13357
Miért pont így és erre...
-
fonak #11013 Miért pont a görögre? Előbb meg még egyiptomiakról volt szó nem?
-
Richard Donkies #11012 Te is tagja vagy ennek a facepalmos szektának, aki azt hiszi attól menő, hogy ilyenek tud válaszolni?
-
Figyelj apafej én nem a csillagkapu macgiveres sorozatra keresem a választ ,ne arra válaszolj hanem a görög mitológiára, na érted? -
fonak #11010 -
fonak #11009 -
Richard Donkies #11008 Az indiaiak szerint 4 korszak van a világban.
Az elsőben 100 000 évig élnek az emberek, a másodikban 10 000 évig, aztán 1000 évig, és a negyedikben, a mai korban 100 évig. -
Katalizátor #11007 OMG
-
Richard Donkies #11006 A bizonyíték nélküli evolúciós elméletre minek még több bizonyíték nélküli cikket linkelni?
Mindenki tudja, hogy csak a találgatások hemzsegnek: lehet, hogy így volt, lehet, hogy azért volt, lehet, hogy emiatt lehet, hogy történt, lehet, hogy ...
-
fonak #11005 Lehet, hogy meglepő számodra, de a Csillagkapu-széria sem dokumentumfilm... -
Ja akkor forrást kérek ahol leleplezik hogy ezeket csak teleregénynek írták.
Utána én is nevetni fogok magamon becsszó :) -
Nem tudom ásd bele magad a görög mitológiába ,biztos voltak akik eltűntek voltak akik testben haltak és a föld alatt vannak de olyan mélyen ami tízezer években mérhető ,eleve azt mondja hogy millió évig éltek az atlantisziak ,lemúriak , mire ádám évához elérünk ott 700évig éltek ,csak az a kérdés hol van ez az ádám éva az időskálán én olyan 30e évre tenném. A biblia 6000év amúgy is kamu. -
Katalizátor #11002 Nem drága, mi azon nevetünk, hogy ezeket TE gondolod halál komolyan. -
Katalizátor #11001 Öreg! Kezeld már helyén a dolgokat, különben csak magadat égeted. Belinkeltem egy cikket! Miféle "kézzelfogható bizonyítékot" akarsz, hogy "kiemeljek" a cikkből???? Ez egy cikk!!!! -
BladeW #11000 Na jó, de most mind meghaltak vagy mi? -
fonak #10999 -
Egyébként te sem tudsz tenni ez ellen semmit csak beismered hogy ezek a sci fik szolgáltatnak információt a múltról ,de úgy hogy még komolyan is gondolják.
Ezért mondtam hihynek hogy kétszínűsködtök itt ,a tisztelet csak odáig tart amíg nem kezdtek el nevetni azon hogy ezt ők halál komolyan gondolták .
-
Richard Donkies #10997 Szóval semmi.
-
Föld alatt vannak? Mért te meg mindent elhiszel a központi régészeti hivatalnak?
Egyébként meg nem is feltétlenül vannak a föld alatt ,ugyanis egyértelműen úgy írták a mítoszok hogy a korabeli atlantiszi csodaemberek úgy haltak meg hogy fényvillanás és a testük eltűnt ,ezek a lények meg az ő hadseregükbe kellettek így nem kizárt hogy mint az ő teremtményük ezek is eltűnhettek a materialista dimenzióból.
De írnak még a legendák ilyen darabokra tört csontokról és szurokba a föld alá nagy kőkoporsóba temetve ,mármint ezeket a lényeket akik ittmaradtak. És ezt meg is találták kutatók részben.
-
Katalizátor #10995 Jó hát azért a keresztények is oda-oda pörkölgettek neki. -
fonak #10994 A keresztesek azok sose jártak Alexandriában (ha a hadjáratokra gondolsz), a könyvtár meg addigra már párszor elpusztult (pontosabban több "alexandriai könyvtár" is volt, muszeion, serapeum). Az arabok semmisítették meg végül teljesen, Omár kalifa parancsára azzal az indokkal, hogy „ha a könyvek azt tartalmazzák, mint a Korán, feleslegesek, ha nem, akkor veszélyesek”. Bár ez egyesek szerint csak muszlim ellenes propaganda. Antikeresztény szerzők pedig rendszerint a keresztényeknek tulajdonítják a könyvtár megsemmisítését (Szent Ágoston idejében). Annyi biztos, hogy akkor is voltak zavargások, pogány szentélyek elpusztítása stb. A biztos, hogy már nincs meg semmi belőle.
Jobban tennéd ha a színes ufó meg az időkjelei kaliberű gagyiportálok helyett/mellett legalább a wikipédiát is olvasgatnád néha. Jó tudom, az nyomába sem ér hitelességben Nemerének meg Dr. Egelynek. :) -
Katalizátor #10993 Nyugi én már erről hallottam! Állítólag kinyírták őket, és a maradványaikat bezárták őket valami kősírba! Jó kis Indiana Jones alapanyag! -
BladeW #10992 Megszabadna kérdezni, hogy ezek a lények hova tűntek? -
Katalizátor #10991 Persze, hiszen ők is nagy sci-fi rajongók voltak!
-
Miért kéne valami másban hinnem ha egyszer ezt mondták ki nem is olyan régen élt egyiptomi emberek ? Neked talán büdösek a könyvek vagy mit hiszel hogy az igazi történetük olyan racionális volt hogy fel kellett égetni a kereszteseknek az Alexandria könyvtárat és direkt a sci fiket hagyták meg ?
Egyáltalán hol vannak a realista könyvek? -
Katalizátor #10989 Cikkből bizonyíték? Az igen! Sztem olvasd el mégegyszer (vagy elsőre???), de egyébként sem neked linkeltem be. Ez egy evolúciós cikk, te meg ilyen kreálmányosos vagy.
-
BladeW #10988 Jóreggelt! -
fonak #10987 Szóval te tényleg azt hiszed, hogy léteztek oroszlántestű meg sakálfejű, sólyomfejű emberek? :)
Ez egyre jobb... -
"hogyan ábrázoltak embereket, történéseket ne bizonyítékként fogd fel, hanem az akkori emberek bizonyos megkapaszkodási vágyának."

Ennek az érvelésnek nem látom értelmét ,de hogy te alapból vagy direkt vagy vak az biztos.
Először is a templom az nem emberábrázolás hanem egy épület ,azon nem fogunk vitatkozni hogy igaz e hogy akkor léteztek épületek.
AZON viszont már vitatkozunk hogy léteztek e Szfinx ek meg macskafejű meg sólyomfejű embertestű mitológiai lények MERT ez van TÉNY ként leírva miszerint ezek az óegyiptomi emberek ŐSEI ,így néztek ki és az a sci fi a történetük ,ezt ŐK írják le és mondják el a kutatóknak pl Hérodotosznak amikor odahúzza a belét kr e 400 ban.Ekkor egy egyiptomi pap 47ezer évesre teszi a nagy prmist*.
TE meg it beszélsz "megkapaszkodási vágyakról" hát komolyan mondom ember te az ellenkezőjét csinálod mint amit hirdetsz ,hol van benned a tisztelet , MI az hogy neked nem racionális egy történet vagy egy szobor lelet ?
* A megfigyelések azt mutatták, Orion csillagkép öve az i.e 10.500 körüli állása fedi csak tökéletesen a Menkaure piramis elhelyezését!.
*A leltárkő lapot, ahogy elnevezték, Gizában találta a XIX században Auguste Mariette francia régész. A szöveg világosan kimondta, hogy mind a nagy Szfinx, mind pedig a Nagy Piramis, és számos más építmény, már léteztek jóval azelőtt, hogy Hufu trónra került volna.
+Nehezen lehet elhinni, hogy egy fáraó egy ilyen nagyságú vállalkozás után ne érezte volna a csábítást, hogy közölje az utókornak alkotója nevét, már csak az összes többi egyiptomi épületre gondolva ahol minden szabad falreszt hieroglifák borítanak.
A furcsa az, hogy még vannak olyan építmények Egyiptomba amik kilógnak a többi közül, és érdekes módon ezeken sincs semmiféle felírat.
*Hafre völgytemplom...az egész épületet Hafre készítette, elvégre van valami út féle is, ami összeköti ezt a Hafre nevét viselő piramissal....Azon kívül, hogy kívül-belül nincs rajta semmiféle felírat, az jellemző rá, hogy több száz, gigantikus méretű mészkőtömbökből épült, melyek tömege rendszerint meghaladják a 200 tonnát....Amikor, valamikor az ókorban ide helyezték ezeket a tömböket, úgy vágták ki őket, hogy pontosan illeszkedjenek azokhoz a mély vájatokhoz és csipkékhez, melyeket az időjárási tényezők eróziója mart a mészkő alapba! Ezeknek a faragványoknak a jelenléte arra utalt, hogy az alapot alkotó kőtömbök már időtlen idők óta ott állhattak az időjárás viszontagságainak kitéve, mielőtt egy gránit homlokzatot emeltek volna rájuk. -
Richard Donkies #10985 Milyen kézzelfogható bizonyítékot tudnál kiemelni a cikkből a jegesmedve feltételezett evolúciós útjára? Persze azon kívül, hogy van jeges- meg barnamedve és genetikailag nem egyeznek teljesen?
-
Katalizátor #10984 Jegesmaci érdekesség -
Richard Donkies #10983 "A síremléki megfelelősség eléggé alapos..."
Már megint le vagy maradva.
-
Richard Donkies #10982 "Komolyan, én mentem ezeket a hozzászólásokat..."
Gyerekes... -
hihy #10981 Na még egy miért.
Mondd miért építenek olyan irtózatos magas templomokat, illetve építettek? Légyszíves magyarázd meg Hiszen az Isten az égben lakozik, sőt nem is rendelkezik testtel. Akkor meg az embereknek? Az sem jó, hiszen max 2 méter magasak. Na akkor miért??
Majd pár 100 ezer év múlva, esetleg milló, amikor ezek ugyanolyan élmények lesznek, mint a piramisok, és társaik, az akkori régészek is filóznak majd, hogy az akkori ember 30-50 méter magas lehetett??
Ugye érted miről makogok?? -
Lokker #10980 Csak olyan választ fogsz kapni hogy "Olvass utána...". Ne reménykedj értelmes válaszban mert nem fogsz kapni. Valamit ki fog emelni a hsz-edből és azon fog lógni.
Komolyan, én mentem ezeket a hozzászólásokat, mert nagyon viccesek. strepsils és Richard Donkies még több ilyet pls. -
hihy #10979 Tegyél meg légyszíves annyit, hogy a tagadás helyett (mármint, hogy az nem lehet síremlék) szerinted mi lehet. A síremléki megfelelősség eléggé alapos, így hát elvárom a te véleményed picinyke bizonyítékkal való megtámasztását.
Pl azért nem lehet síremlék, mert............................ -
hihy #10978 Még annyit a miértre: az emberiség tudja, hogy, ha nem vigyáz kipusztítja önmagát, és mégsem vigyáz.
Szerinted miért, MIÉRT???!!! -
hihy #10977 Kedves Strepsils!
Egy társadalom soha nem az utókornak készíti, építi azt amit, hanem saját önön érdekből, meg még esetleg a múltba visszanyúlva. Sőt még maguk az uralkodók, mint pl a fátaó sem azért készítette a piramist, hogy majd pár ezer év múlva vitatkozzanak, hogy síremlék-e, avagy pihenő űrhajó.
Szvsz a hatalmas dubai-i épület sem direkte az utókornak lett felhúzva, hanem jelenlegi használatra. Hogy persze meddig fog állni, az egy másik kérdés, de aki akkor abban a pillanatban használja, mindig a "mában" teszi.
A fáraók, az inka építmények szintén az akkori "mának" lett építve.
Ez a kutyafejű ábrázolás: gondolom te is tudod, hogy vannak vallások még ma is, melyek előszerettel ruházzák fel magukat a vad természet erejével, mivel az ember már kinőtte azokat. Egy nagyon jó példa erre az indiánok természet kultusza, ahol még egy szikla is értelemmel bír/ bírt.
Abból pedig, hogy bizonyos korokban hogyan ábrázoltak embereket, történéseket ne bizonyítékként fogd fel, hanem az akkori emberek bizonyos megkapaszkodási vágyának. A magyar mondákban is vannak olyan történések/nézz utána/ melyek a racionalitásnak nem felelnek meg, de nem vetjük el őket, hanem a helyén kezeljük.
Az a kérdés pedig, hogy a mai emberek tudnának-e kutyafejű emberi lényt teremteni, számomra érthetetlen.
Ne haragudj, de, ha azon filózol, hogy miért??:
"Nézd meg az összes monumentális szobor még a fáraó feje is elüt a mai emberétől ,és minek az az óriási szfinx ?"
már nem az én kompetenciám.:))
-
Mielőtt félreérted nem a Jézus nem fikció hanem az emberi alakba formázott szobrok . A mai ember a saját tükörképét látja és ezt formázza meg . -
Olvass utána...
Mért szerinted ma tudnánk kutyafejű embereket létrehozni??? Hát én nem tudok róla.
De most már mindenkinek nyilvánvaló hogy te nem tiszteled az ősöket ,mondd ki ,ha azok ott nem fényevőkként írnák le az ősüket hanem makogó majmoknak és ,a hieroglifák mellett nem állatember lények lennének kifaragva ,hogy a szobrokról ne is beszéljünk akkor most a legnagyobb természetességgel nyilatkoznál az ókori egyiptomiakról mert neked csak ez az egy bajod ,hogy a tények rátaposnak a tyúkszemedre .
Persze védekezel hogy azok az iratok és faragványok nem reprezentálják a valóságot mert azok csak stilizált minták ,szórakoztató regények ,a betűk meg fazekas azonosító jelek.
De akkor ezek mellett miért nincs legalább ennyi normális lelet és normális számodra elfogadható őslegenda ,azokat elégették?
Nézd meg az összes monumentális szobor még a fáraó feje is elüt a mai emberétől ,és minek az az óriási szfinx ?
A mai szobrászatban az összes diktátor 30 50m es szobra , meg jézus szobrok 100m léteznek de nem ütnek el a mai ember alakjától .
Vannak állat szobraink is de az nem jellemző ránk hogy ma nem létező állatokat formázzuk meg 20m es szobrokon . Néhány kivételtől eltekintve a jövő régészei a mi korunkból nem azt fogja kiolvasni hogy etus kerámiáin kívül nem talál semmit hanem az óriási Kim jong ll meg Sztálin meg Jézus szobrokat fogja megtalálni azok lesznek a hangsúlyosak és azok nem fikciók.
Csak te nem mered értelmezni vagy nem tudod a tényeket. -
Richard Donkies #10974 Tudom, ti összetartotok a rágalmazásban.
Ezzel kompenzáljátok a gyenge vitaképességeteket.