Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ráadásul nem is az entrópia a vita témája.<#awink>#awink>
Tök feleslegesen tanítják az entrópiát az egyetemeken. "A Föld nem zárt rendszer tehát nem vonatkozik rá a 2.fõtétel. "
<#wilting>#wilting>
<#wilting>#wilting>
Tök feleslegesen vitáztok az entrópiáról. A Föld nem zárt rendszer tehát nem vonatkozik rá a 2.fõtétel.
Kicsit unom már az ostobaságaid javítgatását.
Az oxigén-hidrogén keverék begyújtásakor keletkezõ víz nem a szikra minimális energiájának a hatására jön létre. A szikra csak beindítja a folyamatot. Az energia pedig az eredeti oxigénbõl és a hidrogénbõl származik. Ez ismét egy olyan folyamat, ahol energia távozik a rendszerbõl és ettõl lesz rendezettebb.
Az oxigén-hidrogén keverék begyújtásakor keletkezõ víz nem a szikra minimális energiájának a hatására jön létre. A szikra csak beindítja a folyamatot. Az energia pedig az eredeti oxigénbõl és a hidrogénbõl származik. Ez ismét egy olyan folyamat, ahol energia távozik a rendszerbõl és ettõl lesz rendezettebb.
Nem azt jelenti a rend.
Ha egy üvegbe ötnöd a vizet meg a gázt és összerázod a saját nyomásukon akkor a gáz felülre kerül a víz meg alulra , és ez lesz az õ elemi rendjük .
Ahoz hogy ne így legyen már plusz energiával kell a gázt belesajtolnod a vízbe pl szódavíz de ha kifújod és úgyhagyod akkor idõvel újbol a stabil állapotra törekszik és a gáz kiszáll felfelé a vízbõl.
Ezt jelenti a természet rendje te tévúton jársz.
Ha egy üvegbe ötnöd a vizet meg a gázt és összerázod a saját nyomásukon akkor a gáz felülre kerül a víz meg alulra , és ez lesz az õ elemi rendjük .
Ahoz hogy ne így legyen már plusz energiával kell a gázt belesajtolnod a vízbe pl szódavíz de ha kifújod és úgyhagyod akkor idõvel újbol a stabil állapotra törekszik és a gáz kiszáll felfelé a vízbõl.
Ezt jelenti a természet rendje te tévúton jársz.
Te máshogy érted a rendezettebbet én nem azt mondtam hogy az atomoknak katonai sorban kell állniuk . Hanem hogy minden rendszerben van egy stabil és egy instabil állapot ,namármost a természet a stabil állapot felé törekszik ,legalábbis ezt mutatja a fizika .
Nem tudom mit akarsz mondani a hûtõgéppel de annak köze nincs ehez a témához ,az egyébként is befektetett energiával fagyaszt ,azt egy intelligens elme hozta létre és ha kihúzod a konnektorból akkor megint nekem lesz igazam a belsõ és külsõ hõmérséklet kiegyenlítõdik ,stabilizálódik az állapot hogy már nem lesz légáramlás a két tér között ,ezt nevezném én nyugalomra törekvésnek .
A vulkán is azért tör ki hogy kiegyenlítse a nyomásokat , a villám is azért csap be hogy levezesse mint a nevében is benne van feszültség többletet, az elemek a rájuk megszabott törvények alapján tudnak kapcsolódni de ettõl még nem inteligensek .
Nem tudom mit akarsz mondani a hûtõgéppel de annak köze nincs ehez a témához ,az egyébként is befektetett energiával fagyaszt ,azt egy intelligens elme hozta létre és ha kihúzod a konnektorból akkor megint nekem lesz igazam a belsõ és külsõ hõmérséklet kiegyenlítõdik ,stabilizálódik az állapot hogy már nem lesz légáramlás a két tér között ,ezt nevezném én nyugalomra törekvésnek .
A vulkán is azért tör ki hogy kiegyenlítse a nyomásokat , a villám is azért csap be hogy levezesse mint a nevében is benne van feszültség többletet, az elemek a rájuk megszabott törvények alapján tudnak kapcsolódni de ettõl még nem inteligensek .
Oxigén+Hidrogén+Szikra(alias energia)--> víz, a víz rendezetlenebb mint a gázkeverék? 😮
Mondom, hogy nem érted a dolgokat.
Amikor a vízmolekula energiavesztés miatt kénytelen rendezettebb állapotba kerülni, az pont az ellenkezõje annak, mint amikor az élõvilágban energianyereség hatására kerülnek az atomok és a molekulák rendezettebb állapotba, az élõlények közremûködésével.
Te pedig a kettõt párhuzamba állítottad. Ez a dilettantizmus bizonyítéka.
A víz megfagyása természetes folyamat, megy magától is az energiaveszteség hatására.
Az élõlények molekularendezése viszont energiaigényes és nem megy azok közremûködése nélkül.
Fordított irányban sem mennek ezek a folyamatok. Ha energiát nyernek a vízmolekulák, nem fognak rendezõdni és az élet sem fog rendezni, ha nincs lehetõsége energiafelvételre csak vesztésre.
Amikor a vízmolekula energiavesztés miatt kénytelen rendezettebb állapotba kerülni, az pont az ellenkezõje annak, mint amikor az élõvilágban energianyereség hatására kerülnek az atomok és a molekulák rendezettebb állapotba, az élõlények közremûködésével.
Te pedig a kettõt párhuzamba állítottad. Ez a dilettantizmus bizonyítéka.
A víz megfagyása természetes folyamat, megy magától is az energiaveszteség hatására.
Az élõlények molekularendezése viszont energiaigényes és nem megy azok közremûködése nélkül.
Fordított irányban sem mennek ezek a folyamatok. Ha energiát nyernek a vízmolekulák, nem fognak rendezõdni és az élet sem fog rendezni, ha nincs lehetõsége energiafelvételre csak vesztésre.
Meg kellet kavarni, igen, senki nem mondta, hogy nem.
-Vulkanikus kürtõk
-Meteorok
-Radioaktív bomlásból származó hõ
-Villámok
-Napsütés
-Kozmikus sugárzás
Még több "fakanál" kell neked a kevergetéshez?
-Vulkanikus kürtõk
-Meteorok
-Radioaktív bomlásból származó hõ
-Villámok
-Napsütés
-Kozmikus sugárzás
Még több "fakanál" kell neked a kevergetéshez?
Azért mert nektek gõzötök nincs arról, hogy mit jelent a 2.fõtétel.
De mivel kinetikus energiát vesztenek, "odaragadnak" (oké, ragadjanak mind1....) a szilárd felülethez --> rendezettebb állapotba kerül --> csökken az entrópiája --> strepsils és ezek szerint szerinted is lehetetlen --> a hûtõ varázsol.
Amúgy te most komolyan elmagyaráztad nekem a víz megfagyását? Ennyire nem kéne hülyének nézni -.-
De mivel kinetikus energiát vesztenek, "odaragadnak" (oké, ragadjanak mind1....) a szilárd felülethez --> rendezettebb állapotba kerül --> csökken az entrópiája --> strepsils és ezek szerint szerinted is lehetetlen --> a hûtõ varázsol.
Amúgy te most komolyan elmagyaráztad nekem a víz megfagyását? Ennyire nem kéne hülyének nézni -.-
"De akkor miért tudsz vizet fagyasztani? AZ NEM MÛKÖDHET, MERT AKKOR RENDEZETTEBBEN LESZNEK A RÉSZECSKÉK!"
Az látszik, hogy tanultál ilyen dolgokat, de az is, hogy nem értetted meg.
A víz azért fagy meg, mert a molekulái annyi kinetikus energiát vesztettek, hogy már nem képesek visszapattanni egy ütközés után, így "odaragadnak" a szilárd felületre.
Azt meg én nem értem, hogy miért kell ezt a színpadias mûfelháborodást eljátszani?
Az látszik, hogy tanultál ilyen dolgokat, de az is, hogy nem értetted meg.
A víz azért fagy meg, mert a molekulái annyi kinetikus energiát vesztettek, hogy már nem képesek visszapattanni egy ütközés után, így "odaragadnak" a szilárd felületre.
Azt meg én nem értem, hogy miért kell ezt a színpadias mûfelháborodást eljátszani?
Miért lenne bizonyíték a teremtõre??? <#conf>#conf> Ez nekem érvelési hibának tûnik. Az sem igaz, hogy az anyag csupán a 0 állapotra "törekedne" sok minden történhet az anyaggal. Hegyek erodálódhatnak, de keletkezhetnek is. De csillagok és bolygók is mind a mai napig születnek. Azt meg szerintem nem kell bemutatnom neked, hogy a kémiában mennyire gyakoriak a reakciók két külön elem között. Sokféle anyag sokféle reakciót vált ki egymásból.
Nem.
"Ugyan ez kinematikában ,a mozgó testek rendszere ,egymáshoz ütközéskor szintén kigyenlítõdnek a kinetikus erõk mert bármilyen rendszer energiája kiegyenlítõdik ." WHAT THE FUCK?! Kiegyenlítõdnek az erõk? Minden rendszer energiája kiegyenlítõdik? Miiii?! Mirõl beszélsz? Kiegyenlítõdnek a kinetikus erõk?!
Igen, ismerem a termodinamika második fõtételét. És mi van vele? El kéne olvasnod azt is, hogy mit tartalmaz. De akkor miért tudsz vizet fagyasztani? AZ NEM MÛKÖDHET, MERT AKKOR RENDEZETTEBBEN LESZNEK A RÉSZECSKÉK! A fagyasztó az biztosan egy varázsdoboz számodra.... Mert rendezettebbé teszi a dolgokat, pl megfagyasztja a vizet... Hazug tudósok, vagy varázshûtõ, választhatsz!
(Te így tudsz darabokat a fizikából/biológiából/kémiából, de sajnos egyiket sem érted, és ezekre vered magad, vegyél a kezedbe legalább középiskoláskönvyeket, és értsd meg, hogy mirõl szólnak!)
Igen, ismerem a termodinamika második fõtételét. És mi van vele? El kéne olvasnod azt is, hogy mit tartalmaz. De akkor miért tudsz vizet fagyasztani? AZ NEM MÛKÖDHET, MERT AKKOR RENDEZETTEBBEN LESZNEK A RÉSZECSKÉK! A fagyasztó az biztosan egy varázsdoboz számodra.... Mert rendezettebbé teszi a dolgokat, pl megfagyasztja a vizet... Hazug tudósok, vagy varázshûtõ, választhatsz!
(Te így tudsz darabokat a fizikából/biológiából/kémiából, de sajnos egyiket sem érted, és ezekre vered magad, vegyél a kezedbe legalább középiskoláskönvyeket, és értsd meg, hogy mirõl szólnak!)
Jézusom de buta vagy . Ez a termodinamikai fõtt étel mindenki tudja . Ha a két szoba különbözõ hömérsékletét összeereszted akkor az egyik lehül a másik felmelegszik a kettejük egyensúji állapotához. Ugyan ez kinematikában ,a mozgó testek rendszere ,egymáshoz ütközéskor szintén kigyenlítõdnek a kinetikus erõk mert bármilyen rendszer energiája kiegyenlítõdik . A testek nyugalmi állapota nem a mozdulatlanság hanem az egyenes vonalú egyenes mozgás ,inerciális mozgás ,természetesen átvitt értelemben törekszenek a nyugalomra igazából ez csak egy fizikai törvény ,de nem arra törekednek hogy felrobbanjanak és víz legyen belõlük ,ehez te mint intelligens beavatkozó kellesz hogy meggyújcstsd .
Persze egy üstökös is meggyúthassa de nem látom be mitõl lenne ez egy láncreakció bizonyított oka ,te már a víznél továbbgondolod a dolgokat miközben az csak víz ami majd elpárolog és leesik. Azt az õslevest valakinek jól meg kellett kevergetnie hogy kifözzön bennünket.
Persze egy üstökös is meggyúthassa de nem látom be mitõl lenne ez egy láncreakció bizonyított oka ,te már a víznél továbbgondolod a dolgokat miközben az csak víz ami majd elpárolog és leesik. Azt az õslevest valakinek jól meg kellett kevergetnie hogy kifözzön bennünket.
Az anyagok törekednek az egyensúlyi állapotra? 😮 Oké, mi az egyensúlyi állapot? Mi az, hogy törekedik?
Ha van hidrogénem meg oxigénem, összekeverem õket, nem történik semmi. Tehát nem megy semerre az állapota, akkor ez az egyensúlya?
De ha adok neki egy szikrát, akkor víz lesz belõle, és ha azt hagyom békén, akkor azzal sem történik semmi? Akkor ott mi az egyensúlyi állapot?
Mi az az EGYENSÚLY? Mi az, hogy TÖREKEDIK?
Ha van hidrogénem meg oxigénem, összekeverem õket, nem történik semmi. Tehát nem megy semerre az állapota, akkor ez az egyensúlya?
De ha adok neki egy szikrát, akkor víz lesz belõle, és ha azt hagyom békén, akkor azzal sem történik semmi? Akkor ott mi az egyensúlyi állapot?
Mi az az EGYENSÚLY? Mi az, hogy TÖREKEDIK?
De ott a ted be a csávó hozta létre a különbözõ tulajdonságú olajokat amik rendezõdtek ,tehát ez a teremtõre bizonyíték csak itt a csávó volt a teremtõ szerepében , és amúgy meg az hogy az anyagok törekednek egy egyensúlyi állapotra senki nem tagadja én is ezt mondom ,a 0 állapotra törekednek ,nem arra hogy 0 ból 1 legyen . Ami ezt csinálja az már nem anyag hanem élõlény. Ezért nem lehet felfelé lépkedni , a kutya nem fog emberi értelmiszintû kiskutyát szülni. Az ember nem fog "ufó" szintû gyereket szülni, a csótány nem fial patkány szintû egyedet. És eközben mindegyik értelmes lény a maga kategóriájában ,és tökéletesen mûködik mint egy gépezet bár vannak akik kitalálják hogy ez és az nem is tökéletes de ha nem lenne tökéletes nem mûködne.
Csak nem azt akarod mondani, hogy a hópelyhek alakja a bizonyíték az evolúciós elmélet igaz voltára? <#ravasz1>#ravasz1>
Hogy az anyag rendezõdik? Micsoda átverés!
Tök mindegy min alapszik, ha csak egy átverés.
Naná hogy nem bizonyíték! Ezt senki se mondta! Én csupán az anyagok egymásra gyakorolt hatására céloztam. Ok-okozat. Az evolúció igencsak ezen alapszik.
Teljesen értelmetlen az érvelésed. Az evolúció nem feltétele annak, hogy ilyen dolgok történhessenek. És természetesen ezek a dolgok nem bizonyítékok az evolúcióra.
"Én az evolúciós-elméletet már rég mesének tartom. Sõt, ez meggyõzõdésem."
Jó! Akkor a meggyõzödésed okán fogva élj egy statikus világban! Ahol minden az ami, semmi sem gyakorol hatást a másikra, a meleg víz nem melegíti fel a mellette lévõ hideg vizet, az oroszlán nem eszi meg a gazellát, a túltöltöttség nem okoz villámot. Minden az ami, ketrecbe zárva, a másiktól függetlenül!
Jó! Akkor a meggyõzödésed okán fogva élj egy statikus világban! Ahol minden az ami, semmi sem gyakorol hatást a másikra, a meleg víz nem melegíti fel a mellette lévõ hideg vizet, az oroszlán nem eszi meg a gazellát, a túltöltöttség nem okoz villámot. Minden az ami, ketrecbe zárva, a másiktól függetlenül!
"Azt mondod hogy véletlen mutációk és élet erõk de ezek csak hárítások ,te is jól emlékszel hogy napokig vitatkoztunk itt csak a véletlen fogalmán mert nem is lehet eldönteni hogy kinek mi a véletlen"
Még mindig véletlenszerû mutációkról beszéltem, nem véletlenrõl, élet erõkrõl meg nem tudom mikor és hol beszéltem volna, és semmi hárítás nincs ebben, számos hatást megfigyeltünk, ami biztosítja, hogy az örökítõanyag folyamatosan változzon, ezáltal akár új "információ" alakuljon ki a DNS-ben. Természetesen ezek a változások sokszor nem elõnyösek, nem életképesek, itt jön képbe a természetes szelekció. Pontosan errõl szól az egész evolúció, hogy hogyan jöhetett mindez létre, beleértve az intelligenciát is, amirõl most egyértlemûen látszik, hogy semmit sem tudsz, mintha most hallanál elõször róla.
Nem érdekel, hogy még mindig képtelen vagy megérteni, hogy természettudományos értelemben mit jelent a véletlen és véletlenszerû, miért véletlenszerû változásokról beszélünk és miért nem véletlenrõl. Ha nem érted, a te bajod, mert így nem fogod megérteni a többi tudományos cikkeket sem, de legalább fel tudsz bosszantani másokat a hülyeségeiddel.
Még mindig véletlenszerû mutációkról beszéltem, nem véletlenrõl, élet erõkrõl meg nem tudom mikor és hol beszéltem volna, és semmi hárítás nincs ebben, számos hatást megfigyeltünk, ami biztosítja, hogy az örökítõanyag folyamatosan változzon, ezáltal akár új "információ" alakuljon ki a DNS-ben. Természetesen ezek a változások sokszor nem elõnyösek, nem életképesek, itt jön képbe a természetes szelekció. Pontosan errõl szól az egész evolúció, hogy hogyan jöhetett mindez létre, beleértve az intelligenciát is, amirõl most egyértlemûen látszik, hogy semmit sem tudsz, mintha most hallanál elõször róla.
Nem érdekel, hogy még mindig képtelen vagy megérteni, hogy természettudományos értelemben mit jelent a véletlen és véletlenszerû, miért véletlenszerû változásokról beszélünk és miért nem véletlenrõl. Ha nem érted, a te bajod, mert így nem fogod megérteni a többi tudományos cikkeket sem, de legalább fel tudsz bosszantani másokat a hülyeségeiddel.
Én az evolúciós-elméletet már rég mesének tartom. Sõt, ez meggyõzõdésem.
Bárki erõlködik is filozofálgatással bebizonyítani, nem érdekel.
Mutasson bizonyítékot, azt megnézem, de feltételezésekre, álmokra, próbálkozásokra nem pazarlom az idõmet.
(Mellesleg az indiaiak szerint a kristályok is élõk, mert bár lassan, de növekedésre képesek.)
Bárki erõlködik is filozofálgatással bebizonyítani, nem érdekel.
Mutasson bizonyítékot, azt megnézem, de feltételezésekre, álmokra, próbálkozásokra nem pazarlom az idõmet.
(Mellesleg az indiaiak szerint a kristályok is élõk, mert bár lassan, de növekedésre képesek.)
Kikerestem neked Strepsils két nagyon jó és átfogó TED-es elõadást, ami evvel a témával foglalkozik. Van magyar felirat is meg minden.
Az élõ és a nem-élõ közötti vonal
Az anyag életre keltése
Az élõ és a nem-élõ közötti vonal
Az anyag életre keltése
Itt sok az ellentmondás a vitátokban! Tényleg az a baj, hogy a vita alapját képezi nálatok az evolúció-materializmus kontra tervezés-spiritualitás szembenállás. Mint két külön, egymásnak ellenfeszülõ csoport. Legyetek kicsit nyitottabbak! Én inkább passzintanám fordítva õket: tervezés-materializmus, evolúció-spiritualitás. Sõt! A materializmust úgy ahogy van ki is venném a képbõl! Miért? Mert egyszerûen ez egy régóta megcáfolt tézis! A hullám-részecske kettõsség óta tudjuk, hogy materializmus, mint olyan, nem létezik. Igaz felderítetlen terep, de közeledik az idõ, amikor olyan dolgokat fedezhetünk fel, ami megnyugtatja a valással rendelkezõ embereket is és a tudósok is megkapják a maguk egyenleteit. Végre újra egyesül a két "tesó", hisz régen a vallásból szakadt ki a filozófia ill. tudomány. Persze olyan "áldozatokkal" mindenképp számolni kell, mint a kereszténység megszûnése.
Gratulálok az újabb hótt felesleges és értelmetlen hozzászólásodhoz.
A hírt meg már olvastam, akkor amikor megjelent.
A hírt meg már olvastam, akkor amikor megjelent.
" Az evolúció tökéletesen mûködik akarat, vagy intelligencia nélkül, pontosan ez a lényeg"
És ez egyben az élet paradoxona ,te az intelligenciád által határoztad meg azt a következtetést hogy nincs szükség intelligenciára . És még mindig nem értem hogy "tanul" a dns , miért fejlõdött fel az emberi dns ig ha az kezdetben csak egy egysejtû takonyt írt le . Milyen folyamat pumpálta belé azt az információt hogy embert írjon le? Azt mondod hogy véletlen mutációk és élet erõk de ezek csak hárítások ,te is jól emlékszel hogy napokig vitatkoztunk itt csak a véletlen fogalmán mert nem is lehet eldönteni hogy kinek mi a véletlen , az erõk fogalma egy fizikai élettelen fogalom ,az életért való küzdelem szintén egy meseszép mondat de mindenki azt lát bele amit akar .
Minden kísérlet arra hogy leírd a dns felfejlõdésének folyamatát összeegyeztethetetlen a fizika jelen törvényeivel .
A magára hagyott test nyugalomra ,és kiegyenlítõdésre törekszik a környezetével ,lebomlik ,nem pedig szervezõdik .A bolygók teljes összhangban keringenek a naprendszerben , nem lehetséges hogy az egyik el akarjon vándorolni más pályára .
Ezt az univerzális rendet írjátok felül az evo val de ti is csak úgy ha transzcendens fogalmakat aggattok rá mint az élet iránti küzdelem ,harc a fentmaradásért, a felfelé törekvés, az evo építõ ereje , a véletlenek szerencsés sorozata és rengeteg ilyen vallásos szöveg csak hogy elkendõzzétek a totális fizikai ellentmondást az élettel szemben.
És ez egyben az élet paradoxona ,te az intelligenciád által határoztad meg azt a következtetést hogy nincs szükség intelligenciára . És még mindig nem értem hogy "tanul" a dns , miért fejlõdött fel az emberi dns ig ha az kezdetben csak egy egysejtû takonyt írt le . Milyen folyamat pumpálta belé azt az információt hogy embert írjon le? Azt mondod hogy véletlen mutációk és élet erõk de ezek csak hárítások ,te is jól emlékszel hogy napokig vitatkoztunk itt csak a véletlen fogalmán mert nem is lehet eldönteni hogy kinek mi a véletlen , az erõk fogalma egy fizikai élettelen fogalom ,az életért való küzdelem szintén egy meseszép mondat de mindenki azt lát bele amit akar .
Minden kísérlet arra hogy leírd a dns felfejlõdésének folyamatát összeegyeztethetetlen a fizika jelen törvényeivel .
A magára hagyott test nyugalomra ,és kiegyenlítõdésre törekszik a környezetével ,lebomlik ,nem pedig szervezõdik .A bolygók teljes összhangban keringenek a naprendszerben , nem lehetséges hogy az egyik el akarjon vándorolni más pályára .
Ezt az univerzális rendet írjátok felül az evo val de ti is csak úgy ha transzcendens fogalmakat aggattok rá mint az élet iránti küzdelem ,harc a fentmaradásért, a felfelé törekvés, az evo építõ ereje , a véletlenek szerencsés sorozata és rengeteg ilyen vallásos szöveg csak hogy elkendõzzétek a totális fizikai ellentmondást az élettel szemben.
Ez már kész vicc Ricsi! <#taps>#taps>
Most komolyan meg akarod nekem mondani, hogyan és miként viselkedjek a fórumon, hogy neked megfeleljek?
Inkább nyomok egy ON-t!
Most komolyan meg akarod nekem mondani, hogyan és miként viselkedjek a fórumon, hogy neked megfeleljek?
Inkább nyomok egy ON-t!
Elég, ha jelzed, hogy 100%-ban egyetértesz az adott hozzászólással.
Nem, de talán írjam le ugyanazt?
"Második kérdésedre pedig már válaszolt Fonak."
Nem tudtam, hogy @fonak a szóvivõd.
Máskor is vegyem úgy, hogy amit õ írt, azt te írtad?
Nem tudtam, hogy @fonak a szóvivõd.
Máskor is vegyem úgy, hogy amit õ írt, azt te írtad?
Arra nem válaszoltam, így van! A másikra meg igen, mert nem értettem mit akarsz vele, olyannyira nem volt értelme. Persze tudom: én vagyok a hülye! Ennyi!
De válaszolok én neked a másikra is, ha annyira szeretnéd!
A buddhizmus egy levált filozófiai ággá vált, a hinduizmus meg megmaradt vallásnak, dogmáikkal, meg a kasztrendszerekkel. Ezen nincs mit rágódni.
Második kérdésedre pedig már válaszolt Fonak.
De válaszolok én neked a másikra is, ha annyira szeretnéd!
A buddhizmus egy levált filozófiai ággá vált, a hinduizmus meg megmaradt vallásnak, dogmáikkal, meg a kasztrendszerekkel. Ezen nincs mit rágódni.
Második kérdésedre pedig már válaszolt Fonak.
<#wilting>#wilting>
Írtam neked egy választ: #10582 amire te egy mukkot nem szóltál. De amit mellé tettem, csak úgy mellesleg ( #10591 ), azon rugózol.
Te érted, hogy miért csinálod ezt?
Írtam neked egy választ: #10582 amire te egy mukkot nem szóltál. De amit mellé tettem, csak úgy mellesleg ( #10591 ), azon rugózol.
Te érted, hogy miért csinálod ezt?
De akkor is ez most mi? Ez egy másik komment! Vagy keressek én is egy hasonló kommentet, ami hozzám áll közelebb, aztat megerõsítendõ? <#idiota>#idiota>
Ki mondta, hogy köze van hozzád?
Az én véleményemhez van köze.
Az én véleményemhez van köze.
Gúny helyett inkább válaszolhatnál a kérdésemre! Hol van köze hozzám? Leírom a véleményem, leírod te is, majd belinkelsz egy másik kommentelõ véleményét. Ez mi akar lenni?
A #10582 -es mellé tettem.
Nem sikerült összerakni? Pedig te nagyon okos vagy.
Nem sikerült összerakni? Pedig te nagyon okos vagy.
Ennek hol is van köze hozzám? Vagy csak megint bekategorizálsz valahová?
Sose kellettél!
"Épp azt kérdezem hogy kialakul vagy végig benne volt a dns be csak elõhívódott , mert az ember meg tud tanulni varrni de most azt magyarázzátok hogy a virág nem ellesi a dolgokat hanem csak az evo szelektálja ki a már benne lappangó másolási tudást."
Most megint úgy írsz, mintha életedbe nem hallottál volna még az evolúcióról, az az által leírt mechanizmusokról - vagy megint csak úgy fogalmazol ,hogy azt ezer féle képpen lehessen érteni.
Véletlenszerû mutációk során alakulnak ki új képességek, tulajdonságok (ezekre is több módszer van), a természetes szelekció ebbõl válogatja ki az elõnyös változásokat (amit mindig a környezet határoz meg, és nem arról szól mindig, hogy ki az erõsebb, ezt nem képesek pl. sokan megérteni, ahogy RD sem). Az evolúció tökéletesen mûködik akarat, vagy intelligencia nélkül, pontosan ez a lényege az egésznek.
Most megint úgy írsz, mintha életedbe nem hallottál volna még az evolúcióról, az az által leírt mechanizmusokról - vagy megint csak úgy fogalmazol ,hogy azt ezer féle képpen lehessen érteni.
Véletlenszerû mutációk során alakulnak ki új képességek, tulajdonságok (ezekre is több módszer van), a természetes szelekció ebbõl válogatja ki az elõnyös változásokat (amit mindig a környezet határoz meg, és nem arról szól mindig, hogy ki az erõsebb, ezt nem képesek pl. sokan megérteni, ahogy RD sem). Az evolúció tökéletesen mûködik akarat, vagy intelligencia nélkül, pontosan ez a lényege az egésznek.
Tök mindegy hogy minek nevezed ,ha magadban nem tudod tisztázni mit jelent hogy komplexebb . Így csak egyik mondat a másik után cáfolgatja egymást. Azért attól az egy amõbától csak eljutottunk az emberig nem gondolod. Ez nem filozófiai kérdés ,egyszerû logikai következtetés de ha evóval mész neki a megfejtésnek elvérzel ,nem tudod megmagyarázni hogy lett az egy sejt ilyen komplex akarat nélkül mert ilyen folyamatra nem létezik példa az ember életében.
Az eszedet se láttad ,és tudományosan sem létezik semmilyen elfogadható magyarázat az akaratra te mégis elfogadod a létezését.
Az eszedet se láttad ,és tudományosan sem létezik semmilyen elfogadható magyarázat az akaratra te mégis elfogadod a létezését.
De csak ideiglenesen. Ha pedig nem kapnánk kívülrõl energiát (a Napból) akkor hamar elpusztulnánk. 😊
De tudtommal a mai elméletek szerint az Univerzum is elõbb-utóbb meg fogja adni magát az entrópiának.
De tudtommal a mai elméletek szerint az Univerzum is elõbb-utóbb meg fogja adni magát az entrópiának.
Az evolúcióelmélet szerint a mutációk a válasz a kérdésedre, furcsa hogy errõl még nem hallottál ezek szerint.
Baszod, nyögj már ki egy értelmes, kerek mondatot!!
Vannak viszont egyedek akik láthatólag mégsem a komplexitás, hanem az egyszerûség felé törekednek.
Épp azt kérdezem hogy kialakul vagy végig benne volt a dns be csak elõhívódott , mert az ember meg tud tanulni varrni de most azt magyarázzátok hogy a virág nem ellesi a dolgokat hanem csak az evo szelektálja ki a már benne lappangó másolási tudást.