáljon hogy az atlantiszi ősüknek ha kellett valami akkor rágondoltak és a kezükbe megjelent ,meg közlekedés is úgy volt hogy odarepültek ahova akartak ,és hogy egyszemű szörnyeket tudtak létrehozni harcosnak akinek szeméből halálos lézersugár jött ki az ellenség katonáit elpusztítva .

Mindíg nagyon szeretnék hinni az evoban de ilyenekkel találkozok és összetörök :)
  • MajczMilena
    fontos, hogy terjedjen az egyetlen igaz hit, igaz?
  • MajczMilena
    úgy érted, hogy amit tudománynak neveznek az nem is tudomány? Érdekes egy vallás ez, érdekes egy szekta...
    szóval azt mondod, hogy a tudomány akkor sem hazudik, ha olyat állít, ami nem igaz.
  • Balumann
    Írt azért ő már ennél többet is (példa így hirtelen, most is megerőltette magát. Ez az ő stílusa, ugyan ezeket a szövegeket hajtogatja kezdetektől fogva, ezekkel a kifejezésekkel.
  • hihy
    mikike szókincse hagy maga után némi kívánni valót.
    Ez a "csaj"(?!) hozzá képest egy szófosó.
    Szvsz a botváltós piszke reinkarnációja.
  • Balumann
    Hát én mikike-re gondoltam
  • hihy
    piszkére gondoltok?
  • Balumann
    Mint azt már ezerszer elmagyaráztuk.
    1. A tudományban nincs olyan, hogy "semmi" amiből lett valami. Az ősrobbanás sem ezt mondja, ha arra gondoltál.
    2. Tudományban nincs szent igazság, akár az is előfordulhat, hogy valamiben tévednek. Ha előállsz egy jó ötlettel és még bizonyítani is tudod, akkor nóbel díjat kapsz. Ha következetlenül tagadsz mindent, amit a tudomány mond, tudatlanságra és félretájékozottságra alapozva, még csak nem is érted amit tagadsz, akkor idióta maradsz, ez ilyen egyszerű.
    3. Színes rajzok sosem szolgáltak bizonyítékként semmire, azok maximum magyarázatok, amik segítenek megérteni valamilyen elméletet vagy folyamatot.
  • Balumann
    Abból ítélve, hogy tegnap regisztrált be, és pontosan ugyan azzal a stílussal ugyan azokat a szövegeket szajkózza, amit már milliószor elmagyaráztunk neki, hogy miért teljesen értelmetlen, elég kevés esélyt látok arra, hogy nem ő lenne.
  • BladeW
    Ez szerintem nem ő :)
  • MajczMilena
    vagy azt állítod, hogy a tudomány téved?
  • MajczMilena
    de hát a szent tanok szerint a véletlen elég ahhoz, hogy a semmiből bármi legyen, akkor neked, mint hithű hívőnek miért olyan elképzelhetetlen, hogy más is van, aki nem dől be a tudomány szent igazságainak, amiket állami intézményekben magoltatnak?
  • Balumann
    Biztos van ennek is valami értelme, hogy beregisztrálj másik néven, és dícsérd magadat, mintha lenne még valaki aki ekkora hülyeségeket írkálna.
  • Balumann
    "Mindenkit megnyugtatok, hogy egy két tonnás kőtömböt vivő szán ugyanúgy elsüllyed a vizes homokban, mint a szárazban. "

Ha megfelelő méretű a szán, akkor nem süllyed el nyilván (ahogy a síelő ember sem a hóban), a feltorlódás volt a probléma, amit kiküszöböltek a nedvesítéssel.

"Ez a laborszán hány dekás volt? "

Teljesen mindegy, a probléma ugyanaz kisebb szánnál is, de valószínűleg kellő súlyút használtak, nem hülyék ők sem. A falrajz ráadásul szerintem elég egyértelműen alátámasztja a módszert.
  • MajczMilena
    a szent hit szerint a víz is csak 100 fokon tűnik el, mégis minden eső után eltűnik az útról, de hát a szent tanok szerint a tudomány bizonyítékokon alapszik.
  • MajczMilena
    azt kell hogy mondjam van, örömmel látom, hogy van még aki nyitott szemmel él, az egyikőtök legalább nem dől be a szent könyveknek, amiket állami intézményekben magoltatnak

mint az evolúció, nagyon szép színes rajzokkal bizonyítják a színes dinók létezését, de honnan tudják, hogy piros volt a színe, ha senki sem látta sohasem? pedig a tudomány bizonyítékokon alapszik, és egy láthatatlan lényben sosem hisz, de a sosem látott dinók színe tévedhetetlen, mert a tudomány megkérdőjelezhetetlen, aki kételkedni mer benne az ostoba.
  • fonak
    Nem tudom én sem, talán nem voltak automatikus bejelentkezésre állítva a Google-ba (egy ideje már a youtube is követelőzik, hogy lépj be a google fiókoddal ha nem vagy belépve). Én sem találkoztam még ilyennel, de én automatikusan be vagyok jelentkezve, tudom nem túl bölcs dolog adatvédelmi okokból.
  • immovable
  • Richard Donkies
    " Azokat is óvatosan – nem kicsit lepődtünk meg, amikor a Google "szokatlan tevékenységet" észlelve kérte, azonosítsuk magunkat, amikor ezekre a rejtélyekre kerestünk az interneten."

Ezt most úgy kell érteni, hogy az indexes újságírók hülyítik a népet?

Én is keresgettem már a piromisokkal kapcsolatban az interneten, de még sose akart azonosítani a Google.
  • Richard Donkies
    "Az egyiptomiak ezt a problémát valószínűleg egy elég egyszerű trükkel küszöbölték ki: vizet öntöttek a homokra, amivel nem csak a feltorlódás problémáját oldották meg, de felére csökkentették a szán vontatásához szükséges erőkifejtést."

Mindenkit megnyugtatok, hogy egy két tonnás kőtömböt vivő szán ugyanúgy elsüllyed a vizes homokban, mint a szárazban.

A kutatók erre úgy jöttek rá, hogy az egyiptomiak által használt szán egy laboratóriumi verzióját rátették egy nagy adag jó száraz homokra, aztán vizet locsoltak a szán elé."

Wao...
    Ez a laborszán hány dekás volt?

Slusszpoén:
    " A tudósok régóta vitatkoztak azon, hogy vajon milyen szerep lehetett a vízöntő figurának, de eddig azt gondolták, hogy egy megtisztulási rituálé részeként locsolta a vizet a szán elé. "

Ez az egyik nagy baja a régészeknek, hogy mindent megpróbálnak hiedelmek és rituálék fényében értelmezni, mert az a prekoncepciójuk, hogy az ókor embere valami ostoba, vallás által megvezetett barmokból állt. Ami vallást persze ők találtak ki a saját maguk megvezetésére.

• ManoNegra
    Meg az is érdekes hogy a fene essen beléjük a gizainagy ba telivésték hieroglifekkel a falat

Nincs belevésve semmi.
  • strepsils
    Igen én is ezt ugatom ,az a legrégebbi és mégis az van legjobb állapotban tehát nem áll meg az evolúciós tudás fejlődés iránya ,mert ahogy telt az idő csökkent a tudás mértéke ,ezt hűen tükrözi hogy milyen csillagászati tudásuk volt a bronzkori embernek . Ma ha nem lenne számítógép nem tartanánk a megfigyelésben és a mozgások kiszámításában relatív vezető helyen ,de ez eltörpül a körömreszelős majomemberek csillagászati tudásához képest mert nekik csak a két szemük volt meg botok amivel hadonásztak.

És a legnagyobb fail amit az ilyen dupla nullák nem vesznek észre az a kettős mérce ,egyik oldalon elfogadott csillagászati ,matematikai, tudás oké de másik oldalon ugyan ez a társadalom egy mendemondagyártó mitológiai meséket szövögető primitív banda és egy szavukat se kell elhinni ,ha azt mondják nyugatról jöttek egy szigetről ami elsülyedt akkor biztos részegek voltak...

Majd mi 2014 ben megmondjuk hogy ők honnan nem jöttek miközben a genetika is azt mondja hogy az emberiség nagy része onnan származik vagyis még ez is passzol a mitológiai történet végével.

Meg az is érdekes hogy a fene essen beléjük a gizainagy ba telivésték hieroglifekkel a falat de olyan vésés nincs ami igavonó marhabarom rabszolgákat ábrázolva húzatja fel a 2,5t ás kockákat ,és valahogy teljes hallgatásba búrkolódzik hogy mi céllal épült ,és mik a termek pedig nem egy kommersz lakóházrol van szó.

Kettős mérce 2. Még mindig egy intelligens fejlett társadalomról beszélünk mégis mit látsz a hieroglif képeken : állatfejű embereket ,emberfejű állat képződményeket ,óriási emberszerű lény ölében ülő kicsi embereket ,gyakorlatilag a mitológiai alakokat véstek a falba tehát itt is egyezik a sztori jelzem amit ők találtak ki ,nem mi ,mi csak egyszerűen nem hisszük el.

Ha tovább megyünk ezzel a minőségrendszerrel akkor a mai embernek aki az űrbe egy aranylemezre véste a férfi nő atomok és a naprendszer rajzát és kiküldte valami szondába hogy majd hátha megtalálja valami fejlett civilizáció és megérti ,szóval ezzel az ókoriakat lenéző logikával nekünk még a férfi nő teste mellé oda kellett volna vésni Hókuszpókot meg a hupikék törpikéket de mindjárt lilával ki is színezni had törjék a fejüket az intelligensek hogy itt a földön milyen hülye emberek lehettek de közbe azért elismernének hogy mégis csak értettünk a csillagászathoz ,még egy űrszondát is sikerült kilőni...:)
  • fonak
    :))
    Persze tudom, zsindex, a háttérhatalom szócsöve, csak el akarják hazudni a nyilvánvaló tényt, hogy az atlantiszi ősmagyarok építették ezt is (a köveket telekinézissel lebegtetve a helyükre), miután megérkeztek a Szíriuszról.
  • hihy
    "hogy a régebbi tudás volt a nagyobb ,"
    Az NWO-ban már jeleztem, hogy egyes tudósok szerint a nagy piramis volt az első, a többiek későbbi szánalmas próbálkozások.
  • hihy
    "akkor miről beszélünk?"---arról, hogy lökött vagy